Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    KillBill skrev 2017-02-10 22:10:41 följande:
    Ja så är det i klickhetsens tidevarv där alla jagar ett klick och alla (inkl du) hjälper till att sprida det som skapar nyfikenhet eller upprördhet.
    SVT tjänar inget på att det klickas på diverse länkar utan de får som du vet sin finansiering från annat håll.
  • K Markatta

    Svenska lagar är det inte så noga med. De kan man ju moraliskt sett anse sig stå över.

    När man åker till Iran för att göra ett reportage däremot kan man under inga omständigheter strunta i de omoraliska islamistiska klädlagarna för kvinnor:



  • K Markatta

    utbildning.academedia.se/2017/02/17/mediablogg-damned-if-you-do-damned-if-you-dont/

    I inslaget som gick i gårdagens Rapport säger sedan reportern "Många vinstdrivande skolor vill inte släppa in SvT för att tala med lärare om vinstförbud. Men hit, till Didaktus i Jakobsberg får vi komma, men AcadeMedia har valt ut skolan och de har valt ut lärarna vi får tala med".

    Detta alltså efter att vi jobbat i ett dygn för att över huvud taget hitta någon som vill ställa upp. Beslutet är alltid rektors, det är hen som bestämmer om vi ska ha TV-kameror i lokalerna eller inte. De rektorer som var ok med det behövde sedan hitta lärare som ville träffa SvT. Inte heller det var helt enkelt.

    Men det gick. Jag trodde i min enfald att SvT skulle tycka det var bra att vi lyckades hitta en rektor som sa ja, och att rektor hittade två lärare som ville - vad de tyckte i frågan (eller om AcadeMedia) tog ingen av oss reda på i förväg. Folk får tycka vad de vill.

    Ordet "misstänkliggöra" ligger väldigt nära till hands här. Inte så mycket AcadeMedia. Men lärarna. Som framställs nästan som om de valts för att säga snälla saker om sin arbetsgivare, alltså som lakejer. Det är det sista de är.

  • K Markatta

    SVT kritiseras nu av Svenska kommittén mot antisemitism efter att ha tagit in artisten Dani M, som gjort diverse antisemitiska uttalanden, som pausunderhållning i melodifestivalen:

    www.expressen.se/noje/melodifestivalen/harda-kritiken-mot-svt-efter-mellanakten/

    - Jag tycker att det är olämpligt. Det här är ju att ge en väldigt stor scen till en person som ovanligt tydligt har uttryckt väldigt antisemitiska åsikter. Och det är inte vid enstaka tillfällen utan det handlar om ett mönster, säger Willy Silberstein, som i dag sitter i styrelsen för SKMA.

    Som exempel tar Willy Silberstein ett uttalande som Dani M fällde i efterdyningarna av terrordådet i Köpenhamn 2015 då en judisk man dödades utanför synagogan i den danska huvudstaden.

    - Då sa han att det här verkade vara en "false flag-operation" och att det egentligen var judarna som låg bakom mordet, säger Willy Silberstein och fortsätter:

    - Jag tycker att SVT är historielösa och aningslösa. Allt det här ligger två Google-sökningar bort. Det här borde SVT ha bättre koll på.

  • K Markatta

    Jag har undersökt vad han har twittrat om och jag ser då att du har fel.

    Vill du ändå argumentera för din sak får du väl citera något han skrivit och förklara på vilket sätt du missuppfattat det som muslimhat.

  • K Markatta

    Läs gärna svaren på Orrenius tweet. Där framgår att nämnda imam är en handskakningsvägrande shariaförespråkare.


    KillBill skrev 2017-04-13 19:14:30 följande:
    I det aktuella fallet så har två muslimska företrädare svarat...
    De företräder inga andra än sig själva.
    KillBill skrev 2017-04-13 19:14:30 följande:
    Är det fel av SR att intervjua Salahuddin Barakat?

    Klart man kan intervjua honom och ställa lite kritiska frågor om exempelvis handskakning och sharia.
  • K Markatta

    Bra artikel:

    www.gp.se/ledare/cwejman-statlig-media-%C3%A4r-aldrig-oberoende-1.4312001

    Public service är det första offret när en regim utan skrupler får makten. Det visar också varför Public service långsiktigt är en så bristfällig garant för opartisk rapportering och maktkritik när konfliktnivån ökar i ett land.

    Venezuela är utöver Polen ett av praktexemplen på precis detta. Landets PS har sedan länge befunnit sig på en sovjetisk propagandanivå och var en av de första institutionerna Hugo Chavez helt möblerade om i. Men regimen har inte förmått utplåna oppositionen. Ett viktigt skäl är att starka mediehus klarat sig undan snart två decennier av repression.

    Sverige är väl ett stabilt land och både SVT och SR är ju oberoende, invänder nog många. Men det svenska PS-systemet ligger inte långtifrån det system som det polska regeringspartiet utnyttjade för sina syften.

    SVT drivs som en stiftelse med ledamöter utsedda av regeringen, vilket var precis det system som Lag och Rättvisa använde sig av för att fylla styrelsen med lojala medlemmar. Och det svenska sändningstillståndet är minst lika sårbart för förändringar som Polens motsvarighet.

Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?