Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    nihka skrev 2020-10-08 21:01:03 följande:
    Javisst! Där du kommer från är kanske nazism så normaliserad att man inte reagerar när någon likställer människor med ohyra som ska utrotas.
    Se inlägg #3831
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-10-08 22:07:19 följande:
    Så vilken tyngt lägger du på ett inlägg från en SDvurmare och andra i den svansen?

    Jämfört med andra som du anser att du kan placera in politiskt

    - gör en lista med fiktiva personer med av dig valfria politiska tillhärigehter eller sympatier  - säg sedan hur mycket deras privata åsikter spelar roll för deras vetenskapligt belagda teser inom kemi, fysik, medicin, biologi, samhällsvetenskap, ekonomi eller någon annan vetenskap som är allmänt beforskad.

     
    Fanns det någon poäng med ditt inlägg?
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-10-10 21:06:09 följande:
    Missade du poängen?
    Fanns det någon poäng med ditt inlägg?
  • nattuw

    Public Service borde sluta tala om för folk vad de skall tycka och istället titta på vad folk tycker.

    Malin Ekman har i SVD skrivit en intressant och läsvärd krönika om media:
    "Det är inte nyhetsmediernas uppgift att tala om vad läsarna ska tycka utan att ge dem underlag att forma sina egna uppfattningar. Förmodligen förändras de inte, men det ?oförståeliga? kanske blir lite mer förståeligt."
    Malin Ekman SVD "New York Times misstag upprepas nu i Sverige" 2020-10-26 ( www.svd.se/new-york-times-misstag-upprepas-nu-i-sverige ).

  • nattuw
    Padirac skrev 2020-10-27 22:15:36 följande:
    Det är väl så att dessa jounalister anser att deras personliga idéer och erfarenheter inte får plats pga arbeteledningen. Detta motsäger det eviga tjatet om att journalisters personliga uppfattningar/idelologi/politiska uppfattningar skylle styra produktionen av nyheter i PS.
    Det motsäger ingenting utan visar bara att arbetsledningen har samma blinda fläckar som majoriteten av de journalister som utför det dagliga arbetet.
  • nattuw
    nihka skrev 2020-10-28 18:56:37 följande:
    Om man utgår från att professionella inte klarar av att vara professionella. Inom vilket annat område anser du att personers privata åsikter gör att de inte kan förhålla sig opartiska?
    Rättsväsendet med sitt nämndemannasystem brukar vara uppe för diskussion vart femte år eller så.

    Ibland för att de anses onödigt konservativa (bara pensionärer med värderingar från en svunnen era), ibland för att de hyser religiösa åsikter, ibland för att de tillhör ett visst parti och ibland för att de verkar leva på en annan planet.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-10-29 23:34:12 följande:
    Hur kan du tro att arbetsledningen och de 39 journalisterna har samma blinda fläckar de de inte är överens med varandra?
    Jag skrev majoriteten. Dessa 39 dissidenter utgör inte majoriteten utan en liten minoritet. Hade de varit fler än 39 så kanske public service hade tvingats leva upp till flosklerna om allas lika värde och opartiskhet.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-10-30 21:58:44 följande:
    Så... då förstår jag dig som att du håller med om detta när jag beskriver hur de tänker de som anklagar PS för att inte vara opartiskt:
    Padirac skrev 2020-10-28 21:19:03 följande:
    De verkar inte tro att det finns någonting som är opartiskt - utan allt är politiserat och allt måste kompenseras och mätas upp i motstående bägare.

    Trots sin kritik av postmodernism, identitetspolitik, åsiktskorridorer och PK är de själva bästa exemplet på just detta de motarbetar....

     
    Du politiserar ju allt så för den fortsatta diskussionen kunde det vara intressant att veta om du tror att alla andra gör samma sak eller om du tillhör en minoritet?
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-11-02 11:27:48 följande:
    Är detta en bekräftelse på att du anser att _allt_ är politiserat i sig, att ingenting kan vara opartiskt?
    Det var en fråga riktad till dig.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?