Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Padirac skrev 2020-11-03 21:54:19 följande:
    Ja, och jag sökte före det få bekräftelse på att jag uppfattat det rätt att:

    "De verkar inte tro att det finns någonting som är opartiskt - utan allt är politiserat och allt måste kompenseras och mätas upp i motstående bägare.

    Trots sin kritik av postmodernism, identitetspolitik, åsiktskorridorer och PK är de själva bästa exemplet på just detta de motarbetar...."
    Du vill att jag skall uttala mig om huruvida du har uppfattat en tredje part rätt eller inte.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-11-05 20:34:12 följande:
    Nej, jag vill att du ska svara på frågan om du anser att _allt_ är politiserat i sig, att ingenting kan vara opartiskt?
    Padirac skrev 2020-11-02 11:27:48 följande:
    Är detta en bekräftelse på att du anser att _allt_ är politiserat i sig, att ingenting kan vara opartiskt?
    Vi har sett att människor hotas och mördas på grund av vad de ritat eller för att de visat upp en teckning. Hot och mord som inte har varit politiskt motiverade.
  • nattuw
    Xelol skrev 2020-11-03 19:38:52 följande:

    Som sagt varför ska vi inte lyssna på journalister bara för dom är ny svenskar?


    Förstår inte varför du har såna extrem rasistiska åsikter?
    Det handlar inte om att den du riktat frågan till inte vill lyssna på journalister för att de inte är svenska. Det som blir problematiskt för den som du riktat frågan till är när journalisterna har en avvikande åsikt. Det vill säga en rädsla för verklig mångfald.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-11-11 20:30:32 följande:
    Kan något annat än media vara opartiskt?
    Matematiska uppsatser. Samt vissa andra forskningsrapporter.
    Padirac skrev 2020-11-11 20:30:32 följande:
    Om allt är partsinlagor, är det möjligt att på något sätt få en balanserad rapportering och ett balanserat utbud i PS? Hur skulle det i så fall gå till?
    En enkel åtgärd vore att även släppa fram forskare med en mer nyanserad bild av klimatförändringarna än dagens bilar=dålig, vindkraft=bra och de som inte håller med får inte vara med.

    Det kräver lite mer av journalister och tittare men då får de som är intresserade iallafall en möjlighet att bilda sig en egen uppfattning utan att bli tvångsmatad av miljöpopulister.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-11-11 20:30:32 följande:
    Vilket perspektiv säger att skatt är stöld? Finns det något sätt att skilja på skatt och stöld? Är den synen på skatt du redogör för en partsinlaga som inte är opartisk?
    Stöld är att utan tillåtelse ta pengar eller saker från någon annan. Skatter drivs in med hjälp av statens våldsmonopol. I de fall det finns andra aktörer än staten som har ett våldsmonopol kan även de kräva in skatter. Det finns alltså ingen frivillighet i systemet. Vilket bör kunna användas som en grund för argumentet att skatt är stöld.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-11-12 17:20:48 följande:
    Ok, då förstår jag dig som att du förespråkar en ökad mångfald av olika åsikter inom PS.
    Ja.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-11-12 17:25:13 följande:
    Om ett parkeringsbolag kräver att du lämnar ifrån dig pengar för att du lämnat en bil på en speciell plats är det stöld?
    Stöld blir det när du bryter upp parkeringsmätaren och snor pengarna.
  • nattuw
    Rataxes skrev 2021-02-17 10:48:29 följande:

    Lyssnar en förmiddag på den regimtrogna statsradion och allt de rapporterar om är corona, klimathot och mer kontroll av samhället. Inget annat verkar existera i deras nyhetsflöde.


    P1 med program som "människor och tro", "filosofiska rummet o.s.v. håller oftast en kvalité som är svår att hitta någon annanstans. Visserligen har mycket av det de gör en "viss" slagsida åt vänster och att man kunde önska att de ibland kunde släppa in lite andra perspektiv men det ändrar inte på det faktum att mycket av vad de gör håller en för media ovanligt hög klass.

    P2 med sitt utbud av klassisk musik och jazz är ett utmärkt val för den som inte bara är intresserad av reklamradioskval.

    P3, nja.

    P4 har ett existensberättigande främst genom att det är den kanal där det sänds samhällsviktiga meddelanden och trafikinfo. P4 tycks även vara populär hos de som är lite äldre. Samt att de sänder radiosport.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2021-02-18 06:47:31 följande:
    Du har P2 Språk, P3 Din Gata, P4+, P6, SR Sapmi och SR Finska också.

    Inte ens om man tycker att jazz och filosfiska rummet är nödvändigt i statlig radio "för demokratins skull" så behöves TIO statliga radiokanaler för att uppfylla det så kallade "demokratiuppdraget".

    Dagligen lyssnar ca 150000 till 170000 personer i snitt 35+ minuter på P2 både via FM och digitalt. Det går att lägga ned P2och föra över något av programen till en gemensam statlig radiokanal utan att demokratin hotas.

    www.kantarsifo.se/rapporter-undersokningar/radioundersokningar/lyssnarsiffror-radio-ppm
    SR håller över lag hög kvalité och har ett existensberättigande eftersom de gör precis det som Public Service ska göra. De tillgodoser de smalare intressen som kommersiell eller politisk media inte är intresserad av. Och några tio kanaler har jag inte i min mottagare. Där får jag nöja mig med fyra. Där den fjärde är vikt till lokalt innehåll vilket innebär att allt inte bara handlar om Stockholm.
  • nattuw
    Crash Man skrev 2021-02-19 17:26:47 följande:
    Jag betalar mer för SVT än vad jag gör för Netflix, trots att jag näst intill aldrig använder SVT.
    Jag har inte nämnt SVT utan SR.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?