• Sun 2 Feb 2020 22:53
    808786 visningar
    7824 svar
    7824
    808786

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Dogge skrev 2020-02-02 21:58:09 följande:
    Du sprider rena lögner!

    Bss upplöstes 1986, och SD grundades i februari 1988, man kan INTE stämpla hela partiet för att där var enskild Fd BSS personer med i partiet, när det grundades. Sen att du tror på vänster propaganda är skrämmande, men iof hade jag inte förväntat mig att någon skulle vara objektiv. Tyvärr är folk så jäkla påverkade av vänster media
    Inte då, jag redogör för innehållet i det material som SD själva gav ut som sin historia och bakgrund. Är deras egna material vänstermedia? Eller 'vänster media' vad detta nu är ...

    Jag tror att Åkesson inte vill ta i detta material med tång då det visar vilket parti han gick med i  - någonting som han skäms över med all tydlighet.

    Och att kalla alla som inte stödjer SD - utan vill att sanningen så som den är om SD ska fram - för vänster och att sakna objektivitet är så tröttsamt ohederligt argumenterat och så tröttsamt 'nyssnazistiskt' - vilket är ett epitet som framställer S i deras historiska ljus.

    Fråga näsat gång du är på partimöte var de har materialet om SDs historia som de delade ut fram till 2003/2004 vet jag - där framgår allt om hur fraktioner ur BSS, framstegspartiet efter det dolda och misslyckade försöket med Sverigepartiet

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Bevara_Sverige_Svenskt

    "Bevara Sverige Svenskt (BSS) var en rasistisk,[3][4][5] högerextrem och nationalrevolutionär[6] kampanjorganisation[7] bildad under sommaren 1979 med brittiska National Front som förlaga.[8] Organisationen hade som mål att verka för begränsad invandring och för repatriering av i Sverige boende invandrare. Sven Davidson valdes vid det första årsmötet den 20 mars 1983 till föreningens förste ordförande, en funktion han kom att inneha till organisationens upplösning den 16 november 1986. År 1988 bildade i huvudsak BSS-medlemmar Sverigedemokraterna, som fortsatte att använda parollen "Bevara Sverige Svenskt" fram till slutet av 1990-talet.[9]"

    "I slutet av 1970-talet bildades Bevara Sverige Svenskt (BSS) av personer med rötter i den tidens nazistiska och fascistiska grupperingar.[10] BSS bildades formellt i Stockholm av bland andra Leif Zeilon, sedan han och några andra delat ut flygblad med invandringskritiska budskap i Nacka-Värmdö i augusti 1979, och undertecknat dessa med "Bevara Sverige Svenskt". Enligt föreningen själva var dess mål att "sprida kunskap om föreningens program samt att lämna information främst om den svenska befolkningspolitiken, och dess följder i dagens och framtidens Sverige".[källa behövs]"

    "Personkopplingar skall ha funnits till bland annat den antikommunistiska organisationen Demokratisk allians[11] och den fascistiska Nysvenska rörelsen,[12] för vars Stockholmsavdelning Sven Davidson varit ordförande under 1960-talet.[13][14] Stora delar av organisationens material producerades av Niels Mandell, som tidigare varit ledare för Nordiska rikspartiets aktionsgrupp RAG.[15] Trots att partiet var baserat i Stockholm hade BSS fram till 1982 en postadress i Malmö hos Gösta Bergquist, som under tonåren varit medlem i Svensk socialistisk samling.[3][16] "


    Gösta var inte bara med i BSS han var sedan högst delaktig då första lokalföreningen startades.

    https://www.expressen.se/kvallsposten/har-bildar-nazisterna-partiet-sd--i-malmo/

    "Partiet föddes den 6 februari 1988. Då bildades Sverigedemokraterna i en lägenhet i Stockholm. Bland grundarna fanns personer från den ofta våldsamma organisationen Bevara Sverige svenskt (BSS) - med rötter i nazistiska och fascistiska rörelser.

    I styrelsen satt tidigare skinnskallar och veteraner från grupper som nazistiska Nordiska rikspartiet och fascistiska Nysvenska rörelsen, organisationer som fört en undanskymd tillvaro så länge Hitlers och Mussolinis illdåd var i färskt minne."

    "Den 21 februari 1988 samlas 23 personer på konferensanläggningen Sankt Gertrud i Malmö.


    Det var Bosse Schön som några år senare avslöjade att den tidigare SS-soldaten Gustav Ekström var närvarande vid mötet.


    Med på mötet fanns även Malmöbon Gösta Bergquist, en annan man med ett långt nazistiskt förflutet.


    Bergquist och Gustav Ekström hade dessutom aktiva roller under mötet på S:t Gertrud.


    Av protokollet framgår att Gösta Bergquist utsågs till mötessekreterare, medan den då 81-årige Gustav Ekström valdes till revisor.


    - Nazismen är borta i Sverige fram till 1985. Vid det här mötet kommer den tillbaka. Hela SD:s retorik de första åren kommer från nazismen. De talar samma språk. De lyssnar på de gamla kämparna, säger Bosse Schön."

    "Gösta Bergquist historik som nazist går ända tillbaka till 30-talet och han har inte dolt sina sympatier. Varken då eller senare. I maj 1945, vid krigsslutet, valde han att stå på Stureplan i Stockholm och öppet visa sina politiska sympatier.


    - Han står där med nazistuniform och en bunt av tidningen Svenska folksocialisten på sin cykels pakethållare. I tidningen hyllas Hitler som en av världshistoriens största namn, berättar Bosse Schön.


    - Han berättade stolt att han var en av de sista i Sverige som bar nazistuniform offentligt.


    Gösta Bergquist blev senare Sverigedemokraternas föreningskonsult och sökte bidrag till lokaler hos stat och landsting. Bergqvist tillhörde under 1940-talet nazistpartiet Lindholmarna och fortsatte sedan i andra nazistiska grupperingar.


    Gösta Bergquist deltog också ett hemligt möte mellan SS-veteraner i Tyskland. Det var där Bosse Schön träffade honom.


    - SS-veteraner från hela Europa och unga nazister har sedan mitten av 60-talet träffats på sådana hemliga möten i Tyskland. De här träffarna har varit naturliga tillfällen för de gamla och de unga att umgås, säger Bosse Schön.


    Det var också precis vad som hände på S:t Gertrud. Malmöbon Ulf Ranshede var då 22 år gammal och kom från rasistiska BSS, Bevara Sverige svenskt, och Svenskarnas parti. Gammelnazisterna som övervintrat satt sida vid sida med de unga nynazisterna."


     


    "I Malmö fanns också Per Engdahl som i början av 60-talet bildade Nysvenska rörelsen. Han hade med glädje hjälpt jagade nazister att fly. Per Svensson nämner i sin bok ett utdrag ur Engdahls memoarer där denne skriver att "det fanns åtskilliga gårdar på den skånska landsbygden, som stod till förfogande""

    I wikipedia finns följande att läsa om Per Engdahl

    "Per Engdahl, som tidigt var nationalistisk och anti-demokratisk, var en av Sveriges fascistiska pionjärer; redan efter studentexamen i slutet av 1920-talet gick han med i Sveriges Fascistiska Kamporganisation. Efter politiska meningsskiljakigheter i organisationen formerade han 1930 en egen rörelse, Riksförbundet Det nya Sverige, som han ledde fram till dess att detta år 1937 slogs samman med Sveriges Nationella Förbund. Samma år blev han medlem i Riksförbundet Sverige-Tyskland1941 bröt han med SNF och startade Svensk Opposition, senare kallad Nysvenska Rörelsen. Långt senare, mellan 1980 och 1982, återvände Engdahl till SNF och satt som ordförande i två år, innan förbundet åter splittrades.


    Engdahl hyllade före och under andra världskriget Adolf Hitler och prisade Nazityskland som ett föredöme, även om Mussolinis Italien var det land som inspirerade mest. Han förnekade bestämt att han skulle ha varit nazist, eller att hans ideologi var liknande, trots uttalanden som "Vi kunna idag [23 april 1944] endast hylla Adolf Hitler som den av Gud sände till Europas räddning." (fler citat nedan "Wikiquote"). I juli 1941 publicerade han ett öppet brev till statsministern där han propagerade för att Sverige skulle bli en vasallstat till Tyskland:"

    Kopplingen till Sven Davidson BBS och Sverigedemokraterna framgår med all tydlighet..


    "1979 formulerade Engdahl en kritik mot hur fascismen agerar och istället borde agera. Han föreskrev en strategi som bland annat innebar ett nedtonande av rasbegreppet; istället skulle kritiken riktas mot invandringen. Med inspiration av denna text grundade Sven Davidsson med flera Bevara Sverige Svenskt (BSS), där dagens Sverigedemokraterna har sina rötter.[8]"

    Sverigepartiet och BBS är ingen rolig läsning, om man nu ogillar nazister - https://sv.wikipedia.org/wiki/Sverigepartiet

    "Sverigepartiet (SvP) var ett svenskt högerextremtnationalistiskt politiskt parti som bildades den 16 november 1986, då Framstegspartiets Stockholmsavdelning och kampanjorganisationen Bevara Sverige Svenskt (BSS) gick samman. Partiledare var Stefan Herrmann från Framstegspartiet och vice partiledare Sven Davidson från BSS. Partiet hade ett kansli på Södermalm i Stockholm.


    Efter en initial framgång splittrades partiet av inre motsättningar: "Det som [Stefan] Herrmann-fraktionen hade svårast att smälta var känslan att BSS:arna gått bakom ryggen på partiledningen och upprätthållit icke partisanktionerade kontakter med utländska nazistpartier". En mindre grupp runt partiledningen behöll partinamnet "Sverigepartiet" medan en annan fraktion (BSS:arna) idag benämns Sverigedemokraterna.[1][a]"

    Davidson var djupt insyltad i nyfacismen i Sverige

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Sven_Davidson_(politiker)

    "Sven Gunnar Davidson, född 7 juli 1931, död 14 januari 2005,[1] var en svensk ingenjör och högerextrem politiker.[2] Han var mellan 1983 och 1986 ledare för Bevara Sverige Svenskt och satt mellan 1986 och 1988 som vice partiledare i Sverigepartiet. Från 1989 satt Davidson i styrelsen för Sverigedemokraterna.[3]


    Efter ett ursprungligt engagemang i den fascistiska Nysvenska rörelsen,[4] för vars Stockholmsavdelning han var ordförande under 1960-talet,[5] kom Davidson att bli en av grundarna av kampanjorganisationen Bevara Sverige Svenskt (BSS), där han satt som ordförande från 1983. Under denna period beskrev Davidson sig själv som rasist och framförde åsikten att raserna skall utvecklas separat, och i tidningen BSS-nytt gick han till angrepp mot kulturliberaler för dess positiva syn på "rasblandning".[6]


    När BSS 1986 gick samman med Framstegspartiets Stockholmsavdelning för att bilda Sverigepartiet blev Davidson vice ordförande i den nya organisationen. Detta parti kom dock att bli kortlivat, och när det 1988 gick upp i det nybildade Sverigedemokraterna blev Davidson en av partiets ledande krafter. Under första halvan av 2000-talet lämnade Davidson Sverigedemokraterna för att ansluta sig till det nybildade Nationaldemokraterna, där han förblev medlem fram till sin död 2005.[7]"


    Ekströms kopplingar till Nazism och Sverigedemokraterna framgår också med all tydlighet - text från wikipedia

    "Ekström anslöt sig 1932 till Svenska Nationalsocialistiska Partiet (SNSP) under Birger Furugårds ledning och följde sedan 1933 med till det av Sven Olov Lindholm bildade Svensk Socialistisk Samling (SSS). I oktober 1936 blev han förbundssekreterare i Nordisk Ungdom. Han anmälde sig som frivillig till Waffen-SS 1941 och tjänstgjorde i 5. SS-Panzer-Division "Wiking", innan han förflyttades till 11. SS-Freiwilligen-Panzergrenadier-Division "Nordland". Han uppnådde graden SS-Rottenführer och tjänstgjorde åren 1942–1945 vid SS-Hauptamt i Berlin, där han bland annat översatte svenska tidningsartiklar till tyska för nationalsocialisternas behov.


    Efter andra världskriget stannade han i Tyskland, vidareutbildade sig och doktorerade i kemi. Han arbetade sedan i Tyskland fram till sin pension, då han återvände till Sverige. Ekström var vid 81 års ålder, 1988, med och grundade Sverigedemokraternas lokalavdelning i Malmö där han valdes till revisor.[3] Året efter valdes han även till revisor för partistyrelsen.[3] "

    Enskilda personer - hahaha .. varenda person är ju en enskild person, men då alla ledande befatttningar och hela ideologin är hämtad från Engsdahls fascism, nazism och vitmakt....

    mOm du är medlen eller röstar på SD borde du ställa dina företrädare inför fakta och fråga varför de ljuger - SDs MK ljög förresten ordentligt om SDs historia på landsdagarna för något år sedan då han förnekade att kopplingar till nazister, fascister och rasister, och dessutom sa att SD gjort upp med den historien för länge sedan . två motstridiga uppgifter presenterade i samma tal... 

     

  • Sun 2 Feb 2020 22:54
    Padirac skrev 2020-02-02 22:53:36 följande:
    Inte då, jag redogör för innehållet i det material som SD själva gav ut som sin historia och bakgrund. Är deras egna material vänstermedia? Eller 'vänster media' vad detta nu är ...

    Jag tror att Åkesson inte vill ta i detta material med tång då det visar vilket parti han gick med i  - någonting som han skäms över med all tydlighet.

    Och att kalla alla som inte stödjer SD - utan vill att sanningen så som den är om SD ska fram - för vänster och att sakna objektivitet är så tröttsamt ohederligt argumenterat och så tröttsamt 'nyssnazistiskt' - vilket är ett epitet som framställer S i deras historiska ljus.

    Fråga näsat gång du är på partimöte var de har materialet om SDs historia som de delade ut fram till 2003/2004 vet jag - där framgår allt om hur fraktioner ur BSS, framstegspartiet efter det dolda och misslyckade försöket med Sverigepartiet

    sv.wikipedia.org/wiki/Bevara_Sverige_Svenskt

    "Bevara Sverige Svenskt (BSS) var en rasistisk,[3][4][5] högerextrem och nationalrevolutionär[6] kampanjorganisation[7] bildad under sommaren 1979 med brittiska National Front som förlaga.[8] Organisationen hade som mål att verka för begränsad invandring och för repatriering av i Sverige boende invandrare. Sven Davidson valdes vid det första årsmötet den 20 mars 1983 till föreningens förste ordförande, en funktion han kom att inneha till organisationens upplösning den 16 november 1986. År 1988 bildade i huvudsak BSS-medlemmar Sverigedemokraterna, som fortsatte att använda parollen "Bevara Sverige Svenskt" fram till slutet av 1990-talet.[9]"

    "I slutet av 1970-talet bildades Bevara Sverige Svenskt (BSS) av personer med rötter i den tidens nazistiska och fascistiska grupperingar.[10] BSS bildades formellt i Stockholm av bland andra Leif Zeilon, sedan han och några andra delat ut flygblad med invandringskritiska budskap i Nacka-Värmdö i augusti 1979, och undertecknat dessa med "Bevara Sverige Svenskt". Enligt föreningen själva var dess mål att "sprida kunskap om föreningens program samt att lämna information främst om den svenska befolkningspolitiken, och dess följder i dagens och framtidens Sverige".[källa behövs]"

    "Personkopplingar skall ha funnits till bland annat den antikommunistiska organisationen Demokratisk allians[11] och den fascistiska Nysvenska rörelsen,[12] för vars Stockholmsavdelning Sven Davidson varit ordförande under 1960-talet.[13][14] Stora delar av organisationens material producerades av Niels Mandell, som tidigare varit ledare för Nordiska rikspartiets aktionsgrupp RAG.[15] Trots att partiet var baserat i Stockholm hade BSS fram till 1982 en postadress i Malmö hos Gösta Bergquist, som under tonåren varit medlem i Svensk socialistisk samling.[3][16] "


    Gösta var inte bara med i BSS han var sedan högst delaktig då första lokalföreningen startades.

    www.expressen.se/kvallsposten/har-bildar-nazi.../

    "Partiet föddes den 6 februari 1988. Då bildades Sverigedemokraterna i en lägenhet i Stockholm. Bland grundarna fanns personer från den ofta våldsamma organisationen Bevara Sverige svenskt (BSS) - med rötter i nazistiska och fascistiska rörelser.

    I styrelsen satt tidigare skinnskallar och veteraner från grupper som nazistiska Nordiska rikspartiet och fascistiska Nysvenska rörelsen, organisationer som fört en undanskymd tillvaro så länge Hitlers och Mussolinis illdåd var i färskt minne."

    "Den 21 februari 1988 samlas 23 personer på konferensanläggningen Sankt Gertrud i Malmö.


    Det var Bosse Schön som några år senare avslöjade att den tidigare SS-soldaten Gustav Ekström var närvarande vid mötet.


    Med på mötet fanns även Malmöbon Gösta Bergquist, en annan man med ett långt nazistiskt förflutet.


    Bergquist och Gustav Ekström hade dessutom aktiva roller under mötet på S:t Gertrud.


    Av protokollet framgår att Gösta Bergquist utsågs till mötessekreterare, medan den då 81-årige Gustav Ekström valdes till revisor.


    - Nazismen är borta i Sverige fram till 1985. Vid det här mötet kommer den tillbaka. Hela SD:s retorik de första åren kommer från nazismen. De talar samma språk. De lyssnar på de gamla kämparna, säger Bosse Schön."

    "Gösta Bergquist historik som nazist går ända tillbaka till 30-talet och han har inte dolt sina sympatier. Varken då eller senare. I maj 1945, vid krigsslutet, valde han att stå på Stureplan i Stockholm och öppet visa sina politiska sympatier.


    - Han står där med nazistuniform och en bunt av tidningen Svenska folksocialisten på sin cykels pakethållare. I tidningen hyllas Hitler som en av världshistoriens största namn, berättar Bosse Schön.


    - Han berättade stolt att han var en av de sista i Sverige som bar nazistuniform offentligt.


    Gösta Bergquist blev senare Sverigedemokraternas föreningskonsult och sökte bidrag till lokaler hos stat och landsting. Bergqvist tillhörde under 1940-talet nazistpartiet Lindholmarna och fortsatte sedan i andra nazistiska grupperingar.


    Gösta Bergquist deltog också ett hemligt möte mellan SS-veteraner i Tyskland. Det var där Bosse Schön träffade honom.


    - SS-veteraner från hela Europa och unga nazister har sedan mitten av 60-talet träffats på sådana hemliga möten i Tyskland. De här träffarna har varit naturliga tillfällen för de gamla och de unga att umgås, säger Bosse Schön.


    Det var också precis vad som hände på S:t Gertrud. Malmöbon Ulf Ranshede var då 22 år gammal och kom från rasistiska BSS, Bevara Sverige svenskt, och Svenskarnas parti. Gammelnazisterna som övervintrat satt sida vid sida med de unga nynazisterna."


     


    "I Malmö fanns också Per Engdahl som i början av 60-talet bildade Nysvenska rörelsen. Han hade med glädje hjälpt jagade nazister att fly. Per Svensson nämner i sin bok ett utdrag ur Engdahls memoarer där denne skriver att "det fanns åtskilliga gårdar på den skånska landsbygden, som stod till förfogande""

    I wikipedia finns följande att läsa om Per Engdahl

    "Per Engdahl, som tidigt var nationalistisk och anti-demokratisk, var en av Sveriges fascistiska pionjärer; redan efter studentexamen i slutet av 1920-talet gick han med i Sveriges Fascistiska Kamporganisation. Efter politiska meningsskiljakigheter i organisationen formerade han 1930 en egen rörelse, Riksförbundet Det nya Sverige, som han ledde fram till dess att detta år 1937 slogs samman med Sveriges Nationella Förbund. Samma år blev han medlem i Riksförbundet Sverige-Tyskland1941 bröt han med SNF och startade Svensk Opposition, senare kallad Nysvenska Rörelsen. Långt senare, mellan 1980 och 1982, återvände Engdahl till SNF och satt som ordförande i två år, innan förbundet åter splittrades.


    Engdahl hyllade före och under andra världskriget Adolf Hitler och prisade Nazityskland som ett föredöme, även om Mussolinis Italien var det land som inspirerade mest. Han förnekade bestämt att han skulle ha varit nazist, eller att hans ideologi var liknande, trots uttalanden som "Vi kunna idag [23 april 1944] endast hylla Adolf Hitler som den av Gud sände till Europas räddning." (fler citat nedan "Wikiquote"). I juli 1941 publicerade han ett öppet brev till statsministern där han propagerade för att Sverige skulle bli en vasallstat till Tyskland:"

    Kopplingen till Sven Davidson BBS och Sverigedemokraterna framgår med all tydlighet..


    "1979 formulerade Engdahl en kritik mot hur fascismen agerar och istället borde agera. Han föreskrev en strategi som bland annat innebar ett nedtonande av rasbegreppet; istället skulle kritiken riktas mot invandringen. Med inspiration av denna text grundade Sven Davidsson med flera Bevara Sverige Svenskt (BSS), där dagens Sverigedemokraterna har sina rötter.[8]"

    Sverigepartiet och BBS är ingen rolig läsning, om man nu ogillar nazister - sv.wikipedia.org/wiki/Sverigepartiet

    "Sverigepartiet (SvP) var ett svenskt högerextremtnationalistiskt politiskt parti som bildades den 16 november 1986, då Framstegspartiets Stockholmsavdelning och kampanjorganisationen Bevara Sverige Svenskt (BSS) gick samman. Partiledare var Stefan Herrmann från Framstegspartiet och vice partiledare Sven Davidson från BSS. Partiet hade ett kansli på Södermalm i Stockholm.


    Efter en initial framgång splittrades partiet av inre motsättningar: "Det som [Stefan] Herrmann-fraktionen hade svårast att smälta var känslan att BSS:arna gått bakom ryggen på partiledningen och upprätthållit icke partisanktionerade kontakter med utländska nazistpartier". En mindre grupp runt partiledningen behöll partinamnet "Sverigepartiet" medan en annan fraktion (BSS:arna) idag benämns Sverigedemokraterna.[1][a]"

    Davidson var djupt insyltad i nyfacismen i Sverige

    sv.wikipedia.org/wiki/Sven_Davidson_(politiker)

    "Sven Gunnar Davidson, född 7 juli 1931, död 14 januari 2005,[1] var en svensk ingenjör och högerextrem politiker.[2] Han var mellan 1983 och 1986 ledare för Bevara Sverige Svenskt och satt mellan 1986 och 1988 som vice partiledare i Sverigepartiet. Från 1989 satt Davidson i styrelsen för Sverigedemokraterna.[3]


    Efter ett ursprungligt engagemang i den fascistiska Nysvenska rörelsen,[4] för vars Stockholmsavdelning han var ordförande under 1960-talet,[5] kom Davidson att bli en av grundarna av kampanjorganisationen Bevara Sverige Svenskt (BSS), där han satt som ordförande från 1983. Under denna period beskrev Davidson sig själv som rasist och framförde åsikten att raserna skall utvecklas separat, och i tidningen BSS-nytt gick han till angrepp mot kulturliberaler för dess positiva syn på "rasblandning".[6]


    När BSS 1986 gick samman med Framstegspartiets Stockholmsavdelning för att bilda Sverigepartiet blev Davidson vice ordförande i den nya organisationen. Detta parti kom dock att bli kortlivat, och när det 1988 gick upp i det nybildade Sverigedemokraterna blev Davidson en av partiets ledande krafter. Under första halvan av 2000-talet lämnade Davidson Sverigedemokraterna för att ansluta sig till det nybildade Nationaldemokraterna, där han förblev medlem fram till sin död 2005.[7]"


    Ekströms kopplingar till Nazism och Sverigedemokraterna framgår också med all tydlighet - text från wikipedia

    "Ekström anslöt sig 1932 till Svenska Nationalsocialistiska Partiet (SNSP) under Birger Furugårds ledning och följde sedan 1933 med till det av Sven Olov Lindholm bildade Svensk Socialistisk Samling (SSS). I oktober 1936 blev han förbundssekreterare i Nordisk Ungdom. Han anmälde sig som frivillig till Waffen-SS 1941 och tjänstgjorde i 5. SS-Panzer-Division "Wiking", innan han förflyttades till 11. SS-Freiwilligen-Panzergrenadier-Division "Nordland". Han uppnådde graden SS-Rottenführer och tjänstgjorde åren 1942?1945 vid SS-Hauptamt i Berlin, där han bland annat översatte svenska tidningsartiklar till tyska för nationalsocialisternas behov.


    Efter andra världskriget stannade han i Tyskland, vidareutbildade sig och doktorerade i kemi. Han arbetade sedan i Tyskland fram till sin pension, då han återvände till Sverige. Ekström var vid 81 års ålder, 1988, med och grundade Sverigedemokraternas lokalavdelning i Malmö där han valdes till revisor.[3] Året efter valdes han även till revisor för partistyrelsen.[3] "

    Enskilda personer - hahaha .. varenda person är ju en enskild person, men då alla ledande befatttningar och hela ideologin är hämtad från Engsdahls fascism, nazism och vitmakt....

    mOm du är medlen eller röstar på SD borde du ställa dina företrädare inför fakta och fråga varför de ljuger - SDs MK ljög förresten ordentligt om SDs historia på landsdagarna för något år sedan då han förnekade att kopplingar till nazister, fascister och rasister, och dessutom sa att SD gjort upp med den historien för länge sedan . två motstridiga uppgifter presenterade i samma tal... 

     


    Liten felstavning - det är ju SD och ingen annan som kallas nyssnazister

    Och att kalla alla som inte stödjer SD - utan vill att sanningen så som den är om SD ska fram - för vänster och att sakna objektivitet är så tröttsamt ohederligt argumenterat och så tröttsamt 'nyssnazistiskt' - vilket är ett epitet som framställer SD i deras historiska ljus.
  • Sun 2 Feb 2020 23:05
    Dogge skrev 2020-02-02 21:11:36 följande:
    Ja varför skulle han inte det?
    Det är ju en lögn.
    lite mer läsning som borde oroa dig om du är rädd för att kommas på med att ljuga

    https://www.expressen.se/kvallsposten/har-bildar-nazisterna-partiet-sd--i-malmo/

    "Enligt tidskriften Expos "vitbok" om Sverigedemokraterna var mer än 60 procent av ledamöterna i partistyrelsen mellan 1989 och 1995 kopplade till nazistiska grupper - före, under eller efter sin tid i SD.

    Bland dem märks Anders Klarström, partiledare 1989-1995 och tidigare aktiv i Nordiska rikspartiet. Klarström, som senare lämnar SD, ringer 1984 ett anonymt, hotfullt samtal till underhållaren Hagge Geigert: "Vi ska bränna dig ditt jävla judesvin. Fy fan ditt äckliga lilla judesvin. Passa dig! Vi ska komma och döda dig!". För detta hotsamtal, som citeras i Per Svenssons bok, döms Klarström senare till dagsböter.


     


    Andra med komprometterande bakgrund i SD-ledningen under de första åren är, enligt Expo, Sven Davidsson, partistyrelseledamot fram till 1993, tidigare aktiv i fascistiska Nysvenska rörelsen och ordförande i Bevara Sverige svenskt (BSS); Reine Wikström, partistyrelseledamot 1989 och tidigare aktiv i Nordiska rikspartiet; Leif Zeilon Ericsson, kassör och fram till 1993 en av partiets inofficiella ledargestalter och tidigare grundare av BSS.


    Samtidigt är nästan hela ledningen för ungdomsförbundet också medlemmar i den nazistiska organisationen Stockholms unga nationalsocialister (SUNS), skriver Expo.


    Robert Vesterlund, ungdomsförbundet SDU:s förste ordförande, blir senare drivande kraft i nätverket bakom en nazistisk sajt. SDU fungerar som plantskola för unga nazister. Många av dem går vidare och får ledarebefattningar i nazistiska grupper."

    Att SD verkar vara en plantskola för nazister med tanke på hur många som poppar upp och utesluts har in förklaring...

    "


    Arvet från förr är också en av förklaringarna till att SD oupphörligen avslöjas med att använda ord, tankegångar, men också klädsel som för tankarna till 30-talet. Skandalen med SD-politikern och hakkorset i Halmstad är bara en av de senaste i en rad incidenter där partimedlemmar brutit mot SD:s föregivna "nolltolerans" gentemot rasism.


    Sammanlagt har 13 politiker under de senaste veckorna sparkats eller tvingats avgå efter att Kvällsposten avslöjat dem.


    - Men det intressanta är att när det blir så kallade uteslutningsärenden så argumenterar SD ofta utifrån att det ska ha varit "klumpigt formulerat" eller att det var "sättet man sade på", som var problemet. Det var inte idéerna som ligger till grund till det man sagt, utan hur man paketerar som stör. Nolltoleransen är ett sätt att skydda varumärket än att göra upp med idéer, säger Daniel Poohl, som skriver i Expos "vitbok""

    och så SDs ledares egna ord om att lite nazism  är ok...



  • Tue 4 Feb 2020 00:33
    Moderno skrev 2020-02-03 23:07:58 följande:

    Det var alltså en felaktig uppgift.


    Vad menar du är en felaktig uppgift?

    Vad i uppgifterna är relevant för påståendet om vad SD vill göra med arbetsmarknadsstödet?

    Du bortser från det som är relevant för att försöka skjuta ner kritik mot eller till och med redogörande för SDs politik mha var uppgifterna kommer från. Spelar det verkligen någon roll i sakfrågan ? Självklart inte. Och det vet du.
  • Thu 6 Feb 2020 12:37
    Moderno skrev 2020-02-06 03:33:03 följande:

    Man kan inte bygga sakfrågan på felaktiga uppgifter. Det vet (förhoppningsvis) även du.


    I det här fallet bygger sakfrågan på riktiga uppgifter från SD själva, men uppgifterna gavs fel referens.

    Men du kanske tänker att sakfrågan snarare är var SD har delgett dessa uppgifter än vad SD har delgett för uppgifter?
  • Mon 10 Feb 2020 21:14
    Kristina1979 skrev 2020-02-10 17:40:59 följande:
    Kopierat från trådstarten:
    "Frågan är alltså om du uppfattar public service som opartiska. Opartisk är att man inte tar ställning för eller emot en vissa sida eller ett visst politiskt parti."

    Finns det ingen moderator, eller någon på familjeliv, som har någon som helst synpunkt på att medlemmar har en skyldighet att hålla sig till ämnet? Åtminstone någorlunda eller åtminstone lite i närheten av ämnet???
    SVT och SR är opartiska, men de har demokratiparagrafen att förhålla sig till.
  • Tue 11 Feb 2020 22:20
    Perjonsson skrev 2020-02-11 02:31:35 följande:
    Fel. Då är du en av de som inte har kunskapen att avläsa mellan raderna hur de manipulerar budskapet .
    Lägg ner, avskeda alla, starta om och nyanställ
    Så vad säger dp SVT mellan raderna menar du?
    Vilket manipulerade budskap sprider PS enligt de uppgifter du har?
    Vilken är din källa för detta?
  • Tue 11 Feb 2020 23:57
    Kristina1979 skrev 2020-02-11 23:23:30 följande:

    Den stora majoriteten i tråden, 79% !, anser att några extremt få men högljudda personer i tråden har fel.

    En mycket stor majoritet anser att PS INTE är opartiska.

    Sedan får några få extrema högljudda, som utgör en mycket liten minoritet, använda vilka ord och läten man vill, vara så högljudda man bara förmår och försöka förminska och förlöjliga den stora majoriteten som åtminstone vågar försöka ha en sunt kritisk inställning till PK-media och till allt som ska tvingas stöpas i en PK-form. Men oavsett dessa få extrema, oavsett deras ljud och läten så är de allra flesta ändå överens om att PS INTE är opartiska.

    Jag tror inte heller att de få extremt högljudda själva egentligen är så blinda och döva att de tror att PS är opartiska, det är nog mera ett invant beteende, de är indoktrinerade till att det alltid är rätt att dölja och förneka sanningen.

    Jag minns inte riktigt hela innebörden i uttrycket "Bagdad Bob" men jag undrar om inte det uttrycket kan vara passande på någon eller flera av de extremt få och extremt högljudda?

    I trådstarten frågas:

    "Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?"

    Jag, likväl som 79%, anser att public service INTE är opartiska. Det har visats i väldigt många exempel och bara i den här lilla tråden så finns det flera mycket talande exempel.


    Så, inget svar på de enkla frågor jag ställde ...

    Istället används röstningresultatet från bla multinickarens många tyckanden och tyckanden som belägg...

    Vad säger SVT mellan raderna menar du?

    Vilket manipulerade budskap sprider PS enligt de uppgifter du har?

    Vilken är din källa för detta?
  • Fri 14 Feb 2020 20:02
    Perjonsson skrev 2020-02-14 06:26:26 följande:
    Jag är inte helt pantad efter 35år som politiskt altiv och fattar inte blåögda du hur nyheter sorteras bort/in och vinklingen på resp nyhet så är det verkligen synd om dej.
    Du ser okunniga människor kan men föra debatt med men dumma typer går imte resonera med.
    Jag tror inte att det är säkert att 35 år som politiskt aktiv gör att någon är pantad eller inte. Det finns säkert människor med både mer eller mindre erfarenhet av politisk aktivism som är pantande eller inte pantade. Jag tror att förutom ett politiskt intresse så är begåvningsivå och andra egenheter ett tvärsnitt av befolkningen bland de politiskt aktiva. Inte ens utbildning & bildning eller frånvaro av utbildning & bildning garanterar begåvningsnivå.

    Varför tror att just din politiska aktivism skulle borga för att inte vara pantad eller vara pantad? 

    De enkla frågor om jag ställde borde vara enkla att förstå och sakligt besvara till och med för den som besitter en modest begåvningsnivå - så...

    Så vad säger dp SVT mellan raderna menar du?
    Vilket manipulerade budskap sprider PS enligt de uppgifter du har?
    Vilken är din källa för detta?
  • Sat 15 Feb 2020 11:33
    Perjonsson skrev 2020-02-15 02:22:01 följande:
    Min källa är kritiskt analys av dagliga nyheter jämfört med verkligheten och mina egna kontalåkter med pk-media som politiker
    Så din källa är din egna kritiska analys av din uppfattning om verkligheten och dina kontakter med PK-media?

    Du vet att detta ditt uttalande inte är opartiskt i sig - du lyckas klämma in en värdering som ger dina kritiska analyser en bias.

    Men med utgångspunkt från dina så kallade källor kanske du kan redogöra svaren på de frågor du fortfarande undviker:

    Så vad säger då SVT mellan raderna menar du?
    Vilket manipulerade budskap sprider PS enligt de uppgifter du har?
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?