Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    nihka skrev 2021-09-16 22:37:02 följande:
    Då kan du diskutera politik utan att dra in SD och så kan andra diskutera politik utan att utelämna SD. SD/SDare är ju oerhört kritiska mot PS och lägger ner ofantligt mycket energi på att försöka underminera dess goda rykte och höga förtroende, men få går så långt som du gör och menar att de inte ens ska nämnas.
    Det är som sagt inte min ko och inte jag som, oavsett ämne, hela tiden drar in kom.
  • nattuw
    klyban skrev 2021-09-17 10:32:16 följande:
    Men antar man tror att forskningen är partisk, då den är i konsensus och berättar en enda sak om klimatet.
    Forskningen är inte "i konsensus" och berättar inte en enda sak om klimatet. Inte ens de forskare som står för försiktighetsprincipen uppvisar konsensus. Att du avfärdar forskare som inte delar din uppfattning innebär inte att forskningen är "i konsensus".
  • nattuw
    klyban skrev 2021-09-18 11:38:19 följande:

    Mer eller mindre FULLSTÄNDIG konsensus.


    Nej. Ditt konsensus existerar inte. Konsensus existerade inte när jag studerade miljö och klimat och det existerar inte idag. Systemen är helt enkelt för komplexa för att det skall gå skapa en allenarådande teori som förklarar hur olika parametrar påverkar klimatet.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2021-09-18 11:50:48 följande:
    SVT:S förmåga att alltid hamna på vänstersidan av debatten har inget att göra med "konsensus" (eller inte) bland forskare. Det handlar om att SVT alltid, av någon outgrundlig anledning, lyfter fram vänsterargumentationen.
    Det hade i sig inte varit något problem om inte så många nöjde sig med den tillrättalagda och populistiska bild som förmedlas av SVT. Nu är det ju tyvärr så att miljö och klimat är så pass komplexa ämnen att även om SVT skulle ha lite högre ambitioner så skulle de flesta byta kanal till något mer lättsmält.
  • nattuw
    klyban skrev 2021-09-18 12:00:22 följande:

    Forskning är vad den är och det kan inte bli mer tydligt än vad denna är.
    Eller ja, om man nu inte struntar i den.
    Konsensusen är mycket klar.


    Forskningen är vad den är och den uppvisar inte konsensus. Du vet inte ens vad Iranska och Kinesiska forskare anser. Att då tala om att det i forskarvärlden finns ett konsensus är bara struntprat.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2021-09-18 14:03:15 följande:
    Doobidoo säljer bättre än studiosamtal med exempelvis Per-Olof Eriksson.
    Fast det ju just det som sägs vara meningen med Public Service. Att de skall göra de där studiosamtalen som kommersiell tv inte gör. För det kan väl ändå inte var så illa att public service inte levererar det de borde leverera?
  • nattuw
    klyban skrev 2021-09-18 15:56:19 följande:

    Det var mer mot 100% före klimatförnekarna vaknade och kom med antiforskning.
    Tobak ger cancer har en lägre konsensus än på klimatet, det säger inte lite det.


    Båda påståenden är felaktiga.
  • nattuw
    nihka skrev 2021-09-18 17:46:39 följande:
     För mig är SD allt annat än helig.
    För dig är SD allt.
  • nattuw

    Miljöpartiet verkar strunta i public service "oberoende".

    Citat: "Förslaget inför partikongressen går ut på att Miljöpartiet ska verka för att snarast införa ett 15 minuter långt ?Klimatnytt? i varje sändning av SVT:s nyhetsprogram Aktuellt och Rapport. Det skulle uppta hälften av programtiden i Rapports huvudsändning."
    [SVD; MP-profiler ville påverka SVT; Erik Nilsson; 2021-10-08]
    www.svd.se/mp-profiler-ville-paverka-svt

    Då uppkommer den intressanta frågan varför de valde just public service. Kan det vara för att det inte ser public service som oberoende utan snarare som en MPservice?

  • nattuw
    klyban skrev 2021-10-08 23:29:25 följande:

    Och snacka om överdrift och 15min i varje sändning, du verkar rätt partisk när du ska påvisa att SVT inte är opartiska


    Om du vill anklaga någon för att överdriva och vara partisk så är det Svenska Dagbladet som du skall kritisera. Ty det är i SvD som artikeln återfinns. Här kommer ett citat SvD:s artikel:
    "Miljöpartiet ska få SVT att ägna en kvart i varje nyhetssändning åt klimatkrisen. Så lyder ett förslag inför partiets kongress som ett 30-tal miljöpartister ? däribland en profilerad riksdagsledamot ? ställt sig bakom. När SvD ringer ångrar hon sig."

    Som du ser så handlar det om en kvart i varje NYHETSSÄNDNING inte i varje sändning.

    Och det är Svenska dagbladet (SvD) som är källan. SvD är en morgontidning från Stockholm. OM du har synpunkter på Svenska Dagbladets nyhetsrapportering så kan du höra av dig till tidningen och tala om att de överdriver. Jag är säker på att de uppskattar att du hör av dig och talar om att de har fel.

    Dessutom var inlägget från "Flash Gordon" inte riktat till dig utan till "nattuw" som var den som postade länken till SvD och som därmed inte hade något problem att förstå att sändning handlade om NYHETSSÄNDNING eftersom det var just NYHETSSÄNDNING som då diskuterades.

    Jag hoppas att inlägget nu hamnade på samma nivå som SR:s "Klartext" så att alla i tråden klarar av att följa med.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?