Inlägg från: Nenne666 |Visa alla inlägg
  • Nenne666

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    KillBill skrev 2016-02-02 15:31:13 följande:

    Till och med SD politiker kräver nu att arrangören bakom Folkets demonstration, SD-politikern Johan Widén,  avgår från sina politiska uppdrag. Anledningen är att tidigare sverigedemokrater som fått lämna partiet på grund av så kallad "ideologisk avvikelse" talat under demonstrationen och att manifestationen kantats av rasistiskt våld. 

    expo.se/2016/avgangskrav-mot-sd-politikern-bakom-folkets-demonstration_7020.html

    Tittar man på vilka som talade på arrangemanget så blir det tydligt att det handlade om en främlingsfientlig manifestation:


    Jan Sjunnesson (FD chefredaktör på  SD publikationen Samtiden. Numera medarbetare på den främlingsfientliga tidningen Avpixlat) 


    Jennifer Black (Aktiv Sverigedemokrat)


    Ingrid Carlqvist (Chefredaktör på den främlingsfientliga och islamofobiska tidskriften Dispatch International)


    Barbara Trusz  främlingsfientlig debattör


    Hans Erling Jensen (Utesluten Sverigedemokrat)


    Stefan Torssell (Tidigare krönikör på den främlingsfientliga tidningen Avpixlat).



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
    Sd-sympatisörer måste ju rimligtvis kunna få ha åsikter i alla frågor och framföra dessa, eller får dom inte yttra sig? Vi lever i en demokrati. Eller finns det något förbud mot det? Jag ställer mig inte bakom det expo belyser om det nu är en sanning. Men syftet bakom den här demonstrationen va inte att lyfta rasistiska åsikter eller att fiska fler partimedlemmar till Sd. Syftet framgår ju klart och tydligt att dom demonstrerar mot sittande regering och att samhället har förändrats negativt. Även om du inte tycker det så finns det faktiskt andra som gör det. Att till och med en Sd-politiker vill kräva avgång gör inte heller demonstrationens verkliga syfte mer osant. Det är lustigt att man tycker Sd-politiker är rövhål i det allra flesta sammanhang men nu så passar det dig alldeles utmärkt att använda dig av en Sd för att förstärka din bild av det. Väldigt intressant faktiskt. Om jag vill föra en fråga framåt så blånekar jag väl inte till vad jag just ville lyfta? Det är ju precis det folk anklagar demonstranterna för att göra. Jag tycker att det är hur snurrigt som helst.
  • Nenne666
    KillBill skrev 2016-02-02 17:09:03 följande:

    Vem tycker du ska bestämmas vad sokm är sant? Ska det vara  som i Polen där det nationalkonservativa regeringspartiet bestämmer vad som ska vara den rådande sanningen?


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
    Att använda sig utav fakta och verkliga händelser är en bra början.
  • Nenne666
    KillBill skrev 2016-02-02 18:52:11 följande:

    Och här kommer länken: "Kan inte stå sida vid sida med neofascister" www.expressen.se/nyheter/kan-inte-sta-sida-vid-sida-med-neofascister/


    Lämplighetsgraden av att man som politiker (vilken politiker det än må vara) befinner sig på platser och tillställningar som kan tolkas på ett sätt som skadar partiet har jag inte sagt något om öht. Det är olämpligt om man är rädd om sitt parti då dom borde veta vilket mediedrev som blommar upp, som politiker. Så Mattias Karlsson uttalande förvånar mig inte någonting. Men det fråntar inte 'folkets demonstration' sitt syfte. Det är vad jag vill säga. Jag började följa Folkets demonstration på fb för några dagar sedan för att få deras version av hur det har gått till, vad dom ville säga och vad dom ville lyfta i den här numera omtalade demonstrationen. Folk som va på plats (vilket inte jag va, så jag kan aldrig uttrycka mig tvärsäkert) upplevde demonstrationen som lugn, poliserna upplevde inget stök kring självaste demonstrationen och det befann sig olovligen (motdemonstranter) på platsen, betydligt mer aggressiva. Tog del av åtskilliga bilder (som i sig inte berättar hela sanningen, men en del av den) och gav till en viss del underlag för vad dom själva säger. Jag upplever vissa skribenter på fb-Sidan som befann sig på demonstrationen som förtvivlade och helt mållösa utifrån hur dom har beskrivits. Dom kämpar numer på att få bevis och underlag som bekräftar vad som påstås om dom genom att kontakta berörda journalister och Mona salin. Sist jag kollade verkar dem inte fått något svar. Borde dom inte få det? Jag tycker inte det känns rätt att deras frågor började handla om något annat än syftet faktiskt va. Och Folkets demonstration måste ju rimligtvis bäst veta vad dom själva gör där och vilka frågor dom vill belysa helt öppet. Sen att det sker olyckligheter runtomkring och att det tilldelas konsekvenser efter allt som varenda media skriver om är som sagt inget som förvånar. Det är förståeligt. Sd är ju verkligen ett parti som bör göra det säkra framför det osäkra. Jag har fortfarande inte fått det bevisat att folkets demonstration va något annat än dom utgav sig av.
  • Nenne666
    FDFMGA skrev 2016-02-02 20:14:39 följande:
    Nej, ibland så är det bara att hålla med och Mattias Karlsson är värd en eloge för att han sätter ner foten.

    Jag såg i kommentaren till Sanandajis inlägg att någon skrev att han nu var hatad av halva svenska folket, typ något sådant.

    Parallellen till den här tråden är tydlig - må så vara att stofilerna här är rätt harmlösa. Inte desto mindre tror de sig representera folket och utifrån att de är folket så blir deras högeravvikelser i stället till vänsteravvikelser hos public service.

    Ja herregud. Det finns ju inget vi svenskar har så stort förtroende för som SR. Tyvärr finns det mycket av folkförakt i skrikhögerns och SD-svansens ständiga krav på att få agera som folkets representanter som förstår det folket inte förstår.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Men jösses vad du spekulerar och drar slutsatser.
  • Nenne666
    FDFMGA skrev 2016-02-02 21:03:20 följande:
    Njaej.

    Menar du att Mattias Karlsson inte har sagt vad han sa eller att Sanandaji inte skrev det han skrev.

    Inte heller det övriga jag skrev innehåller så mycket av spekulation. Att public service fått sitt uppdrag som bland annat ställer krav på saklighet och opartiskhet av regering och riksdag är ett faktum. Liksom att svenska folket år efter år har ett mycket stort förtroende för SR och SVT - faktiskt väsentligt större förtroende än för något annat, i viss mån med undantag för högskolor och universitet.

    Det är också ett faktum att flera så kallade debattörer i den här tråden påstår att folk i gemen inte förstår så mycket som "debattörerna" gör. Det kan man ha olika uppfattning om, min är snarare den motsatta.

    Det finns alltid möjlighet att se saker och ting ur olika perspektiv. Demonstrationen i helgen som Mattias Karlsson menar att det var olämpligt av sverigedemokrater att delta i på grund av att de deltagande nazisterna och nyfascisterna kallades visst av någon i den här tråden för en regeringskritisk folklig manifestation eller något ditåt.

    Har man den inställningen så är det inte förvånande att man anser att SR och SVT är vänstervridnaSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    'Folkets demonstration' kallar sin egen demonstration för regeringskritisk. Dom vill att sittande regering avgår, bland annat. Det är inget jag personligen påstår, utan det är vad dom själva säger. Vilka du syftar till som skulle förstå mer än någon annan får du ta med de berörda. Att Mattias Karlsson har uttalat sig som han har gjort har jag inte på något vis satt mig emot heller, vilket du kan läsa i mitt tidigare inlägg. Och att SVT liksom övrig media låter sina personliga åsikter gå igenom ibland kanske man kan skylla på den mänskliga faktorn, men inte att helt förneka det faktum att det faktiskt sker. Vad det beträffar lördagens demonstration så vill iaf jag avvakta med en bestämd åsikt i frågan tills berörda journalister och Mona Sahlin lämnar underlag för sina anklagelser. Det är inte mer än rätt. Skulle jag ha fel utifrån den informationen jag har tagit del av hittills så lovar jag att återkomma till dig och killbill i tråden och ge er det. Vad det beträffar han Tino så är jag väldigt lite insatt i vad han brukar skriva så jag har ingen åsikt om honom och hans fb-inlägg öht.
  • Nenne666
    KillBill skrev 2016-02-02 21:49:02 följande:
    Men hur naiv går man bli? Alla partier utom de i den sittande regeringen är väl mer eller mindre regeringskritiska?

    Om nazistiska Svenska motståndsrörelsen (SMR) skulle genomföra en "regeringskritisk" demonstration där de bjöd in kända nazister som fick agitera för nazism för att sedan misshandla mörkhyade på stan menar du då att den korrekta benämningen på tillställningen är regeringskritisk?
    Okej. Jag ska förtydliga mig. Folkets demonstration demonstrerade för ett nyval, mot den sittande regeringen, bland annat. Sen får du kalla det vad du vill, men det är deras egen utsago och inte något jag tycker.
  • Nenne666
    KillBill skrev 2016-02-02 18:01:48 följande:
    Men förstår du inte att vi människor tolkar verkligheten olika och att det sällan finns någon absolut sanning.

    Du tolkar Folkets Demonstration som en regeringskritisk tillställning medan andra exempelvis Tino Sanandaji och en SD politiker uppfattar Folkets Demonstration som en högerextrem, våldsam sammankomst med nazistiska förtecken.
    Men med dina tolkningar' lyckas du ju göra till en sanning, då funkar det? Du dömer världen väldigt godtyckligt isf, vilket inte är någon vidare merit, kan jag ju upplysa dig om. En sanning blir inte en osanning bara för att du inte håller med, faktiskt. Och givetvis så finns det precisa sanningar vilket inte ger minsta utrymme till några flummiga tolkningar och vinklingar som ska passa in i en annans agenda. Vilket konstigt resonemang du för...
  • Nenne666
    Kung Markatta skrev 2016-02-03 10:35:32 följande:
    Här finns en längre kommentar från Tino om demonstrationen och en efterföljande intressant diskussion:

    www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10153375136508231

    Så här skriver han bland annat:

    Folkets Demonstration bär inte skulden till bråket. Men det är provocerande av arrangörerna att inte fördöma våld i kontext av händelserna kvällen innan. När extremister försöker delta förväntas arrangörer ta avstånd, en regel som gäller alla. Om en demonstration mot Israel låtit ett tiotal ISIS-anhängare delta utan att markera hade de också fått räkna med kritik.
    Ja, där ser man. Då säger han ju klart och tydligt att demonstrationen inte bär skulden till bråket, vilket div medier har velat ge sken av. KillBills lilla underlag försvann!
  • Nenne666
    KillBill skrev 2016-02-03 19:04:26 följande:

    Fler avgångskrav i efterspelet till "Folkets demonstration"


    Enköpings SD-ordförande kräver nu även riksdagsledamoten Pavel Gamovs avgång. Han ska ha sanktionerat hemliga medlemsmöten i Upplandsdistriktet ? arrangerade av Johan Widén ? med främlingsfientliga talare från "Folkets demonstration"

    expo.se/2016/fler-avgangskrav-i-efterspelet-till-folkets-demonstration_7021.html


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
    På vilket sätt styrker den här artikeln att folkets demonstration va rasistisk och våldsam?
  • Nenne666
    KillBill skrev 2016-02-03 19:38:04 följande:
    Om företrädare för ett parti som brukar kritiseras för att vara rasistiskt anser att talarna på "folkets demonstration" var rasistiska så säger det en del. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
    Va demonstrationen rasistisk eller va den det inte?
  • Nenne666
    KillBill skrev 2016-02-03 20:36:46 följande:
    Jag var inte där och lyssnade men de flesta som talade på demonstrationen är kända för att utrycka högerextrema och främlingsfientliga åsikter och i publiken fanns enligt SDs vikarierande partiledare Mattias Karlsson fascister och högerextrema.
    Ja, men det va inte det som va frågan.
  • Nenne666
    KillBill skrev 2016-02-03 21:00:51 följande:
    Eftersom jag inte var där så kan jag inte ge dig ett mer utförligt svar.
    Men i ditt inlägg #185 va du väldigt säker på att det där med att kalla demonstrationen för regeringskritisk va bara en förklädnad för att sprida invandrarfientlig och rasistisk information.
  • Nenne666

    Imorgon kommer opinion live på svt ta upp folkets demonstration. Det kanske kan ge något?

  • Nenne666
    KillBill skrev 2016-02-03 21:00:51 följande:
    Eftersom jag inte var där så kan jag inte ge dig ett mer utförligt svar.
    Fick du något bränsle av 'inte rasist men' på SVT opinion live ikväll? Beskriv gärna det så ska jag bemöta dig. Han verkar nöjd och rätt självgod enligt mitt tycke. Jag saknade dock underlag för vad han påstår. Hade han några underlag ens? Nån åsikt om hur SVT la upp debatten?
  • Nenne666
    Kung Markatta skrev 2016-02-04 14:32:31 följande:

    Opartiska Sveriges Radio har nu censurerat komikern Özz Nujen. Anledningen var att han på en bild som de skulle publicera bar en tröja där han visade att han tog ställning mot IS, något som tydligen väckte ont blod hos SR:s ledning. De målade därför över budskapet på tröjan.

    Som motivering för censureringen uppger SR:s representant att de anser att hans budskap var att betrakta som ett varumärke (!) och att det därför skulle ses som otillbörlig reklam att låta honom föra fram sitt budskap.

    www.svd.se/sveriges-radio-manipulerade-bild/i/senaste


    Ja. Jag tror inte dom själva vet vad dom ska göra. Det ger iaf inget säkert intryck.
  • Nenne666
    FDFMGA skrev 2016-02-05 12:35:55 följande:
    Haha.

    Den här tråden är ju helt fantastisk.

    Här samlar  FL:s intellektuella högerelit sina tyngsta argument för att public service är vänstervridet.

    Ja, tror att SD har bildat skola i sättet att argumenteraSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Men vänta nu.... Du kanske skulle ta och kolla på dina egna insatser i tråden innan du yttrar dig som du gör. Du har då inte skrivit något att att skryta med direkt.
  • Nenne666
    FDFMGA skrev 2016-02-05 13:05:07 följande:
    Nja.

    Flash är arg för att Perelli inte får vara programledare för Melodifestivalen. Men detta  innebär ju bara att  man följer direktiven för public service-uppdraget det vill säga att en programledare inte för göra reklam.

    Det borde vara enkelt att förstå och SVT har klantat sig tar på sig skulden för det inträffade och Perelli blir kvar som gästartist.

    I länken som Flash bifogade twittrar skrikhögern misslynt och jämför med vänsterrasism och antisemitism. 

    Detta syftar väl på den andra programledarens bakgrund och iom att det är skrikhögern som hojtar så kan man ta det med en skopa salt.

    Hursomhelst ett gott exempel på skrikhögerns förmåga - eller snarare oförmåga där man inte ens förstått SVT:s uppdrag än mindre skillnaden mellan reklam och åsikt.

    Så svårt borde det inte vara att fatta vad reklam är - men skrikhögern är ju inte den vassaste av de högerinriktningar vi har - kanske  rentav den intellektuellt slöaste.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Det utesluter inte att du har koll på hur du själv uttrycker dig. Det blir väldigt konstigt när det skrivs om vassa knivar och intellektuell slöhet.... Säger vem?
  • Nenne666
    Mentat skrev 2016-02-06 12:11:12 följande:
    Tja, först vägrar du att acceptera att en vänstervriden journalistkår skulle kunna påverka programmen och när du får sifferbevis på det duger inte det heller. I så fall får vi väl konstatera att själva gudarna skulle kämpa förgäves här.

    Eventuella utomstående läsare med ett öppet sinne kan dock fundera över siffrorna och ser då att journalisternas egna åsikter givetvis påverkar hur de rapporterar och vad de rapporterar.

    Ingen kan rimligen vara förvånad över det. Om man vill erkänna det eller inte är bevisligen en annan sak. Därmed finner jag vidare diskussion i ämnet meningslös.
    Amen
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?