• Abegay­le70
  Äldre 7 Jan 21:30
  676427 visningar
  7098 svar
  7098
  676427

  Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

  Världsmedborgare skrev 2017-01-07 17:44:01 följande:
  Tror inte ännu jag förläst mig på nåt, skulle vara dom ekonomiska nyheterna och dess möjliga följder då.
  Du känner kanske till uttrycket "att hålla sina vänner nära och sina fiender ännu närmare"., fundera på vad det eg innebär, så förstår du en del av varför det ibland ser märkligt ut i maktens rum.

  Så då är alltså din åsikt att vi inte ska släppa fram personer med extrema politiska eller religiösa åsikter, låter väldigt farligt och strider desutom mot vår grundlag.

  Skulle du få som du vill, då blev det inte många kvar som skulle få medverka i public service.
  Dessutom skulle all form av undersökande journalistik bli utrotad, ingen skulle ju få en möjlighet att medverka med sina reportage.

  Att alltid ha med folk som ska bemöta går inte praktiskt att göra, det skulle inte finnas och tittare/lyssnare skulle tappa intresset.
  Då är det bättre att så måga som möjligt ges eget utrymme att tala för sin sak, så slipper vi onödigt tjafs om vem som har rätt/fel, och det tycker jag P-S sköter riktigt bra.

  Och som sagt, P-S ger oss möjligheter att protestera mot vad vi tycker är fel, den möjligheten vill jag ha kvar, det tillsammans med granskningsnämden gör att vi får ett utbud som ligger nära vad som kan krävas i objektivitet i sin helhet.

  Helt rättvist kommer det aldrig att bli, men P-S har iaf ett krav på sig att försöka, det har inga andra, för andra står det fritt att ljuga ihop vilken smörja som helst, och dom behöver inte förklara eller bevisa något.

  Och just det är nu det största hotet vi har idag, att det är så enkelt att manipulera sanningen, utan att det går att göra så värst mycket åt.
  Som tur är så inser forum som Facebook och Twitter att nåt måste göras omedelbart för att stoppa utvecklingen, vi kan bara hoppas att dom lyckas med dom vill.
  Nu skrev jag ju att alla åsikter ska få komma fram. Det behöver inte bemötas i aktuellt program, julvärdsprogrammet är knappast ett debattprogram. Om nu SVT hade haft intresse att visa på opartiekhet så hade man kunnat ta upp Gina Dirawis antisemitism i ett annat program. Nu tystades det bara ned av SR/SVT.

  ordet09.wordpress.com/2012/12/16/gina-dirawi-public-service-blinda-flack/
  Världsmedborgare skrev 2017-01-07 17:51:15 följande:
  Du beskriver din sida, din sanning, vilket gör att du är partisk, men gör istället som jag föreslog, googla så får du se att det finns en annan sida och en annan sanning.
  Det sämsta du kan göra är att förneka, för då kommer du att vakna upp på ett hårdhänt sätt, och jag säker på att du inte vill se Israel utvecklas till ett splittrat land.

  Sen vet jag inte varför Sveriges Jude-hatare/rasister kom in i bilden.
  Den pöblen finns alltid och kommer tyvärr alltid att finnas, för idioter kommer alltid att födas, idioter som tror sig vara förmer än andra.
  oookej? så du påstår att Du är opartiskt? Om jag gör som du önskar, googlar Israel+rasism kommer det upp 230 000 träffar varav de flesta går till div. träskmarker med revisionistisk propaganda. Jag blir illamående av att gå iganom alla dessa länkar.

  Att jag tar upp svenska judehatare beror på att de är en del av det mönster som håller på att normaliseras, bl.a. med hjälp av SVT's antisemitiska medarbetare, ledande malmöpolitiker, övrig massmedia osv.

  Ett mönster som började redan i skolan från lärare: "måste du verkligen ha ditt halssmycke med davidsstjärna i skolan? Du vet ju att det retar upp en del?" till att man inte törs ha en Menora i sitt fönster, till att vuxna kvinnor spottar efter mina syskonbarn. Jag vägrar vara med och finansiera en del av det mönstret.

  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 8 Jan 13:51
  +1
  KillBill skrev 2017-01-07 22:59:50 följande:
  Menar du att Gina Dirawi är antisemit? Svenska kommittén mot antisemitism har förlåtit Gina för många år sedan och tar numera henne i försvar: www.svd.se/kritiken-mot-dirawi-vedervardig
  SKMA kritiserade hetsen mot Gina Dirawi pga sin muslimska bakgrund. Vilket jag också håller med om, en persons religion har ingenting med saken att göra om en person är kompetent nog för en viss uppgift. 

  Det är möjligt att Gina Dirawi inte längre är antisemit, att hon har ändrat uppfattning om Israel och att böcker skrivna av nazister inte längre är klämplig kvällsläsning för ungsomar. Det kan också vara att hon blivit mer försiktig med vad hon yttrar offentligt. Tiden får utvisa detta.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 8 Jan 13:52
  Världsmedborgare skrev 2017-01-08 08:41:19 följande:

  Jag har flera ggr skrivit att ingen kan vara opartisk, hur gärna man än vill tro och försöker vara det, och därmed så har jag tydligt sagt att helt opartisk kan inte jag heller vara.
  Det du får från mig är mina åsikter, blandade med vad jag kunnat ta del av för information.
  ------------------------

  Men snälla, försök åtminstone att vara lite objektiv och värdera vad du ska läsa, och lägg ner dumheterna med att gnälla över antal träffar, sån´t hör sandlådan till.
  Men kom ihåg vad jag säger nu, vägrar du se vad som är på väg att hända i Israel och hur den nuvarande regimen beter sig, så kan du vara säker på att det kommer att slå tillbaka mot alla Judar över hela världen.

  För det är precis det som regimen i Israel nu håller på med, som alla extremister drägglar över.
  Som att vifta med Toran i FN, och säga att det där står att den ockuperade marken tillhör Israel och Judarna, för den har Gud givit till dom för över 3000 år sen.
  Det är en anledning god nog för extremister, att hävda hur farliga Judarna är. 
  Så bli inte förvånad om Jude-hatet kommer att bli långt mer utbrett, och långt mer brutalt än vad det nu är.


  Vill du fortsätta denna dskussion utanför ämnet Public Service får du hitta en lämpligare tråd för detta. Jag diskuterar gäärna, men i rätt forum.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 8 Jan 15:05
  KillBill skrev 2017-01-08 14:57:10 följande:

  Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) konstaterar att Gina Dirawi för flera år sedan tog avstånd och bad om ursäkt för tidigare i uttalanden/inlägg.  SKMA har i andra sammanhang, bla i tidningen Dagen, förtydligat att sedan Gina bad om ursäkt så har inget inträffat som skulle sätta hennes ursäkt i tvivelsmål. Och därmed, menar man, är saken för SKMA:s räkning utagerad. 


  SKMA betraktar alltså inte Gina Dirawi som en antisemit.


  www.dagen.se/pahoppade-gina-dirawi-far-stod-hetsen-vedervardig-1.470319


  Jag har redan svarat på detta...
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 8 Jan 19:40
  Världsmedborgare skrev 2017-01-08 17:01:03 följande:
  Fast det är ju du som på eget initativ kommenterat och fortsatt skriva om det här, så om du inte tyckt det hör hemma här, så skulle du väl låtit bli att skriva om det.
  ----

  Vad gäller P-S opartiskhet, så tycker jag den frågan är så bred att jag gärna ser den bli disskuterad från så många synvinklar som möjligt, att det leder till sidospår tycker jag bör accepteras. 

  Och som jag själv påstått, så måste vi acceptera att det inte finns nåt som kan bli en helt oparitisk mediaplattform, inte ens om den heter Public Service.
  Men jag vet inget annat som skulle kunna ersätta P-S och göra det bättre och mer opartiskt, så jag hävdar bestämt att just P-S har det enda utbudet som håller en acceptabel nivå på opartiskhet.
  Och det grundar jag på hur lika P-S förhåller sig till händelser, oavsett land, och det kan då inte sägas om annan media.., undantaget möjligen Al Jaseera English, dom brukar ligga nära P-S när dom beskriver händelser ute i Världen.

  Vi kan även se att alla partier vill ha P-S kvar, dock är jag osäker på vad SD står i den frågan.
  Men utgår jag från vad t.ex SD:s Kristina Winberg m.fl säger, så ska det helst inte finnas media som inte kan "kontrolleras" av regimen.
  Vilket kan betyda att SD både vill avskaffa P-S, och ha den kvar, beroende på om dom har eller inte har makten.
  Visst, jag är själv inte oskyldig till Off topic men nån gång får det räcka.

  Inte hellr Al Jazeera är opartiska, de har flera gånger sänt material som hamas tillhandahållit, fejkfilmer från "pallywood", Det är bara att googla al jazeera pallywood så finns det massor av exempel att ta del av. En hel del har även spridits i media här i Europa.
  Vad SD anser i frågan äe mig likgiltigt, preis som allt annat de har på sin agenda.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 17 Jan 12:27

  Mer ensidig propaganda och lögner från svt. Bla "glömmer" "svt journalisterna" nämna att Gaza har öppn gräns mot Egypten.

  www.svt.se/nyheter/utrikes/har-finns-hundratals-sjalvmordsbombare-redo

  Om reportrn i programmet om den arabiske muslimske självmordsbombaren   åtminstone ställt frågor som, om det inte var fel väg att spränga ihjäl människor eller varför kan man inte diskutera problem istället för att bomba och liknande. Då hade det ju framkommit i vilken grad bombaren var indoktrinerad och okunnig om verkligheten i den situation han befinner sig i. Men nej då, reporten bara jamsar med som om det handlade om ungdomsidrott bombaren sysslade med! Skam. Nu lyckades reportern trivilisera självmordsbombning så till den grad att det kunde liknas vid en olympisk gren. Det är så Hamas uppmuntrar och hetsar ungdomar att döda judar, genom att få det att verka " normalt" att göra.
  Något som bara kan betecknas som fasansfullt!


  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 17 Jan 16:28
  Världsmedborgare skrev 2017-01-17 13:26:56 följande:
  Sen när är den öppen, det har jag missat, den brukar i praktiken vara stängd, långt oftare stängd än öppen.

  Och vad är det för ensidig propaganda och lögner Stefan Åsberg gör sig skyldig till?
  Jag medger att S-Å är en av mina favoriter bland svenska journalister, så ni anklaga mig för att vara partisk och enögd.
  Men att göra ett mer djuplodande reportage är det inte direkt läge för, tycker jag, så peka gärna på vad som är så fel.
  Att ens våga göra där reportaget tycker jag är starkt gjort, risken för att bli t.ex kidnappad är säkert inte försumbar.

  Själv tycker jag sanarast att det som kritiseras över att inte ha framkommit av okänd ovan, är vad som sägs i det korta reportaget.
  Den här självmordsbomaren låter mest som en desillusionerad palestinier, och en "vanlig" självmordbomare som är övertygad om att han gör rätt, trots att det mest är oskyldiga civila som kommer att bli dödade och skadade
  Gränsen har varit öppen regelbundet sedan i höstas, det är bara att googla. Det brukar inte vara så intressant för svensk media att rapportera vad Egypten gör, det talas bara ensidigt om hur hemska Israel är. Egypten fyller regelbundet hamas smugglartunnlar med havsvatten och dränkte så sent som förra månaden 4 personer som befann sig i tunnlarna.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 18 Jan 12:00
  Världsmedborgare skrev 2017-01-18 08:47:34 följande:
  Ja det var det jag gjorde, och hittade bara att den varit öppen 14 dagar under hela 2016.

  Jag har likt FN inte heller nåt till övers för Israels nuvarande regim, den håller på att splittra Israel helt, vilket givetvis kommer att utnyttjas av jude-hatarna.

  Nu har Palestiniernas olika politiska grupper enats under nåt möte i Moskva, mer vet jag inte om det och inte heller vilka avsikterna är eller vad dom enats om i sak.
  Men det sägs att ryssarna kommer att vilja spela en större roll vad gäller Palestina och Israel frågan.
  Anton Chigurh skrev 2017-01-18 11:26:29 följande:
  Jag hittade samma info, dock verkar det som att anledningen till att gränsen inte är öppen, som den var under första halvan av 2013, stavas....Hamas !!!

  MHV //Anton

  Det är mycket bra att det klargörs att det beror på hamas (vägrar stava det med stor bokstav) halvterroristerna i fatah har väl träffat någon uppgörelse med hamas och andra terrorgrupper tolkade jag det som. 


  Nä, det är jävligt lätt att skylla på Israels regering att hamas och andra terrorgrupper ställer till med elände.Kräks


  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 18 Jan 17:08
  Världsmedborgare skrev 2017-01-18 16:14:45 följande:
  Som jag sa, så finns nu en överskommelse mellan de olika styrande i Palestina som gjorts upp om i Ryssland, och att Rysland kommer att vilja lägga sig i, och jag vet inte mer för att kunna uttala mig mer än så.
  Så vi/jag får väl vänta och se vad som händer framöver, vilken info som kommer , vad som ingår och hur det ska uppnås o.s.v, och det är ju ändå det som kommer att betyda nåt.

  Ang att skylla på nuvarande regering är nog nåt du får ta upp det med FN och förstås det Israeliska folket, för det är från allt fler av dom senare som klagomålen kommer och som inte gillar den utveckling som Netanyahu och hans anhängare står för.
  Så även i Isreal ser du nu vad de långt ut på en kant av den politiska färgskalan alltid ställer till med, d.v.s splittring och söndring av ett lands folk.
  Israels folk är mer ense än vad du tror. Jag har släkt och vänner där som är av olika politiskt uppfattning, men om det verkligen gäller så står de enade som en man.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 28 Jan 20:57
  Kung Markatta skrev 2017-01-28 17:15:03 följande:

  Terrorist = Militär

  sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6616284

  Förra året dödades minst 22 unga män i Gaza medan de grävde militära tunnlar från Gaza in mot Israel.

  Bashar säger också att han visste att Ramy tillhörde Hamas militära gren, men inte att han riskerade sitt liv.

  Hamas talesperson i Gaza, Hazem Qasem, försvarar tunnlarna och säger att detta är en av Hamas metoder att något överbrygga den militära obalansen mellan Israels överlägsna försvarsmakt och Hamas primitiva vapen.


  Fick inte länkn att fungera men visst är det så. Terrosist = militär i Public Sevice, åtminstone då det handlar om Israel.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?