Inlägg från: boomstar |Visa alla inlägg
  • boomstar

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Rutgers skrev 2016-01-10 16:08:06 följande:
    Vilket härmed har motbevisas.
    Nej.
  • boomstar
    Flash Gordon skrev 2016-01-11 12:10:10 följande:

    Du kan verkligen inte ta till dig att siffrorna visar att SVT favoriserade vänstern 2006. I motsats till vad du påstod? Och adderar du Sveriges Radio blir public service som helhet än mer vänstervridet.

    ---

    Att Arne Weise ca ett decennium efter att hans karriär är över säger att han "inte är vänster" (och exemplifierar med kommunistiska diktaturer) ger inte att SVT är "höger". Din bevisning för SVT:s påstådda högervridning är obefintlig.

    Lina Thomsgård, Malena Ernman, Behrang Miri, Gina Dirawi och Karin Hermansson. Där har du fem dagsaktuella och politiskt kontroversiella vänsterpersonligheter som alla givits positioner inom SVT. Det är statistik det också. Nu kan du räkna upp fem motsvarande kontroversiella högerpersoner på SVT så kan vi jämföra. Gärna någon som ägnar sig åt att sprida anti-semitiska konspirationsteorier eller bara vanligt polis-hat.  

    -------

    Ja det finns en amerikansk vänster. Varje politisk miljö har förstås sin egen höger-vänster-skala. Det finns en höger i Sverige också trots att den i en internationell jämförelse är väldigt vänster. I USA står media som CNN, Washington Post till vänster i debatten.

    ----

    Så nyss var jag SD:are men nu är jag alltså dessutom såväl "högerspöke" som "rabiat ultrakristen högerextremist från Texas"? Undrar vad jag kommer att vara i ditt nästa svar?


    -Och du tar verkligen inte till dig rapportförfattarens analyser? Siffrorna visar att publik service inför valen 2002 hade en kraftig högervridning. Och precis som rapportförfattaren själv skriver förbättrade de sig avsevärt mot någorlunda neutralitet till 2006. Medräknat folkpartiets dataintrångsaffär blev indexet något till nackdel för alliansen 2006, korrigerat för dataintrånget, var dock public service fortfarande pro-alliansen,  dvs högervridet även 2006.

    -Duh, Mr Yxskaft, det var ju precis det jag sa. Med Arnes högerröstande (för han sa att han i alla fall skulle rösta höger) sa jag att det INTE är relevant att fiska upp olika programledare som bevis för vridning åt något håll, så som du gjorde med dina vänster-programledar exempel. Men bra. Nu håller du alltså med mig om att det är meningslöst och ovetenskapligt att slumpmässigt fiska fram olika programledare som stöd för en vridningstes.

    Polishat? Antisemitism? Nu spårar detta verkligen ur. Blir trött. Mycket trött.

    -Jag har ingen aning om vad du är, men din USA analys ökar sannolikheten att det är strax till höger om Donald Duck, förlåt Trump, typ.
  • boomstar
    Flash Gordon skrev 2016-01-16 10:13:07 följande:

    Så du erkänner i alla fall att du hade fel om public service 2006, det hedrar.


     Sedan har du iofs fel i att avsaknaden av "dataskandalen" skulle göra PS höger. Rätt svar är att det knappt påverkade alls och att den påverkan som mäts bara gäller för media i stort, dvs det går inte att urskilja PS.

    -----

    En fd TV-medarbetare som ett decennium efter sin karriär säger sig "inte vara vänster" (och med det syftandes på kommunister) är på inga sätt jämförbart med att public service idag tar in aktiva vänsterprofiler, några nämnda ovan. Profiler som bland annat öppet spridit anti-semitism och polishat.

    Att PS gör detta, och samtidigt inte balanserar med motsvarande högerprofiler, visar tydligt på dess opartiskhet.

    ----

    Att du inte tycker att CNN är vänster (ur ett amerikanskt perspektiv) är inte så förvånande med tanke på vad du skrivit i övrigt om konspirationsteorier om familjen Bonnier, kapitalister och allt annat som ofta påstås på yttre vänsterkanten. CNN står säkert till höger om dig. Men i amerikansk debatt, och det är det som är det relevanta här, står de till vänster. Och det är där, på vänsterkanten, som PS hämtar den bild av USA som de sedan sprider i Sverige.


    1. Nej, för jag har rätt.

    2. Nu, har du snurrat till det rejält hör jag.

    3. Den här yxskaftsdiskussionen blir så yxskaftig att jag inte ser mycket anledning att försöka tjata om logik som ändå inte går hem.

    4.Ditt sista stycke visar med all önskvärd tydlighet var du står politiskt.


  • boomstar
    Mentat skrev 2016-01-19 07:50:57 följande:

    Svaren hade nog blivit tydligare om de hade delats upp efter egen politisk uppfattning. Jag misstänker att det är en mycket klar övervikt av vänstersympatisörer bland dem som anser att public service är opartiska.


    Problemet är väl att de som skriker allra högst om public service opartiskhet i huvudsak är sverigedemokrater. Som anser sig själva vara mittenväljare som vill ha förändring. Medans sd i själva verket kanske är allra längst ut på högerkanten och ett konservativt parti som inte vill förändra samhället annat än stoppa invandring.
    Så många av sd-röstarna skulle antaligen inte ens själva erkänna sig som höger.

  • boomstar
    Mentat skrev 2016-02-10 13:44:27 följande:
    Ja, man får 30 träffar på vänstervriden och 8 på högervriden. De siffrorna är ett tveksamt statistiskt underlag, jag noterar att du inte nämner dem, de är i alla fall inte i närheten av de tusentals träffar man får på olika varianter av extremism. Dessutom är det ord som förekommer ofta när man talar om public services egen verksamhet snarare än i deras rapportering av omvärlden så det var nog inget lämpligt exempel för din tes.

    Vad gäller (sd) så står de till vänster, ungefär som (s), vad gäller ekonomisk politik medan de står klart till höger vad gäller värderings- och moralfrågor. Som alla nya parter i riksdagen påstår de gärna om sig själva att de inte hör hemma på höger-vänsterskalan men kommer säkert så småningom att kunna inordnas i den, precis som för (kd) och (mp). Troligen kommer de att bli ett mer uttalat högerparti så småningom.
    SD vänster!? Det måste vara ett av det galnaste skämten jag hört på länge
    SD röstar nästan konsekvent med moderaterna i riksdagen, i synnerhet när det gäller ekonomisk politik.

    Där har vi också sannolikt förklaringen till att speciellt DN, GP, Expressen med flera hetsar på sina ledarsidor om att public service, trots statistisk motbevisning gång på gång, skulle vara vänstervridet. Dessa markant högervridna tidningar kan därmed hetsa sina läsare att tro att public service är vänstervridet när det i själva verket är någonstans mellan neutralt och lätt högervridet. Denna uppfattning sprids härigenom också effektivt till alla SD-röstare, som har en speciell fetisch för att kritisera public service för att vara anti-SD och vänstervridet.
    SVTs ledning som är mycket ängslig för att inte vara opartiska ger lätt efter för påtrycknngar och försöker bli mer "högervänliga". På det sättet förmår högereliten genom den privatägda högermedian knuffa dels public service och dels hela den politiska scenen åt höger. Dvs skaffa fler röster till SD och moderater, man skiter i vilket eftersom båda alternativen gynnar ekonomisk kapitalistisk högerpolitik.
  • boomstar
    Mentat skrev 2016-02-10 14:16:31 följande:
    Under den här mandatperioden har (sd) röstat oftare med regeringen än med Alliansen: politologerna.wordpress.com/2015/05/22/sverigedemokraterna-rostar-oftare-med-socialdemokraterna-an-med-moderaterna/

    Jag förstår att du kanske tror annorlunda med tanke på hur det beskrevs i media förra mandatperioden men det stämde inte ens då att (sd) var något slags pålitligt stödparti till Alliansen. Att det blir så oberoende av regering förklaras nog till stor del av något jag påpekade redan då - att det sker en filtreringsprocess i vilka förslag som läggs fram i riksdagen. En regering kommer inte att lägga fram förslag där den vet att oppositionen är enig om att fälla förslaget.
    Att regeringspartierna undviker lägga fram förslag som riskerar att nedröstas är intressant och något jag faktiskt inte insett är en faktor. Dock,
    med just detta i beaktning, dvs att både förra och nuvarande regering anpassar propositionerna efter SD som vågmästare, kan vi utifrån siffrorna som presenteras i din länk se att SD i 70% av fallen röstade med moderaterna när de var i regeringsställning, och i 39% av fallen med S när de är i regeringsställning. Dvs en 31% moderat-vänlig vridning. Mycket signifikant enligt mig.


  • boomstar
    Rutgers skrev 2016-02-10 19:34:39 följande:
    Totalt fel. SD har ingen makt öht. Så vad de tycker/tänker/röster är ointressant.
    Öh, ingen makt!? De har ju med sitt stora röstunderlag & vågmästarroll i voteringar dragit hela den politiska scenen i en högerextremistisk/fascistisk riktning, inte minst S+MP.
  • boomstar
    Rutgers skrev 2016-02-10 22:20:17 följande:
    Skumt, i över ett år har anti-SD folk här skrivet att SD inte har någon makt. Someone is lying...
    Det e väl mest SD själva som tjuter om att dom blir så orättvist behandlade i media och marginaliseras i politiken. Fakta är fakta: det får antal platser/röster i riksdagen efter sitt väljarstöd. Precis som alla andra partier. Deras väljarstöd är stort. Alltså många röster. För att återknyta till trådens ämne, så anser jag inte på något sätt att public service rapporterar ojuste om sd på något sätt. För f-n, de tar ju t o m tillfälligt bort programledare för att de inte ska råka säga negativa saker om sd. SVT är enligt mig alldeles för ängsliga för att kritisera sd för mycket eller råka säga saker som kan uppfattas som vänster. Så ängslika att man statistiskt kan visa att SVT är aningens högervridet.
    Om jag skulle starta ett parti vars huvudagenda var att diskriminera rödhåriga, skulle jag givetvis förvänta mig få mer kritik i media än andra partier.
  • boomstar
    lagge2 skrev 2016-02-13 16:21:27 följande:
    Om public service hade varit opartiska så hade rapporteringen kring alla problem varit mycket större.
    Nu har de (tillsammans med polis och politiker) försökt tysta ner allt för att inget ska komma till allmänhetens kännedom.
    Dock så har bla lokaltidningar tagit upp rapportering om rån, våldtäkter, sexövergrepp, knivatacker, mm mm
    Detta har nu på senare tid även i viss mån tagits upp i Expressen och Svenska Dagbladet. På TV är man fortsatt väldigt restriktiva med att diskutera problemen med migrationen.

    Vad folk tycker i frågan kan man ju läsa bla i kommentarer på Dagens Industri eller kolla vad folk har röstat på i Aftonbladets artikel i länken nedan.
    För den som är för lat för att läsa artikeln så tycker 95 % att invandringspolitiken varit naiv.

    länkar :

    www.di.se/artiklar/2016/2/12/ygeman-vi-vet-inte-om-det-racker/&flik=popularast

    www.aftonbladet.se/debatt/article22198632.ab
    Å så var vi där igen. Som ett gammalt vevpositiv. Sextrackaserier! - görs förstås alltid av invandrare och flyktingar. Eller hur?.. Duh.
    En modenyhet (antagligen orkestrerad av mörka krafter inom europoas etablissemang) som häller ytterligare bensin på rasisters hat och får de att yrvakna skrika "feminism" fast de igår hatade också feminster.

    Sen drar du (och tyvärr många med dig) slutsatsen att en nyhetskanal är partisk eftersom det den skriver inte stämmer överens med era egna fördomar och egen rasism. Finns det inga gränser för enfald?

    Ang. dina källor:
    Komentatorsfält i DI, en av Sveriges mest konservativa anti-vänster tidningar som finns (förutom avpixlat och nazisttidningar då). Eh..

    Ser ingen röstning i aftonbladetartikeln.

    För att återgå till det gamla vevpositivet; ni har verkligen kört fast på den där lådsasnyheten om polisen och dn som "mörkade". Visst ni får vatten på er rasistiska kvarn, men hallå, ni kan väl sansa er ilte med ert hat.
    Det fanns 18 anmälningar under den beryktade festivalen. Häften var okända. Endast 4 kunde knytas till Afganistanskt ursprung. Det hela är ju helt absurt, varför skulle poilisen gå ut med att 4 av 18 anmälningarna var mot flyktingbarn?!
    www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/01/22/polisens-harda-mediekritik-har-aldrig-sett-nagot-liknande/
  • boomstar
    lagge2 skrev 2016-02-13 17:33:39 följande:
    Det är ju klargjort att SVT är vänsterinriktat liksom merparten av journalistkåren.
    Man blir ju inte precis förvånad när SVT rekryterar en chef från Aftonbladet.

    Men turligt nog så finns det ju nuförtiden alternativmedia och läser man kommentarer i exempelvis Dagens Industri eller under artiklar som går att kommentera på Aftonbladet så är det bara att inse....svenska folket har vaknat.
    Hahahahah, ni ger er aldrig i er enfald. Nej, det är inte klargjort. Tvärtom är det statistiskt klargjort att public service är aniingens högervridet. I stort sett neutralt men om något, rapporterar de med en viss snevridning till fördel för högerpatier.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?