Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    nattuw skrev 2017-07-22 16:41:49 följande:
    Vänster och håller med om att det är en lisa för själen att slippa reklamen.
    Jag har ett alldeles speciellt förhållnigssätt till reklam. Bodde utomlands. Mina föräldrar brukade säga godnatt till mig i reklampauserna på TV. Jag hatade det!
  • nihka
    nattuw skrev 2017-07-30 21:11:27 följande:
    Innan man kan hänvisa till granskningsnämnden som en garant för saklighet och opartiskhet måste man ta sig en funderare på hur granskningsnämnden egentligen fungerar.

    För att något skall granskas måste det först bli ett ärende. Vilket kan ske genom en anmälan eller på granskningsnämndens eget initiativ. Redan här blir det vissa problem då det sannolikt bara är ett mindre antal program som överhuvudtaget kommer upp för granskning.

    Vilka som sköter granskningen är också intressant. Enligt granskningsnämnden tillsätts de av regeringen. Därmed inte sagt att granskningsnämnden är politiskt påverkad och att deras beslut lutar åt ett visst håll.  Det är dock alltid en god ide att iakttaga en viss försiktighet när man blandar politiska tillsättningar med kravet på opartiskhet. Det kan lätt gå fel.

    Om vi går vidare till regelverket så vet vi alla att ett regelverk inte är bättre än de som skrivit och/eller tolkar sagda regelverk. För att själva granskningen skall kunna bli opartiska måste granskarna själva vara opartiska och inte styras av fördomar eller förutfattade meningar. Kan vi verkligen vara säkra på att de som tillhör granskningsnämnden är opartiska och inte låter sig påverkas av olika samhällsströmningar?
    I en demokrati är det regel att myndigheter granskas av andra myndigheter. Hur vill du ha det? Att myndigheter granskas av privata aktörer?
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-07-31 11:19:07 följande:
    Nu är det inte frågan om var hennes hjärta sitter som spelar någon roll utan det faktum att "oberoende" public service "glömmer" att rapportera att de talar med en socialdemokrat som recenserar de olika partiledarna.

    Men självklart skall en socialdemokrat försvara detta ...
    Public service har ingen skyldighet att informera om alla sina skribenters  partipolitiska sympatier. Tvärtom så har vi inte åsiktsregistrering i Sverige.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2017-07-31 16:48:36 följande:
    Dina frågor är irrelevanta för det inlägg du citerade.
    Jaså, så du pratade inte om granskning av myndigheter. Jag tyckte nämligen det såg ut så. Vad pratade du om då? 
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2017-08-02 09:10:50 följande:
    Precis det jag skrev. Kan granskningsnämnden ses som en garant för saklighet och opartiskhet eller finns det strukturella problem som gör att granskningsnämnden inte kan ses som en garant för saklighet och objektivitet.
    Ingen kan helt på egen hand ses som garant utan det är därför myndigheter granskar myndigheter som granskar myndigheter som...
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    Borgaren skrev 2017-08-05 12:56:17 följande:
    Det är mer än ett enskilt rersultat, som sagt , om några år kan du inte sitta och skriva fantiserande inlägg om SVTs och SRs förtroende.

    Det är högst troligt att många äldre som inte ens vet vad TV3 och netnews är svarar på ren rutin som de tyckt de sista 50 åren.
    I så fall är det högst troligt att många yngre inte ens vet vad SVT och SVTplay är och svarar på ren rutin som de sett. Avpixlatmobben göra.

    Seriösa opinionsundersökningar är inte bara rättvisande när de visar vad du vill att de visar.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-08-05 17:45:54 följande:
    Du får nog se det som ett försök att tänka, inte särskilt lyckat men ändå ett försök.

    "Om ett par år kan du inte dra den fantasin du gör längre, KillBill.  Ni inom vänstern saknar helt utan analysförmåga och kan inte se vad som sker omkring er."

    Ser man till påståendet så innebär det att hen tror att KillBill fantiserar redan nu, men att KillBill inte kan dra denna fantasi om ett par år.

    Faktum är ju att vi svenskar har ett grundmurat förtroende för public service.

    Dessutom är det ju ett faktum att en fantasi kan man hänge sig åt oberoende av verkligheten. Det senare är ju något nätets skrikhöger ägnar sig åt alltsomoftast.

    Man kan ju tycka att den här gruppen borde kunna anlita någon pensionerad lågstadielärare som kunde hjälpa dem med analysen av innebörden av de egna påståendenaTomte
    Jag fattar bara inte det där tvångsmässiga hos en del med att avfärda allt man inte gillar eller håller med om som "vänster".
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-08-05 19:14:46 följande:
    Finns forskning som visar att korrekta fakta, saklig argumentation, sällan påverkar människors åsikter - ja om man inte redan håller med förstås -  i stället blir effekten den motsatta och,om jag minns rätt, ju intelligentare man är desto lättare har man att avfärda sakargument som tendentiösa.

    Alltså, skrikhögern här på FL utgör ju både en bekräftelse och en parodi på fenomenet, parodi i och med att det knappast är de skarpaste smulorna i skorpburken som dammat iväg till skrikhögern.
    Så ju mer intelligent desto större tendens till ensidigt tänk? Låter inte rätt.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-08-05 20:43:22 följande:
    Hm, jag kan se om jag hittar inslaget - men jag tror att tanken var att ju mer intelligent desto bättre är man på att hitta förklaringar till att den egan kartan inte stämmer med terrängen, alltså förklaringar som fortfarande tillåter terrängen att existera men sätter in den i ett annat sammanhang.

    Jämför en utstuderad bortförklaring med ett direkt förnekande som exempelvis skrikhögerns konsekventa förnekande av allt som kommer från "gammelmedia", allt som inte passar in i deras åsiktskorridor alltså, kommer det något som passar så tjoar de ju ofta av lycka.
    Då förstår jag vad du menade.
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
  • nihka
    Borgaren skrev 2017-08-07 11:54:40 följande:
    Rena fantasier från din sida, däremot är min teori högst sannolik,
    vi får ju se om ett par år när jag får rätt.
    Naturligtvis är din teori sannolik för dig - den är ju din medan andras teorier är "rena fantasier" Hahahaha!
    Om du vill ha tillbaka min röst Batra, får du ge SD foten!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?