Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    KillBill skrev 2017-09-08 17:13:37 följande:
    Ja jisses skrikhögern har alltså börjat jaga människor som slinter på tangenterna när de twittrar som privatpersoner.

    Det är på sin plats att påpeka att det är vanligt att twittrare använder gillasymbolen för att markera inlägg som man vill ha koll på och det behöver inte innebära att man faktiskt gillar inlägget.
    Nånting säger mig att du inte skulle tagit lika lätt på saken om personen i fråga gillat något som du kunnat tolka som SD positivt.
  • nattuw
    Abegayle70 skrev 2017-12-03 14:21:55 följande:
    Nä, jag är inte det minsta förvånad.
    En radiokanal där Cecilia Udden tillåts fara med  propaganda och osanningar utan att ifrågasättas.
    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6834451
    Nåja nu är väl Cecilia Udden ett särfall. Även om svenskmedia har en viss slagsida åt vänster så är de flesta inte lika partisk som Udden. Fast nog undrar man ibland varför hon får hållas.
  • nattuw

    Jörgen Huitfeldt har lämnat SR/Studio ett och skrivit en essä om sitt beslut i Kvartal.
    [Jörgen Huitfeldt - Därför frågar jag om invandringen, Kvartal 2018-02-01 ( kvartal.se/essaer/drfr-frgar-jag-om-migrationen )]

    Det finns inte så mycket nytt i texten utan den bekräftar bara bilden av en åsiktskorridor där etablerade journalister har dragit sig för att skriva om problem som hör samman med invandring. Det som är intressant för denna tråd är att när åsiktskorridoren eller beröringsskräcken blir så stor att den påverkar SR så påverkar den även SR:s opartiskhet.

    Även om det nu mest handlar om invandring så kommer osökt frågan upp om hur det ser ut för övriga områden. Finns det fler ämnen än invandring som journalister undviker eftersom det riskerar att skada dem själva. Kan vi som väljare vara säkra på att vi verkligen får en balanserad bild av omvärlden och svenska problem då vi bara presenteras fakta som ryms inom åsiktskorridoren.

    Kan vi lita på vad som sägs om försvaret och sjukvården eller finns det även för dessa områden så stora brister i rapporteringen att vi vid valdagen inte kan fatta ett beslut baserat på hur det verkligen ser ut.

    Och utgörs den största faran verkligen av ryska trollfabriker och "fake news" från oseriösa källor eller är det i själva verket så att SR/SVT och övriga etablerade medias brist på opartiskhet är den stora faran då de lämnar fältet öppet för dessa trollfabriker.

  • nattuw
    nihka skrev 2018-04-02 19:10:42 följande:
    Konstigt hur tusentals människor inte lyckades med stenar, bensinbomber, brinnande däck, sprängladdningar och beskjutning att döda eller skada EN enda israelesisk soldat. Har de så förbannat inkompetenta terrorister? Och alla som dödades eller skadades var väl terrorister och utgjorde ett hot?
    Skulle du tycka att det vore mer fair play  om bara några israeler kunde ha den goda smaken att låta sig stenas eller brännas levande?
  • nattuw
    moaz skrev 2015-12-28 18:13:19 följande:

    Frågan är alltså om du uppfattar public service som opartiska. Opartisk är att man inte tar ställning för eller emot en vissa sida eller ett visst politiskt parti.


    Räknas sport in här?

    Det räcker med att slölyssna på en svensk fotbolls eller ishockeymatch för att inse att opartiskhet inte är ett krav för en sportkommentator.
  • nattuw
    Harry H skrev 2018-04-06 09:44:13 följande:

    Ibland funderar jag över skillnaden i engagemang.

    Det eviga tjatet om Palestinakonflikten jämfört med totala ignoransen kring brotten mot mäskligheten i Nirdkorea.


    Det är svårare att jobba som journalist i Nordkorea och utan filmbilder blir det inte bra tv.
  • nattuw
    Crash Man skrev 2018-06-22 09:33:54 följande:

    Är detta också opartiskhet från SVT?


    Opartiskt eller inte så var det förbannat bra reklam. Varenda unge vill se filmerna och lyssna på musiken som vuxenvärlden fördömer.
  • nattuw
    AnneSophia skrev 2018-06-26 13:17:47 följande:
    Vad svamlar du om? Jaha är det hatiska nu? Inte rasistiska? Sabbar man Sveriges chanser att gå vidare, när det bara är 15 sekunder kvar av en match, så ja då är det inte så konstigt med "hatiska" kommentarer.
    Durmaz sabbade inte Sveriges chanser att gå vidare. Ett sådant påstående är, och var även då, bara dumheter.

    Han gjorde det han skulle. Med sekunder kvar av matchen var hans uppgift att se till att Tyskland inte fick tillfälle att gå på mål. vilket han gjorde. Att det sedan ledde till att tyskarna i absolut sista sekunden fick in en frispark var naturligtvis otur men det är inget som Durmaz bör klandras för.
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-07-01 11:43:01 följande:

    Se hur debatten och uppmärksamheten kring olika frågor påverkat det politiska samtalet, i sociala medier, sökresultat och nyhetsrapportering?  Mediemätaren görs av Sifo, för Ekot.


    Att räkna med opinionssiffror som en faktor gör att undersökningen saknar värde. Det som bör räknas är redaktionellt material.
  • nattuw
    nihka skrev 2018-09-20 00:16:28 följande:
    Nej, det kommer inte att påverka vänstervridningen eftersom den är inbillad. Men står man tillräckligt långt till höger ger sig allt som vänster förstås.
    För att citera vad jag hörde på tv angående valet. I Sverige är alla till hälften socialdemokrater, även nazister och kommunister.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?