Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Digestive skrev 2019-06-21 10:46:38 följande:

    Givetvis konstaterar jag det... det är som påpekat omöjligt för båda påståenden att vara sanna samtidigt. Det är bra att du börjar inse saker och ting men på en punkt går det trögt...

    ...jag struntar nämligen blank i omständigheterna som fick dig att olämpligt sprida Fake News. För det var knappast så att jag fick sådan pardon eller hänsyn av dig, utan domen föll som den gjorde - obarmhärtigt och helt utan belägg, av ett sakfel allena. Och i den bädden ligger du nu.

    Det är lustigt att du förväntar dig att jag hanterar dina kinder sådär lagom ömt - när du nyligen har delat ut fula lavetter över mina.


    Du förstår alltså inte att den som talar på högerextrema och främlingsfientliga tillställningar, skriver i den högerextrema tidskriften Nya Tider och postat rasistiska inlägg på Facebook kan betraktas som både högerextrem och främlingsfientlig? Ok, då behöver inte fortsätta den här diskussionen.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-06-21 12:47:47 följande:
    Antingen är det ena eller det andra påståendet felaktigt. Hänger du inte med i så simpel deduktion?

    Här bekräftar du att påståendet >>de flesta<< var felaktigt. Så varför fick du plötsligt för dig att sprida Fake News? Det var väl olämpligt, håller du inte med?
    Om jag anser att någon som talar på en högerextrem och främlingsfientlig tillställning för högerextrem och främlingsfientlig så är detta min uppfattning. Det är inte som när du påstod att Norge inte längre finansierar genusforskning. Det påståendet var fel, det är inget som går att förklara med din uppfattning. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-06-21 13:34:22 följande:
    Så du menar att påståendet >>de flesta<< alltså var korrekt? Du får bestämma dig...

    Nåväl, vilken/vilka talare var då undantaget/undantagen för högerextremism och/eller främlingsfientlighet under Folkets Demonstration?

    Och varför valde du att inleda med att olämpligt sprida Fake News?

    Det är ärligt talat fantastiskt att du tror att du kan vrida och vända den här saken så att det blir bekymmersfritt för dig. Som sagt - och upprepade gånger - så är antingen det ena eller det andra påståendet felaktig - och du har skrivit bådadera påståenden.

    Och jodå, ett av dina aktuella påståenden är precis lika felaktigt som mitt påstående om Norges statsfinansiering av genusvetenskap. Rätt och fel är ett binärt förhållande, KillBill. Antingen rätt. Antingen fel.

    Det kanske är dags att erkänna att sakfel inte riktigt är det samma som att olämpligt sprida (det vill säga att medvetet leverera) Fake News?

    Kryp nu till korset. För jag slår vad om att du inte har lika roligt som jag har just nu...

    Min uppfattning från allra första början och idag är att alla talare på Folkets demonstration var högerextrema och främlingsfientliga. Jag var under en period tveksam kring Annelie Sjöberg men den tveksamheten är numera skingrad. 


     


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Johan H skrev 2019-06-22 11:47:18 följande:

    Själv tar jag SVT med en nypa salt. Jag vet att SVT inte ger en korrekt bild.

    Några exempel kan vara tex.

    1. Trump anses vara hemsk president pga murbyggandet vad SVT inte medger att muren fanns redan där innan han tillträde och både Obama och George Bush under deras tid byggde sen. Sen går de bra för USA arbetslösheten minskar och ekonomin går generellt bra.

    Man bara fokuserar på han är rasist, sexist och en farlig man som vill starta krig osv. Ingen sans och balans.

    2. SVT vill gärna kritisera Ryssland och Ungern. Trots att dessa två nationers ledare har ett starkt stöd från befolkningen. Man hoppar på Ryssland kring HBTQ rättigheter när de finns framför allt andra länder som tex Saudiarabien och Iran där man både stenar och kastar ut homosexuella från höga höjder ifrån byggnader som resulterar i dödsfall.

    Jag kan ta upp jätte många exempel som jag ser gång på gång upprepas på SVT och andra mediekanaler. Sverige är inte så demokratisk som vi ger sken av och framför allt inte nyhetsvinklingen. Jag vill nog hävda att Sverige i vissa punkter för med politiska dolda agendor för att manipulera befolkningen.


    SVT rapporterar om vad som händer i dessa frågor. När det gäller murbygget så finns det exempelvis en stark opinion mot bygget i USA och den måste SVT självklart skildra. När det gäller HBTQ så har SVT vid många tillfällen rapporterat om det vidriga situationen för HBTQ i Saudiarabien och Iran. Googla så får du se. 

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-06-22 12:46:07 följande:

    Förstår. Du vill att jag och övriga läser dina förklaringar och tar hänsyn till dem...

    ...men du tänker inte göra det samma för andra. Vi har många ord i det svenska språket som beskriver mentaliteten.

    Det är tråkigt, inte minst då jag gärna lyfter upp dig som en god debattör i allmänhet och har gjort det flera gånger. Men det är knappast första eller sista gången som jag får äta upp naiva utspel...

    ...men nu vet jag iallafall vart jag har dig och priset var inte högt.


    Jag tycker att du ska gå tillbaka och reflektera över riktiga sakfel..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Johan H skrev 2019-06-22 13:51:43 följande:
    Givetvis finns de stark opinion emot murbyggande men de finns lika stark röst för. De var ju en av kärnfrågorna och varför folket röstade fram honom som president och de är ju därför han fullföljer uppdraget. Oavsett vad man tycker om detta så var de detta hans väljare ville. Sen tycker inte jag de är värre än EU:s hetsjakt på båtflyktingar i medelhavet eller svensk polis kontroll allt handlar om reglering av kontroll och komma åt illegal invandring så vi i Sverige är inte bättre en Trump. Givetvis har SVT kritiserar Saudiarabien och Iran men Ryssland får överdrivet mycket kritik. De är just detta att de finns vissa länder eller politiker som gång på gång kritiseras? Varför får aldrig Obama/Hillary Clinton eller John Kerry kritik efter avsättandet av Gadaffi vilket vi ser konsekvenserna av alla båtflyktingarna. Jag har inte hört ett enda reportage om varför vi har så mycket båtflyktingar? Men hade se varit Trump hade de varit nyhet efter nyhet. Jag hör aldrig en nyhet om att över hundratusentals väst afrikaner har blivit arbetslösa pga Gadaffi avsättes som diktator detta verkar inte viktig. Deras ekonomier är urholkade och alla vet att vid dåliga tider som flyr folk landet. Dessa arbetslösa människor ser du nu i flyktig båtarna. Grattis Obama till fredspriset de var bra gjort att du nu är ansvarig för att människor dör på flykt. Men de är klart de är värre att vara sexist än vara ansvarig för att människor dör på flykt. Därför pga detta och många sjuka saker kan jag inte ta SVT på allvar och anse den som trovärdig.

    Donald Trump har inte fått med sig kongressen på planerna att bugga muren mot Mexiko.


    Jag håller inte med om att överdriven kritik har riktas mot Ryssland. Tvärtom anser jag att Sverige och övriga västvärlden varit naiva när det gäller Ryssland vilket gjort det möjligt för Ryssland att driva kampanjer mot väst för att försöka påverka fria och demokratiska val.


    Det var inte USA som avsatte Libyens diktator Gaddafi.  Gaddafi förlorade makten i det inbördeskrig som startade i samband med den arabiska våren. Nato engagerade sig förvisso i konflikten men då var i praktiken spelet redan över för Gaddafi.


    Vad det finns för koppling mellan frågorna ovan och SVT är emellertid mycket oklart.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KlantSmurfen skrev 2019-06-25 06:41:21 följande:


    Hur går det för Norge utan genusvetenskap? | Johan Ingerö | SvD

    Beslutet anses ha utlösts av en dokumentärserie i sju delar, Hjernevask (hjärntvätt), som våren 2010 sändes i NRK.

    www.svd.se/hur-gar-det-for-norge-utan-genusvetenskap
    Att det var hjernevask som skulle ha utlöst det är ett missförstånd.
    Är "anses ha utlösts" fake news eller kan det tolkas som "tros ha utlösts"?Det står inte i SVD:s artikel att "ämnet är nedlagt" det står att de inte får några pengar.

    BTH 2018: Alltså snarast motsatsen till vad som påstods redan i en ledare i Svenska Dagbladet 2011[...]I forskningsrådets öppna projektdatabas går det idag att hitta flera beviljade projekt med genus-inriktning

    ja, idag (2018)  kan man hitta projekt med "genus-inriktning" men det handlar om Ingerös artikel från 2011.

    NIKK 2011: the Institute was closed
    About us | NIKK

    NIKK started out as an acronym for the Oslo-based resource and information centre Nordisk institutt for kunnskap om kjønn (Norwegian for ?the Nordic institute for knowledge about gender?). Internationally, the institute was known as the Nordic Gender Institute. In 2011, following reorganisation efforts by the Nordic Council of Ministers, the Institute was closed.

    In 2012 its successor opened its doors in Gothenburg, Sweden, under the name Nordisk information för kunskap om kön (Swedish for ?Nordic information for knowledge about gender?), leaving the original acronym intact. The international name of the centre is Nordic Information on Gender, although the Scandinavian acronym Nordic Information on Gender is also frequently used. NIKK remains a Nordic co-operative body under the Nordic Council of Ministers.

    www.nikk.no/en/about-nikk/
    "Ja Kristdemokraten Johan Ingarö skapade fake news som folk tyvärr tror är sant"
    Hur många av projekten kan man kalla för genusvetenskap?
    www.nikk.no/material/nikks-publikationer/
    www.nikk.no/en/about-nikk/our-projects/

    Kan du länka till någon norsk skattefinansierad genusforskning utan att vidga begreppet till "genus-inriktning"?
    Genusvetenskap - Wikiwand

    Genusvetenskap är en akademisk disciplin som huvudsakligen fokuserar på att kartlägga och analysera vilken roll kön och genus spelar i samhället. Även frågor om sexualitet, klass, etnicitet eller andra typer av maktförhållanden kan studeras inom ämnet men det är vad man brukar kalla "genusperspektivet" som är den gemensamma nämnaren.

    www.wikiwand.com/sv/Genusvetenskap

    Genus (engelska gender), även Socialt kön, är ett begrepp som används för att urskilja vad som formar kvinnors och mäns sociala beteende.

    Genus/Socialt kön är baserat på normer och omvärldens förväntningar kring vad som anses vara manligt och kvinnligt. Baserat på kön finns en förutfattad mening kring beteende och vilka intressen och val som fattas. Genus/socialt kön anses konstrueras kring de normer som man växer upp med och därmed forma ens beteende beroende ens könstillhörighet

    www.wikiwand.com/sv/Genus_(k%C3%B6nsbegrepp)
    NIKK som du länkar är ett initiativ av Nordiska ministerrådet och inte av Norska staten. Här kan du läsa mer om missförståndet om att Norsk genusforskning skulle ha lagts ner. 

    http://kjonnsforskning.no/nb/2019/04/hjernevask-brukes-til-a-sverte-norsk-kjonnsforskning

    H
    är kan du läsa mer om norsk genusforskning (det länkas till en del norska institutioner där forskning bedrivs):

    https://no.wikipedia.org/wiki/Kj%C3%B8nnsforskning

    H
    är kan du läsa om priser som delats ut för olika typer av norsk genusfoskning under åren  2016-2018

    https://www.stk.uio.no/om/stk-prisen/2013/
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KlantSmurfen skrev 2019-06-25 08:44:59 följande:
    Kan du länka till någon norsk skattefinansierad genusforskning utan att vidga begreppet till "genus-inriktning"?

    Vad menar du? genusinriktad forskning är de facto genusforskning. Senter for kjønnsforskning (SKF) är en fakultet vid universitet i Trondheim. Universitet är finansierat av norska staten.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KlantSmurfen skrev 2019-06-25 09:10:57 följande:
    Förstår du skillnaden mellan forskning om genus som social konstruktion och en analys av t.e.x. lönegapet?
    Jag ser skillnaden men bägge kan vara exempel på genusforskning. Förstår du inte det?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-06-29 20:20:27 följande:

    nyheteridag.se/svt-i-blasvader-anklagas-for-att-sprida-propaganda-for-diktaturen-i-iran/

    >>SVT i blåsväder: Anklagas för att sprida propaganda för diktaturen i Iran

    [...]

    SVT, som sedan årsskiftet finansieras av skattepengar, har tidigare fått kritik för att man lägger skattepengar på att köpa annonsplats bland annat på Google. En av de kanaler man valt att använda sig av är interaktiva reklamskyltar hos företaget Clear Channel i till exempel busskurer. Där lägger SVT upp aktuella nyheter i korta ?flashar?.

    En sådan ?flash? innehöll en bild på Irans president Hassan Rouhani och texten ?Irans känga till Trump: ?Mentalt efterbliven'?. Bakgrunden är den växande konflikten mellan den islamistiska diktaturen och USA.<


    Donald Trump har hotat med Iran med krig och Irans ledare väljer att kalla Donald Trump för Mentalt efterbliven. Förstår du inte att ett sådant uttalande av Irans regim ökar spänningen i konflikten och risken för krig? I

    andra sammanhang har SVT rapporterat när Trump har gått till hätska angrepp mot meningsmotståndare varför skulle SVT inte rapportera när någon går till hätsk angrepp mot Trump?

    Det hade varit mycket märkligt om Public Service skulle ha undanhållit denna nyhet för svenska folket.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?