Forum Samhälle - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

  Sön 14 feb 2016 07:30 Läst 140546 gånger Totalt 3221 svar
  Visar endast inlägg av KillBill - Visa alla inlägg
 • Sön 14 feb 2016 07:30 #353
  100kgpappa skrev 2016-02-14 02:55:06 följande:
  Håller med om ovanstående exempel, ser inget konstigt med dem.

  Här har du ett riktigt exempel; i höstas presenterade SVT siffror på att 30% av Syrien är högutbildade, vilket är mer än snittet i Sverige (25%)

  De man inte sa var att man har helt olika definition på högutbildad när man pratar om invandrare jämfört med Svenskar. För Svenskar är det minst 3-årig högskoleutbildning med akademisk examen, medans för invandrare är det någon form av eftergymnasial utbildning, tex hårfrisör eller bilmekaniker. Räcker tom att man säger att man har en utbildning, någon kontroll görs inte.

  Man nämnde inte heller de 4O% som är analfabeter...

  Är det verkligen SVT:s sak att bedriva opinion för invandring (och sekundärt mot SD) som en opartiskt nyhetsförmedling? De fifflar medvetet med siffrorna (10% är den riktiga andelen) för att ge en falsk bild av utbildningsnivån bland invandrare.

  Tycker du själv att det är seriöst och opartiskt?

  Och svara gärna konkret på exemplet, istället för att häva ur dig oförskämdheter, tack!
  Vill du uppfattas som seriös i debatten så bör du uppge källa som stödjer dina påståenden.
  Har du exempelvis källa på att 40% av de Syrier som kommer till Sverige är analfabeter?
 • Sön 14 feb 2016 10:52 #357
  100kgpappa skrev 2016-02-14 10:13:56 följande:
  Från Tino Sanandaji, och oavsett vad man tycker om honom, så har han snorkoll på statistik och siffror, och lägger aldrig ut något som inte är korrekt.

  Och han stödjer inte SD heller, bara för att den fakta han redovisar råkar passa deras politik ganska bra.

  www.tino.us/2015/11/aftonbladet-fyra-av-tio-nyanlanda-syrier-ar-akademiker-om-man-med-akademiker-menar-svetsare-och-mekanier/

  Jag hittar ingen uppgift i din länk om att antalet analfabeter bland Syrierna skulle uppgå till 40%. Är du säker på att du har postat rätt länk?


  Faktum är att jag starkt ifrågasätter uppgiften om att det skulle finnas en hög andel analfabeter bland de syriska flyktingarna. Syrien hade innan kriget ett väl utvecklat skolväsende  och bland de flyktingar som från Syrien så finns det en överrepresentation bland dem som har en bättre utbildning. Det enda problemet bland Syriska flyktingarna gäller de barnen som inte har fått en riktig utbildning de fem senaste åren. Men man brukar inte ens i Sverige definiera barn som analfabeter.


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • Sön 14 feb 2016 12:19 #360
  Rutgers skrev 2016-02-14 11:20:06 följande:
  Kan vara ifrån detta

  www.landguiden.se/Lander/Asien/Syrien/Utbildning

  "Kriget har kraftigt påverkat utbildningsväsendet. År 2014 rapporterade FN att nästan 40 procent av Syriens barn inte längre kunde gå i skolan och sedan dess har läget troligen förvärrats."

  Men oavsett hur det ser ut på den fronten så undrar jag om man skall tolka er tystnad om högskoleutbildning, 30, 25 eller 10%. Varför vill ni inte kommentera det?

  Om det är källan så kan man konstatera att påståendet om att 40% av syrierna skulle vara analfabeter inte är annan än struntprat.

  När det gäller SVTs påstående om att var tredje syrisk flykting är högutbildad så kan man ha synpunkter på SVTs definition av vad som ska räknas som högutbildad men bortsett från det så har SVT bara återrapporterat statistik från AF som visat att under 2014 så hade 37% av de syriska flyktingarna studerat upp till två år eller längre än två år på eftergymnasial nivå alternativt forskat. I övrigt avhåller jag mig från att gissa och väntar tills det finns mer detaljerad information om utbildningsnivån bland Syrierna att tillgå.


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • Sön 14 feb 2016 16:26 #364
  Rutgers skrev 2016-02-14 15:52:04 följande:
  Men högskoleutbildning och högutbildad är inte alls samma sak.

  Är det någon som har påstått att högskoleutbildning och högutbildad skulle vara samma sak?
 • Sön 14 feb 2016 19:23 #366
  Rutgers skrev 2016-02-14 18:21:37 följande:
  Uppenbarligen SVT.

  Jasså, SVT använde väl begreppet högutbildad? Har du någon källa för ditt påstående?
 • Sön 14 feb 2016 20:45 #368
  lagge2 skrev 2016-02-14 20:12:37 följande:
  Det är mycket frågor om källor hela tiden...

  Att Aftonbladet inte har varit tidningen som gått i spetsen för diskussion kring emigrationsproblemet är väl inte att sticka ut hakan.
  Och nu ska Aftonbladets chef istället ta över på SVT...herregud, tur att det finns alternativmedia.
  Haha har du något emot/problem med källor?
 • Sön 14 feb 2016 21:41 #370
  lagge2 skrev 2016-02-14 20:57:15 följande:
  När det finns källor så brukar de ändå avfärdas som rasistika av ett par användare här på Familjeliv, så det var därför jag gjorde en kommentar kring detta.
  Vissa personer (inte säkert att det är just du som ska ta åt dig) har svårt att ta till sig fakta som inte stöder deras åsikter. Det brukar då skrivas om SD, järnrör och rasistiska källor. Detta istället för att ta en debatt - tyvärr vet de att man kan inte debattera när man har fel och då blir det alltid rasist-snacket.

  Dagens Industri kommentarfält där folk skriker om att politiker ska vakna är alltså rasistiskt.

  Aftonbladets debatt artiklar där man kan rösta och där 95 % tycker politiken varit naiv - de är alltså rasistiska

  Expressens och Svenska Dagbladets ledarsidor - anses vara rasistika.

  Nedan följer en artikel av en svensk mörkhyad historiker om hur han ser på debattklimatet.

  www.expressen.se/debatt/antirasismen-har-blivit-ett-vansterprojekt/

  "Vidare har man inte bemött det faktum att det kan uppstå kulturkrockar med rent ut sagt förfärliga konsekvenser som i Köln och Kungsträdgården. Händelser som bland annat DN:s Hanna Fahl (8/1) sökt bortförklara med floskler som att det var män och inte kultur som var problemet eller Bilan Osman i Expressen (26/1) som menar att det ?finns inget land där sexuellt våld är socialt acceptabelt?. En tankefigur som är skrattretande om man känner till svensk kvinnokamp och exempelvis lagstiftningen i Saudiarabien.


  Dagens antirasism har helt enkelt spårat ur till ett renodlat vänsterprojekt och jag känner därför att denna kamp inte längre är min. Som historiker vill jag inte bara debattera, utan även diskutera och söka hitta kompromisser. Dessutom är jag som alla svenska riksdagspartier anhängare av en reglerad invandringspolitik och anser därför att nivåerna i denna måste kunna diskuteras"


  Men hallå, du har postat detta inlägg i en annan tråd och nu postar du samma sak en gång till dessutom i en tråd där du är rejält OT.
 • Sön 14 feb 2016 22:29 #377
  100kgpappa skrev 2016-02-14 21:49:27 följande:
  Nä, de 40% stod inte med där, men har nämnts tidigare. Jag kan dock ha blandat ihop det med att 40% endast har grundskola.

  I vilket fall så är ju utbildningsnivån avsevärt lägre än det svenska snittet ( och tittar vi på länder som Afghanistan och Somalia/Eritrea lär ju utbildningsnivån vara betydligt lägre än I Syrien, som var ett fungerande land för inte så längesen), medans SVT försökte ge sken av att utbildningsnivån är högre.

  Kompetensregn kallade man det, och det är faktiskt bara skrattretande
  Att det skulle finnas 40% analfabeter i Syrien är inget annat än struntprat.

  SVT har inte påstått att syrierna varit bättre utbildade än svenska folket. SVT har påstått att var 3:e syrier som kom till Sverige 2014 var högutbildad (med högutbildad menade SVT de som hade minst 2års eftergymnasial utbildning).

  När SVT jämförde utbildningsnivån mellan syriska flyktingar och alla de som vid tillfället var inskrivna vid arbetsförmedlingen så visade det sig att det var vanligare att en syrisk flykting hade eftergymnasial utbildning på minst två år än att någon som var inskriven vid den svenska arbetsförmedlingen hade motsvarande utbildning.

  www.svt.se/nyheter/inrikes/var-tredje-syrisk-flykting-hogutbildad
 • Sön 14 feb 2016 22:32 #378
  lagge2 skrev 2016-02-14 21:52:59 följande:
  Det var ju du som skickade en kommentar till mig när jag sa att du tjatat mycket om källor och när jag svarade dig så skrev jag att de flesta källor nuförtiden förkastas eftersom nästan alla källor nuförtiden bevisar problemen.

  Den länkade artikeln pratade om debattklimaten, dvs du har fel.... det har visst i denna tråd att göra. Dessutom kan vissa texter passa i flera trådar eftersom det finns många som anknyter till problem med invandring.

  Nu lämnar jag ditt påhopp och vill poängtera att Agenda som sänds just nu på SVT faktiskt tog upp lite om oron som svenska folket känner.

  Har även SVT vaknat nu ?
  Vi diskuterar public service i denna tråd.
 • Sön 14 feb 2016 22:41 #380
  100kgpappa skrev 2016-02-14 21:56:05 följande:

  Jag håller faktiskt med lagge2 här, vad är det för mening med att ge källor, när individer som boomstar ändån avfärdar källor som motsäger hans åsikter som rasistiska, och kallar diagram baserad på fakta för personliga åsikter.

  Då blir det ju helt meningslöst.


  Förutsatt att du inte hämtar dina källor från rasistiska eller främlingsfientliga kanaler så behöver du väl inte bry dig om sådan kritik?

  Jag tycker att det är ett mycket märkligt agerande att sluta publicera belägg och källor pga vad andra tycker. Vågar man inte publicera källor så har man inget i samhälls- eller politikforumet att göra.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll