• Äldre 5 Feb 15:33
    822282 visningar
    7843 svar
    -1
    7843
    822282

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Nenne666 skrev 2016-02-05 14:54:51 följande:
    Det utesluter inte att du har koll på hur du själv uttrycker dig. Det blir väldigt konstigt när det skrivs om vassa knivar och intellektuell slöhet.... Säger vem?
    Ja, jag anser att man är intellektuellt slö om man inte kan eller vill förstå skillnaden mellan reklam och åsikt - eller om man gnäller om public service utan att ens göra en ansats till att försöka förstå vad uppdraget innebär.

    Jag skulle bli besviken på mina barn om de fick i skoluppgift att beskriva public service, vad det innebär och varför vi har public service och de kom dragande med att det är orättvist att Charlotte Perrelli inte fick vara programledare för Melodifestivalen.

    Och då är mina barn inte ens särskilt gamla.

    Jag anser också att det irrelevanta och slappa exempelsamlandet är förödande för en diskussion eftersom det innebär att man inte ens diskuterar samma fenomen.

    Det är för övrigt en parallell till att det är så vanligt med gnäll om personangrepp på FL när det i stället handlar om ett ifrågasättande av åsikter eller sättet de framförs på.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 5 Feb 16:56
    +1
    Superbus skrev 2016-02-05 15:59:46 följande:
    Kan ju bero på att det är jäkla massa människor som tycker det är årets happening med melodifestivalen. Är det tillräckligt många licensbetalande tittare blir det ju av nationellt intresse. Det är väl ändå public service tänkt att övervaka och rapportera om, saker av nationellt intresse. Sen att jag inte tycker det är värt 5 minuters tittande på skiten är ju en annan femma.
    Och vilken relevans har detta för diskussionen om SVT:s opartiskhet?

    Om det finns en regel för att en programledare inte får göra reklam för en kommersiell produkt i anslutning till uppdraget, så visar exemplet Perrelli - i den mån det visar något överhuvudtaget - att SVT tar de direktiv public service-uppdraget innebär på allvar.

    Som jag ser det samlar skrikhögern på enskilda exempel för skrikandets egen skull - medan relevanskontrollen lyser med sin frånvaro.

    SVT kommer för övrigt att bevaka och sända Melodifestivalen, vad som inträffat är att Perrelli inte får behålla engagemanget som programledare men i stället blir kvar som gästartist.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 5 Feb 21:11
    KillBill skrev 2016-02-05 19:28:04 följande:

    Shit pommfritt, jag upptäckte just att hela djävla internet är vänstervridet!

    Det blir samma skrämmande resultat när man söker på de andra kombinationerna...Flört


    Haha.

    Kan det möjligen bero på att det motsatsförhållande fokus i större utsträckning ligger på i Europa är det mellan högerextremism och islamism.

    Vänsterextremismen är inte lika i ropet för närvarande.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 5 Feb 21:15
    Mentat skrev 2016-02-05 18:39:36 följande:

    FDFMGA har väldigt hög svansföring här och dömer ut alla som kritiserar SR/SVT för att vara vänmstervridna såsom antingen (sd)-anhängare eller tillhörande en grupp han kallar "skrikhögern" (och samtidigt talar om intellektuell slöhet hos sina motståndare...)

    Jag finner det symptomatiskt att ingen har brytt sig om att kommentera inlägg #169 som jag för er bekvämlighets skull kopierar här:

    "Om man skall lyssna på FDFMGA verkar alla som inte delar hans syn på SR/SVT tillhöra (sd) eller möjligen den grupp han insett inte är (sd) och då förklenande kallas "skrikhögern". Låt oss då kika på ett sifferunderlag från Google och se hur det skall bortförklaras.

    Sökning på orden vänsterextrem respektive högerextrem hos svt.se ger 872 resp 7660 träffar.
    vänsterextremist vs högerextremist: 549 och 3130.
    vänsterextremism vs högerextremism: 485 och 2980

    För SR är motsvarande siffror:
    403 vs 2440
    201 vs 909
    192 vs 901

    Detta är inget enskilt inslag som kan fällas i någon granskningsnämnd utan en helhetsbild, just det jag har hävdat tidigare att det är det samlade intrycket som visar public service' lutning åt vänster. Fast Google kanske tillhör Åkessons klan...? "


    Intressant övning.

    Tror du att det kan finnas andra förklaringar som bättre förklarar skillnaden än din om SVT:s och SR:s vänstervridna journalisters agenda :)
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 5 Feb 22:01
    +1
    Superbus skrev 2016-02-05 21:44:39 följande:
    Ingen alls! Med det va du som sa att man är intellektuellt slö om man inte förstår vad public service är. Så, vad är uppdraget när man tillhandahåller public service? Vill du inte diskutera saker utanför ämnet är det väl lika bra att lämna melodifestivalen därhän....
    Nja, nu var det ju inte jag som tog upp Melodifestivalen i tråden utan Flash.

    Du ansåg tydligen att det var en del av SVT:s publicistiska uppdrag att bevaka den.

    Och då förklarade jag nog att den bevakas av SVT :)
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 6 Feb 10:10
    Mentat skrev 2016-02-06 07:28:28 följande:
    Övningen visar antingen att public service bevakar högerextrema betydligt hårdare än vänsterextrema eller att deras definition av vad som är extremt omfattar fler på högersidan än på vänstersidan - möjligen en kombination av dessa faktorer.

    Det är inget förvånande, eftersom journalistkåren är så pass vänstervriden i stort. Det märks i nyhetsrapporteringen och det är exakt det tråden handlar om. Siffrorna bevisar det.
    Tja, då är vi tillbaka vid utgångspunkten - att du tror att det är de anställda som styr inriktningen på ett företag eller för en organisation. Du tror dig också ha bevisat detta genom att söka på högerextremism respektive vänsterextremism.

    Jag, anser att ditt bevis skulle underkännas redan om din övning var en uppgift på grundskolenivå, ja, alltså att din lärare skulle ge dig alternativa förklaringar.

    Du skulle kanske få höra en jämförelse som utgick från skolan, typ:

    "Jämför public service med skolan, Mentat. Fundera på styrdokument, om det är eleverna eller lärarna som bestämmer undervisningen och utifrån vilka riktlinjer. Det fungerar ungefär på samma sätt ute i arbetslivet, det är chefer och ägare som bestämmer innehållet, inte de anställda. Mot den bakgrunden bör du kunna komma på alternativa förklaringar till ditt sökresultat, Mentat"

    Alltså fundera på det samhälle media ska avspegla, hur det ser ut, vilka frågor som är aktuella och varför. Jag gav dig ju ett tips om motsatsparen islamism-högerextremism tidigare. Du kan få ett till: invandring-högerextremism. För närvarande finns det inte lika tydliga publicistiska antiteser till vänsterextremism.

    Sysslar man med teorier som tangerar konspiration bör man vara mer omsorgsfull än du är, Mentat. Annars blir det som att man förbiser förklaringen vattenånga när man försöker bevisa att vi besprutas med farliga chemikalier.

    Kondens, Mentat.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 6 Feb 10:18
    KillBill skrev 2016-02-06 08:02:40 följande:
    I stället för att sitta här och tramsa om att public service är vänstervridet tycker jag att du ska anmäla de exempel du bygger din tes på till granskningsnämnden. Good luck!
    Det är som att försöka övertyga två små barn om att glassbitarna de fått är lika stora trots att de är lite olika skurna.

    Det är en omöjlig uppgiftSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 6 Feb 10:42
    Rutgers skrev 2016-02-06 10:23:36 följande:
    Det är ingen nyhet att de som bestämmer i SVT också är vänstervridna. Är 10 000 poängfrågan vem/vilka som äger SVT?

    www.forvaltningsstiftelsen.se/programbolagen.html..

    Nej, det är ingen nyhet att somliga har behov att tro att public service är vänstervridet

    Det komiska är att samtidigt som de debatterar på en synnerligen outvecklad nivå så underkänner de svenska folket som okunniga. Det finns ju inget vi har så stort förtroende för som SR :)

    Fast å andra sidan gäller det alla konspirationsteoretiker, det är endast de som enligt sig själva har kapacitet att genomskåda den hemliga agendan.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 6 Feb 11:05
    KillBill skrev 2016-02-06 10:57:13 följande:
    Mats Knutson förklarar varför man man inte kan dra några som helst slutsatser av denna undersökning. 

    Citat: "Av cirka 1.100 journalister över hela riket har 93 (!) skickat in enkäten, som ligger bakom påståendet att 52 procent av SVT:s journalister är Miljöpartister"

    blogg.svt.se/politik/435/
    Sunda förnuftet säger ju att mer än 50 procent av journalisterna på SVT inte kan vara miljöpartister.

    Men sunt förnuft och konspirationsteorier är varandras motsatser.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 6 Feb 13:12
    Mentat skrev 2016-02-06 12:11:12 följande:
    Tja, först vägrar du att acceptera att en vänstervriden journalistkår skulle kunna påverka programmen och när du får sifferbevis på det duger inte det heller. I så fall får vi väl konstatera att själva gudarna skulle kämpa förgäves här.

    Eventuella utomstående läsare med ett öppet sinne kan dock fundera över siffrorna och ser då att journalisternas egna åsikter givetvis påverkar hur de rapporterar och vad de rapporterar.

    Ingen kan rimligen vara förvånad över det. Om man vill erkänna det eller inte är bevisligen en annan sak. Därmed finner jag vidare diskussion i ämnet meningslös.
    Din bevisföring borde få en högstadieelev att rodna av skam.

    Jag ger inte mycket för dina konspirationsteorier där du googlar utan att förstå vad det är du får fram.

    Överlag tror jag att skrikhögern har en romantiserad bild av arbetslivet där det enligt konspirationsteoretikerna är de anställda som bestämmer en produkts innehåll, inte företagsledningen.

    Och i vanlig ordning vädjar du till utomstående läsare. Det är intressant i sig och kanske inte helt vid sidan om ämnet. Det kan ju vara så att somliga högervridnas uppfattning om public service som vänstervriden bottnar i osjälvständigt tänkande.

    Typ att man har hört skrikhögern gorma om att vänsterrasism minsann går an medan Perrelli minsann inte får vara programledare för Melodifestivalen bara för att hon gjort lite reklam för ett varumärke.

    Tja, mot dumheten kämpar själva gudarna förgävesSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?