Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Digestive skrev 2019-11-02 20:24:10 följande:
    Jag tror och hoppas på att KillBill bara tog saker lite väl naivt här.

    Att man inte straffar eller för den delen beskriver hela grupper för/utifrån det som någon liten klick av dem håller på med fattar i stort sett vem som helst. Det krävs ett viss mått hat och inskränkthet för att göra övertramp på den simpla regeln.
    Naivt? Du anklagar folk för att vara rasist utan anledning. Du har spårat ut totalt i tråden.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-11-02 21:06:39 följande:
    Varför ska den nationalistiska kurden få lida för att Sverige har nationalistiska grupper som kan knytas till rasism och nazism? - rasism och nazism ska straffas ut, inte nationalister som grupp.

    Varför ska den bosniska muslimen få lida för att en del somalier utför könsstympning på flickor? - könsstympning ska straffas ut, inte muslimer som grupp.

    Varför ska religiösa som grupp få lida för att någon promille av dem utnyttjar barn sexuellt? - aktiva pedofiler ska straffas ut, inte religiösa som grupp.

    Förstår inte vart du vill komma. Varför  anklagar du utan anledning att FDFMGA för rasism? För övrigt så förekommer kvinnlig könsstympning inom flera religioner t.ex inom kristendomen.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-11-02 22:12:21 följande:
    Du förstår inte att det klassas som rasism när man bedömer en gruppen muslimer som olämpliga att ta plats i Public Service på grund av sådant som vissa subgrupper håller på med? Verkligen?

    Ja, visst förekommer det även inom kristendomen på sina håll. Låt höra hur kristna som grupp ska straffas för det... räcker det om allt kristet material försvinner ur Public Service?
    Vilket inlägg pratar du om (#)?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-11-02 23:07:29 följande:
    Missermajser skrev 2019-11-02 22:36:37 följande:

    Jag måste ha fått för mycket av det där kontaktlimmet som Rataxes nämnde, för jag ser inte var han skrivit att muslimer är olämpliga att ta plats i public service.

    För det är väl denna meningen du syftar på eller har jag missat något?

    "Alltså, hela åsiktsspektrat kan och bör diskuteras inom public service - men i vissa fall bör inte företrädarna för åsikterna nödvändigtvis beredas plats, t ex rasister, nazister, terrorister, pedofiler, folk som förespråkar kvinnlig könsstympning, med mera, med mera."

    Jag tycker inte det är ett dugg rasistiskt men om jag nu förstår honom rätt så tycker jag det är en aningens mycket censurerande för att rymmas inom ett liberalt begrepp av ordet yttrandefrihet.


    Redan där halkar det på illa - ha nu i åtanke att det gäller GRUPPERNA konservativa, nationalister och religiösa och VARFÖR de representeras undermåligt/känner sig undermåligt representerade i Public Service - hur som helst så ställde jag en följdfråga angående det här något senare:
    Digestive skrev 2019-11-01 18:16:11 följande:

    Kan du inte berätta om vilka >>grundläggande svenska värderingar<< som dessa >>grupper<< saknar? Hymla inte nu utan lätta på hjärtat ordentligt.


    Och då rullade det på om >>könsstympning<<, >>pedofili<<, >>rasism<<, >>nazism<< samt fan + moster.

    Sådan skit har INGENTING med grupperna konservativa, nationalister och religiösa att göra - sådant håller ett fåtal SUBGRUPPER på med, den försvinnande minoriteten... skräp som övriga och den runga majoriteten konservativa, nationalister och religiösa INTE ska straffas och/eller lastas för.

    Tydligt nog?

    Varför svarar du inte på frågan i vilken inlägg den påstådda rasismen ska ha förekommit?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2019-11-03 00:03:57 följande:
    Tja, därför att han inte kan.

    Inte så mycket att bry sig om, tycker jag.

    Naturligtvis är det inte rasistiskt att påstå att de som är för kvinnlig könsstympning inte ska få ha public service som en plattform för sina åsikter (Min gissning är att han i sitt upprörda tillstånd har fått för sig att jag påstått att alla muslimer är för könsstympning). Det är heller inte rasistiskt att påstå att den auktoritära högern har feminism/jämställdhet, klimatvetenskap och invandring som speciella hatobjekt.

    i och med att jag av yrkesmässiga skäl har mycket bra koll på public service så bedömer jag tjafset om vänstervridning som ett försök att nagga svenska folkets förtroende för public service i kanten. Och i den kampen är alla medel inklusive rena lögner och fantasier ett givet inslag.

    Rent personligt kan jag tycka att public service har en tendens att dra åt höger, men där kan det faktum att jag själv politiskt står något till vänster om mitten påverka mig.

    Nej jag förstår att han inte kommer kunna peka på något rasistiskt inlägg så jag retades bara lite. 

    Jag har också känslan av att public service drar åt höger, framförallt samhällsprogram/debattprogram men mest troligt är det just en känsla.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-11-03 00:15:55 följande:
    Anser du att av Sveriges befolkning ska representeras proportionerligt i Public Service sett till deras storlek som samhällsgrupper - det vill säga även grupperna nationalister, konservativa och religiösa (~3/10 av befolkningen)?

    Observera att det handlar om grupper och inte några subgrupper.

    Det som sänds i SVT ska vara opartiskt och när konservativa och nationalistiska åsikter kommer till tals i  TV eller radio (det sker i princip  varje vecka i nyhets- och debattprogram) så får någon annan politisk ståndpunkt oftast komma till tals vid samma tillfälle. Jag tycker att det är en bra ordning.


    När det gäller religion så har det under decennier funnits program i radio och TV med religiöst innehåll t.ex, Människor och tro, helgmålsbön(även program om mindre religioner såsom islam och judendom förekommer ibland).


    Public Service ska präglas av mångfald och ett mångsidigt utbud, vara opartiskt och objektivt och spegla förhållanden och intressen i hela landet i frågor om allt från kultur, idrott, religion, samhälle, barn och ungas situation etc.


    Jag tycker att det är en befängd tanke att  public service borde sända 30% konservativ, nationalistiskt eller religiös TV. Att politisera PS skulle vara vansinnigt.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-11-03 11:08:52 följande:
    Det låter bra - så länge en sådan ordning upprätthålls så håller vi med varandra i sak - förutom den fundamentala missuppfattning att jag skulle ha menat att Public Service borde sända ~30% konservativt, nationalistiskt eller religiöst material.
    Då förstår jag inte vad du menar. Varje vecka kommer ju nationalister, konservativa och religiösa tills tals i PS. Vad är problemet?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-11-03 12:16:45 följande:
    Läser du vad jag skriver så finner du svaren.

    Aja, det händer att en mer ensidig politisk representation får stå i studion och kommentera händelser som har mer/lika mycket relevans med andra partier - som exemplet jag tog upp, när enbart S och V stod i studion och kommenterade de senaste händelserna inom LO-kollektivet - samt att det saknas rimliga mängder material som reflekterar konservativa, nationalistiska och religiösas tankegods i bred mening.

    Du hittar exempelvis inget särartsfeministiskt material i Public Service eller material som kritiserar vårt socialistiska likjets- och radikalfeministiska etablissemang/paradigm överhuvudtaget i form av dokumentärer, föreläsningar och dylikt. Knappt ens dito rörande liberalfeminism...

    Du hittar inte heller abrahamitisk teologi i nämnda format, vilket jag finner särskilt illa - då man har ett guldläge att konkurrera ut teologiska läror som exempelvis tveksamma imamer lär ut i Sverige och missar att i allmänhet stimulera en mer gemensam grund i våra >>grundläggande svenska värderingar<<. Hade också velat se fredagsböner sändas i någon lämplig kanal som motsvarande imam hade hållit i, helt enkelt någon form av dragplåster för exempelvis muslimer.

    Och så vidare angående nationalism. Det finns hur mycket material som helst som skulle stimulera en nationalromantiker till sunda* tankar.

    Och så vidare angående konservatism. Som har så mycket material av denna sort att man kan välja och vraka bland sunda* tänkare.

    Material som lockar FLER till den så kallade kulturella >>lägerelden<< där vi kan finna och komma varandra närmare.

    *Sunda som i att harmonisera så bra som möjligt med >>grundläggande svenska värderingar<<.

    Jag vet inte varför folk blandar in >>terrorism<<, >>könsstympning<<, >>pedofili<<, >>rasism<<, >>nazism<< et cetera i det som jag har skrivit men se det som ett signum för att ha missat plattformen, stationen, staden, landet, kontinenten, planeten, solsystemet och galaxen som tåget gick ifrån. Det numret har ingen abonnent.

    Jag har sett särartsfeminister från bl.a. KD  debattera  jämlikhet i SVT. Abrahamitisk teologi diskuteras ofta i radioprogrammet Människor och tro.  Den kanadensiske psykologen och konservativa opinionsbildaren Jordan Peterson har uppmärksammats av SVT o.s.v.

    Du målar upp en bild av PS som enbart baseras på de program du självt tittat/lyssnat på och det är inte särskilt vetenskapligt.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-11-03 13:07:28 följande:
    Så debatter samt intervjuer med lättare debattinslag likställer du alltså helt kliniskt med dokumentärer, föreläsningar och bön?

    Uuuuuuuuuhhhhhhhhhh...

    Och du målar upp en bild av min diskurs som baserar sig på slarvigt nonsens.
    Nja, det är din diskurs som baserar sig på slarvigt nonsens.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Xelol skrev 2019-11-10 15:27:50 följande:
    Samtidigt anställde Regeringen/svt Jan Helin som programdirektör på SVT efter han bland annat sagt

    ?Det som är på väg att hända i Sverige har redan hänt i de flesta europeiska länder. En populistisk, främlingsfientlig rörelse får grepp om det offentliga samtalet och i förlängningen politiken. Vi vill inte som publicister stå hållnings­lösa och aningslösa inför den utvecklingen.?

    ?

    ?Jag vill inte göra mig till en del av Sverigedemokraternas mycket skickliga kampanj för att tvätta bort sin stämpel som ett främlingsfientligt, extremistiskt parti ?

    Sen använde Jan Helin sin makt för att få SVT att ta avstånd från SD under valrörelsen.

    Hur kan man efter denna tydlig politisering av SVT fortfarande anse att SVT är opartiska går över mitt förstånd.

    Vilket svammel. Det är varken regering eller riksdag som  utser chefer på Sveriges radio och TV.  

    Vill man hitta länder där radio och TV styrs av politiker så får man åka till länder som Polen och Ungern det vill säga länder som SD brukar lyfta fram som sina föredömen i debatten.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?