Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Digestive skrev 2022-04-27 03:24:06 följande:
    Min ser Twitter-snickrad ut vid en jämförelse. Dåligt.
    Din bild verkar sakna källkontroll och försöker förvrida 'hard facts' för att missrepresentera undersökningens resultat.

    Desinformation/fake news/propaganda.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-04-27 12:15:22 följande:
    Japp.
    Så, kan du redogöra för vem som spred desinformationen/var din källa som du sedan plockade upp och okritiskt spred vidare 
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-05-07 07:43:21 följande:
    Sveriges Radio använder samma språk som islamisterna:

    www.expressen.se/kultur/victor-malm/sveriges-radio-har-gjort-farliga-fel-om-ebba-busch/

    " ... problemet här är att Sveriges Radios arabisk-, kurdisk- och somaliskspråkiga nyheter sände en förvanskad variant av det till en stor publik - och att deras förvrängning av hennes ord ekar obehagligt av lögnerna som riktiga islamister spred om svenska myndigheter i början av året.

    Då hette det att Sverige kidnappar barn till muslimska föräldrar. Nu heter det att en svensk partiledare vill att polisen dödar många muslimer."

    .

    Nä, det är inte "dåliga översättare" på just exakt bara dessa tre, muslimskt inriktade, redaktioner och det är uppenbarligen ett jätteproblem att ingen svensk på public service verkar ha koll på vad dessa statliga redaktioner sprider för budskap.
    Det är väl en grov lögn att påstå att SRs arabisk-, kurdisk- och somaliskspråkliga nyheter är statliga redaktioner. Det skulle väl betyda att riksdagen eller en myndighet tillsatt personalen?

    Brun propaganda om att PS nu fungerar på det sätt SD och de blåbruna vill att PS ska fungera efter att de tagit kontroll över PS.
  • Padirac
    nihka skrev 2022-05-07 11:49:58 följande:
    De bruna grinar över att TT inte fungerar på samma sätt som TASS och att man inte kan stänga ner allt som inte stödjer den egna världsbilden.

    Just nu talar bruna röster tyst om att man ville ha hit Putin för att avsätta Sveriges "landsförrädare" till statsminister och bringa lite "ordning", men det är för att det är Ukraina han har anfallit. Om det hade varit ett muslimskt land hade de jublat.
    Ja, tänkte precis på att den skribent som tidigare refererat till just TASS som oberoende påstår att det finns statliga redaktioner på SR
  • Padirac
    nihka skrev 2022-05-07 12:18:38 följande:
    Vilka "vi"? Är det ditt SD och du som väntar på och längtar efter mer våld?
    Jag tror att skribenten väntar på vad TASS ska skriva om det, det är en flitigt anlitad källa utefter vad jag har kunnat se Förvånad
  • Padirac
    LaviniaLetitia skrev 2022-05-10 08:32:28 följande:
    Jag orkar inte med dig. Vi har varit igenom det här tidigare. SR och SVT ska vara opartiska, men det betyder inte att andra media måste vara det. Aftonbladet är t.ex. en sossetidning, men det VET alla, så så kan man ta deras nyheter med en nypa salt. Det är även frivilligt att köpa tidningen eller läsa den på nätet, och då betalar man heller inget till den.

    Det fula med SVT är att de SKA VARA opartiska och utger sig för att vara det också, men de trummar in sina vänstervärderingar i oss ändå, under cover s.a.s.. Och då är man kanske inte beredd, och kan inte försvara sig. Samtidigt är vi alla skyldiga att betala till den. 
    Vilka väntervärderingar trummar PS in enligt dig?

    Har du exempel? Hur skulle motsvarande innehåll se ut för att vara neutralt, opartisk respektiva hövervridet och extremhögervridet?

    Är det vissa program? Trädgårdsprogram, sport, underhållning, nyheter eller filmer/serier som du menar används för att trumma in vänstervärderingar?

    Det är lätt att komma med påståendet du gör, men hittills har ingen i tråden haft förmågan eller viljan att backa upp påståendet med vare sig belägg eller förklaringar hur sporten eller undehållningen eller ens nyheterna är vänstervridna.

    Nu har du chansen att förklara vad du och kanske många andra lägger i begreppet vänstervridet: Hur skulle motsvarande innehåll se ut för att vara neutralt, opartisk respektiva hövervridet och extremhögervridet?
  • Padirac
    LaviniaLetitia skrev 2022-05-10 12:34:38 följande:
    Vänstervridet: man behöver ju bara se på Nationaldagsfirandet från Skansen, som jag nämnde tidigare. Allt som är fosterländskt har tagits bort, vilket är lite märkligt just en nationaldag som ska VARA fosterländsk. T.ex. får det inte längre finnas några högstämda fosterländska sånger, som Heidenstams "Sverige", utan det absolut svenskaste som får framföras är någon barnvisa av Astrid Lindgren.

    I övrigt ska det vara ALLT ANNAT än svenska inslag, för att trumma in i tittaren att "det finns inget typiskt svenskt, utan somalisk regndans, kurdisk rörflöjt och amerikansk jazz kan vara lika svenskt som något annat". 

    Det är viktigt att artisterna till minst 50 procent består av araber, romer och afrikaner, och de får alltid prata lite gulligt om hur det var i deras hemland, samt problematisera Sverige. Typ "vi var visserligen fattiga när jag bodde i en by med bara lerhyddor, men det fanns en kärlek och en omtanke om alla barn i byn, som vi inte riktigt har här i Sverige". Det är viktigt att nämna "våra nya svenskar och allt de tillför" minst fyra gånger. 

    Minst en artist måste vara antingen öppet homosexuell eller transa. 

    Ett högervridet firande skulle bestå av enbart artister som är utvalda för sitt specifikt svenska utseende: blonda, blåögda och ljushyade, samt naturligtvis slanka och vältränade, alla sångerna skulle vara högstämda och alla talen patriotiska (t.ex. att man skulle prata om Sveriges segrar i olika gamla krig), och man skulle inkorporera en militärparad. Ett svenskt folkdanslag är en självklarhet.

    Man skulle slänga in jämförelser med andra länder, där det andra landet alltid kom till korta. Man skulle ha en artist som arbetar för Pro Life, och man skulle ha en kvinnlig artist som får berätta om att hon gjorde tio års paus i artistandet för att vara hemma med barnen, men nu är hon tillbaka igen, och programledaren skulle säga att "det var fint, så borde alla mödrar göra". "våra nya svenskar" framställs i talen som ett problem.  

    Ett neutralt firande skulle vara en blandning av nytt och gammalt, men alltid med tanken i förgrunden att "det här är faktiskt ett nationaldagsfirande, och därför ska allt som framförs ha anknytning till Sverige". Artisterna ska väljas för att de är bra, och inte på någon annan grund. Artister som inte har tillräckligt stor förankring i Sverige, väljs bort denna dag, för att det är just NATIONALDAGEN. Stående inslag förr om åren, som en manlig tenor (som inte är öppet homosexuell) som sjunger t.ex. "Till Havs" (i stället för "Fattig bonddräng"), och Skansens folkdanslag, skulle få komma tillbaka.

    Artisterna skulle inte tillåtas att prata skräp om Sverige, och inte heller att framföra sina åsikter i någon politisk fråga, varken i ord eller genom symboler. Det skulle räcka att nämna "våra nya svenskar" EN gång. 
    Jadu - jag vet inte om jag ska skratta eller gråta

    Nationadagen på skansen anordnas inte av svensk PS - den anordnas av Stiftelsen Sveriges Nationaldag

    nationaldagen.se/start/nationaldagen/solliden-skansen/

    "Stiftelsen Sveriges Nationaldag ansvarar också i år för det officiella nationaldagsfirandet.
    Med de prövningar som landet, tillsammans med en hel värld, gått igenom blir årets nationaldagsfirande både speciellt och viktigt. Firandet utgår, som traditionen bjuder, från Skansen. I år kommer demokratins 100-årsjubileum med allmän och lika rösträtt för kvinnor och män att kunna märkas i programmet.
    Även i år vill stiftelsen åstadkomma ett värdigt nationaldagsfirande som ska kunna följas genom tv-sändningen (SVT2 och SVT Play) vad gäller ceremonierna med flagghissning, högtidstal, fanöverlämning, nationalsång och artistuppträdanden.

    ...

    Programmet får i år ta något andra former än vi traditionsenligt är vana vid. På samma sätt som 2020 utan större publik och möjlighet att samlas på plats på Skansen är det ändå viktigt och stiftelsens förhoppning att vi skulle kunna bidra till ett värdigt firande den 6 juni under värdskap av riksdagens talman Andreas Norlén, tillika ordförande i Stiftelsen Sveriges Nationaldag. I programmet kommer att uppmärksammas att föreningar och organisationer och andra sammanslutningar varje år får ta emot fanor och flaggor av stiftelsen.
    För föreningar som nästa år önskar ta emot en fana av stiftelsen finns möjlighet att redan nu ansöka om en fana.
    Ansök gärna redan nu om din förening önskar få en fana
    Nationaldagen och sändningen kommer traditionsenligt och under kungaparets värdskap att avslutas med ett i SVT direktsänt tapto från Kungliga slottet med Arméns musikkår."

    nationaldagen.se/start/sidfot/om-oss/

    "Vi i Stiftelsen Sveriges Nationaldag arbetar för att alla vi svenskar ska kunna känna och visa glädje och stolthet över vårt land. Vårt uppdrag är att ”främja intresset och respekten för Nationaldagen och svenska flaggan”. Det är ett fint och väldigt viktigt uppdrag!
    Bland annat ska vi arbeta för att firandet av Nationaldagen ska öka och bli allt mer populärt.
    Det gör vi genom att samarbeta med människor och organisationer i landets län och kommuner. Eller som här på hemsidan, berätta mer om vår flagga och vår Nationaldag och hur mycket vi har att vara stolta över i landet Sverige.
    Till exempel tycker vi att Nationaldagen inte bara behöver vara ett datum och några historiska händelser att fira. Det kan och ska vara en dag att fira så mycket mer: vår natur, våra uppfinningar, vår demokrati, våra årstider och allt det som gör oss till oss och Sverige till vårt land.

    ...

    Huvudmän för stiftelsen är rikets 21 landshövdingar. Huvudmännen tillsätter styrelse för stiftelsen. Riksdagens talman är stiftelsens ordförande. Huvudmännen utser årligen revisorer och suppleanter för dessa.


    Styrelse
    Stiftelsen angelägenheter handhas av styrelsen. Styrelsen företräder Stiftelsen. Styrelsen har sitt säte i Stockholm.
    Stiftelsens styrelse utgörs av minst 20 och högst 40 ledamöter. Samtliga väljs för en tid av tre år i sänder och på sådant sätt att ungefär en tredjedel väljs varje år. Avgår ledamot eller uppstår eljest vakans under mandatperioden, väljer huvudmännen ny ledamot för återstoden av perioden. Riksdagens tre vice talmän ingår i styrelsen. Styrelsen skall inom sig ha företrädare för rikets kommuner, folkrörelser, organisationer och vissa myndigheter."

    nationaldagen.se/start/sidfot/om-oss/styrelse-arbetsutskott/


    "
    TIFTELSENS STYRELSE

    Andreas Norlén, Riksdagens talman,
    styrelsens ordförande


    Henrik Klackenberg, Riksarkivet,
    styrelsens vice ordförande


    Åsa Lindestam,
    Riksdagens förste vice talman


    Lotta Johnsson Fornarve,
    Riksdagens andre vice talman


    Kerstin Lundgren,
    Riksdagens tredje vice talman
    Göran Arrius, SACO
    Cecilia Brinck, Stockholms stad


    Thomas Bertilsson, LRF
    Roland Ekenbergf.d. Rikshemvärnschef
    Anna Ekström, statsråd
    Björn Eriksson, Riksidrottsförbundet
    Karin Helander, Kungliga Vitterhetsakademien


    Anna-Karin Hennig, Scouterna
    Berit Högman, Länsstyrelsen i Västernorrlands län


    Marika Markovits, Svenska kyrkan


     


     


     


    Adam Pilat, Samarbetsorgan för


    etniska organisationer i Sverige
    Hans-Erik Qvarnström,
    Sveriges Hembygdsförbund
    Annette Rihagenf.d. Rikslottachef


    Marie Rudberg, Svenskt Näringsliv
    Heléne Rådemar, Svenska Lottakåren
    Stefan Sandborg, Försvarsmakten/Hemvärnet


    Peter Sandwall, Länsstyrelsen i Kalmar län
    Håkan Sparr, TCO
    Margareta Thorgren, Kungliga Hovstaterna
    Lasse Thörn, LO


    Carola Gunnarsson, Sveriges kommuner och regioner (SKR)


    Madeleine Sjöstedt, Svenska institutet


    Charlotte Wrangberg, Utrikesförvaltningen


    ARBETSUTSKOTTET

    Henrik Klackenberg,
    Riksarkivet, ordförande
    Göran Arrius, SACO
    Roland Ekenberg, f.d. Rikshemvärnschef
    Annette Rihagen, f.d. Rikslottachef
    Stefan Sandborg, Försvarsmakten/Hemvärnet"



    Inte så mycket PS inblandat annat än att de sänder för att ge landets invånare tillgång till det officiella nationaldagsfirandet.

    Men visst PS kunde ju sända lite nationadagsfirande från en nazistiskt organiserad nationaldag med hitlerhälsningar och bokbål och UT som spelar kryptonazistiska låtar.

    Så...

    eftersom du inte kunnat förklara vad som är vänstervridet i PS (du har förklarat vad du anser vara vänstervridet i det officiella nationaldagsfirandet) så hoppas jag att du gör ett tillförsök med att förklara.

    Än har ingen lyckats, du har fortfarande chansen att bli först.

  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-12 18:09:37 följande:
    Absolut men nu skrev klyban om att vara livrädd för andras sexualitet.

    Det vill säga att vederbörande själv åsyftade känslor och jag gav helt enkelt svar på tal.

    Alltså, min enda position i det här är att jag anser det fel av RFSL/svenska Pride att exkludera människor, tankar och idéer. Nothing more. Nothing less.
    www.stockholmpride.org/uttalande-om-medborgerlig-samlings-deltagande-i-europride-park/

    "

    Som utställare i EuroPride Park ställs högre krav på politiska partier med deras aspirationer på att förändra vardagen för hbtq-personer än till exempel företag. Då Medborgerlig samling inte någonstans lyfter hbtq-frågor i deras partiprogram så fick styrelsen istället grunda beslutet på de hbtq-relaterade utspel som företrädare för organisationen gjort.


    Bland annat skriver partiledare Ilan Sadé i en krönika på Nyheter Idag att:


    ”Förresten, ”hbtq” och ”hbtq-person”. För egen del avskyr jag den där bokstavskombinationen, som låter som något slags psykiatrisk diagnos och buntar ihop människor på helt godtyckliga grunder. De sista två bokstäverna har ju inte nödvändigtvis någonting med sexualitet att göra”


    Samt


    ”Transvestiter och transsexuella har också lagts till [Homo- och bisexuella] gruppen på grund av den allmänna toleransen och välkomnandet av alternativa livsstilar som man möter i homomiljöer.”


    Där finns det uppenbar skillnad i synen på transpersoner. MEDs partiledare verkar vilja separera dem från den övriga hbtq-rörelsen vilket vi menar är både orimligt och historielöst. När upprinnelsen till hela Pride-rörelsen, upproret vid Stonewall inn i New York, skedde var en av förgrundspersonerna en svart trans-kvinna.

    ...


    Om ett politiskt parti vill skapa opinion i EuroPride Park så är det rimligt att det partiet har en hbtq-politik, det handlar inte om vilket parti det är, det handlar om att stå bakom festivalens värdegrund och vara relevant för festivalens besökare.


    Att ha en fastlagen hbtq-politik som är transparent och tydlig är viktig för att säkerställa en trygg miljö för våra besökare och för att veta var partiet faktiskt står i förhållande till våra besökares rättigheter.


    Medborgerlig Samling har i nuläget ingen hbtq-politik. Många av deras företrädare och sympatisörer verkar heller inte sympatisera med varken pride-rörelsen eller hbtq-rörelsen i stort, både utifrån vad som skrivits tidigare och framförallt utifrån vad som skrivits på sociala medier det senaste dygnet.


    Utifrån detta är det också märkligt att ett parti vill vara del av en festival de inte gillar eller värderingar de inte delar. ”äckliga hycklare”, ”vidriga homofober”, ”jävla svin” samt ”Prideflaggan brinner och det var ni som tände eld på den” är några av de påhopp som funktionärer för Stockholm Pride fått via sociala medier från företrädare och sympatisörer från Medborgerlig Samling. Det är oacceptabelt.


    Sedan beslutet har vi sett ett väldigt högt tonläge och även rena påhopp från företrädare och sympatisörer från Medborgerlig Samling. Vi vidhåller en vilja att föra sansade och konstruktiva samtal, men då kräver vi också att det sker med en normal samtalston.


    Alla medlemmar i Medborgerlig samling, precis som alla andra, är välkomna att delta på Stockholm Pride som privatpersoner."


  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-12 19:16:57 följande:
    Min åsikt kvarstår. Att politisera Pride är i min mening enbart olyckligt.
    Ja, det var väl det MED vill göra enligt pride.  Bra att alla MED-medlemmar var välkomna spo mprivatpersoner och inte som politisk rörelse.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-12 21:17:49 följande:
    Jag tror inte att du förstår ordet politisera i sammanhanget eller överhuvudtaget.

    Det är alltså vad jag önskar att svenska Pride slutar upp med då det exkluderar människor, tankar och idéer.
    Nu vill ju pride att alla politiska organisationer som är inbjudna ska ha en politik för hbtq, att MED inte har det och att MED uttryckt fientlighet mot delar av de värderingar som pride står för har gjort att pride inte ville bjuda in MED som politisk organisation. 

    Det är inte konstigt att de organisationer som inte stödjer prides värderingar inte blir inbjudna. 
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?