Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Digestive skrev 2022-05-12 22:29:33 följande:
    Ja, svenska Prides självbild är såklart det primära när man demonstrerar för mänskliga rättigheter.

    Och samtidigt låter man Svart/Rosa blocket förstöra hela upplevelsen för poliser, borgerliga and what not med direkt aggressivt beteende.

    Att ha en annan syn på saker och ting är fy.

    Att skrämma iväg deltagare med hotfullt beteende är ok.

    Det tråkiga är att det till och med fanns bra argument att bemöta Ilian Sadé med men det är som sagt för vuxet.
    Självbild?

    Prides självbild?

    Jag tror inte att det var deras självbild det handlade om, utan att MED uttryckt sig direkt fientligt mot de värderingar pride bygger på.

    Alla är inte upptagna av sin självbild och jag uppfattar att du anför det som ett argument är att du förminskar prides värderingar i sig. 

    Texten jag länkade till är väl tydlig nog med de argument pride har för sitt beslut.  men du har kanske vuxnare argument som du vill dela med dig av, och samtidigt förklara på vilket sätt de argumenten är vuxnare än de argument pride har gett för sitt beslut.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-13 00:44:25 följande:
    Ja, självbild - det är inte Pride som ger Q- och T-personer värde. Prides värdegrund är att Q- och T-personer ska ha likadana rättigheter som alla andra, någonting som Ilan Sadé aldrig har ifrågasatt utan det är just Prides självbild som han har berört.

    Jisses, både du och klyban verkar likställa Pride med människors rättigheter och värde. Hur tänker ni egentligen? - inte särskilt högt om berörda iallafall, som mest verkar vara några slags festivalidentiteter i era resonemang.

    Nej, argumentet som jag kritiserar svenska Prides värderingar med är fortfarande exkludering. Du behöver inte sparka in låtsasdörrar när det står en riktig dörr helt öppen.

    En bra text med bra argument!

    Avslaget som Ilian Sadé tog emot innehöll dock ingetdera, någon dialog upprättades aldrig och beslutet togs med blott död text som grund. De såg ingen redogörelse för partiets HBTQ-politik och bemödade sig inte fråga om en heller utan samma döda text fick ligga som grund även här.

    Svagt. Det är svagt när de som påstår sig stå upp för dessa värderingar inte ens kan ta ett samtal med en fullständigt fredlig människa som råkar ha en annorlunda syn på saker och ting.

    Är det så ansvariga står upp mot verklig Q- och T-fobi? - med canceling och dialogisk rain-check. Jag är ledsen men det imponerar inte på mig utan helt tvärt om.

    Man spacklar inte igen sprickor utan att spackla och klarar man inte av att spackla så ska man inte ta den bästa spackelspaden som finns och behålla den för sig själv.

    Det finns ingen stolthet som växer ur dialoglös konflikträdsla. Tror du det så kan du avsluta diskussionen och prova.
    Ja, att peide exkluderade MED som organisation - men inte dess medlemmar - är helt i linje med de värderingar och mål pride har.

    Det är ganska självklart att Hammarby som lag inte kan vara med i Djurgårdens lag - däremot är de spelare som vill spela för Djurgården välkomna att spela för just Djurgården.

    Det är ocksp ganska självklart att den som tydligt motarbetar en organisation inte är välkommen att delta i organisationens arrangemang.  

    Du kallar det för exkludering och säger att det inte finns någon stolthet som växer ur dialoglös konflikträdsla.

    Vad har stolthet och konflikträdsla med saken att göra - det är argument och premisser som du och bara du smetar på pride i ett försök att förminska deras ståndpunkter.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-05-13 15:03:36 följande:
    Det är precis så här det kommer att bli.

    Public Service sitter i sitt Versailles och tror de är oantastliga och står över allt annat. 

    Det här kommer att slå tillbaka förr eller senare och det börjar nog bli "förr" som det utspelar sig.

    Public Service gräver sin egen grav.
    .
    De blåbruna står nu på barrikaden och gnuggar händerna samtidigt som de ropar:

    Vi kommer att lägga ned PS om grundlagen inte får brytas!!

    Det är väl ingen som är förvånad att de blåbruna inte respekterar eller ens förstår svensk lagstiftning.Tomte
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-14 00:13:52 följande:
    Redan gjort för längesen.

    1. Inget material som ifrågasätter socialistisk radikalfeminism eller för den delen är ämnat för en särartfeministisk publik (det vill säga feminismens motsvarighet till konservatism).

    2. Den populärvetenskapliga dokumentärserien Hjernevask som sändes i NRK 2010 visas fortfarande inte i svensk Public Service trots mängder av förfrågningar.

    3. Konservativa världsstjärnor som exempelvis Jordan Peterson kan dyka upp på himlen utan att något av deras material återfinns i Public Services.

    4. Anmärkningar som har fällt Public Service på politiskt partiska grunder har nästan uteslutet varit GAL-vinklingar.
    1.  Är det partiskt att inte sända material som ifrågasätter just de ideologier du ogillar? Har du exempel på material som ifrågasätter andra ideologier?

    2. Javisst, SVT är opartiska för att de inte sänt hjernevask..Tomte är det enbart ring så spelar vi som är opartiskt? 

    3. Märkligt, jag hittar en del om JP i PS's material, men du kanske menar att PS är partiska för att de inte kör hans vinkel i nyheter, vetenskapsprogram och annat. Har du exempel på någon annan person eller persons arbete vars material du hittar på PS?

    4. Är det demokratiparagrafen du ogillar?  Men ja, PS har någon fällning för att gal var överrepresenterat, vet du hur många fällningar och för vilket material och vilken mängd detta material utgör av allt material. Försumbart antar jag.  Det är märkligt att en sån liten mängd av allt material kan ges samma betydelse för helheten som 80 mil 'propellerblad'

    ingenting av det du tagit upp betyder att PS  är partiskt eller ideologiserat. Det de flesta kritiker mot PS försöker påstå är att PS inte är opartiskt då de saknar sin partiska och ideologiserade världsbild i PS.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-14 17:56:15 följande:
    1. Klart att det är partiskt att välja bort särartsfeministiska/konservativa perspektiv och låta andra premieras.

    2. Japp.

    3. Om Jordan Peterson är inte av Jordan Peterson. Det finns mängder av föreläsningar att nå genom Public Service. Vet du inte vad du pratar om?

    4. Bara en av pusselbitarna som ger en större bild.

    Det är bra att du tydliggör att du inte kan lägga pussel när det krävs. Att du fixerat dig över 80 mil blad säger ingenting mer än att du är fixerad.

    Vår hund är fixerad av Dentastixs. Hon tjatar om dem varje morgon, skyddar dem från katterna, samlar på dem och vill visa upp dem alla tillfällen som ges.

    Säg till när du har tuggat klart på pusselbitarna.
    Har du läst (den partiska) rapporter om Gal-fällningarna?

    Tydligen var en av fällningarna grundade på vad deltagare i debatt i riksdagen sagt, ( och PS hade inte gjort någon reservation för riksdagsledamotens uttalande)

    Det hela är löjligare än 80 mil turbinblad
    Pusslet du lägger kommer att visa en bild av en foliehatt när du hittat alla bitar

    Du begriper mycket väl att din pusselbitar inte utgör grund för riktig fakta då du binder ihop dem med din egen ideologiska väv.

    Du svarade inte på vilka andra självhjälpsboksförfattatare och debattörer som du menar fått sina teser och föreläsningar publicerade i PS på det sätt du vill att JP ska få plats i PS. Du ger uttryck för ett inte opartiskt PS, utan för ett PS som används för att sprida olika partiska budskap, ett politiserat PS- så som du vill att det ska vara för att du ska tycka att det är opartiskt. 

    För övrigt var det du som är fixerad av bladens längd om 80 mil ( du lade tid på att ta reda på antal blad och deras längd, är inte det fixering så vet jag inte vad som är det ), jag är däremot väldigt road över hur detta tal kunde ses som så väsentligt att jag häpnar och skrattar gott åt galenskapen 
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-15 18:53:28 följande:
    Det hela visar ett återkommande mönster. Liksom ditt sätt att relativisera bort problem som icke problem.

    Självhjälpsboksförfattare och debattörer? Materialet som man kan nå genom Public Service rymmer gott om professorer och inte minst inom psykologi.

    Och du lade tid på att räkna ut hur mycket evigt deponerade sopor det motsvarade för Sverige del - som om det vore ett icke problem att kraftigt öka på den mängden. Skillnaden ligger i att jag inte är fixerad nog för att tjata om saken, lyfta den i flera dagar, i flera trådar och för andra omgången.

    Det verkar oerhört problematiskt för din del att folket nås av konsumentupplysning gällande vindkraften och som Public Service inte förmedlar (i vissa fall och blygt i andra).

    På tal om att vara partisk.
    Nä, det är ju du som inte tycker att saken får diskuteras och debatteras
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-15 21:22:46 följande:
    Problemet för dig är att jag inte leker diskussion.

    När du blott hävdar allt mellan himmel och jord, ljuger om diskussionsmaterial och fixerar dig vid småsaker för att försöka skämta bort helheten så har du inte diskuterat.

    Sådant är bara en parad i underkänd debatteknik. Men visst har det ett underhållsvärde när du aldrig lyckas se hur djup gropen blir när du försöker gräva den åt andra eller för den delen förstår hur nära kanten du står i slutändan.

    Det är som att se på när Hjulben slutligen titta nedåt efter att ha sprungit över ett stup. Och du går på det om och om igen.
    Är det inte gråben som springer över ett stup och sedan förstår att det inte går

    4.bp.blogspot.com/-DxSd8FqsyR8/V6mmKvPngeI/AAAAAAAAXWM/AzPChafrNckg9_r29diWbK-naPy0oSFCgCLcB/s1600/10152012_WileECoyote1_article.jpg 



    Det är underkänt om något
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-05-17 08:54:53 följande:
    Som det är nu har Public Service tydliga vänstervinkel kallats "neutral" och alla försök att få Public Service att faktiskt vara mer neutrala och opartiska kallas "höger-drev".

    PS själva tycker att de är neutrala. Det behövs ingen utomstående granskning av deras rapportering på andra språk även om det kommit fram ett antal felaktigheter och dessa felaktigheter alltid är vinklade åt samma håll. Åt vänster.

    Det här är en kulturfråga.

    Vänsterfolk söker till journalistutbildningar. Högerfolk gör det inte. Väl inne på utbildningarna så bekräftar dessa vänster-folk varandras uppfattning om vad som är rätt, riktigt och, i förlängningen, "neutralt". Sedan, med alla journalister stöpta i samma form, så får vi den media vi får.

    Men PS ska vara opartiskt. Det är skillnaden mellan PS och annan media.
    Flash Gordon skrev 2022-05-17 11:09:53 följande:
    Du behöver inte blanda in andra länder och kulturer. Vi har höger och vänster i Sverige också och PS ligger till vänster om mitten och detta kallas "neutralt".

    Eller: PS är GAL och detta anses neutralt.
    Det finns ingenting som visar att PS är vönstervridet eller befinner sig till vänster om mitten - däremot är det ganska klart att _du_ _vill_ att PS ska vara politiserat och till höger,  Du sprider en illa underbyggd lägn om PS som odlas bland högern för att de vill vinkla och politisera PS. 

    Ännu har ingen i tråden lyckats visa eller förklara vad som är vänstervridet eller partiskt. - den senaste som försökte sig på detta menada att PS utsändning av det officiella midsommarfirandet inte var opartiskt. denne person förstod inte att PS sände ut det officella firabndet men inte arangerade det - firandet anordnades av en organisation med riksdagens talman som ordförande  

    Så hur menar du att sport, kultur, nyheter, underhållning och annat som sänds ut i PS ska bli flyttas från det du uppfattar som vänster om mitten till mitten? Vad i utsändningarna och programlederiet ska ändras för att du ska anse det vara opartiskt?

    Har du exempel pu hur du menar att de tär och hur du menar att det borde vara istället?  - istället för att komma med svepande påståenden och tyckanden utan belägg eller exempel.  (var det inte tonsättning till något inslag du tog upp förut som vänstervridet?) 

  • Padirac
    LaviniaLetitia skrev 2022-05-17 12:42:45 följande:
    Ta bara den här aktuella abortfrågan i USA. SVT levererar dag efter dag budskapet, att det är ett DÅLIGT förslag att förbjuda aborträtten. Folk som tycker tvärtom får aldrig komma till tals. Man får bara se dem på avstånd, och de beskrivs antingen som fanatiska högerkristna eller som en grupp äldre män som vill hålla kvar kvinnan vid spisen.

    Det är hela TONEN i det. De besöker någon abortklinik och intervjuar en kvinna som är på väg att göra abort, eller precis har gjort det. De säger saker som "hon får fortfarande göra abort, men HU så hemskt - om några veckor kanske hon inte skulle ha fått göra det längre!" De ifrågasätter inte hur kvinnan kunde hamna i den här situationen från början, vad hon kunde ha gjort i stället (använt preventivmedel, steriliserat sig, inte hoppat i säng med första bästa...), och vad hon skulle kunna göra nu i stället (ta hand om barnet med hjälp av stöd från den-eller-den hjälporganisationen - om hon ALLS behöver särskilt stöd, låta sin mamma ta hand om det tills hon känner sig redo, adoptera bort det till ett barnlängtande par...)
    Ok - du vill ha lite moral-TV - som kristna högern i USA?

    Ifrågasättande av personer och moraliserande över vilka fel denne person gjort  -(kanske sprack kondomen, inte heller p-piller är 100% säkra, varför vill du slut-shamea människor som du inte vert någonting alls om  - vad har du för människosyn egentligen) - det är neutralt och opartiskt . - skulle inte tro det.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-05-22 14:23:06 följande:
    Ja, Henrik Jönsson är libertarian men fakta är fakta oavsett avsändare och frågan är varför det inte är public service som gör denna genomgång av myterna kring kärnkraften.

    Vad tycker du själv? Borde det ha varit PS som gjort detta program?
    Du kör med den vanliga dubbla standarden. En libertarians framläggande av fakta är opartiskt men PS rapportering av fakta är inte opartiskt 

    Jag vet inte om du ser bjälken i ditt egna öga

    I vilka program tänker du att PS ska rapportera om det Jönsson och du påstår är myter om kärnkraften? 
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?