• Sat 7 May 2022 11:53
    808540 visningar
    7824 svar
    7824
    808540

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Flash Gordon skrev 2022-05-06 20:24:21 följande:
    Ja, om fel imam för nys om saken så blir det för henne som för Vilks och Salman Rushdie.
    Busch kunde ha tänkt sig för innan kon kallade en uppretat mobb muslimer för islamister. Varför inte talibaner när hon ändå var igång?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Sat 7 May 2022 12:12
    Flash Gordon skrev 2022-05-04 16:26:39 följande:

    Sveriges Radios arabiske journalist menar själv att det inte finns någon egentlig skillnad mellan "muslimer" och "islamister"

    Jaja, det är han som säger det ...


    Naturligtvis använder inte de muslimer som andra kallar islamister det om sig själva.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Sat 7 May 2022 12:14
    Padirac skrev 2022-05-07 12:01:07 följande:
    Ja, tänkte precis på att den skribent som tidigare refererat till just TASS som oberoende påstår att det finns statliga redaktioner på SR
    Det är så stukat att det finns inte. Putins megafoner.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Sat 7 May 2022 12:18
    Flash Gordon skrev 2022-05-05 21:56:20 följande:

    Vi väntar nu på reaktionen när Ebba, på grund av SR:s felaktiga översättningar till arabiska, somaliska och kurdiska (tre olika redaktioner som gör samma "fel"), drabbas av en fatwa från någon imam.


    Vilka "vi"? Är det ditt SD och du som väntar på och längtar efter mer våld?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Sat 7 May 2022 13:42
    Padirac skrev 2022-05-07 13:16:45 följande:
    Jag tror att skribenten väntar på vad TASS ska skriva om det, det är en flitigt anlitad källa utefter vad jag har kunnat se Förvånad
    Javisst. Putinpress är ju objektivitetens högborg
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Sat 7 May 2022 22:48
    LaviniaLetitia skrev 2022-05-07 15:55:18 följande:
    Du menar att de som kastade sten på polisen inte var islamister, utan vanliga, genomsnittliga muslimer? Så har jag i och för sig också alltid tänkt - att det inte finns några "islamister" utan bara muslimer på en glidande skala av extremism, där även de minst extrema är mer extrema än de mest fundamentala kristna församlingarna i världen, och de mest extrema är redo att ta till automatvapen och sprängladdningar. Men jag trodde inte att det skulle komma från dig..!

    PK-åsikten är ju att det bara finns snälla, välanpassade muslimer. Dyker det upp en kriminell muslim så ska han inte längre omnämnas som muslim, utan då blir han genast en "islamist" som inte har något alls med vanliga, hyggliga muslimer att göra. De har knappast ens samma religion, så väsensskilda är de. 
    "Ordet islamist som förekommer då och då i massmedierna ska användas enbart om fundamentalistiska muslimer, dvs. om de radikala muslimer som anser att islam ska tillämpas som samhällsordning. Muslimernas religion bör kallas islam. Som adjektiv förekommer såväl muslimsk som islamisk."

    Alla muslimer som bryter mot en regel eller en lag blir inte automatiskt islamister. De gör fel, men du har ingen aning om var de står gällande samhällsordningen i stort. Eller var någon ute och intervjuade folk under upploppen?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Sun 8 May 2022 12:43
    -1
    LaviniaLetitia skrev 2022-05-08 08:14:00 följande:
    Upploppsmakarnas officiella ursäkt var i alla fall, att de kände sig kränkta över att en otrogen brände deras heliga skrift. Och det stämmer ju in på din definition ovan: "radikala muslimer som anser att islam ska tillämpas som samhällsordning". Annars kastar man inte sten på poliser, för att någon bränner en hög med papper. Möjligen skriver man en insändare, eller skriver några väl valda ord på sociala media, om att sådana bränningar inte borde få ske. Det är så "troende av normalgraden" i moderna samhällen gör, när de är missnöjda med hur deras religion behandlas. 

    Själv tror jag att detta med boken som brändes bara var en ursäkt för många i folkmassan att få bråka, även om det säkert fanns djupt troende muslimer där också som var upprörda på riktigt. Det P. gör, är att han lockar fram de här beteendena, så att alla får se vad vi har för människor i Sverige nu. På så sätt gör han nytta, för nu kan ingen förneka invandringsproblemen längre. 
    Idel gissningar och spekulationer från din sida. Fortfarande vet ingen vad var och en av de personer som deltog på olika sätt under upploppen tänker om samhället i stort.

    Vad tycker du vi ska "locka fram" för fler beteenden? Bibelbokbål i Jönköping eller Husby tillsammans med bilder av Jesus som knullar Adam och Steve under böneveckan? Kanske offentliga bränningar av AIK-flaggar utanför Friends Arena. Där kan djurgårdare först smeta in flaggan i avföring. Så alla får se vad vi har för människor i Sverige nu. Och så får alla se vad vi har för människor i Sverige som manar till provokationer och hat, så kan ingen förneka brunproblemen längre.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Mon 16 May 2022 23:06
    Flash Gordon skrev 2022-05-16 16:33:16 följande:

    Men för i h*lvete!

    Lägg ner! Lägg ner! LÄGG NER!

    bulletin.nu/ahmed-sveriges-radio-arabiskas-hanfulla-ursakt

    SR Arabiska "ber om ursäkt" för sina felpubliceringar av Ebba Busch genom att ... helt enkelt inte be om ursäkt, på riktigt.

    Ironiserar istället över att de har gjort "fel", som de skriver.

    .
    Citat

    Vi ber om ursäkt för detta oavsiktliga "fel", som vi korrigerade i går eftermiddag.
    .


    Jaha. Det var naturligtvis fel på det också. Varför är jag inte förvånad?

    Har Busch bett om ursäkt än för sina plumpa uttalanden?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Wed 18 May 2022 22:56
    Flash Gordon skrev 2022-05-18 19:19:48 följande:
    Varje människa ska ha rätt att påverka produktionens inriktning, står det. Varje människa ska ha något att säga till om vad gäller företagens produktion. 

    Ja, det är "flummigt, om man vill kalla det för det, men andemeningen är ju kollektivt styre av företagen.

    Vi vet var vänstern kommer ifrån. Vänstern har bara bytt ord på saken men den har inte förändrats.
    AndreaBD skrev 2022-05-18 17:36:05 följande:
    Så länge som sossarna har varit vid makten - om de hade tänkt genomföra något större, då hade de ju GJORT det. 
    För de över 50% så ...

    .
    Så vänster och höger förblir vänster och höger. PS måste vara neutrala mellan dem. För att hålla oss till topic.
    Herre gud vad du inbillar dig. Sverige har blandekonomi och har haft sedan läääääänge genom både höger- och vänsterregeringar. S är inget kommunistiskt parti. Sansa dig nu.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Sat 21 May 2022 01:16
    -1 +1
    Flash Gordon skrev 2022-05-19 13:21:05 följande:
    Hur många gånger PS fälls i GN är inget mått på hur långt åt vänster PS står. Det är bara ett ungefärligt mått på hur många gånger de gått åt helsike för långt till vänster och enbart av de inslag som anmälts.

    Du har fortfarande kvar grundanslaget inom PS som alltid är åt vänster.
    Naturligtvis tycker du och ditt SD att det mesta är åt helvete för vänster.

    Det är naturligt när man själv står och betraktar världen från högeryttern. Mitten ligger då förskjuten någonstans där de borgerliga partierna befinner sig.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Sun 22 May 2022 07:51
    Flash Gordon skrev 2022-05-21 09:04:34 följande:
    Fast nu gör du felet att du svarar på något som jag aldrig har skrivit.

    Jag skrev: "... stora delar av klimatdebatten ..." och det är du som sedan väljer att specificera detta till: "klimatförändringens orsaker"

    Debatten om klimat (och energi) är förstås mycket större än bara just den specifika fråga du nämner.

    .
    "Den seriösa vetenskapen" är överens om att ny kärnkraft är en fullständigt nödvändig del av framtiden för att minska utsläppen av koldioxid. Ny kärnkraft är något som går helt emot vänsterns politiska idéer.

    PS skulle alltså kunna ställa varenda kärnkraftsmotståndare till svars för varför den förnekar vetenskapen och forskarna. Men PS frågar inte vare sig Greta eller miljöpartistiska politiker varför de inte lyssnar på forskarna.

    .
    Klimat och energi är ett utmärkt exempel på PS vänstervridning.
    Varför ska den delen av debatten som fokuserar på det som går emot forskningssamfundet när det gäller klimatförändringar ges extra utrymme?

    Hur vi ska göra för att lösa energiförsörjningen är inte så mycket en vetenskaplig fråga utan främst en politisk fråga. Kärnkraft är en kostnadseffektiv och ren källa till energi så länge man bortser från risken för radioaktiv kontamination, haverier och avfallsfrågan. Vi vet att dessa risker existerar och olika partier lägger olika mycket vikt vid dessa risker.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Sun 22 May 2022 11:52
    TorstenOsten666 skrev 2022-05-22 08:00:22 följande:
    Forskning är inte fakta, utan sannolikhet. Data kan tolkas på olika sätt. SVT Nyheters ansvariga utgivare Charlotta Friborg har sagt att man inte tar in folk som tolkar datan på ett annat sätt än etablissemanget då det skapar en "falsk balans". Hon menar alltså att man inte ska bjuda in en som tror att jorden är rund, för att debattera en som tror att jorden är platt, eftersom han som tror att jorden är platt inte utgår från fakta.

    Problemet är bara att Friborg jämför äpplen med päron. Finns flera sakkunniga, framför allt Lennart Bengtsson, som inte tolkar IPCCs underlag på samma sätt som  de som skriver sammanfattningen i FN gör.

    Det här handlar alltså om att pressa fram en viss berättelse och hålla alla oliktänkande utanför så att majoriteten av svenskarna inte ska kunna påverkas av de oliktänkande. Det är ren propaganda signerad PS. Men de kommer undan med det eftersom alla i etablissemanget tycker likadant och håller oliktänkande utanför maktsfären.
    Forskning säger att du sannolikt är en människa men data kan tolkas på olika sätt av andra än etablissemanget så du kan också vara en ödla
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Sun 22 May 2022 11:54
    nihka skrev 2022-05-22 11:52:11 följande:
    Forskning säger att du sannolikt är en människa men data kan tolkas på olika sätt av andra än etablissemanget så du kan också vara en ödla
    Sannolikt är du *poff* borta
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Sun 22 May 2022 15:25
    Flash Gordon skrev 2022-05-22 14:23:06 följande:
    Ja, Henrik Jönsson är libertarian men fakta är fakta oavsett avsändare och frågan är varför det inte är public service som gör denna genomgång av myterna kring kärnkraften.

    Vad tycker du själv? Borde det ha varit PS som gjort detta program?
    Här har du lite mer FAKTA:

    Fortsatt stabilt och högt förtroende för SVT och Public service.

    omoss.svt.se/arkiv/bloggarkiv/2022-03-30-fortsatt-stabilt-och-hogt-fortroende-for-svt-och-public-service.html
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Thu 26 May 2022 10:08
    Flash Gordon skrev 2022-05-24 00:58:10 följande:

    Vänstern är så vana med att SVT/SR anlägger deras perspektiv att när SVT för en gångs skull inte automatiskt gör det så blir de chockade och måste twittra om det.


     


    Det är väl snarare du som blir chockad över när andra inte är så enögda i sin syn som du är.

    Och du, en person på twitter är bara en person på twitter. Du fäster definitivt alldeles för mycket vikt vid och drar alldeles för stora växlar på vad som sägs på åsikts-twitter.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Thu 26 May 2022 10:22
    KillBill skrev 2022-05-26 09:59:26 följande:
    Jag tror faktiskt aldrig att jag har läst ett inlägg från dig som haft ett vänsterperspektiv och då har jag ändå  diskuterat  med dig här på FL i flera år.   Kan du länka till något inlägg som du har skrivit som har ett vänsterperspektiv?
    Det kanske inte märks så mycket på mig heller att jag är höger eftersom man har fullt upp att bemöta extremhögerpropagandan.

    Det är ju tyvärr den effekt extremhögern har alldeles för ofta på debatten. Det läggs ibland mer tid och energi på att försöka mota bort den än att bygga upp något eget. Säkert hade extremvänstern också haft den effekten om de hade varit en kraft att räkna med.

    Jag tänker på våra regeringar sedan SD kom in i riksdagen. De måste agera under ständigt bombardemang. Lite som Ukraina som försöker rädda och bygga upp sitt land under tiden Putin brassar på med raketer. Hade gått så mycket bättre utan och med en vanlig opposition isf en som vill hata och söndra.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Thu 26 May 2022 10:53
    -1
    nattuw skrev 2022-05-26 10:02:14 följande:
    Äldre socialdemokrati. Gör din plikt, kräv din rätt.
    Hur mycket äldre? 1930-tal eller var landar du?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Thu 26 May 2022 10:57
    -1
    nattuw skrev 2022-05-26 10:09:32 följande:
    Till skillnad från familjelivs socialistklubb så har jag förmågan att inte bara se saker inifrån en åsiktsbubbla. Jag strävar alltid efter att ifrågasätta och testa min egna ståndpunkter för att därmed komma fram till positioner som jag kan stå för. Vilket för många tycks var ett obegripligt koncept.
    Det är ju ironiskt nog inifrån din bubbla som du tycker dig se en "socialistklubb" och inskränkt därtill här på FL. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Sat 28 May 2022 14:12
    Flash Gordon skrev 2022-05-28 13:54:04 följande:
    Precis. EN linjär TV-kanal. EN radiokanal. EN webportal.

    Max.

    Plocka bort allt krimskrams och utländska gemensamma satsningar så kan du driva en sådan PS på någon enstaka miljard och du uppfyller ändå sändningsvillkoren för PS

    Men då blir det ingen Mello och inget "Sveriges fetaste hundar" och "Gift vid första ögonkastet".

    .
    Det är 2500 anställda på bara SVT. Tillkommer alla frilansare. Jag hittar ingen gemensam siffra för hela PS men säg kanske 5000 anställda totalt på alla tre bolagen: SVT, SR och UR.

    Det finns dö-kött att skära i.
    Javisst! Dökött. Vad ska man med UR och utbildning till? Mycket bättre att låta skolbarnen följa åsikts-twitter där du hämtar en stor portion av dina "fakta"
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?