Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Digestive skrev 2022-07-24 20:34:50 följande:
    https://sverigesradio.se/artikel/miljon-notan-for-paludan-polisen-hade-velat-lagga-pengarna-pa-annat

    Miljonnotan för Paludan - polisen: "Hade velat lägga pengarna på annat"
    Är artikeln inte opartisk? 

    I så fall på vilket sätt?

    Många av de som tycker att PS inte är opartiska anser att inte alla sidor får komma till tals. 

    Tycker du att fler än de som kommer till tals i artikeln skulle få komma till tals?

    Ang den dansk/svenske extremhögerpolitikern, tror du att hans avsikt var att polisen skulle få upplopp att ta hand om eller hade han något annat i åtanke på sina politiska koranbränningar?
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-07-24 22:30:18 följande:
    Situationen framställs på ett vis som missgynnar ena parten samt gynnar den andra.

    P4 Göteborg tar ställning i vilken part som är skyldig till notan - vilket inte enbart är partiskt utan även en felaktig framställning av situationen.
    Vilken situation framställs på vilket sätt?

    Vilka två parter pratar du om?  Hur många parter förutom de två du tänker på kan du lista ut kan vara berörda och i så fall borde få komma till tals? Paludan? Demonstranterna? Skattebetalarna? Koranbutiken? Lokaltrafiken? De boende i området?  Påven?  Nazisterna? Israels underättelsetjänst? 

    Att du uppfattar artikeln som att den missgynnar någon har det verkligen med partiskhet att göra?

    Det är en rapportering om vad pPaludans koranbränningar kostat dig och mig och alla andra som betalar skatt och att polisen hellre skulle sett att deras resurser gick till det gnällhögern säger att polisen inte gör tycker nog var och en, men det at också polisens uppgift att se till att den som vill bränna koranen får göra det.

    Att påstå att inslaget är partisk för att inte andra får komma till tals är minst sagt skitnödigt och att fakta ska belysas av andra sidor är både lika löjligt som att klimatskeptiker/förnekare ska få delta i väderprognosen och så är det extremhögerns sätt att försöka utmana faktualitet för att skapa ett samhälle där inget är sant annat än deras egna åsikter som inte bygger på fakta.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-07-24 23:34:50 följande:
    Det framställs som om Rasmus Paludan skapade notan för de våldsamma kravallerna.

    Redan nämnd samt de som medverkade i de våldsamma upploppen. Det är inte en fråga om vem som får komma till tals.

    Ja, att gynna/missgynna är att ta parti.

    Det är inte Rasmus Paludan som skapar behovet av samhällsskydd. I den bästa av världar så skulle han inte behöva mer skydd än en grillvante.

    Det är inte en fråga om vem som får komma till tals.
    Var det inte Paludans mål att skapa kravaller, gärna så våldsamma som möjligt? 

    Villa har du nämnt?  Vilkas synpunkter eller vinkling vill du ska tas med?

    Hur skulle det ha formulerats för att inte vara partiskt menar du?

    Nu vill ju inte Paludan vara en grillvante? Hans sympatisörer vill ju inte heller att han ska vara en grillvante?

    Det rapporterats sakligt att polisens nota i samband med de politiska koranbränningsmöten som godkänts uppgår till 9 miljoner kronor. 

    Att du anser att en faktualitet pekar ut paludan är oroande, radikaliseringen tilltar.     
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-07-25 00:33:34 följande:
    Hans mål var att visa att muslimer är för intoleranta för att kunna acceptera rättigheterna vi lever under. Givetvis misslyckades han i stort - det går inte att döma gruppen svenska muslimer utifrån antalet våldsverkare under dessa kravaller. I litet så visade han dock upp problem att förhålla sig till. Tycka vad man vill om hans demonstrationer.

    Det behövs inte tilläggas någonting. P4 Göteborg missgynnade/gynnade två parter och formulerar sig på ett vis som tar ställning i vilken part som har orsakat den aktuella notan.

    Menar du att den part som står för hot och våld inte ska belastas för kostnaden det innebär att skydda svenska medborgare från samma hot och våld?

    Vi har grundlagsskydd kring sådant här av en anledning men visst verkar radikaler som vill tumma på det här skyddet tillta i Sverige - liksom andelen som inte riktigt ser vikten av detta skydd eller poängen med att verka för det i alla lägen.
    Så, du kan alltså inte berätta hur du anser att artikeln skulle vara formulerad för att vara enligt dig opartisk?!!

    Artikeln berättar att det i samband med Paludans koranbränningar uppstått kostnader om 9 miljoner kronor.

    Ingenstans pekas någon ut som ansvarig - annat än att det är ett grundlagsskydd som gör att polisen får dessa kostnader - utan det är i samband med ett tillståndsgivet möte kostnaden uppkommer.

    Artikeln säger inte att det är paludan, att det är Paludans möte, att det är Paludans koranbränning, att det är motd monstranter, att det är personer ur motdemonstranterna som deltar i upplopp, att det är mötesfriheten, att det är polisens uppgift att skydda mötesfriheten, att det är grundlagen som gör att dessa kostnader uppkommer.

    Artikeln berättar om en/flera event som ger polisen kostnader - att du läser det som att paludan skulle vara ansvarig för att kostnaderna uppkommit beror kanske på att du inte ser hela sammanhanget som finns i stycket ovan. 

    I slutändan är det väl grundlagsskyddet som gör att dessa kostnader uppkommer - vilket uttrycks mycket tydligt för den som förstår hur ser svenska samhället fungerar - och politikerna som är ansvariga eller har orsakat den aktuella notan.

    Det finns betydligt fler parter än de två du pekar på, det är inte svårt att förstå som sagt.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-07-25 08:34:21 följande:
    Alla dessa aktivister på public service ....
    Njae, det är här på FL det finns bruna aktivster som inte accepterar det demokratiska samhället och en opartiskt PS
  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2022-07-25 12:51:45 följande:
    Paludan är en idiot, men det är de andra idioterna som är skyldiga till kostnaderna. Inte Paludan.
    Rataxes skrev 2022-07-25 13:59:07 följande:
    För den som inte är imbecill är detta en självklarhet.

    Det är som att säga att kvinnojourerna kostar x antal miljoner. 

    Det är alltid våldsverkarna som bär skulden.
    En del skribenter tycks ha svårt att förstå detta.

    Det visar sig genom att påstå att en rapport av polisens kostnader i samband med ett upplopp runt ett event med Paludan betyder att Paludan direkt är skyldig till kostnaderna. 

    Jämför det med att en rpapportering av polisens kostna12der i samband med ett fotbollsderby pekar ut ett fotbollslag som direkt skyldig till fotbollshuliganernas åverkan på människor, arena, transportväg från stationer, transportmedel..   

    Det går också att jämföra med antal sexualbrott/våldtäkter som anmälls i Sverige, men den strängare lagen, med varje brott räknat separat vilket siljer sig från tidigare och andra länders lagstiftning så påstås det ute på den främlingsientliga högerkanten att det är en stor ökning av sexualbrott, när det är sättet dessa redovisas och döms som skiljer...

    Du skriver att det enbart är en imbecill som förstår vem som bär skulden.. ja, verkligen...{#emotions_dlg.flower}

    Digestives inlägg om Paludan bär på samma typ av alarmism som wokeism gör. De radikalierade konservativa har internaliserat allt de säger att de motarbetar, postmodernism, identitetspolitik och nu samm typ av alarmism om vad som kan eller inte kan sägas likande en den i Magnus och Brasses varning för barn... 

  • Padirac
    klyban skrev 2022-07-25 17:00:13 följande:

    Detta är människor som är helt ointresserade av saklighet du ger, allt handlar om en enda sak och agenda och allt är regeringens fel.


     


    Och sen när skon sitter på andra foten, så kommer dom med dina sakliga argument och låtsas om att ingen hört dessa någonsin.


    Fast än detta är den sakliga verkligheten, det är en gåta varför så många diskuterar en värld som inte ens existerar och sen inbillar de sig säga något med det.

    Dock en sak som är helt dominerande, de påvisar aldrig SVT/SR inte skulle vara opartiska.
    Utan mest handlar det om att glömma av saker och sen tro sig säga något med det.
    Men även dom förstår det är bara nonsens, därför nonsens kommer som svar.


    Att diskutera en värld som inte ens existerar är en strategi som i mycket liknar Kremls desinformation där 'ingenting är sant och allt är möjligt'   - begreppet är värt att undersäka för att förstå den post-truth som lever medvetet eller omedvetet bland de radikaliserade konservativa. Ett exempel är när fakta ställs mot åsikter så påstår de att det opartiska finns någonstan mitt mellan fakta och åsikter.   

    Det är fakta och factuallity som är det de radikala konservativa i första hand vill tvinga bort från diskussion och medvetande.

    Via de radikaliserade konservativa har den falska verklighetsbeskrivningen som den ryska Putin-fascismen fulländat spridit sig bland mainstrem tänkande på högerkanten de senaste 5-10 åren.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-09-03 21:00:43 följande:

    I USA har samma utveckling gått än längre och där finns inget stopp i sikte. Sverige kommer att följa efter.

    Eftersom att den enda centrala frågan är SD så tror jag att det bara finns en fungerande lösning: att den ena sidan som en gång i tiden, för en 10-15 år sedan började peka ut och håna folk nu slutar kalla SD (och oppositionen i övrigt) för "blåbruna", "rasister" och "nazister" och på riktigt ber om ursäkt: "förlåt det var dumt".

    Då h-o-p-p-a-s jag att den sida som varit utsatta (och därmed byggt upp sina egna "antipatier" ) är stora nog att förlåta och själva backa till någon slags normalitet i samtalet.

    Jag tror inte det finns en chans i världen att detta kommer att ske.

    Återstår i så fall att eskalera vidare.


    Det är regeringens fel att SD är grundat av rasister, nazister och fascister och att SDs principprogram är mer radikalt än det BSS plitade ihop på -80 talet till SD. Åkessons ord om att SD aldrig ska glömma sin historia är 'de andras' fel 

    Maken till offerkoftor har aldrig setts inom svensk politik tidigare. Men det blir säkert värre innan det blir bättre.

    SDs arbete med att polarisera samhället, debatten och befolkningen fortsätter så länge inte SD normaliseras.  Att du skriver att det som återstår är att eskalera vidare är om inte SD kan förlåta och backa vidare är absurt.  En spade är en spade och SD är bruna etnonationalister med tydliga fascistiska drag. 
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-11-28 10:57:44 följande:

    Verkligheten:

    "The riots in Brussels by Moroccan fans continue well into the evening after Morocco defeated Belgium 2-0 at the Qatar World Cup. Hours of unrest in the Belgian capital city without the police being able to re-establish control."

    SVT: 

    "Besvikna belgare"

    Drömmertwitter.com/HerrHusis/status/1596975044885815296


     


    Så här rapporterade svt nyheter igår
    www.svt.se/nyheter/utrikes/tumult-i-bryssel-efter-vm-forlusten-vattenkanoner-satts-in-mot-supportrar

    "
    Efter att Marocko oväntat besegrat Belgien i fotbolls-VM utspelade sig dramatiska scener på Bryssels gator. Marockanska supportrar tände eld på elsparkcyklar och krossade rutor ? varpå polisen svarade med vattenkanoner, rapporterar AFP."

    Men passar kanske inte in i 'Narrativet' som SD vurmare har?
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?