• Äldre 14 Feb 22:44
    808725 visningar
    7824 svar
    7824
    808725

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    lagge2 skrev 2016-02-14 22:34:16 följande:
    Konstigt att du jämför med vad den som är inskriven vid arbetsförmedlingen har för utbildning. 
    Nu kommer du fråga efter källa (det gör du ju alltid - men väljer sedan att inte tro på dem) men faktum är ju att det är just de som har låg utbildning som är inskrivna vid arbetsförmedlingen. Har du hört talas om att låglönejobb där det inte behövs någon utbildning nu utförs i Kina. Därav statisitken  =)
    Jag tycker ingenting i denna fråga. Jag redogör för vad reportaget om syriska flyktingar faktiskt handlade om.
  • Äldre 14 Feb 22:47
    lagge2 skrev 2016-02-14 22:34:16 följande:
    Konstigt att du jämför med vad den som är inskriven vid arbetsförmedlingen har för utbildning. 
    Nu kommer du fråga efter källa (det gör du ju alltid - men väljer sedan att inte tro på dem) men faktum är ju att det är just de som har låg utbildning som är inskrivna vid arbetsförmedlingen. Har du hört talas om att låglönejobb där det inte behövs någon utbildning nu utförs i Kina. Därav statisitken  =)
    Jag har en stark känsla av att du inte har förstått vad denna diskussion handlar om...
  • Äldre 14 Feb 22:53
    lagge2 skrev 2016-02-14 22:47:10 följande:
    Ok, känns bara lite konstigt att redogöra för ett reportage om det nu var så tokigt att de jämför med inskrivna på arbetsförmedlingen.

    Men du väljer ju själv vad du tycker är relevant info här på Familjeliv =)
    Jag publicerade en länk som visade att SVT INTE har påstått att syriska flyktingar skulle vara mer välutbildade än svenska folket (vilket någon i tråden påstod).

    Däremot har SVT pekat på att de syriska flyktingar som kom till Sverige år 2014 var bättre utbildade än dem som var inskrivna på arbetsförmedlingen (vilket framgår av den länk dom jag har publicerat).
  • Äldre 14 Feb 22:57
    lagge2 skrev 2016-02-14 22:52:33 följande:
    Snart får du jämförelsen med inskrivna på arbetsförmedlingen igen.
    Konstig jämförelse om du frågar mig - men känns som att argumenten saknas ibland och då kommer den om och om igen.
    Återkom när poletten trillat ner.
  • Äldre 14 Feb 23:07
    Rutgers skrev 2016-02-14 23:00:17 följande:
    Nu tar vi om det, de påstod att Syrien har 30 medans Sverige har 25. Grejen är den att Syriens siffror gäller högutbildad och Sveriges är högskoleutbildad. Alltså jämför de fel. Men för all del, fortsätt att fråga runt detta 10 sidor till.

    Men varifrån får du kopplingen till högskoleutbildade? SVT var tydliga med att deras definition av högutbildad var någon som genomfört eftergymnasial utbildning på minst 2 år. www.svt.se/nyheter/inrikes/var-tredje-syrisk-flykting-hogutbildad
  • Äldre 15 Feb 19:49
    Rutgers skrev 2016-02-15 19:30:26 följande:
    Står klart och tydligt längst upp,

    "Med den syriska flyktingvågen har Sverige fått den största akademiska tillströmningen hittills."

    AKADEMISK är för faan högskoleutbildning!

    Den delen av ingressen är kopplad till stycket lite längre ner i artikeln där det framgår att "Under 2014 ansökte 1689 syrier om att få sin utbildning godkänd hos UHR. Det är den högsta siffran någonsin för en enskild grupp". Om du inte känner till det så godkänner UHR AKADEMISKA utbildningar.


    Menar du att Sverige tidigare har tagit emot flyktinggrupper med en högre andel högskoleutbildade eller vad är det som du försöker att säga?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 15 Feb 20:29
    lagge2 skrev 2016-02-15 20:11:27 följande:
    Han försöker få dig att förstå att SVT och media generellt försökte få folket att tro att de flesta var högutbildade och jag vet inte hur många gånger det pratats om alla dessa läkare. Nu börjar det plötsligt gå upp för de flesta att detta inte var fallet och att det dessutom fört med sen en massa brottslighet såsom sexövergrepp, rån och knivmord.
    Läs om läs rätt! Att SVT och media generellt skulle ha förmedlat bilden av att de flesta syrier skulle vara högutbildade är ett tankefoster som du och andra främlingsfientliga har skapat. Däremot har SVT och medier generellt förmedlat bilden av att syriska flyktingar visat sig vara mer välutbildade än andra och tidigare flyktinggrupper.
  • Äldre 15 Feb 20:57
    Rataxes skrev 2016-02-15 20:40:28 följande:
    Sverige har aldrig varit tryggare.

    Repetera nu efter mig:

    Sverige har aldrig varit tryggare.

    mvh

    Bill & Bullshit
    Rövtorkare
    Bostavskombination
    Diska
    m.fl.
    Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
    Rataxes, du är en mästare på att få in en röv i dina inlägg. Var kommer denna fascination för rövar ifrån?
  • Äldre 15 Feb 21:42
    SmalaSara skrev 2016-02-15 21:07:44 följande:
    Först vill jag säga att jag tycker SVT är ok. Även om jag föredrar SR.

    Det finns heller inga direkta felaktigheter i deras undersökning så vitt jag vet. Och det stämmer säkert att syrier är mer välutbildade än exempelvis afghaner. Däremot är de avsevärt sämre utbildade än svenskar generellt.

    Men,
    undersökningen har vissa brister, och uppfattas av en del som vinklad pga dessa brister, vilka ger intrycket av att Syrier skulle vara mkt bättre utbildade än vad de egentligen är. Bl a av de skäl jag angav ovan i referensen till Sandjani. Jag är själv ganska osäker och frågar alltså inte för att "bevisa ngt" eller så. Jag förstår inte hur utbildningsnivån har något med en individs asylskäl att göra. Och förstår inte riktigt relevansen pga det. Men jag tycker diskussionen är intressant och vill höra att du utvecklar ett par saker. Jag undrar:

    Menar du att Sandjanis påpekanden är främlingsfientliga fantasifoster? Kan du förklara varför dessa invändningar är främlingsfientliga?

    Menar du att samtliga som tycker att undersökningen är missvisande endast gör det pga att de är rasister som fantiserar?
    Jag vet inte om Tino Sanandaji har påstått att SVT har förmedlat bilden att en majoritet av de syriska flyktingarna skulle ha varit högutbildade (det har inte SVT påstått) men de personer som hittar på saker som etablerad media ska ha påstått, exv om SVT, gör det ofta pga av en främlingsfientlig agenda

    När det gäller Tino Sanandaji så är jag kritisk till att han selekterar hårt bland statistiken för att belägga den egna invandringskritiken. Det finns de som lyfter upp Sanandaji som en vetenskapsman men jag tycker snarare att han är antivetenskaplig (i alla fall på hans blogg)
  • Äldre 15 Feb 21:51
    lagge2 skrev 2016-02-15 21:44:11 följande:
    Är det inte mycket mer korrekt att lyfta fram ett inslag i SVT där invandrares utbildningsnivå ställs i jämförelse med inskrivna på arbetsförmedlingen.
    Känns ju som en logisk jämförelse, eller hur ?
    Om det är så att flyktingar som kommer till Sverige har en högre utbildning än de som i Sverige är utan jobb (och inskrivna på arbetsförmedlingen) så kan det indikera att dessa flyktingar kan ha större möjlighet att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden. Därför tycker jag att uppgiften är relevant.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?