Inlägg från: LaviniaLetitia |Visa alla inlägg
  • LaviniaLetitia

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Padirac skrev 2022-04-16 12:33:42 följande:
    Du har en naiv syn på världspolitiken - tyvärr saknar du en bild av de stora sammanhangen 
    Se mitt förra, långa inlägg - jag förstor de stora sammanhangen mycket väl!
  • LaviniaLetitia
    LaviniaLetitia skrev 2022-04-16 12:56:57 följande:
    Se mitt förra, långa inlägg - jag förstor de stora sammanhangen mycket väl!
    *förstår
  • LaviniaLetitia
    Padirac skrev 2022-04-16 14:01:46 följande:
    Tyvärr missar du helt på vilket sätt Kreml gynnas av polariseringen i stort som smått inom ett lands befolkning.

     
    Fast att vi skulle bli så "polariserade" att en del av oss skulle välkomna rysk annektering, är inte verklighetsförankrat. Den stora polariseringen sker mellan kristna (inklusive vardagstroende halv-ateistiska svenskar) och muslimer, och så blir det alltid när man försöker blanda två religioner. Och särskilt om det finns många fundamentalister på den ena eller andra sidan. 
  • LaviniaLetitia
    KillBill skrev 2022-04-17 11:33:39 följande:
    Exempelvis för att styra bort debatten från Rysslands aggression i Ukraina eller för att på hemmaplan kunna peka på problem i västvärlden.  Har du glömt när Vladimir Putins propagandakanal RT (fd Russina Today) ville betala ungdomar i Rinkeby för att skapa kaos?

    www.thelocal.se/20170306/rinkeby-teens-say-russian-tv-crew-tried-to-bribe-them/
    Det hade jag faktiskt aldrig hört talas om. 

    Nåja, vem det än är som "ligger bakom", så valde de där ungdomarna frivilligt att kravalla...
  • LaviniaLetitia
    Flash Gordon skrev 2022-04-28 16:41:23 följande:

    Herre J*vla Gud!

    Stängslet var trasigt! Var är ansvarig för detta?
    (hälsningar: SVT)

    .


     


    twitter.com/Ericson_ubbhult/status/1519627483506688001
    Och han som gjorde det, har också haft utvisningsbesked sedan 2018... I slappa Sverige blir det bara inte verkställt. Hade de blivit verkställt så hade kvinnan sluppit den upplevelsen. Och hade Akilov utvisats när han fick beskedet, så skulle lilla Ebba och de andra offren leva idag. Så är det. 
  • LaviniaLetitia
    nihka skrev 2022-05-07 11:53:23 följande:
    Busch kunde ha tänkt sig för innan kon kallade en uppretat mobb muslimer för islamister. Varför inte talibaner när hon ändå var igång?
    Du menar att de som kastade sten på polisen inte var islamister, utan vanliga, genomsnittliga muslimer? Så har jag i och för sig också alltid tänkt - att det inte finns några "islamister" utan bara muslimer på en glidande skala av extremism, där även de minst extrema är mer extrema än de mest fundamentala kristna församlingarna i världen, och de mest extrema är redo att ta till automatvapen och sprängladdningar. Men jag trodde inte att det skulle komma från dig..!

    PK-åsikten är ju att det bara finns snälla, välanpassade muslimer. Dyker det upp en kriminell muslim så ska han inte längre omnämnas som muslim, utan då blir han genast en "islamist" som inte har något alls med vanliga, hyggliga muslimer att göra. De har knappast ens samma religion, så väsensskilda är de. 
  • LaviniaLetitia
    klyban skrev 2022-05-07 16:25:19 följande:

    Ebba pratar om om verkningseld in i en folkmassa.


     


    Nej, svart och vitt pysslar vi inte med, den sakliga-åsikten är den som gäller, då den förklara sin åsikt.
    Och sen efter detta är det enkelt och se om den är solid eller inte åsikten, och är den inte solid, så vad ska vi göra med en åsikt utan en saklig grund?
    Det är så man kommer fram till saker, ja, om man har det intresset ens.


    Du måste göra något åt ditt språk, för det är väldigt svårt att förstå vad du skriver. 

    Och för övrigt håller inte ens jag med Ebba i detta. Det är väl klart att polisen inte kan skjuta skarpt in i en folkmassa. Oavsett vilket folk den består av. Det hade kunnat sluta i inbördeskrig, förutom att t.ex. barn som inte hade något annat val än att delta, för att deras föräldrar drog dit dem, hade kunnat bli dödade. Hade Sd haft makten de senaste 20 åren, skulle problemet inte ha funnits. För då skulle dessa människor i folkmassan inte ha befunnit sig i Sverige. De enkla lösningarna är de bästa!
  • LaviniaLetitia
    nihka skrev 2022-05-07 22:48:15 följande:
    "Ordet islamist som förekommer då och då i massmedierna ska användas enbart om fundamentalistiska muslimer, dvs. om de radikala muslimer som anser att islam ska tillämpas som samhällsordning. Muslimernas religion bör kallas islam. Som adjektiv förekommer såväl muslimsk som islamisk."

    Alla muslimer som bryter mot en regel eller en lag blir inte automatiskt islamister. De gör fel, men du har ingen aning om var de står gällande samhällsordningen i stort. Eller var någon ute och intervjuade folk under upploppen?
    Upploppsmakarnas officiella ursäkt var i alla fall, att de kände sig kränkta över att en otrogen brände deras heliga skrift. Och det stämmer ju in på din definition ovan: "radikala muslimer som anser att islam ska tillämpas som samhällsordning". Annars kastar man inte sten på poliser, för att någon bränner en hög med papper. Möjligen skriver man en insändare, eller skriver några väl valda ord på sociala media, om att sådana bränningar inte borde få ske. Det är så "troende av normalgraden" i moderna samhällen gör, när de är missnöjda med hur deras religion behandlas. 

    Själv tror jag att detta med boken som brändes bara var en ursäkt för många i folkmassan att få bråka, även om det säkert fanns djupt troende muslimer där också som var upprörda på riktigt. Det P. gör, är att han lockar fram de här beteendena, så att alla får se vad vi har för människor i Sverige nu. På så sätt gör han nytta, för nu kan ingen förneka invandringsproblemen längre. 
  • LaviniaLetitia
    nihka skrev 2022-05-08 12:43:46 följande:
    Idel gissningar och spekulationer från din sida. Fortfarande vet ingen vad var och en av de personer som deltog på olika sätt under upploppen tänker om samhället i stort.

    Vad tycker du vi ska "locka fram" för fler beteenden? Bibelbokbål i Jönköping eller Husby tillsammans med bilder av Jesus som knullar Adam och Steve under böneveckan? Kanske offentliga bränningar av AIK-flaggar utanför Friends Arena. Där kan djurgårdare först smeta in flaggan i avföring. Så alla får se vad vi har för människor i Sverige nu. Och så får alla se vad vi har för människor i Sverige som manar till provokationer och hat, så kan ingen förneka brunproblemen längre.
    Jag är helt säker på att inga infödda svenska kristna skulle kasta sten på polisen, eller försöka fysiskt attackera den som gjorde det första du beskrev. Kristna syrianer är jag dock inte säker på, och inte heller äkta konvertiter från islam till kristendom. Du får tänka på att medelåldern på folk som verkligen går i kyrkan är ganska hög också, och det är ett överskott av kvinnor. Har svårt att tänka mig den publiken göra ett fysiskt upplopp. De skriver nog insändare, ringer upprörda telefonsamtal och sådant i stället. 

    Fotbolls- och hockeyhuliganer går nog att reta upp, men de håller sig i så fall på och kring en arena i alla fall. D.v.s. - det är frivilligt för normalt folk att gå dit. Men man måste ju få gå till sin förorts torg för att handla frukt och ta bussen därifrån... Dessa huliganer är dessutom inte så många till antalet, och de skulle inte hämta sina fruar och barn dit att hjälpa till med stenkastningen, heller. 
  • LaviniaLetitia
    RebeckaZ70 skrev 2022-05-09 07:42:39 följande:

    Den som först påpekade felaktigheterna blev blockad av SR.
    ganska talande hur de såg på avslöjandet.


    SR/SVT har alltid varit snabba på att blocka. Jag blev också blockad direkt och mitt inlägg raderat, kommer jag ihåg, när jag ifrågasatte att Rickard Söderberg fick ha PRIDE-flaggan (som ju är en politisk symbol och tillhör en opinionsbildande organisation) på jackan när han framträdde på Skansen på Nationaldagen, för ganska många år sedan nu.

    Annars är det ju så supernoga med att inga symboler och ingen reklam får förekomma i bild, men när det var just DEN symbolen/reklamen - så gick det bra. De hade kanske till och med uppmanat honom att ha den markeringen? Valt honom som artist FÖR ATT han är öppet homosexuell? D.v.s. - den vanliga agendadrivningen, inte opartiskt alls.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?