• Äldre 10 Aug 01:05
    808556 visningar
    7824 svar
    7824
    808556

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    FDFMGA skrev 2016-08-10 00:46:12 följande:
    Busschauffören blev för övrigt avskedad.
    Tänker du inte på någon annan busschaufför nu? Den här idiotiska kommentaren av en representant för rånluvevänstern skrevs 2013.

    Samma person ses här skratta när nazister försöker driva med Annie Lööf:



  • Äldre 10 Aug 20:16
    FDFMGA skrev 2016-08-10 08:24:20 följande:
    Fullt möjligt. Jag har inget twitterkonto så jag känner inte till vilka bussförare som är aktuella på twitter. Jag tänkte närmast på den som fick sparken efter att ha misshandlat en flykting.
    Det finns säkert tusentals busschaufförer i Sverige. Om du inte vet vem som avses är det ingen större mening med att gissa på att diskussionen handlar om just en specifik chaufför som du råkar ha hört talas om. Sannolikheten att gissa fel är nog tämligen hög.
    FDFMGA skrev 2016-08-10 08:24:20 följande:
    Du länkade förresten nyligen till något på twitter där mygghjärnehögern spekulerade i att SR sympatiserar med Grå vargarna, ja, jag tror iallafall att det var mygghjärnehögern

    Jag länkade till ett inlägg på twitter som författats av ekoredaktionen på Sveriges radio. Om du tycker att Ekot är "mygghjärnehöger" får det stå för dig.
  • Äldre 16 Aug 23:26

    Du har fokuserat på fel rubrik, Bill.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/fiasko-for-statlig-satsning-pa-yrkesintroduktion

    Det skulle på sikt bli 30.000 nya jobb om året till unga arbetslösa, men SVT:s granskning visar att införandet av så kallade yrkesintroduktionsavtalsjobb, en typ av lärlingsplats för unga, går fortsatt trögt. Hittills i år har det bara blivit 600 nya jobb.

    Det gick alltså trögt enligt SVT:s egen granskning. Det är en neutral beskrivning. Att kalla det för fiasko är däremot en aning för värdeladdat för sakliga och opartiska SVT.

    Vi kan väl jämföra med följande tänkta rubrik och ingress:

    Dunderfiasko för Löfvens satsning på traineejobb

    Regeringens satsning på traineejobb för arbetslösa ungdomar har inte blivit någon succé. Ett år efter införandet har totalt 125 nya jobb skapats, skriver Dagens industri med hänvisning till nyhetsbyrån Siren.

    Inte heller det är enligt mitt tycke ett lämpligt sätt för SVT att rapportera men du kanske tycker annorlunda?

  • Äldre 17 Aug 00:06
    KillBill skrev 2016-08-16 23:37:16 följande:
    Haha jag tror jag dör..
    Du, förresten Bill. Kollade just dagens industris artikel, som SVT hämtat sin nyhet ifrån:

    www.di.se/artiklar/2016/8/15/fiasko-for-traineejobben/

    Fiasko för traineejobben

    Regeringen pratade om att skapa tusentals nya traineejobb för arbetslösa ungdomar. Men på ett år har det bara blivit 125 jobb.

    Här var det alltså Fiasko med stort F för Löfven och hans traineejobb.
  • Äldre 17 Aug 01:26

    Hittade fler som rapporterade om fiasko:

    www.barometern.se/kalmar/totalfiasko-for-traineejobb/

    Totalfiasko för traineejobb

    Fiasko för S viktigaste vallöfte. Det skulle bli ett lyft för unga arbetslösa men effekten har uteblivit helt. Elva av tolv kommuner i länet har inte lyckats få fram ungdomar till traineejobb.

    nyheter24.se/nyheter/politik/857688-socialdemokraterna-skulle-skapa-32-000-traineejobb-det-blev-125

    Löfven lovade stort inför förra valet. Men nu verkar det som att satsningen är en riktig flopp.

    Inför valet 2014 kritiserade Socialdemokraterna ivrigt den dåvarande regeringens jobbpolitik. Med nya lösningar, som traineejobb, skulle 50 000 jobb skapas. Men efter två år med Stefan Löfven som statsminister visar det sig att jobbsatsningen varit ett fiasko.

    Tja, jag vet inte. Tycker nog fortfarande att public service bör undvika sådana formuleringar men det kanske kan fylla en funktion trots allt. Vad säger Bill?

  • Äldre 18 Aug 12:20
    KillBill skrev 2016-08-18 11:29:25 följande:
    Nu handlade det om 8,5% och  INTE om 60% av journalisterna.

    SVT och SR har 1100 anställda journalister och det var 93 av dessa som medverkade i den enkät som du hänvisar till.
    Det där har du redan fått förklarat för dig när frågan diskuterades tidigare i tråden. Du kom med samma invändningar i ett inlägg som du inledde med "jag är inte utbildad inom statistik, men...". Det är inget fel på metoden i undersökningen vilket jag vill minnas att även FDFMGA konstaterat.
    KillBill skrev 2016-08-18 09:49:39 följande:
    Här kan man läsa en klok kommentar till udersökningen signerad Mats Svegfors (Moderat om jag inte tar fel). 
    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...

    Du bör inte utelämna att Mats Svegfors uttalade sig i egenskap av VD på Sveriges Radio.
  • Äldre 18 Aug 12:31
    FDFMGA skrev 2016-08-18 11:20:26 följande:
    Jag vidhåller att Försvarsmakten är en säkerhetsrisk, liksom Polismyndigheten och Säpo. Det är ju knappast någon tillfällighet att de flesta som är anställda där ligger till höger om den politiska mittlinjen.

    Eller vänta - resonerar jag bara som en omvänd skrikhögeraktivist nu...
    Du resonerar väl ungefär som Kakan Hermansson på SR som skrev "ACAB. Dom skyddar nassarna inte oss" och även "Palla när snuten tycker synd om sig själv" om Malexandermorden.
  • Äldre 18 Aug 13:17
    +1
    FDFMGA skrev 2016-08-18 13:02:21 följande:
    Aha, ironi kan vara svår.

    Nej, jag ironiserade över skrikhögerns oförmåga att förstå att det är möjligt att vara professionell i sin yrkesroll oavsett vad man har för politisk uppfattning.
    Jo, jag såg det... och kommenterade det.
    FDFMGA skrev 2016-08-18 13:02:21 följande:
    Jag tillhör alltså inte skrikhögerns motsvarighet skrikvänstern - om det nu finns någon sådan.

    Skrikvänstern har man skrivit lite då och då i media. Det syftar, precis som namnet antyder, på att vissa som står långt till vänster har en benägenhet att just skrika i tid och otid, exempelvis när de anordnar motdemonstrationer. Eller varför inte när man håller valvaka?


    "Skrikhöger" har jag, förutom i dina inlägg här på familjeliv, endast läst i en dåligt författad krönika i aftonbladet. Det handlade inte om att några som stod till höger höll på att skrika och gapa som på bilden här utan artikelförfattaren verkade mest ha blivit provocerad av att det pratades om skrikvänster och ville därför ge igen med samma mynt.
  • Äldre 3 Sep 23:36
    KillBill skrev 2016-09-03 21:55:19 följande:

     Lyssnade på Ekot kl. 21.00 och självklart hade de med nyheten om att en Sverigedemokratisk tjänsteman på SD:s riksdagskansli avslöjats med att skriva falska debattartiklar under pseudonym. 
    SR avslöjade dock inte identiteten på SD tjänstemannen under sändningen . Vad håller SR på med? De flesta av Sveriges tidningar har redan avslöjat namnet på personen, varför gör inte SR samma sak? Vad är det som SR försöker dölja för folket?


    Här har public service bättrat sig. I ett parallellfall från 1998 publicerade svt namnet på klåparen som skrivit förfalskade debattartiklar:

    wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9809/09/persson.html

    Resultatet sänds i kväll i programmet Dokument inifrån. I programmet träder ett par av statsministerns gamla vänner fram och berättar om sina minnen av Göran Persson.

    En av dem, Greger Larsson, säger att Göran Persson under valen 1976 och 1979 skrev förfalskade insändare som undertecknades med "städare" och "metallarbetare". I insändarna framfördes kritik mot den borgerliga politiken.

    - Det var ren manipulation och det var Perssons idé, säger Greger Larsson i programmet.
  • Äldre 4 Sep 17:38
    KillBill skrev 2016-09-04 10:17:23 följande:
    Aftonbladet som är den som har avslöjat SDs desinformatör gick själv ut och berättade att desinformatören också gjort jobb åt AB
    Aftonblaskan påstår att denne "desinformatör" författat en uppenbar trollinsändare som skickats in till dem. De upptäckte inte trollandet utan publicerade glatt debattartikeln i tron att den var äkta. Som enda bakgrundskontroll mailade de personen som skrivit den och frågade om han fanns på riktigt. De kunde inte hitta honom i offentliga register nämligen. Jadå, mailade trollet tillbaka. Jag... eh... tja... jag har skyddad identitet! Det är därför ni inte hittar mig!

    Aftonbladet köpte det och publicerade glatt den idiotiska artikeln.

    Efter att ha blivit totalt bortgjorda på det här sättet får man kanske ha lite förståelse för att de tuggar fradga där på redaktionen idag.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?