Inlägg från: LaviniaLetitia |Visa alla inlägg
  • LaviniaLetitia

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    RebeckaZ70 skrev 2022-05-09 10:17:33 följande:

    Jag lever själv med en kvinna men tar helt avstånd från vad Pride har blivit i Sverige. Helt övertaget av vänsterideer. Det är helt otänkbart för dem att en lesbisk/bi kvinn kan vara höger. Det blir kortslutning i skallen på dem.


    Droppen var när portade Ilan Sade  och MED fån att delta i Pride.
    Däremot är vi engagerade i vårt eget Tel Aviv Pride.


    Men sluta nu. Det är som jag säger, att Pride-flaggan är RFSL:s symbol. Det spelar ingen roll vad man tycker om organisationen som sådan, symboler ska inte visas i SVT, och i synnerhet inte på personer som framför någonting. Man får inte ha partisymboler  heller, och det är av en anledning. 

    Sedan behöver du läsa på lite på RFSL:s egen sida, och inte vara så naiv. Många tror att det bara handlar om homosexualitet, men dom verkar för legalisering av mycket värre saker, och de försvarar helt avskyvärda beteenden. Kommer t.ex. ihåg för några år sedan, då det var ett rättsfall där en 32-årig man hade plågat och förnedrat en trasig16-årig flicka, bland annat hade han stängt in henne i en hundbur. Hon hade märken på kroppen som mamman råkade se, och hon polisanmälde. 

    RFSL skrek då om att flickan hade en "läggning" som gjorde att hon VILLE bli misshandlad och förnedrad, och därför hade den mycket äldre mannen inte gjort något fel. Därför blev han frikänd... Detta som de visar utåt mot allmänheten om "mångfald" och "allas rätt att älska vem de vill" är bara en fin fasad. Och hur eller hur, så hade PRIDE-rörelsen inget naturligt samband med Nationaldagsfirandet på Skansen. 
  • LaviniaLetitia
    klyban skrev 2022-05-09 13:32:09 följande:

    Prideflaggan är inte alls RFSL symbol, då de som andra har tagit den ifrån andra.
    Flaggan är gjord av en konstnär i USA och tog lång tid innan den kom hit, hur kan du missa så illa.


     


    När någon försöker politisera människorsrättigheter och ylar om en flagga, och när dessa står upp för dessa rättigheter.
    JA, då vet man att det är illa.
    Alltid lika perplexad över denna extrema besatthet över andra människors sexualitet, kan ni inte engagerar er över er egen istället och låta andras vara?


    I alla fall i fallet med den misshandlade 16-åriga flickan, måste du väl medge att den mycket äldre mannen borde ha straffats? Träffar man på ett trasigt barn (ja man räknas som barn när man är under 18), så försöker man hjälpa barnet i stället. Om man är normal. Men det ÄR just det: RFSL verkar för dom som inte är normala... och det vill jag inte bli påmind om på Nationaldagen, som ska vara en dag av upphöjda och rena känslor för vårt fosterland. 

    Dessutom måste man fatta, att det finns troende människor som inte uppskattar sådant heller. Dom har också rätt till sina åsikter. 
  • LaviniaLetitia
    RebeckaZ70 skrev 2022-05-09 15:16:56 följande:
    Jag är medveten om vad RFSL är för slags Spöke ?
    Jag har svarat till fel person, förlåt. Skulle vara till Klyban.
  • LaviniaLetitia
    klyban skrev 2022-05-09 14:39:03 följande:

    Vad inbillar du dig det exemplet berättar för alla andra?
    Och vad dom överens, så spelar det ingen roll att flickan är 16 år och matten 100 år, det är helt upp till dom och att dom är överens.
    Är det så illa att du inte vet om att man som 15 åring kan göra vad faan man vill sexuellt, så länge det är ömsesidigt samförstånd?


    Påmind av vad, det låter som censur du dryftar, på något som bara är att ignorera.
    Gör som jag, bry dig inte om andra sexualiteter, du har inte med dom att göra ens på något sätt.
    Man får även känslan av att du är emot mänskliga rättigheter och om man råkar ha en annan sexualitet, för det är vad RFSL står för med PRIDE.

    Antar det du inte svarade på var fel och med tanke på att det inte återkom med nått.


    Men här var det ju en äldre man, som valde att utnyttja ett barn för att han ville ha någon att misshandla och förnedra. Det BORDE vara förbjudet. Det är inte klokt att det inte är det. 
  • LaviniaLetitia
    klyban skrev 2022-05-09 15:21:50 följande:
    ...organisation och det är en organisation lika rättigheter. osv...och oavsett vilken sexualitet man har.
    ...och återigen, det spelar ingen roll VILKEN organisation det är. Artister ska inte få göra reklam för djurrättsorganisationer heller i TV, eller fredsrörelser, eller rörelser för eller emot monarkin, eller rörelser för eller emot abort. P.g.a. att SVT ska vara opartiska. (Men det är dom inte.)
  • LaviniaLetitia
    klyban skrev 2022-05-10 06:30:43 följande:

    Ledsen, som 16 åring äger man rätten till eget kön och sin egen sexualitet.
    Det var ju ömsesidigt, har du aldrig hört talas om vad samtycke är?
    Och har ett brott begfåtts, så har vi redan lagar som hanterar sånt.


    Personligen äcklas jag av andras konstiga sex, men jag har ingen hybris och inbillar mig att jag har nått med det och göra ens det allra minsta.

    Och deras rättigheter som människor, det förstår jag inte för en tusendel varför inte det skulle vara bra.
    Eller är det bara vissa människors som ska få ha samma rättigheter?
    Eller hur sorterar du ut de som du anser är dåliga och inte är värda samma rättigheter som alla andra?


    LaviniaLetitia skrev 2022-05-09 16:28:18 följande:
    ...och återigen, det spelar ingen roll VILKEN organisation det är. Artister ska inte få göra reklam för djurrättsorganisationer heller i TV, eller fredsrörelser, eller rörelser för eller emot monarkin, eller rörelser för eller emot abort. P.g.a. att SVT ska vara opartiska. (Men det är dom inte.)

    Du verkar vara en skör människa som känner en så besatthet av att kontrollera andra människors sexliv.

    Vet inte ens vilken sekvens du pratar om, och ens om du har den allra minsta poäng.
    Men rapportera om PRIDE utan PRIDE-flaggan får synas, lycka till med det, men reklam, för vilken vara då?

    Det mest intressanta dock, det är att även efter dessa så är SVT/SR överdrivet mest opartiska media i Sverige, och nu vill ni ta bort SVT/SR för de inte är opartiska nog.


    What gives?


    Ja, man upptäckt något som gått fel, och nu heller man på reda ut felet.
    Är det inte så alla vuxna gör som vill fixa något som blivit fel?

    Vi vet dock redan att nyheterna varit opartiska, det är översättningen som har brustit och ska fixas.
    Hur kan du fokusera på helt fel saker, kan det vara så att du har en agenda mot SVT/SR?


    Jag orkar inte med dig. Vi har varit igenom det här tidigare. SR och SVT ska vara opartiska, men det betyder inte att andra media måste vara det. Aftonbladet är t.ex. en sossetidning, men det VET alla, så så kan man ta deras nyheter med en nypa salt. Det är även frivilligt att köpa tidningen eller läsa den på nätet, och då betalar man heller inget till den.

    Det fula med SVT är att de SKA VARA opartiska och utger sig för att vara det också, men de trummar in sina vänstervärderingar i oss ändå, under cover s.a.s.. Och då är man kanske inte beredd, och kan inte försvara sig. Samtidigt är vi alla skyldiga att betala till den. 
  • LaviniaLetitia
    Padirac skrev 2022-05-10 08:49:38 följande:
    Nu har du chansen att förklara vad du och kanske många andra lägger i begreppet vänstervridet: Hur skulle motsvarande innehåll se ut för att vara neutralt, opartisk respektiva hövervridet och extremhögervridet?
    Vänstervridet: man behöver ju bara se på Nationaldagsfirandet från Skansen, som jag nämnde tidigare. Allt som är fosterländskt har tagits bort, vilket är lite märkligt just en nationaldag som ska VARA fosterländsk. T.ex. får det inte längre finnas några högstämda fosterländska sånger, som Heidenstams "Sverige", utan det absolut svenskaste som får framföras är någon barnvisa av Astrid Lindgren.

    I övrigt ska det vara ALLT ANNAT än svenska inslag, för att trumma in i tittaren att "det finns inget typiskt svenskt, utan somalisk regndans, kurdisk rörflöjt och amerikansk jazz kan vara lika svenskt som något annat". 

    Det är viktigt att artisterna till minst 50 procent består av araber, romer och afrikaner, och de får alltid prata lite gulligt om hur det var i deras hemland, samt problematisera Sverige. Typ "vi var visserligen fattiga när jag bodde i en by med bara lerhyddor, men det fanns en kärlek och en omtanke om alla barn i byn, som vi inte riktigt har här i Sverige". Det är viktigt att nämna "våra nya svenskar och allt de tillför" minst fyra gånger. 

    Minst en artist måste vara antingen öppet homosexuell eller transa. 

    Ett högervridet firande skulle bestå av enbart artister som är utvalda för sitt specifikt svenska utseende: blonda, blåögda och ljushyade, samt naturligtvis slanka och vältränade, alla sångerna skulle vara högstämda och alla talen patriotiska (t.ex. att man skulle prata om Sveriges segrar i olika gamla krig), och man skulle inkorporera en militärparad. Ett svenskt folkdanslag är en självklarhet.

    Man skulle slänga in jämförelser med andra länder, där det andra landet alltid kom till korta. Man skulle ha en artist som arbetar för Pro Life, och man skulle ha en kvinnlig artist som får berätta om att hon gjorde tio års paus i artistandet för att vara hemma med barnen, men nu är hon tillbaka igen, och programledaren skulle säga att "det var fint, så borde alla mödrar göra". "våra nya svenskar" framställs i talen som ett problem.  

    Ett neutralt firande skulle vara en blandning av nytt och gammalt, men alltid med tanken i förgrunden att "det här är faktiskt ett nationaldagsfirande, och därför ska allt som framförs ha anknytning till Sverige". Artisterna ska väljas för att de är bra, och inte på någon annan grund. Artister som inte har tillräckligt stor förankring i Sverige, väljs bort denna dag, för att det är just NATIONALDAGEN. Stående inslag förr om åren, som en manlig tenor (som inte är öppet homosexuell) som sjunger t.ex. "Till Havs" (i stället för "Fattig bonddräng"), och Skansens folkdanslag, skulle få komma tillbaka.

    Artisterna skulle inte tillåtas att prata skräp om Sverige, och inte heller att framföra sina åsikter i någon politisk fråga, varken i ord eller genom symboler. Det skulle räcka att nämna "våra nya svenskar" EN gång. 
  • LaviniaLetitia
    AndreaBD skrev 2022-05-10 12:50:11 följande:
    Du blandar ihop två olika saker här. Du kallar BDSM för "avskyvärda beteenden", och det är intolerant och fördömande. Det HAR redan legaliserats faktiskt. Eller snarare, det har varit legalt länge, utan sjukdomsstämpeln har nyligen tagits bort, dvs. SM räknas inte längre som mental störning, inte fetischism heller. Människor har olika läggningar, och måste få ha dem. Och det finns numera forskning på att de inte är i högre grad mentalsjuka än andra. Snarare mindre. 

    Det finns faktiskt en "undergrupp" inom kinky-scenen som har haft något trauma och som är sköra. Dessa har i regel också gått i terapi och mår bättre. Det som brukar vara kvar är fetischen, läggningen. Och den lever de ut, och mår bra av det. 

    Om någon däremot utnyttjar en minderårig tjej som bara mår dåligt och därför är ett lätt offer, så är det förstås väldigt förkastligt. Alla vettiga människor tänker sig ju för och håller inte på med en minderårig person. Även om det kan finnas 16-åringar som vet vad de håller på med, som har mognaden och verkligen har läggningen. Tyvärr får dessa nog vänta tills de är 18. Om den här mannen frikändes så hade han tur. Och då antar jag att tjejen framförde trovärdigt att han inte utnyttjade henne. 
    Det är ju för att de har så starka lobbyorganisationer, som det har legaliserats och sjukdomsstämpeln tagits bort. Det är inte som att det är Gud Fader som har legaliserat det och tagit bort sjukdomsstämpeln, och därför är det sant och riktigt in i Evigheten, utan det är människor som är lika känsliga för en stark opinion och som är lika rädda för att bli kallade trångsynta och värre saker, som alla andra människor. Det krävs en uppryckning här. 

    Jag har för mig att mannen i det fallet, till och med hade ett expertvittne från RFSL att tala för sin sak i rätten, och att det var därför han frikändes... Hemskt!
  • LaviniaLetitia
    AndreaBD skrev 2022-05-11 17:01:00 följande:
    Jaha, man kan nå allt genom starka lobbyorganisationer? Det spelar ingen roll att det är fullständigt onödigt att förbjuda något som inte ens berör andra? Förutom de som väljer att delta. Vi behöver inte "Gud Fader" heller, för i motsats till några andra länder är man inte tvungen att tro på gud i det här landet. 

    Jag fattar inte vad ni tror att ni vinner med att förtrycka alla som avviker och inte ens stör någon annan. RFSL har inte alltid varit så bra där heller. Det är helt uppenbar att du inte ens vet vad den här 16-åringen har sagt och tyckt  och uttryckt i rätten. Så hur kan man då tycka att det är hemskt att han frikändes? Det är anti-demokratiskt. En domstol ska avgöra sånt och där spelar det förstås stor roll vad "offret" tycker. 
    Du kan läsa här (läs gärna hela artikeln, jag kopierar bara rubriken och ingressen). Jag förstår inte hur vuxna, mogna människor, som hänger på en föräldrasajt och därför förmodligen har barn själva, kan försvara denna grova barnmisshandel..? Ni måste vara helt hjärntvättade, vissa av er här. Om ni inte till och med delar samma perversion som den kriminelle i fallet:

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/On67rl/holl-16-arig-flicka-i-bur-som-sexslav


    Höll 16-årig flicka i bur - som sexslav

    Av: 


    Maria Wernhult



    Josefine Hökerberg


    PUBLICERAD: 14 SEPTEMBER 2010
    UPPDATERAD: 10 MARS 2011

    NYHETER


    32-åring inför rätta för ?frivilligt? våld: Hon skrev på ett slavkontrakt


    32-åringen stängde in den tonåriga flickan i en hundbur, piskade henne med rotting och urinerade på henne.


    Innan förnedringen skrev hon frivilligt på ett slavkontrakt.


    Nu står mannen inför rätta ? misstänkt för grov misshandel.


    Rättegången om det kontroversiella fallet inleddes i morse i Malmö tingsrätt.


    32-åringen var propert klädd och kortklippt när han leddes in i salen. Flickans talan fördes av hennes målsägandebiträde.


    ? Man kan inte samtycka till grov misshandel, sade åklagaren när hon framförde sin sakframställan, rapporterar Aftonbladets utsände på plats.






  • LaviniaLetitia
    AndreaBD skrev 2022-05-11 22:55:33 följande:

    Samtidigt har jag själv varit med om att just Aftonbladet har blåst upp historier helt vansinnigt. Dvs. överdrivet fruktansvärt. Och det var ett rättsfall där jag kände offret mycket väl. Så jag skulle inte lita på Aftonbladet helt där. 


    Aftonbladet har alltid en agenda. I detta fallet kan de ha överdrivit för att brottslingen var en vit, medelålders man, ja. Men å andra sidan brukar de alltid försvara HBTQ-folk, vad de än gör... Om man verkligen vill veta, går det säkert att hitta förundersökningen någon stans. 
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?