Inlägg från: LaviniaLetitia |Visa alla inlägg
  • LaviniaLetitia

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    AndreaBD skrev 2022-05-12 08:59:45 följande:
    Jag litar inte på Aftonbladet, jag vet fall där de har överdrivit enormt. Men jag litar på domstolar - inom rimliga gränser. Även domare är bara människor. Det jag säger är: Om det VORE så som Aftonbladet skriver, så tror inte jag att en svensk domstol hade frikänt. Sedan måste ju domstolen gå efter lagarna, och jag är ingen jurist och jag vet inte vilka lagar som kommer till användning här. 
    Detta var ju väldigt stort när det hände, och en massa gayprofiler var ute och skrek i tidningarna om att flickan hade "rätt till sin sexualitet". Klart att även domstolen påverkades av detta. De kanske till och med var rädda för sin säkerhet, om de inte frikände..?

    Domstolarna styrs av PK... Det finns även massor av exempel på där utvisning funnits i straffskalan, t.ex. vid våldtäkt, men där åklagaren valt att inte yrka på det ändå, eller domstolen röstat ner det, på grund av att "Sverige ska vara en humanitär stormakt". Sedan kommer mannen ut  och våldtar en till svensk kvinna, samt att hans tidigare offer måste se honom på stan och vara rädd för hans hämnd. Vad det nu är för humanitärt med det. 

    Bara för några veckor sedan var det en åklagare som inte yrkade på utvisning av en somalisk våldtäktsman. Han förklarade det med att "i så fall kan han lika gärna våldta någon därnere i Somalia, och jag ser inte att svenska kvinnor är mer värda än somaliska kvinnor". Detta ÄR sant - jag kan söka rätt på det om du inte tror mig!
  • LaviniaLetitia
    FallenAngelNr1000 skrev 2022-05-14 20:00:56 följande:

    Och ändå agerar du som du gör, ta en detalj som ska fixas, till göra den som att allt är fel.
    Det är något du får ta ansvar att du gör.


    Ändå står vi här med det mest opartiska mediet i Sverige, och ingen kan påvisa denna opartiskhet som dominerar SVT/SR inte skulle finnas.


    Saklighet är något som ska undvikas att påstå att SVT/SR inte skulle vara sakliga, objektiva och opartiska.
    Och där vet de redan att de inte säger något, och sen fortsätter samma linje och osaklighet.
    Och när du inte försöker påvisa detta utan att glömma av något, så inser man att det inte är något.


     


    Men i dags läget springer dem alla i regeringens ärenden ang Nato tillhörighet som en posetiv grej! 


    Fegt äckligt och löjligt ! Och ärligt talat helt sinnessjukt, då den första kvinnliga statsministerns ska dra oss in i krig mot ett av världens mäktigaste länder ! Det här landet förtjkänar inte annat än att få känna på verkligheten. Så jäkla trött på alla idiot skatter, samt symbolpolitik till ingen jävla nytta och hävdande samt korruption inom detta landet nu. Men allt ska ju förbanne mig förnekas ända in i det sista! 


    Jag har också märkt SVT:s omsvängning angående NATO. Och då menar jag inte bara, att de intervjuat politiker som svängt om, och att det därför (föga förvånande) blivit fler positiva yttranden om svenskt medlemskap i NATO.

    Nej, det är inte bara det. Det är hela "tonen" i reportrarnas rapportering som har svängt om. Och så får de inte göra. Bara för att sossarna ändrar sig om NATO (eller en annan politisk fråga), måste inte - och FÅR inte! - SVT också ändra sig om den. Även de som är emot NATO-medlemskap, måste kunna titta på SVT utan att bli hjärntvättade. 

    Det finns så många sådana exempel. Kommer ihåg USA-valvakan den hösten då Trump vann valet, t.ex.. Hela tonen från reportrarna var att "Clinton är bra och hon kommer självklart att vinna, Trump är dålig och han kommer självklart att förlora". När Trump vann blev de chockade, mållösa! SVT-reportrar får inte visa sina känslor och åsikter och besvikelser på det sättet!
  • LaviniaLetitia
    Flash Gordon skrev 2022-05-17 11:09:53 följande:
    AndreaBD skrev 2022-05-17 10:43:19 följande:
    Om du jämför med USA, ja. Om du utgår ifrån Sverige, nej. Då är det som kallas för neutral kanske just "mitten", genomsnittet.
    Du behöver inte blanda in andra länder och kulturer. Vi har höger och vänster i Sverige också och PS ligger till vänster om mitten och detta kallas "neutralt".

    Eller: PS är GAL och detta anses neutralt.
    Ja, här har vi nog pudelns kärna. För PS och de som söker sig till att jobba där, är GAL lika med Den Enda Sanningen. Det är självklart att det ska vara fri invandring, tolerans för invandrade brottslingar, HBTQ (fler bokstäver?) och allt dom önskar sig, fri abort, dagis, styvfamiljer, ensamma mammor, motarbetande av kärnfamiljen, motarbetande av hemmafruar, genusfeminism-trams, prideparader, svarta lucior och pojklucior, islamisering, motarbetande av kristendomen... De menar att alla borde tycka så, att det är självklart. Och därför ser de inte själva att de är biased i sitt arbete. 
  • LaviniaLetitia
    Flash Gordon skrev 2022-05-17 10:24:38 följande:
    "Vänster" är ett begrepp alla förstår. I sak kanske "GAL" är bättre men det är inte lika välbekant.

    I vilket fall är grundproblemet att dagens position till vänster om mitten kallas "neutral" och "opartisk". 
    Jag tycker att GAL beskriver det bättre, eftersom mycket av det som finns i dagens vänster i Västvärlden, absolut inte hade någon plats hos Lenin, Marx eller Engels, och inte heller i Sovjetunionionen med sina satellitstater i mer modern tid, eller i dessa länder idag (där mycket fortfarande bygger på kommunismen, även om de officiellt gjort upp med den). 

    Det finns ett jättebra meme som visar detta, jag googlade men hittade det tyvärr inte. Det föreställer i alla fall fyra grupper av kommunister. Minns inte vilka de tre första är, men det kan vara t.ex. militären i det gamla Sovjet, militären i Kina för några decennier sedan, militären i Chile. I alla fall så är det välvårdade, välansade, smärta soldater i stiliga uniformer och bestämda anletsdrag på alla bilderna. 

    ...den fjärde bilden visar däremot dagens vänster i Västvärlden. Det är feta, slappa kvinnor med lila eller grönt hår,  magra och androgyna sojapojkar med långt hår, alla har de dålig hållning, tatueringar, piercingar och osmaklig klädsel, flugor svärmar runt dem för att de luktar smuts o.s.v.. SÅ har vänstern blivit, och därför passar en annan term - som GAL - bättre. Även av hänsyn till de gamla kommunisterna faktiskt, för de var inte alla onda människor, det fanns faktiskt även de bland dem som var ideologiskt motiverade att skapa en rättvis värld för alla.  
  • LaviniaLetitia
    klyban skrev 2022-05-16 12:21:55 följande:

     


    Samnytt?
    Undrar då det är folk som håller på med samnytt och avpixlt eller vad de nu heter som är agendabärande media.
    Men då blir ju det än mindre opartiskt, och det måste väl vara dåligt, eller är det inte dåligt när det stödjer en agenda.

    Förklara er, för det gör aldrig någon av er Solig


    Digestive skrev 2022-05-15 18:33:47 följande:
    Vad är det för detalj du pratar om? Svart/Rosa blocket?

     


     


     


    Jag blir tokig på dig. Jag har skrivit hundra gånger nu, att INGEN FÖRVÄNTAR SIG att Samnytt och Avpixlat (finns de ens längre?) ska vara opartiska, och de behöver därför inte heller vara det. De finansieras inte heller med skattepengar. På samma sätt förväntar sig ingen att Aftonbladet ska vara annat än vänster, så när man läser Aftonbladet är man mer på sin vakt. SVT SKA man kunna lita på, att de är opartiska (men de är inte det). 
  • LaviniaLetitia
    Padirac skrev 2022-05-17 11:51:49 följande:
    Flash Gordon skrev 2022-05-17 11:09:53 följande:
    Du behöver inte blanda in andra länder och kulturer. Vi har höger och vänster i Sverige också och PS ligger till vänster om mitten och detta kallas "neutralt".

    Eller: PS är GAL och detta anses neutralt.
    Så hur menar du att sport, kultur, nyheter, underhållning och annat som sänds ut i PS ska bli flyttas från det du uppfattar som vänster om mitten till mitten? Vad i utsändningarna och programlederiet ska ändras för att du ska anse det vara opartiskt?

    Har du exempel pu hur du menar att de tär och hur du menar att det borde vara istället?  - istället för att komma med svepande påståenden och tyckanden utan belägg eller exempel.  (var det inte tonsättning till något inslag du tog upp förut som vänstervridet?) 

    Ta bara den här aktuella abortfrågan i USA. SVT levererar dag efter dag budskapet, att det är ett DÅLIGT förslag att förbjuda aborträtten. Folk som tycker tvärtom får aldrig komma till tals. Man får bara se dem på avstånd, och de beskrivs antingen som fanatiska högerkristna eller som en grupp äldre män som vill hålla kvar kvinnan vid spisen.

    Det är hela TONEN i det. De besöker någon abortklinik och intervjuar en kvinna som är på väg att göra abort, eller precis har gjort det. De säger saker som "hon får fortfarande göra abort, men HU så hemskt - om några veckor kanske hon inte skulle ha fått göra det längre!" De ifrågasätter inte hur kvinnan kunde hamna i den här situationen från början, vad hon kunde ha gjort i stället (använt preventivmedel, steriliserat sig, inte hoppat i säng med första bästa...), och vad hon skulle kunna göra nu i stället (ta hand om barnet med hjälp av stöd från den-eller-den hjälporganisationen - om hon ALLS behöver särskilt stöd, låta sin mamma ta hand om det tills hon känner sig redo, adoptera bort det till ett barnlängtande par...)
  • LaviniaLetitia
    AndreaBD skrev 2022-05-17 12:18:53 följande:
    Men det är det jag säger.... kanske var jag otydlig. Okej, du kan säga att det ligger inte precis i mitten. Men om de allra flesta svenskar ligger på GAL-sidan och om motsatsen skulle innebära något som är rentav främmande för Sverige, varför skulle då PS med flit sätta på sig en mer konservativ stil, bara för att ligga i mitten av en allmän skala? 

    Folk skulle rentav missförstå. Då pratar man inte folket och samhällets språk. Det är som om du skulle ignorera religionen i ett muslimskt land. 
    Men även minoritetsuppfattningen måste ju få komma till tals! D.v.s. om det ens ÄR minoritetsuppfattningen. När det gäller massinvandringen t.ex., så är jag nämligen helt övertygad om att majoriteten under mycket lång tid har varit emot den. 

    När det gäller aborter har vi ett stort abortmotstånd i Sverige, även sådana som har den extrema åsikten att livet är heligt ända ifrån befruktningen. De får i princip aldrig yttra sig i SVT.

    Det finns även ett nytt parti - Medborgerlig samling - som vill minska ner den offentliga sektorn betydligt och sänka skatterna motsvarande, höja dagisavgifterna betydligt, och underlätta för familjer som vill ha mamman hemma. Dem har du dock säkert aldrig hört talas om, för SVT låter dem aldrig komma till tals! På det sättet styr de ju även valutgången i nästa val. Folk kommer inte att rösta på ett parti, som de nästan aldrig hört talas om, och inte vet vad det står för. 
  • LaviniaLetitia
    AndreaBD skrev 2022-05-17 14:57:50 följande:
    Självklart. Och minoriteten hindras ju aldrig från att komma till tals. Men man måste ju inte inkludera det varenda gång. Poängen är att att du får yttra dig, även om du har en minoritetsuppfattning. Och om du t.ex. skriver insändare, så bestämmer ju tidningen själv vad de vill ta med. Och i regel vill de ta med sånt som många tycker, men även sånt som provocerar, som inte många tycker. Men du kan inte kräva att de MÅSTE ta med något.

    När det gäller abort så tvingar ingen DIG att göra det. Jag minns när Irland i början av 90-talet skulle införa skilsmässa. De som var emot tyckte att det skulle förstöra den traditionella familjen. Alla skulle skilja sig och vara otrogna..... Men poängen är: Om enskilda människor hamnar där, så måste samhället ge dem en chans att kunna ta sig ur den situationen. Bara för att andra är lyckligt gifta, så ska man inte tvinga de som inte är det att vara kvar i den situationen. Och om någon inte kan tänka sig få ett barn, men råkar bli gravida, så borde det också finnas en möjlighet. Så att de slipper gå till nån okvalificerad person som erbjuder det och riskera sitt liv. 
    Nu var det inte själva sakfrågan jag ville diskutera här, utan det faktum att SVT enligt lag ska inkludera alla uppfattningar i sin rapportering, på ett sakligt sätt. Det gör de inte i abortfrågan. Sedan måste folk få tänka själva. 
  • LaviniaLetitia
    AndreaBD skrev 2022-05-17 15:02:18 följande:
    Ähhh..... på det som du beskriver här - har du sett ett sånt inslag t.ex. på TV? - går det säkert 10 inslag på motsatsen. Jag menar såna där man ser hur amerikanska demonstranter skäller och förolämpar och ibland attackerar både kvinnor som vill göra abort och läkare och annan personal. Så jag tycker det är snarare snett åt andra hållet. Visserligen är inslagen inte gjorda i syftet att folk ska hålla med dessa, men det är det som visas mycket. 
    Ja det har jag. 

    Det är just det - man visar bara de abortmotståndare som skriker utanför abortkliniker. Aldrig de kloka, visa tänkare på Pro Life-sidan som också finns, de får aldrig lägga ut sitt budskap i lugn och ro. 
  • LaviniaLetitia
    theotherone skrev 2022-05-16 23:18:38 följande:

    Lite nyfiken - ni som anser att SVT/SR är partiska, vilka nyhetsförmedlare anser ni är opartiska på riktigt?

    Bulletin?
    Samnytt?
    Swebbtv?
    Nyheter24?
    DN?
    SVD?

    Annat?


    Ingen av dessa, men skillnaden är att de inte har betalt av skattebetalarna för att vara det heller (opartiska).
  • LaviniaLetitia
    Padirac skrev 2022-05-17 21:07:14 följande:
    Ok - du vill ha lite moral-TV - som kristna högern i USA?

    Ifrågasättande av personer och moraliserande över vilka fel denne person gjort  -(kanske sprack kondomen, inte heller p-piller är 100% säkra, varför vill du slut-shamea människor som du inte vert någonting alls om  - vad har du för människosyn egentligen) - det är neutralt och opartiskt . - skulle inte tro det.
    Nu gällde det inte vad jag tycker, utan SVT:s partiskhet. De går hela tiden vänster-liberalas ärenden. Även de som du kallar "högerkristna" borde få komma till tals - om SVT alls ska åka till USA och göra reportage om abortfrågan.
  • LaviniaLetitia
    AndreaBD skrev 2022-05-18 09:00:05 följande:
    Varför skulle det funka i Sverige när det är helt onaturligt och inte funkar i något annat land heller? Man MÅSTE anpassa lite till vad mitten ÄR just här. Och det kan hända att det ligger lite mera till vänster. 
    Fast det tror jag inte att det gör. Det verkar så, just för att de vänsterliberala får mer utrymme i media. Men pratar man med folk ute i stugorna - särskilt efter att de fått ett par glas som lossar tungans band - så är det många som vill slänga ut invandrarna, göra det svårare att leva på bidrag, göra det svårare att skilja sig, sänka abortgränsen, införa hårdare straff (ibland t.o.m. dödsstraff), förbjuda homoäktenskap o.s.v.. D.v.s. klassiska högervärderingar. (OBS. att jag inte nödvändigtvis håller med om allt jag räknade upp, det handlar inte om vad jag personligen tycker.)
  • LaviniaLetitia
    AndreaBD skrev 2022-05-18 14:03:56 följande:
    Där håller jag inte med. Det verkar vara ett specifikt urval. Folk som jag umgås med tycker inte så. Och inte bara de som jag umgås med förstås, utan jag tycker man hör såna saker just av folk som är lågutbildade. 
    Hör och häpna - de "lågutbildade" är också medborgare med rösträtt! De är inte slavar! Det är våra industriarbetare, byggnadsarbetare, hantverkare, skogsarbetare, gruvarbetare, bönder, transportarbetare o.s.v. som tjänar ihop till de pengar som sedan genusforskare på Södertörns högskola lever av, liksom propagandamaskiner på RFSL. Det borde vi komma ihåg lite oftare!
  • LaviniaLetitia
    LaviniaLetitia skrev 2022-05-18 14:54:41 följande:
    Hör och häpna - de "lågutbildade" är också medborgare med rösträtt! De är inte slavar! Det är våra industriarbetare, byggnadsarbetare, hantverkare, skogsarbetare, gruvarbetare, bönder, transportarbetare o.s.v. som tjänar ihop till de pengar som sedan genusforskare på Södertörns högskola lever av, liksom propagandamaskiner på RFSL. Det borde vi komma ihåg lite oftare!
    ....för att inte tala om journalisterna eller "journalisterna" på SVT och SR. De borde vara lite ödmjuka, inför detta faktum.
  • LaviniaLetitia
    AndreaBD skrev 2022-05-18 15:00:12 följande:
    Vi kan ju faktiskt få tycka olika där. :) 

    Men en sak .... vänsterpartiet är ju bara en liten clique. Och den ska man inte jämställa med alla som "bara" är socialdemokrater och liknande. De är nämligen INTE såna som ska förstatliga produktionsmedlen, utan bara lilla vänsterpartiet. Och jag tror inte att det ens är alla av dem. 
    Dagens vänsterparti är inte ens ett arbetarparti längre. Till och med en vit, manlig industriarbetare ses som en fiende - fastän nästan alla som röstar på vänsterpartiet på något sätt lever på hans arbete. Antingen för att de arbetar i offentlig sektor eller lever på bidrag. Numera är det bara kvinnor (alltså kvinnor som lever som man lär i vänsterpartiet - hemmafruar göre sig icke besvär), HBTQ-personer och invandrare som partiet ömmar för. 
  • LaviniaLetitia
    theotherone skrev 2022-05-19 19:09:09 följande:
    Det innebär ju i så fall att sex av tio inte tycker de är partiska...

    Jag tycker man allt som oftast ska vara försiktig med att döma ut något beroende på hur folk upplever saker, speciellt när det handlar om politik och/eller känslor. Det finns allt för många människor som anser att så fort media inte bekräftar deras egen världsbild så måste det betyda att media är partisk åt det ena eller andra hållet.

    Ta klimatförändringarna som exempel. Så här går det till:

    1. Forskare som ägnat sitt liv åt att undersöka vår planet upptäcker att våra utsläpp av fossila bränslen värmer upp jorden och att detta på sikt är mycket skadligt för oss.
    2. Media rapporterar vad forskarna har kommit fram till.
    3. De gröna och/eller vänsterinriktade politiska partierna snappar upp detta budskap och gör det till sin valfråga i hopp om att fler personer ska rösta på dem.
    4. Partier som inte är gröna/vänster (låt oss kalla dem högerpartier) anser att de måste tycka annorlunda eftersom det inte går att hålla med ens politiska motståndare. Allt för att inte tappa väljare. Alltså kommer högerpartierna att tona ner klimatfrågan.
    5. Personer som röstar på högerpartierna anklagar sedan media för att sprida de gröna/vänsterpartiernas version och att media därmed inte är opartisk, utan "vänstervriden".

    Är medias rapportering partisk eller opartisk i frågan ovan?
    Klart som Fan att SVT har köpt klimatgrejen lock, stock and barrel! Sedan ska jag säga, att jag inte VET vad som är sant, och att det är möjligt att dom har rätt i detta. Men det spelar ingen roll, de borde ändå ge mer luft åt de naturvetare och ingenjörer som OCKSÅ finns, som påstår att detta är naturliga fluktuationer i klimatet, som människan inte påverkar. OBS att jag INTE säger att SVT måste ge plats åt allvarstyngda låtsasforskare som hävdar att jorden är platt - på grund av att den frågan är avgjord med hundraprocentig säkerhet. Men klimatfrågan ÄR ju inte det. 

    Dock tycker jag inte att just denna bias är så jätteallvarlig, eftersom det ändå inte SKADAR någon att sälja bilen och börja cykla, odla lite egna grönsaker, örter, blommor och frukt i stället för att handla sådana som skickats över halva jordklotet, återvinna mer, använda sina kläder längre innan de kasseras o.s.v.. Det finns egentligen ingen baksida på det - vilket det FANNS, under alla de åren (och till viss del fortfarande) då de ljög oss rakt upp i ansiktet om att invandrare är lönsamma, invandrare inte begår mer brott än svenskar, asylsökare inte fuskar utan alltid flyr från tortyr och död, hederskultur existerar inte utan är ett påhitt från högerkrafter, o.s.v., o.s.v.. Hade svenska folket fått veta sanningen tidigare, så hade de börjat rösta på Sd och då hade inströmningen strypts fortare. 

    För att återgå till klimatfrågan, så är jag inte blind för vissa personers och gruppers egenheter, bara för att jag vanligen befinner mig på samma sida. Visst är det så, att det i de borgerliga partierna + Sd finns många män som inte kan tänka sig att leva utan sina bensin- och dieseldrivna bilar (och traktorer, men det  måste ju vara OK om de används på åkrarna), och inte heller kan tänka sig att avstå från flyget varken på affärsresor eller privata resor, eller från att bo i fristående hus som ångar ut värme åt alla väderstreck. Samtidigt finns det naturligtvis många på vänsterkanten som inte skulle ha råd med något av det ändå, och som inte har klarat av att ta körkort, och därför är skadeglada nu. Människors motiv är sällan renodlat goda.

    Jag tycker att det är synd att klimatfrågan blev politiserad. Det hade varit bättre om forskningen hade fått fortsätta, och under tiden kunde regeringarna oavsett partifärg, ha underlättat för energisparande åtgärder av olika slag. Utan att det behövde bli valfrågor av det. 
  • LaviniaLetitia
    Flash Gordon skrev 2022-05-23 12:42:09 följande:

    Jag lägger in denna:


     


    .
    Jag såg inte programmet.

    Förklarade SVT någon gång under programmets för tittarna att XR är klassade som extremister av Storbritanniens anti-terrorpolis?
    Ja, usch. Extinction Rebellion är bråkmakare och hippies. De hade en aktion i någon tysk stad för c:a två år sedan, då de stoppade trafiken, skapade allmän oreda, var uppenbart påverkade (dansade omkring på gatan i en konstig knäande dans med blomsterkransar) - och lämnade till slut efter sig ett enormt sopberg, bland annat med gamla mögliga madrasser.

    De drar ner hela klimatrörelsen, för motståndarsidan använder dem alltid som avskräckande exempel. Sådant borde SVT ta reda på, innan de bjuder in. 
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?