• Lör 26 okt 2019 22:56
  306735 visningar
  5973 svar
  Inlägg från Padirac Visa alla inlägg
  5973
  306735

  Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

  Digestive skrev 2019-10-26 22:27:49 följande:
  Fortfarande pratar du om temadagar.

  Public Service har inga temadagar idag... gör det dem partiska då enligt ditt resonerande eller varför skulle temadagar plötsligt behövas när jag eller någon annan föreställer oss ett opartiskt Public Service?

  Aja, jag väntar iallafall fortfarande på att Public Service ska sända någon dokumentär starkt kritisk till genusvetenskap och feminism eller varför inte material av nutida ikoner som Jordan Peterson.

  Du får knacka mig på axeln när Public Service sänder sådant i lika hög utsträckning som de släpper fram företrädare, ordet och bilden för motparten.
  Ja, det är strålande   Jag bugar mot * för din samarbetsvänlighet

  Du har alltså inget av det SVT nu sänder att lägga i listan för vänstervridet 

  Så det du har att säga utmynnar i att det vänstervridna består av att det saknas någon dokumentär med kritik mot genussvetenskap eller lite material om Jordan Peterson eller de som förespråkar detta.

  Det är sannerligen en stor analys av vänstervridet. Solig

  Men du har kanske mer material att komplettera med
 • Lör 26 okt 2019 23:35
  Digestive skrev 2019-10-26 23:13:43 följande:
  Haha, nej... som påpekat flertalet gånger så räcker det för min del att större samhällsgrupper inte känner sig representerade i/av Public Service.

  Exempelvis samhällsgrupper som hade uppskattat material som kritiserar genusvetenskap, feminism, identitetspolitik och nämnda socialkonstruktivism.

  Och större analyser behöver man knappast göra.
  Yes, jag hör dig - frånvaron av kritik mot feminism, identitetspolitik, socialkonstruktivism är vänstervridning.

  Kanske finns det hopp för SR..

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=5184&artikel=7099255

  Och SVT är kanske inte helt lost enlig din defintion..

  https://www.expressen.se/noje/kritiken-mot-svt-efter-uttalandet-om-radikala-feminister-i-sandning/

  "När jag, ihop med Kristina Wicksell och Cissi Wallin Blomberg, styrde med en manifestation som är den största missnöjesyttringen någonsin mot Svenska akademien i dess historia. När vi samlade flera tusen som inte heller ville acceptera tystnadskulturen gällande sexuella övergrepp eller att kvinnor offras. Hur väljer då SVT att definiera oss? Som en kriminolog och expert på sexualbrott, en statsvetare och utbildare och en journalist och debattör? Nej. Som ”eeh ja, vad ska jag säga, eeeh ja dom är feministiska debattörer och ”eh vad ska man säga? Dom är hårda radikala feministiska debattörer så kan man säga”. "

  Jag tror verkligen att du saknar lite radikala åsikter uttryckta mer än något annat, men jag kan ha fel vilket du säkert kommer att upplysa mig om.
 • Sön 27 okt 2019 08:57
  Digestive skrev 2019-10-27 00:08:52 följande:

  Ditt behov av upplysning träffar inte riktigt där utan i att förstå min ståndpunkt i sak samt finna förmågan att utgå från den:

  - Större samhällsgrupper känner sig inte representerade av Public Service.

  Och som du troligen förstår så bänkar inte dessa samhällsgrupper sig framför Public Service på grund av de märkliga exemplen du har gett.


  Jamen ge några exempel på vad som saknas och hur tex nyheter skulle vara vinklade för att dessa större samhällsgrupper skulle vara representerade
 • Sön 27 okt 2019 11:16
  Digestive skrev 2019-10-27 10:51:16 följande:

  Jamen du har ju redan fått exempel. Dock inte vad nyheter anbelangar...

  ...där hade man exempelvis kunnat låta en sverigedemokrat stå med i studion och kommentera SD:s framgångar när senaste opinionsrapporter har trillat in. Helt enkelt se till att ha en större politisk mångfald - bland såväl tillfälliga kommentatorer som i själva personalstyrkan. Vidare slopa >>utbildande<< videomontage och därtill all musik och ljudeffekter - bortom en återkommande och ständigt identisk vinjett - i exakt allt nyhetsmaterial.


  På vilket sätt skulle en partiföreträdares kommentarer till sitt partis upp eller nedgång göra nyheterna mer Opartiska? Det blir väl mer partiskt om något?

  Den större politiska mångfalden, är det att - få se på listan jag gjorde..

  Nationalister,

  Konservativa,

  Religiösa,

  Liberala,

  Kommunister,

  Socialister,

  Ateister,

  Nazister,

  med flera ska torgföra sina åsikter med PS som plattform istället för att specialister och experter kommenterar Olika fenomen sakligt?

  Ja då är vi där jag frågade dig om att mångfalden av tyckande ska prägla nyheterna istället för saklighet och opartiskhet.
 • Sön 27 okt 2019 12:20
  Digestive skrev 2019-10-27 11:58:28 följande:
  Jag skrev >>större politisk mångfald<< bland tillfälliga kommentatorer. Hur det skulle skapa mer opartiskhet när händelse analyseras och kommenteras säger verkligen sig självt...

  Du uppvisar svåra problem med att förstå vad jag skriver och därmed att utgå från det jag skriver.

  Ur listan du tar upp kan MÖJLIGTVIS kommunister läggas till men det beror på hur stor grupp vi talar om här i Sverige. Övriga har antingen nämnts, kvalar inte in storleksmässigt som grupp eller representeras redan i tillräcklig utsträckning i/av Public Service (enligt mig). Emellertid kan gruppen >>liberaler<< diskuteras och då främst vilka liberaler som åsyftas... klassiska liberaler eller vad man kan finna i partier som C och L, exempelvis.

  Läs nu det jag skriver upprepade gånger innan du svarar nästa gång istället för att upprepade gånger slarva runt på andras bekostnad.
  Jag ville bar reda ut vad du menade med opartiskthet  - och som jag förstår dig är det det inte långt ifrån vad SVT själva säger - det finns en länk längre upp.

  Vidare anser du att MÖJLIGTVIS kommunister ska representeras bättre men att det (och kanske andra gruppers representation)  beror på gruppernas omfattning.

  I debattprogrammen om aktuella händelser brukar/brukade ju väldigt många olika åsiktsströmningar från enmansband till kolosser få komma till tals

  Men det du saknar för att SVT inte ska vara vänstervridet är alltså att kommunister och vissa liberaler och nationalister och konservativa inte får delta i nyhetssändningarna?
 • Sön 27 okt 2019 12:53
  nattuw skrev 2019-10-27 12:36:30 följande:

  Givetvis har jag en politiserad uppfattning. Jag är trotts allt en produkt av det socialdemokratiska samhällsbygget. Vilket jag aldrig hycklat om varken här eller i det verkliga livet.


  Så socialdemokratiska samhället har fått dig att tro mer på en okänd persons i lägg på 'min hembio' om musik i tabåutsändningarna än på vad verkligheten egentligen är och vad SVT skriver om när de har musik på nyhetsklipp på nätet? Dessutom går det inte att finna musik annat än vinjettmusiken då förra helgens nyhetssändningar kontrolltittas på av fler olika personer. 'Min Hembio' är en trovärdigara källa menar du?

  OK.
 • Sön 27 okt 2019 14:50
  nattuw skrev 2019-10-27 13:04:31 följande:
  Så då det var då klarlagt att det finns musik i nyhetssändningar flyttas fokus till varför det finns musik i nyhetssändningarna. Är det för att någon är rädd för tystnad eller är det för att, likt en Hollywoodfilm, skapa en dramaturgisk stämning och är då denna "stämningshöjare" där för att behålla tittarens intresse eller för att understryka sublima budskap?
  Det var klarlagt att musik finns på klipp på nätet som inte har en berättarröst - inte i nyhetsutsändningarna som en skribent påstod.

  Denna musik syftar till att vara neutral - men det finns tydligen de som tycker att musik innehåller sublima budskap. Kanske reklam för foliehattar eller likande .
 • Sön 27 okt 2019 14:51
  Digestive skrev 2019-10-27 13:58:03 följande:
  Ja, en större politisk mångfald som analyserar och kommenterar (läs: delar med sig av sin åsikt om) händelser och det som har nämnts tidigare om material (dokumentärer, ikoniskt alster et cetera) som ideologiskt tilltalar större samhällsgrupper som idag inte känner sig representerade av/i Public Service.

  Debattprogrammen håller en relativt god standard på den här punkten, i min mening. Har inget speciellt att anmärka på angående dem.
  Något annat än nyheter och debattprogram som behöver politiseras mer enligt din åsikt?
 • Sön 27 okt 2019 15:15
  nattuw skrev 2019-10-27 14:19:53 följande:
  Jag svarade på det jag citerade. Att jag tog frågan om jag är politiserad eller inte i ett separat inlägg var för att det i en politiserad diskussion kan vara intressant att veta vad de olika debattörerna har för politisk bakgrund. Särskilt eftersom just den frågan lyfts ett antal gånger i detta forum.

  Så över till den okorrelerade frågan om "Min Hembio". Skillnaden mellan diskussionen på "Min Hembio" och den här på "Familjeliv" vara att diskussionen på "Min Hembio" gällde platta tv-apparaters sämre ljud. Deras tjocklek gör att det finns fysiska begränsningar som begränsar både magnet och slaglängd hos ett klassiskt högtalarelement. Det sämre ljudet har lett till ökade problem hos vissa grupper som nu har svårare än tidigare att höra vad som sägs. Särskilt när det läggs på musik som gör att det skorrar i högtalarna.

  På "Min Hembio" handlade det alltså inte om en politiserad diskussion utan om möjligheten att höra vad som sägs. Ett problem som även du med stigande ålder kan komma att få uppleva. Att frågan om musik i nyhetssändningar överhuvudtaget kom upp i diskussionen på "Min Hembio" berodde på att en person ansåg måttet var rågat när till och med nyhetssändningarna använde sig av musik och därmed orsakade problem för personer med nedsatt hörsel. Som du ser var deras infallsvinkel en helt annan och det är det som gör att jag finner att "Min Hembio" kan ses som en trovärdigare källa i frågan om musik i nyhetssändningar.

  Om vi då ser på ditt exempel så är det inte uteslutet att musik förekommit i andra nyhetssändningar än de du valt att fokusera på. Det verkar tvärt om ganska troligt att så är fallet då det finns personer som säger sig ha upplevt musik i nyhetssändningar som ett reellt problem.
  Det har inte förekommit musik i de nyhetssändningar där en skribent påstod att musik förekom.

  SVT själva säger att de använder musik i nyhetsklipp på webben där berättande röst inte förekommer.

  Men trots att både fakta (om de uppgifter skribenten förelagt) och uppgifter från utsändaren själv säger mot skribentens påståenden så är alltså 'min hembio' mer trovärdig - ja, det är en konstruktivistisk tanke att fakta kan och sanningar kan produceras utan att verkligheten stämmer.

  Den musik som förekommit i tv-utsända nyhetskanaler under tidpunkten skribenten påstår detta skett är vinjettmusik. Skribenten sjv vet inte vilken nyhetssändning annat n vilken dag det var och dessa har faktiskt inte musik. Skribenten har sett något annat eller har producerat en halmdocka för att sprida nonsens - som att tex sublima budskap skickas med musiken 
 • Sön 27 okt 2019 15:17
  Lena1979 skrev 2019-10-27 14:31:32 följande:
  Ja det låter ju fantastiskt. (Och utopiskt?)
  Men flera exempel bara i den här lilla tråden på detta mycket begränsade forum har ju klart och tydligt påvisat exempel där man inte vill eller klarar att leva upp till detta.
  Och då har SVT fällts om de anmälts. 

  På samma sätt som multinickaren fällt då denne inte lyckats leva upp till de krav som ställs för att få skriva på detta forum.

  Ingen är perfekt - som du säkert vet.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.