Forum Samhälle - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

  Tis 1 mar 2016 20:31 Läst 140546 gånger Totalt 3221 svar
  Visar endast inlägg av KillBill - Visa alla inlägg
 • Tis 1 mar 2016 20:31 #538
  nattuv skrev 2016-03-01 20:22:41 följande:
  Enda anledningen till att du tjatar om barnperspektivet är att det passar din politiska agenda. Ansvarsfulla föräldrar tar inte med sina barn in i en folkhop som avser att storm en polisbevakad avspärrning. Ansvarsfulla föräldrar drar inte heller in sina barn i en polisjakt. Dessutom torde polisen snarare öka sina försök att stoppa bilen för att rädda barnen än att släppa dem vind för våg med någon vettvilling som försöker smita från polisen för att göra gud vet vad med barnen.
  Är det i själva verket inte så att anledningen till att du saknar barnperspektiv är att det gagnar din politiska agenda. För dig finns det ingenting som kan konkurrera med främlingsfientligheten.
 • Ons 2 mar 2016 08:05 #542
  nattuv skrev 2016-03-02 05:59:17 följande:
  Barnperspektiv tar man när man (som jag) anser att föräldrar har ett föräldraansvar. Och till föräldraansvar hör att man inte medvetet utsätter sina barn för onödiga faror. Men barnperspektiv är också att inte använda barnargumentet bara för att det passar ens politiska syften.

  Vi behöver inte  bottna frågan mer nu. Du tycker inte att polisen saknar som barnperspektivet när den sprutar (den potentiellt dödliga) tårgasen på oskyldiga små barn. Tack och lov är vi många som tycker annorlunda.


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • Ons 2 mar 2016 09:40 #544
  Kung Markatta skrev 2016-03-02 09:32:22 följande:
  Vi vet inte om polisen såg att det fanns djupt oansvariga föräldrar som släpat med sina barn, i vissa fall spädbarn, till vad som i det närmaste var en krigszon. Du bör därmed inte rikta sådana anklagelser mot ordningsmakten.

  Sedan har du inte presenterat något alternativ för hur du tycker att polisen borde agerat. Något måste de ju göra för att sätta stopp för den uppretade folkmassan, för allas säkerhet. Vilken metod borde de använt?
  Nu är du där igen. Menar du att polisen ska straffa barnen pga färäldrarnas agerande? Det är i så fall ett mycket osvenskt perspektiv. 
  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • Ons 2 mar 2016 10:03 #546
  Kung Markatta skrev 2016-03-02 09:53:01 följande:
  Nej, det ska de så klart inte.

  Kan du svara på frågan vad du tycker att polisen borde gjort istället? Tårgas kanske var det minst dåliga alternativet man hade.

  Det finns exempel på att barn har dött av tårgas.

  Om det fanns risk för att oskyldiga barn kom till fara så skulle alternativet att släppa igenom barnfamiljerna och begärt förstärkning varit bättre än att spruta tårgas på barnen.


  Av de som skadades så pass att de var i behov av sjukhusvård var mer än hälften barn.


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • Ons 2 mar 2016 13:18 #550
  SmalaSara skrev 2016-03-02 12:55:53 följande:
  Släppa igenom barnfamiljerna? Hur då? Har du sett den uppretade folkmassan med stenar och andra tillhyggen? Tror du verkligen de snällt hade låtit barnfamiljer passera och själva stannat kvar bakom stängslet?

  Frågan är väl vd som kommer att hända framöver när alltfler trycker på. Ska man försöka hålla gränsen så kommer det att bli fler tragiska incidenter; säkert värre än denna. Eller ska man låta folk promenera in som de vill?

  Vi pratar om desperat flyktingar som varken tillåts återvända dit dom kom ifrån eller tillåts fortsätta dit dom vill. Den Makedonska regeringen och dess polis har ett ansvar för att att situationen har utvecklats som den har gjort och måste nu agera så att inte oskyldiga barn drabbas.

  "Små barn beskjuts med tårgas medan tungt beväpnad polis vaktar gränsen. I grekiska Idomeni förlorade Europa all sin värdighet" bra debattinlägg av 
  Negra Efendi? i SVD:

  www.svd.se/i-idomeni-forlorade-europa-all-sin-vardighet/om/flykten-till-europa

  "Bilder som borde fylla alla européer med skam" Bra artikel av Tomas Lundin i SVD

  www.svd.se/bilder-som-borde-fylla-alla-europeer-med-skam


   


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • Ons 2 mar 2016 13:23 #552
  Moderno skrev 2016-03-02 13:10:46 följande:
  Man kan nog inte förvänta sig att den makedonska polisen ska ha ett svenskt perspektiv i sina ingripanden, även om jag antar att du syftade på något annat.

  Själv anser jag att det inte var proportionerligt att använda tårgås när barn är inblandade - oavsett föräldrarnas agerande. Man borde ha gjort något annat. 

  Det intressanta i sammanhanget är dock  v a r f ö r  man kände att det var befogat att trots allt använda tårgas. Först då kan man veta säkert. 

  Till exempel i en hypotetisk situation där det finns risk för att en polisman skadas eller till och med dödas, så skulle jag nog ändå anse att det i vissa fall kan vara försvarligt att använda tårgas - även om det funnits en risk att barn drabbas - för att hindra attacken, om man gjort allt som rimligen kunnat förväntas för att förvarna och förebygga onödiga skador (däremot aldrig i syfte att uteslutande hindra kvinnor med med unga barn). Mycket beror på situationen och det är därför viktigt att alla fakta läggs fram så objektivt som möjligt.

  Huruvida det gjorts så i det här fallet kan jag inte bedöma (eftersom jag inte alls satt mig in i rapporteringen). 
  Om du läser vad jag skrev igen så ser du att jag syftade på Kung Markatta ...
  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • Ons 2 mar 2016 13:32 #553
  SmalaSara skrev 2016-03-02 13:23:08 följande:
  Du svarar som vanligt inte på några frågor. Bara mal på om dina favoritgrejer. Väldigt trist.

  Jag har ju redan svarat på frågan! Det är helt oacceptabelt att Makedonien vägrar låta vissa flyktingar att återvända och att fortsätta. Självklart så leder detta till stor desperation. Nu har Makedonien hamnat i en situation då oskyldiga barn drabbas. Då måste Makedonien agera för att lugna ner situationen. De kan de göra genom att låta flyktingar passera i någon riktning (antingen till de land som flyktingarna kom i från eller till det land som flyktingarna vill fly till). Under alla omständignheter så tycker jag att alla barnfamiljer skulle tillåtas lämna detta oroliga område.


  Vad är din kommentar till att Makedonska polisen sprutar tårgas på små barn? Tycker du att det är en acceptabel utveckling?


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • Ons 2 mar 2016 13:41 #555
  Kung Markatta skrev 2016-03-02 13:36:12 följande:
  Stefan Löfven borde läsa artikeln och sedan gå hem och skämmas riktigt ordentligt.
  Finns det någon Svensk politiker som undslipper skam?

  Jag kan se Jonas Sjöstedt och psrtiledningen för FI. Kan du se någon fler?
  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • Ons 2 mar 2016 18:29 #560 +1
  SmalaSara skrev 2016-03-02 16:13:10 följande:
  Nej. Du skriver bara att makedonska polisen borde "agera annorlunda" och "ta ansvar" och "släppa igenom barnfamiljer". Jag undrar hur fasen de skulle ha gjort i denna situationen. De blev attackerade.

  Jag anser inte att den uppkomna situationen är makedonska polisens ansvar. Ansvaret ligger på EU och faktiskt hela FN. Vi har ett jättenproblem med ingen lösning i sikte. Något drastiskt måste göras helt klart.

  Det här med barnen vet jag inte vad jag ska tycka. Att använda barn som någon slags Sköld när man går till attack för att inte själv bli attackerad gör att ett svårt moraliskt dilemma uppstår. Hur många barn fanns egentligen i närheten? Vilka möjligheter finns att få barnen därifrån? Varför hade man öht med barn när man attackerar beväpnad polis? Vilka andra möjligheter hade polisen? Var polisens egna liv hotade? (Det ser så ut på en film därifrån och en polis blev också skadad av stenkastningen.)

  Fanns det andra möjligheter för polisen utan att de själva blev dödade eller skadade borde de använt dem. Men jag vet inte vd det skulle vara. Vet du?
  Det är Makedonien som beslutat att inte låta vissa av flyktingarna lämna landet detta leder självklart till desperation och ökade spänningar.

  Bra att du har anslutit dig till den svenska regeringens uppfattning att EUs medlemsstater har ett gemensamt ansvar att hantera den pågående flyktingkatastrofen.

  Varifrån kommer uppgiften om att föräldrar har använt sina barn som sköldar? Oavsett vad som har hänt så är det inte försvarbart att poliser sprutar tårgas på oskyldiga barn.

  Har mkt på jobbet och kan bara svara sporadiskt idag.
 • Ons 2 mar 2016 21:44 #564
  Hykkk skrev 2016-03-02 18:45:10 följande:

  Ingen människa och därmed ingen media är opartisk. Jag tycker att det är obehagligt att SVT och SR fått stämpeln som opartiska och sanningssägare eftersom det finansieras av skatter.

  Jag förstår att alla multikulturalister anser att public service är opartiskt när 80 % av de anställda röstar rödgrönt varav 50 % MP, och man konstant promotar mångkultur och hög invandring som något bra.

  Hade det varit 80 % högerväljare, varav 50 % SD-sympatisörer anställda samt att kritik mot invandring och mångkultur var normen på public service så hade många rödnäsor ansett att det var extremt partiskt.

  Jag menar på att det är dags att avskaffa public service då det inte är mer än en propagandakanal för vänstern, och en sådan skall inte skattefinansieras av hela folket.


  Om du bläddra några sidor bakåt så finner du att vi redan har avverkat diskussionen gällande partisympatier hos anställda på SVT och SR. Du kommer också att finna att förtroendet för SR och SVT är mycket stort bland borgerliga väljare.


  Att Svensk public service skulle vara vänstervridet är ett tankefoster.


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll