Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    KillBill skrev 2016-07-09 20:54:13 följande:
    Den stora nyheten gällde egentligen inte den tyska ubåten utan det faktum att marinen avskrivit det viktigaste beviset på att en främmande kränkning hade skett.

    Alliansens försvarspolitiska talesmän gick i taket trots att de tydligen var informerade..

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...
    Det handlar om SR:s påståenden om tyska ubåtar i svenska vatten trots att ingen annan kunnat bestämma, eller pekat ut någon nation. Och deras "miss" att inte skriva om att ambassaden redan hade förnekat det hela.

    .
    Dessutom blandar du ihop incidenterna. Men det är lätt gjort för det är åtminstone tre olika det handlar om.

    Marinen hade redan sedan länge förklarat att det viktigaste beviset" var oklart. Andra bevis räckte dock för att konstatera kränkning.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-10 10:17:22 följande:
    Är du inte ganska naiv om du tror att den tyska ambassaden skulle erkänna att den tyska marinen skulle ha kränkt svenskt territorium?
    Som du kan läsa i tweeten handlar det inte om huruvida den tyska ambassaden är ärlig eller inte utan om att ambassaden redan för en månad sedan förnekat detta medan SR ändå skriver att ambassaden "inte känner till" saken.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-10 11:06:43 följande:
    Är din källa ett Tweet?

    Jag vet inte om du vet hur Twitter fungerar men sedan du länkade till denna Tweet så har har det tillkommit massor av Tweets och det går därför inte att veta vilket Tweet som är ditt bevis.
    Vad sägs om att läsa tweeten till att börja med?

    Hade du gjort det hade du sett länkarna i den och kunnat diskutera utifrån innehållet i dessa.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-10 11:47:32 följande:

    Sorry, jag hade klickat på den senaste tweeten som du hade länkat till men den handlade om något annat. Jag undrar fortfarande hur troligt det är att ett land, på frågan från en privatperson eller genom ett tweet på twitter skulle  erkänna att de har kränkt ett annat lands territorium? Är det inte väldigt naivt att tro att det skulle ske? Vad tror du jag får för svar om jag ringer ryska ambassaden och frågar dem om Ryssland har kränkt svenskt luftrum på Gotland?


    Om vi tror att främmande nationer svarar sanningsenligt på Twitter på frågor om försvarshändelser så finns det säkert utrymme att minska det svenska försvaret.


    Problemet är att SR påstår att ambassaden "påstår sig inte känna till saken" medan ambassaden redan en månad tidigare FÖRNEKAT saken i ett direkt svar till SR. Varför bortser SR från det svaret?

    Om ambassaden ljuger eller inte är irrelevant för kritiken mot SR.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-12 11:57:49 följande:

    Så du menar att om SR får tips om att den svenska marinen har observerat en tysk ubåt på svenskt territorium så bör man inte rapportera om detta?


     


    Läs igen.

    Vi andra konstaterar att SR "missat" svaret från ambassaden när de vill presentera sin teori.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-12 18:44:31 följande:
    Läs förklaringen från Ekots chef. Läs vad moderaternas försvarspolitiske talesman säger. Mer och mer tyder på att Ekot har haft anledning att rapportera om att ubåten som kränkte svenskt territorium (enligt källor till Ekot) var tysk.
    Och förklaringen från "oberoende" SR Ekots chef till varför de bortser från ambassadens nekande och istället låtsas om att ambassaden "inte vet någoting om frågan" är ... ?

    Länk?
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-12 20:59:34 följande:
    I inlägg #894 länkar jag till Ekochefen och moderaternas försvarspolitiske talesman.

    Tycker du att public service alltid ska tillfråga främmande makt om de har kränkt svenskt territorium? Ska Kreml alltid få möjlighet att dementera misstänkta kränkningar av svenskt territorium?
    Den länken innehåller ingen förklaring till varför "opartiska" SR låtsades om att ambassaden inte redan hade svarat nekande.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?