Inlägg från: Anonym (,mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (,mamma)

    Dotter kallad till rättegång.. Vad gör man?

    Det är nog detta som behövs. Du har låt henne om ryggen, skyddat henne och gått på hennes ursäkter vilket bara gör det lättare att fortsätta. Hon är vuxen, 20 år gammal. Hon valde själv att köpa droger trots att hon VET vad det kan innebära. Hon valde också själv att ljuga för polisen och vägra kissprov. Hon VET att det är fel och dumt att ljuga för polisen men du ursäktar hennes beteende och gnäller om att hon inte fått information om konsekvenserna. Som om det vore polisen som gjort fel när hon ljög för dom. Vad trodde hon skulle hända? Förstår hon inte att det blir rättegång om man ljuger för polisen? Trodde hon att dom släpper alla som vägrar erkänna?

    Hon har själv, medvetet och aktivt valt att förstöra sitt liv. Varför ska du försöka hitta kryphål? Varför ska hon slippa de konsekvenser som alla andra får ta för samma beteende?

    Troligtvis så behöver hon nå botten ordentligt och känna att ingen räddar henne. Bara då kommer hon på riktigt fatta att hon sabbar sitt liv och att inte ens mamma kan skydda henne från konsekvenser.

  • Anonym (,mamma)
    klyban skrev 2016-01-08 15:39:42 följande:

    Finns inget som säger att det är en dålig väg, bara för man tar cannabis.

    Är trött på detta stigmatiserandet hela tiden.

    De flesta lever normala och produktiva liv ändå.


    Vad som är ett normalt och produktivt liv kan ju diskuteras. Många som lever med ett cannabis(miss)bruk förstår iinte själv hur misslyckade dom är.

    Ett exempel är en galen islänning som jag känner.

    Han raljerar ofta och länge om cannabisens fördelar. Om hur stigmatiserat det är, att det mindre farligt n alkohol osv. Att det är den dumma regeringen som förbjuder det av diverse galna anledningar...Han ser sig själv som ett bra exempel på att det går att "bruka" och samtidigt ha ett normalt liv. Han ser sig själv som intelligentare än dom flesta, kreativ och framgångsrik.

    Alla andra ser en helt annan bild. Han kan inte behålla ett jobb ( enligt honom beror det alltid på att chefen är dum. Det har inget med att han aldrig kommer upp i tid på morgonen), han är en urusel förälder( sätter alltid sina egna behov framför barnets men i hans egna ögon är han en bra pappa), han är ovårdad och luktar skumt, han är usel på förhållande, han blir aggressiv mot alla som ställer lite krav på honom, han hatar alla myndighetspersoner och tror att dom dömmer ut honom för att han rökar ( han ser inte att det beror på att han beter sig illa, inte sköter tider osv) och han är extremt trögtänkt och långsam. Men enligt honom lever han ett framgångsrikt och bra liv.... Hans måttstock är ganska sabbad.
Svar på tråden Dotter kallad till rättegång.. Vad gör man?