• Äldre 7 Jan 21:05
    43164 visningar
    738 svar
    738
    43164

    Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?

    Det är nog inte många som inbillar sig att alla män vaknar upp ur sin misogyni när de passerat landsgränsen. Problemet är bara att vad sjutton gör man när miljontals kvinnor, barn och män slaktas, våldtas och förslavas? Hur sorterar man människor? Vilken man är misogyn och vilken är det inte? Och om han är det, har han förverkat sin rätt att leva? Hur är det med svenska misogyna män, är de mindre värda? Osv osv

  • Äldre 7 Jan 21:10
    #6

    Och ja, jag tycker det är osmakligt att önska någon våldtäkt. Det säger ganska mycket om din egen kvinnosyn. Men jag förstår vad det är som gör att någon tänker som du, jag förväntar mig inte sådär jättemycket av mänskligheten överlag.

  • Äldre 7 Jan 23:13
    #9
    +2
    Anonym (Hemsk?) skrev 2016-01-07 23:07:01 följande:

    Men sluta tramsa!

    Jag har inte någonstans skrivit att jag önskar någon våldtäkt. Jag skrev bara att jag inte bryr mig när kvinnor som grupp råkar ut för en situation de försatt sig själva i.

    Varför ska jag bli chockerad när invandrarmän ger sig på kvinnor i Sverige? Det är framförallt kvinnorna här i Sverige som har velat ha hit dem. Som man bäddar får man ligga.


    Det är väl du som tramsar när du startar tråden. Du struntar väl i vad vi tycker om dig, så varför frågar du?

    Men okej, du tycker det är kvinnors egna fel när de blir våldtagna, de har ju röstat på de rödgröna som invandrarmän. Logiskt. Var drar du gränsen efter det? Får vi skylla oss själva i några andra situationer? Klädsel? Alkoholpåverkan?
  • Äldre 8 Jan 01:03
    #17
    Anonym (Hemsk?) skrev 2016-01-08 00:48:05 följande:

    Vem hade du annars tänkt lägga skulden på?


    Jag lägger inte helt otippat skulden på förövarna. Det gör jag även när den våldtagna varit lättklädd och alkoholpåverkad.
  • Äldre 10 Jan 15:15
    +2
    Konstatera skrev 2016-01-10 11:48:48 följande:

    Vi har redan ett helhetstänk. Män våldtar. Det som är unikt i detta fall är hur ett tiotal män kan agera på detta vis i dels Köln, men även i Kalmar och Helsingfors under perioden av några dagar. Speciellt med tanke på att detta varit främmande i Europa sedan tidigare.

    Allting annat är att släta över denna frågeställning, eftersom att detta är ett relativt nytt fenomen västvärlden under fredstid. Vill du skriva om svenska män som våldtar kvinnor bakom sagda dörrar, ska du inte göra misstaget att blanda ihop detta med Köln. Det är skillnad på grupp och enskild våldtäkt,

    //Det påminner väldigt mycket om krig, där män våldtar de besegrades fruar som ett tecken på ultimat förnedring, om jag ska vara ärlig.//


    Jag tycker absolut att det är intressant vad det är som ligger bakom dessa händelser nu, om det är organiserat eller inte. Men det finns ju oerhört många fler trådar som maler detta, här är väl temat att TS tycker att alla som inte röstat på SD förtjänas att våldtas. Därefter ansluter sig diverse här som anser att kvinnor dessutom får skylla sig själva när de är utomhus när det är mörkt.

    Den kvinnosynen är samma kvinnosyn som TS mfl anser att vi lockat in i landet. Det är ganska rimligt att diskutera sambandet där och att ta upp hur svenska kvinnor redan har det med svenska män.
  • Äldre 10 Jan 17:21
    Konstatera skrev 2016-01-10 15:59:26 följande:

    Det som är intressant är att urskilja vad som skiljer denna händelse, från tidigare händelser utförda av svenska män. Det är relvant att ta upp detta, då det är vad som triggar igång TS reaktion. 

    För övrigt är du nog lite SD-fixerad. När jag läser TS startinlägg, är det inte alls tydligt att tråden ska handla om att alla som inte röstar på SD förtjänar att våldtas. SD nämns inte och det finns andra partier att rösta på. Jag skulle ex kunna argumentera för attett KD utanför Alliansen i regeringsställning hade bedrivit en mer restrektiv invandringspolitik. TS påstår nog inte heller att de förtjänar att våldtas, utan beskriver att han själv har svårt att känna empati för de som våldtas. 

    TS vinkel är mycket märklig för övrigt. 

    För att addera något. Många svenska män har en taskig kvinnosyn. Men att påstå att vi har lika taskig kvinnosyn som ex invånare i många muslimska länder är nog att ta i! Män är ett bilogiskt faktum, men olika män utsätts även för olika ideläror. Jämför kristna män i västvärlden idag, jämfört med kristna män på 1400-talet. Har det skett något i hur mannen ser på kvinnan? Jag vill nog mena det, trots allt. Feminsmen som fick genomslag i västvärlden på 1900-talet är en sådan faktor som varit mycket givande för samhällsutvecklingen och balansen mellan könen. Feminismen har dock knappast varit lika stark i ex Mellanöstern. Att då påstå att svenska män har lika taskig kvinnosyn, är att påstå att feminismen varit helt poänglös. 


    Hur tänker du kring sista meningen i första stycket, menar du att vi genom att diskutera det unika med dessa händelser nu lättar trycket på TS frustration?

    Feminismen har inte varit poänglös men att tro att den gjort enorma underverk med svenska mäns kvinnosyn är lite naivt, tycker jag. Jag gissar bara nu men det är nog få feminister som på allvar tror att den där kvinnosynen kommer försvinna under deras livstid, några hundra år till lär vi få lägga på.

    Med det sagt så är det väl inte konstigt att kulturer som inte kommit lika långt vad det gäller kvinnors rättigheter har fler misogyna män, och jag vet inte om det är särskilt många som ifrågasätter det heller.

    Det vi däremot pratar om är att den frihet svenska kvinnor här beskylls för att ha sumpat nu, aldrig funnits. Ju mer vi rör oss bland folk desto fler övergrepp är vi med om, och det är inte så att svenska förövare är några som helst undantag. En stor andel kvinnor utsätts för en mindre andel män, och dessa män kan vara vilka som helst.

    Det handlar inte om att vi bara kikar på statistik och media när det kommer till det här, utan vi bygger vår bild till största del på våra tidigare erfarenheter. En kvinna som blivit utsatt för bara arabiska män, undviker sannolikt arabiska män lite mer än andra. En kvinna som blivit utsatt för män ur alla samhällsklasser, yrken, hudfärger, politisk tillhörighet, ålder etc är mer benägen att misstänka alla män. Och det här har samma effekt som terror för en individ, man blir rädd och minskar på allt som ökar risken för att bli utsatt, och det är väldigt mycket.

    Och här kommer TS mfl och anser att alla kvinnor får skylla sig själva för att de röstat på att bli våldtagna och därmed bli av med sin frihet. Senare visar det sig att vi även får skylla oss själva om vi är ute på kvällen. Vidare har vi ju berusning, valet av kläder och sexuell historia etc. Så var det med den friheten vi hade. Har svenska kvinnor frihet eller inte? Ja/nej?

    Att diskutera det fullständigt absurda med TS kvinnosyn och hans tråd är inte att släta över det unika som hänt i Köln och Kalmar.

    Angående dessa marockanska ungdomar som jag uppfattat det som att det var, vilka vuxna var det som hämtade upp alla dessa ensamkommande barn som försvann på stationen? Det kan absolut vara organiserat, personligen tror jag det. Jag tycker inte ämnet är ointressant att diskutera.

    Men i den här tråden måste vi väl få kunna diskutera ämnet i TS utan att beskyllas för att släta över händelsen i Köln och Kalmar? Vad som triggar förakt av TS slag är absolut intressant dock, men att addera fler perspektiv är fortfarande inte att släta över. Och det känns positivt att du tycker TS inställning är märklig.
  • Äldre 10 Jan 17:56
    Rutgers skrev 2016-01-10 17:48:37 följande:

    I Köln enligt edition.cnn.com/2016/01/08/europe/europe-new-year-alleged-violence/

    The suspectsinclude nine Algerian nationals, eight people from Morocco, five from Iran and four from Syria, German interior ministry spokesman Tobias Plate said. Two are German citizens, while one each are from Iraq, Serbia and the United States.

    Enligt www.welt.de/politik/deutschland/article150813517/Das-Phaenomen-taharrush-gamea-ist-in-Deutschland-angekommen.html

    är det en tävling.


    En tävling? Du får ursäkta men min tyska är lite rostig..
  • Äldre 10 Jan 19:05
    +1
    Smecker skrev 2016-01-10 19:00:19 följande:

    Vad kallar du beteendet när svenska tjejer blir omringade av svenska killar och sexuellt ofredade? Sker garanterat veckovis, om inte dagligen, i svenska högstadier, och har skett i decennier. Vad är unikt med att grupper av killar ofredar tjejer? Såg det senast förra helgen utanför ett köpcenter där jag bor, fina välkammade svenska killar som omringade en tjej och tafsade på henne, tack och lov ingrep ett par ordningsvakter. Kraftfullt.


    Tja, det brukar kallas "boys will be boys" väl va?
  • Äldre 10 Jan 19:08
    Anonym (lögn) skrev 2016-01-10 19:07:13 följande:

    Det där är bara vidrig lögn.

    Skulle SVENSKA då inte araber som redan är här utan svenskar omringa tjejer dagligen för att våldföra sig på dom sexuellt genom att trycka i fingrar i diverse kroppsöppningar för att avsluta det att vråla hora och torka sina fingrar i ansiktet på dom utsatta?

    Det var i alla fall det som hände i bland annat Tyskland du får nog försöka hitta nått som ens kommer nära i i brutalitet och barbarism på svenska skolor, källa tack.

     


    Eh, JA.
  • Äldre 10 Jan 21:51
    Konstatera skrev 2016-01-10 19:57:11 följande:

    Klart ni ska få debattera TS kvinnosyn. Mitt svar gällde dock en debattartikel som länkades där Fi ville påminna oss om att även svenskar våldtar. Jag menar att det ungefär vore som att påminna Norgmännen om att även muslimer begår terrobrott efter Utöya, som många ex SD-anhängare de facto också gjorde. Det här är lika illa. Bir dock lite fel att påstå att jag anser att ni inte får diskutera det förhållningssätt TS beskriver. Skillnaden här är det faktum att ni svarar på en annan persons funderingar och har således all rätt att kritisera den realitet som TS presenterar om ni anser den vara felaktig eller överdriven. 

    Jag personligen anser att få etablerade och betalda debattörer gjort ett bra jobb med att mana till diskussion gällande de faktiska situationer som uppstått den senaste veckan. Det är min kritik. 

    Jag är för övrigt mycket ödmjuk i denna diskussion, då jag inte är någon kvinna och bör egentligen inte heller uttala mig om vad ni tycker är obehagligast. Naturligtvis kan det vara individuellt det där och upplevelserna varierar säkerligen beroende på vart du bor och vem du är. Men jag gissar ändå att rätt många kvinnor blir ännu lite mer oroliga efter det som nu skett på offentlig plats, även fast de redan innan varit oroliga? Ungefär som vid en terrorattack! Jag förstår därför inte hur det hjälper dessa kvinnor som eventuellt just nu känner en extra oro, att påminna dem om att även svenska män våldtar? 

    Jag menar att medias (och diverse hobbydebattörer) ingång är helt fel i detta sammanhang. Jag är den första som menar att svenska mäns våld och sexism mot kvinnor bör debatteras i offentligheten mer frekvent än vad det redan gör(helst av lite kompetent folk och inte agendadrivna kärringar). Men inte i samband med att flera unga kvinnor våldtagits och förnedrats av ett tjugotal män med utländsk härkomst. Det är fegt och det är bagetaliserar händelser som förtjänar mycket stor uppmärksamhet eftersom att det rör sig om exceptionella händelser. 

    Som man i detta fall, får jag för övrigt titta på den statistiken som finns tillgänglig, och jag kan även se att vi finner en rätt stor överepresentation när det kommer till våldtäksdomar vad avser invandrare. Det är vad det är. Låt oss fundera kring varför det ser ut så här. Det går inte att generalisera i denna topic. 

    Jag menar; svenska män mördar, men mördar vi lika mycket som män från ex Honduras? Jag anser att volym är viktigt, vilket är anledningen till varför vi inte kan likställa alla män och placera dem inom samma strukturella problemmodell. Vi behöver diskutera särskilda grupper, för att på så vis också komma fram till en rimlig skademinimering. Det kräver därtill att vi talar klarspråk. Det är väl ändå det som måste vara viktigast? Att få ned dem faktiska siffrorna? Jag får dock uppfattningen att det viktigaste snarare är att framhäva sig själv som en god människa.


    Jo fast artiklarna har ju uppstått just för att många spelar på detta, och använder kvinnors utsatthet och förlust av frihet som argument för att minska invandringen, samtidigt som de i nästa andetag skuldlägger kvinnor för vad de röstat på. Dels hycklar de och dels är det felaktigt att påstå att vi har den där friheten de anser att vi kommer bli av med, och felaktigheter kommer alla alltid att dementera, därav artiklarna. Orsak-verkan.

    Men visst kan man kika lite på vad som skiljer olika kulturer åt. Men då måste man jämföra rätt fenomen här, t ex förhållningssätt till utländska kvinnor man tror är lättillgängliga. Vad säger statistiken om sexuella övergrepp på svenska kvinnor från Asien? Sexuella övergrepp mot asiatiska kvinnor i Asien? Dito där svenska (och västerländska) män varit förövarna ställt mot övergrepp på svenska kvinnor i Sverige där utomeuropeiska män varit förövarna?

    Sen är statistik en sak och konsekvenser en annan. Även om vi säger att det är färre svenska män än män från andra kulturer som ger sig på svenska kvinnor, så kan det vara tillräckligt många svenskar för att det ska begränsa kvinnors frihet.

    I övrigt väntar vi väl med spänning på just fakta om vad som egentligen hänt, det är ju oerhört relevant att veta om det är organiserat eller om det är, som så många antyder, "bara" är gäng med primitiva unga sexuellt och ekonomiskt frustrerade (utländska) vildar. Jag lovar att det lär skrivas så tangentborden glöder så fort det finns något att skriva om.

    Och spekulera kring åtgärder kan vi väl göra i någon av de andra trådarna, här undrar TS om han hemsk på grund av sin kvinnosyn och då diskuterar vi väl det? Och till svar har han fått att den liknar den kvinnosyn han inte vill ha här i landet, och att han delar den med fler svenskar som dessutom anslutit sig till tråden vartefter här. Tror du de själva vill diskutera hur vi får bukt med kvinnosynen de har? Vill du bidra?
Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?