• Anonym (Hemsk?)

    Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?

    Med tanke på det som uppmärksammats i Köln, Hamburg och nu senast Kalmar där ett stort antal kvinnor ofredades sexuellt på nyår.

    www.dn.se/nyheter/sverige/otal-sexuella-ofredanden-i-kalmar/

    Är jag en hemsk människa som inte bryr mig särskilt mycket? Jag menar, det är ju framförallt Europas och inte minst Sveriges kvinnor som själva valt att de vill ha det såhär?

    Det är framförallt kvinnor som slåss för socialism, feminism och öppna gränser och nu får skörda frukten av de politiska krav de själva ställer när de inte längre kan gå säkra på stan utan att bli överfallna och tafsade på eller våldtagna.

    Europas och Sveriges kvinnor fick rösträtt, de fick ett val och nu har de kollektivt valt att avskaffa sin egen frihet eftersom de uppenbarligen är obekväma med den.

    Är jag cynisk om jag resonerar så?

  • Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?
  • Anonym (Runner)
    Anonym (Hemsk?) skrev 2016-01-08 14:33:14 följande:
    Om jag nu lider av bristande intelligens så kanske du, som är så intelligent, kan peka på var resonemanget haltar?

    Annars har du precis lyckats projicera dina egna tillkortakommanden på mig. Men jag ska inte drista mig till att komma med samma påhopp eftersom du troligen redan lider av det så det räcker.

    Att generalisera är, tvärtom, något som kräver intelligens. Att generalisera är dessutom ofta viktigt för att kunna fungera i ett samhälle eller fatta viktiga och framförallt korrekta beslut.
    Nej, generaliseringar ägnar sig den åt som saknar förmåga att se större sammanhang och olika perspektiv.
    Det i sig är tecken på bristande intelligens.
    Något du inte direkt har imponerat med i tråden. 
    Din syn är enögd och svartvit. 
    Och din reaktion och resonemang är ett barns. 
    För mig låter du som en svag man. 

    Vad är det för viktiga och korrekta beslut du ska fatta här i tråden som rättfärdigar att du generaliserar?
  • Anonym (Runner)
    Anonym (Hemsk?) skrev 2016-01-08 14:28:37 följande:
    Det är inte riktigt vad jag skriver. Om du hade haft grundläggande läsförståelse hade du dessutom sett och förstått att det inte är vad jag skriver.

    Jag konstaterar bara att Sveriges och Europas kvinnor, som grupp, propagerar för ett samhälle som leder till att det blir mer otryggt för dem att leva i.

    Oavsett det handlar om att ta hit fler män från Afrika och arabvärlden, att man ska ge sexualförbrytare och våldsbrottslingar en "andra chans" och införa mildare straff eller helt enkelt med vett och vilje väljer att bli tillsammans med en kvinnomisshandlare.

    Då måste jag, som man, fråga mig om jag ska känna någon som helst sympati för kvinnor som grupp över att de faller offer för sina egna dåliga livsval.

    Och här i tråden är det ju många som fortsätter med att propagera för att den här samhällsutvecklingen är rätt. Så case closed.

    Kvinnor sitter här och försvarar den framtid de går tillmötes och varför ska då jag klaga? Varför ska jag bry mig när inte ens kvinnorna själva gör det?
    Låt mig sen nu, du anser alltså att det är ok att straffa alla flyktingar kollektivt genom att neka dom skydd  för vad enstaka individer gör? 
    Har jag förstått dig rätt då? 
  • Anonym (Runner)
    grind skrev 2016-01-08 16:38:58 följande:
    Jag bryr mig mig men jag låter inte empatin fördunkla mitt beslutsfattande. Utövar du medmänsklighet måste du också beakta konsekvenserna. Jag bryr mig om kvinnorna som blir våldtagna och sexuellt ofredade för att Sverige ska utöva sin s.k. medmänsklighet. Var finns din empatin gentemot dessa kvinnor? För det är den politik du förespråkar som orsaken till deras lidande.
    Visst det är en aspekt, sen finns det ett flertal andra att ta hänsyn till. 
    Det är helheten som ger beslutet. 
    Låt mig fråga dig samma sak som jag frågade ts. 

    Anser du att det är ok att straffa alla flyktingar kollektivt genom att neka dom skydd för vad enstaka individer gör? 
  • Anonym (Runner)
    Mahmoud al Salafi skrev 2016-01-08 17:20:46 följande:
    Nu var det varken frågan om "äckliga sv*n" eller vilka kvinnor som helst. Det var kvinnor som var ute och festade ensamma utan sällskap av sina män eller manliga släktingar. Kvinnor som klär sig anständigt och vistas ute i manligt sällskap skickar inte ut inviter och blir behandlade med respekt.
    Jag antar att du är en provokatör, men ändå.

    Om du vill bedriva en medeltida syn på kvinnor får du åka till ett land där det är kultur. 
    Ska du befinna dig i västvärlden ska du hålla dig inom lagens råmärken.
    Du får förstås tycka vad fan du vill, precis som jag får tycka som jag gör om såna som dig. 
    Kvinnor rör sig precis som dom vill i det offentliga och det ska dom kunna göra utan att bli antastade, dom män som inte fattar det ska antingen sitta bakom bom och lås eller utvisas ur landet. 

    Vilka kvinnor väljer att gå med eller ingen alls angår ingen annan än kvinnan själv.
    Och hon har exakt samma rätt som en man att få gå ifred. 
    Så ser det ut här och det får du lov att acceptera om du ska vistas fritt ute i det här samhället.

    Män som har förstått att respektera kvinnor och se dom som jämställda, blir bemötta med respekt, resten ses på med förakt. 
  • Anonym (Runner)
    Mahmoud al Salafi skrev 2016-01-08 17:20:46 följande:
    Nu var det varken frågan om "äckliga sv*n" eller vilka kvinnor som helst. Det var kvinnor som var ute och festade ensamma utan sällskap av sina män eller manliga släktingar. Kvinnor som klär sig anständigt och vistas ute i manligt sällskap skickar inte ut inviter och blir behandlade med respekt.
    Och jo, i min bok var dom äckliga svin som inte förtjänar min respekt.
  • Anonym (Runner)
    Anonym (Hemsk?) skrev 2016-01-08 17:31:31 följande:
    Ja, till viss del. Som man har jag också konkreta förslag på hur vi ska råda bot på att män utsätter kvinnor för väldigt mycket ondska. Eller åtminstone avhjälpa problemet något.

    Ett sådant är att inte ta hit en massa män till Sverige som våldtar eller ofredar kvinnor sexuellt.
    Ett annat förslag är att vi låser in de män som gör andra illa, eller skickar hem dem igen.

    Men det är idéer och förslag som ni kvinnor tycker är hemska och inhumana. Det är ni som vill "öppna era hjärtan" för alla stackars flyktingar och då även får våldtäkter och övergrepp på köpet.

    Jag kan ärligt säga att jag hade skämts rejält för att vara man om förhållandet varit det omvända och det framförallt var män som ville ha öppna gränser och ni kvinnor som bönade och bad om att stänga gränsen för att ni ville slippa bli våldtagna och även i framtiden kunna känna er trygga i samhället.

    Sedan haltar din jämförelse på en punkt till. Det är inte en majoritet av alla män som mördar, våldtar och krigar. Inte ens i närheten.

    Men det är en majoritet av alla kvinnor som är för den samhällsutveckling vi ser just nu. Bara i denna tråd är det många kvinnor som understryker poängen med hela min tråd genom att skriva att de tycker det är bra med en fortsatt stor invandring.

    Proportioner är något du tycks ha svårt för, liksom konsekvenstänkande i största allmänhet. Det har kvinnor ofta svårt för i och för sig, så det är kanske inte så underligt.
    Jag håller med, jag tycker inte heller vi ska ta hit män som våldtar eller ofredar vare sig andra män eller kvinnor. 
    Problemet är ju bara att man vet inte vem som kommer att bete sig så när dom står vid gränsen, det är ju inte som så att dom bär en skylt där det står förövare på. 
    Så hur vet man vem man ska neka inträde.
    För det är ju i min bok inte acceptabelt att skicka ut oskyldga som är den abosluta majoriteten för vad några få svin hittar på. 
    Så hur säkerställer man det? 
    Att låsa in och skicka hem det är väl precis det vi gör i Sverige också när det går att göra. 
    Och det är ju bra, här är vi återigen ense. 
  • Anonym (Runner)
    Anonym (Hemsk?) skrev 2016-01-08 17:39:12 följande:
    Skilj på individ- och gruppnivå.

    Om jag läser om en kvinna som utsatts för något hemskt tycker jag givetvis att det är tråkigt.

    Men att det gnälls över att kvinnor, som grupp, inte kan känna sig trygga längre eller inte vågar gå ut i Köln eller Kalmar känner jag ingen eller lite sympati för.

    Det är ju kvinnorna själv, som grupp, som velat ha det så. Ibland får man helt enkelt tänka sig för innan man önskar sig något.

    Sedan kanske det var ett misstag att överhuvudtaget ge kvinnor rösträtt eller medbestämmande i samhället, jag vet inte. Jag funderar på ibland om kvinnor kanske saknar förmåga att inse sitt eget bästa. Och då kan jag på sätt och vis känna en skuld som man för att vi som män gett kvinnor ett inflytande de inte klarar av att hantera.

    Men jag vet inte om det synsättet är så konstruktivt. För vem avgör egentligen, rent objektivt, att något kön eller någon samhällsgrupp skulle ha rätt att beröva en annan grupp dess rättigheter.

    När man får makt över sitt eget öde innebär det också att man får makt att frånsäga sig sina egna rättigheter, vilket Sveriges kvinnor gör.
    Så kan man inte tänka.
    Då gör man det alltför lätt för sig.
    Grupper som du skriver om, består av individer.
    När du skriver om grupper så skriver du också på individnivå, du ger dig på varenda kvinna, även den där du skulle tycka synd om ifall hon blev drabbad. 
    Det funkar inte, du måste ner på individnivå om det ska bli seriöst och utan att du angriper varje enskild kvinna som du gör nu. 
  • todo nada
    Anonym (Hemsk?) skrev 2016-01-07 20:36:15 följande:

    Med tanke på det som uppmärksammats i Köln, Hamburg och nu senast Kalmar där ett stort antal kvinnor ofredades sexuellt på nyår.

    www.dn.se/nyheter/sverige/otal-sexuella-ofredanden-i-kalmar/

    Är jag en hemsk människa som inte bryr mig särskilt mycket? Jag menar, det är ju framförallt Europas och inte minst Sveriges kvinnor som själva valt att de vill ha det såhär?

    Det är framförallt kvinnor som slåss för socialism, feminism och öppna gränser och nu får skörda frukten av de politiska krav de själva ställer när de inte längre kan gå säkra på stan utan att bli överfallna och tafsade på eller våldtagna.

    Europas och Sveriges kvinnor fick rösträtt, de fick ett val och nu har de kollektivt valt att avskaffa sin egen frihet eftersom de uppenbarligen är obekväma med den.

    Är jag cynisk om jag resonerar så?


    Om du bjuder in en vän på middag, och denne vännen bestämmer sig för att ge dig en smäll på käften, är det ditt eget fel då?

    Är jag hemsk om jag inte bryr mig och tycker att du får skylla dig själv? Du bjöd ju in vännen, du gav denne förutsättningarna för att kunna smocka till dig.

    Svaret på första frågan är: nej, självklart skulle det inte vara ditt fel att en person du visat vänlighet mot gör dig illa på något sätt. Du kan ju omöjligen kunna veta att din vän skulle agerat så.

    Svaret på andra frågan är: ja, jag skulle vara en hemsk människa om jag la skulden för någons dåliga handlande på den som blev utsatt för det.
  • Anonym (Dålig jämförelse)
    todo nada skrev 2016-01-08 18:51:51 följande:
    Om du bjuder in en vän på middag, och denne vännen bestämmer sig för att ge dig en smäll på käften, är det ditt eget fel då?
    Är jag hemsk om jag inte bryr mig och tycker att du får skylla dig själv? Du bjöd ju in vännen, du gav denne förutsättningarna för att kunna smocka till dig.

    Svaret på första frågan är: nej, självklart skulle det inte vara ditt fel att en person du visat vänlighet mot gör dig illa på något sätt. Du kan ju omöjligen kunna veta att din vän skulle agerat så.
    Svaret på andra frågan är: ja, jag skulle vara en hemsk människa om jag la skulden för någons dåliga handlande på den som blev utsatt för det.
    Dock kan man ju inte anta att en vän ska slå en på käften. Om man tar in flyktingar i den mängden vi gör trots att vi vet att det finns många rötägg i den gruppen som beter sig illa så är det ju inget som borde komma som en chocka att detta händer.

    Jämförelsen skulle väl snarare vara att man bjuder in någon man vet är en kleptoman och sedan blir bestulen. Då kan man väl anse att personen får skylla sig själv lite grann?
  • Anonym (Ännu en hycklare)
    Mahmoud al Salafi skrev 2016-01-08 17:20:46 följande:

    Nu var det varken frågan om "äckliga sv*n" eller vilka kvinnor som helst. Det var kvinnor som var ute och festade ensamma utan sällskap av sina män eller manliga släktingar. Kvinnor som klär sig anständigt och vistas ute i manligt sällskap skickar inte ut inviter och blir behandlade med respekt.


    Med dom åsikterna kan du bo i kalifatet, där får du som du vill och kvinnor slipper tydligen bli våldtagna eftersom dom är anständigt klädda. Länder som Sverige är till för människor som kan bete sig civiliserat utan en massa uråldriga regler för att tygla männens lustar. Om en man inte kan vistas kring en ensam lättklädd kvinna utan att våldta så ska han bo i ett muslimskt land. (där våldtäkter aaaaaldrig sker)
Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?