• Äldre 9 Jan 10:05
    3200 visningar
    17 svar
    17
    3200

    Jag gifter mig i sommar - får jag därmed fler skyldigheter gentemot hans barn?

    Hej!

    Jag gifter mig i sommar. Min fästman har en dotter sedan innan som går på fritids. Hon trivs på sitt fritids med sina kompisar (hon brukar vilja vara kvar till 17-17:30 tiden ungefär, hennes pappa hämtar alltid 17:30, då han inte hinner hem tidigare).

    Nu undrar vi om hon fortfarande kommer ha rätt att gå på fritids efter att vi gift oss? Jag är hemma (för att jag vill och kan). Kommer vårt giftermål medföra att flickan inte har rätt till fritids trots att hennes pappa jobbar?

  • Svar på tråden Jag gifter mig i sommar - får jag därmed fler skyldigheter gentemot hans barn?
  • Äldre 9 Jan 10:10
    #1

    Ingen som vet?

  • Äldre 9 Jan 10:16
    #3
    nuharjagbytt skrev 2016-01-09 10:11:37 följande:

    Jag spekulerar, giftermålet gör dig inte till vårdnadshavare och då borde inte sådana krav kunna ställas. Men det kan kanske finnas någon regel vad vet jag.

    Är det någon som antytt att du kommer behöva hämta?


    Nej, inte alls. Det är mer jag som funderar efter att ha läst ang. försörjningsplikt osv som inträder när man gifter sig (alt. skaffar gemensamma barn). Funderade på om det även gäller tider för förskola och fritids då?
  • Äldre 9 Jan 10:32
    #5
    AnkiC skrev 2016-01-09 10:26:27 följande:

    Svar nej. Barnomsorgstid styrs efter vårdnadshavares arbetstider.


    Är du helt hundra på detta?

    Min blivande man ska opereras i höst (mindre operation), men kommer att bli sjukskriven i tre veckor (pga att han har ett tungt arbete). Då är jag medveten om att jag, då vi hunnit gifta oss innan det, är skyldig att betala för hans barn så att hon har samma standard som innan. - Det var efter att jag läste om det som jag funderade kring detta med tider, osv. Inte bara under pappans sjukskrivning då, utan även efter det.
Svar på tråden Jag gifter mig i sommar - får jag därmed fler skyldigheter gentemot hans barn?