• Alice92

    Spjälskydd eller inte?

    Hej, jag är gravid i 6 månaden med vårt första barnoch har funderat på allt vi behöver köpa och vad som inte är jätte nödvändigt. Min sambo och jag har nyligen målat färdigt vår spjälsäng och ska snart köpa madrass. Men för nån månad sen läste en artikel i metro om plötslig spädbarnsdöd och att man möjligen skulle kunna minska risken om man lät bli att använda spjälskydd, men samtidigt är jag rädd att hon kanske skadar sig om vi inte har de :S
    Någon som har tips, råd eller lite erfarenhet vad jag ska göra?

  • Svar på tråden Spjälskydd eller inte?
  • Alice92

    Okej, så dom första två månaderna behövs de inte då?  Vet ju inte hur mycket ett nyfött barn sprallar omkring i sin säng men vill inte att hon ska råka få en axel ur led

  • Alice92

    Ja, alltså enligt artikeln skulle de ha att göra med dålig ventilation som orsakade spädbarnsdöden och jag vet inte om dom skadar sig så ofta men tanken på att hennes lilla arm skulle sticka ut och på nåt sätt fastna gör mig lite oroad.
    Men som du säger skulle man ju kunna göra de i tyll, ingen dålig ide'. Tack :)

  • Alice92

    Ja jag håller med om att barn ska få trilla och slå sig, prova saker och utforska bästa fan dom vill och känner för de, men nu tänker jag mest på att hon inte ska få axeln ur led eller skada sig på annat vis. Vet inte vad risken för de skulle vara men kan ju kännas bättre att vara på säkra sidan än att behöva åka in med en nyfödd bebis till akuten för benfraktuer eller nåt.
    Och jag kan ju inte säga hur mycket av den artikeln som var sann men jag ville bara höra mig för vad andra tyckte.

  • Alice92

    Jag vill nog helst att hon ska ligga i sin egna säng, kanske jag som är nojjig men jag har hört skräck exempel då man har råkat rulla på barnet och kvävt de så jag vågar inte ha henne i sängen. Och eftersom vi har hundar som hoppar upp i sängen under natten vill jag inte att dom råka lägga sig på henne. Men sängen kommer stå bredvid vår säng så hon kommer ju ändå vara nära :)
    Min sambo vill gärna att hon ska sova i ett babynest i sin säng också men där igen är jag orolig över om hon kanske kväver sig själv. Bör man föresten ha kudde och täcke från början eller kan hon bli för varm i de kanske?

  • Alice92

    Okej, man skulle kanske kunna lägga en eller två filtar i påslakanet så blir de kanske mysigt :) Min sambo tycker inte vi ska ha kudde men blir de inte väldigt platt då? Jag hade inte tänkt ha nån bäddmadrass utan bara madrass med frotteplast och ett dra-på-lakan över de.

  • Alice92

    Ja så är de kanske men tycker inte de är opraktiskt dock att hon ska sova i egen säng. Och för att stilla min egen oro kommer hon sova i sin egna säng och jag uppskattade din ide' om tyll, riktigt smart faktiskt. Och närhet och band kommer vi ju skapa med varandra ändå. Om inte annat så när jag ammar henne och så spenderar man ju tid med henne hela tiden. :)

  • Alice92

    Okej, känner mig lite klokare nu :) Tack så mycket för alla tips och ide'er .
    Platt huvud föresten, vad menar du med de? Kan bebisar få insjunkningar i huvudet? Bör man inte ha kudde alltid då så de inte händer?

  • Alice92

    Okej, då ska jag inhandla en kudde :)
    Jag misstänker att hon kommer sova i sängen jag med men jag ska fördöka ha henne i sin egna säng, och sambo´n vill inte alls att hon ska ligga i sängen haha

  • Alice92

    Är de en speciell sorts kudde och var kan man köpa den isåfall?
    Ja vi ska försöka ha henne sovande i sin säng så mycket de går, den står bredvid vår säng så hon är ju inte själv :) Dock så får hon ju givetvis mysa där under dagen och kvällen :)

Svar på tråden Spjälskydd eller inte?