• Äldre 13 Jan 11:35
    16542 visningar
    27 svar
    27
    16542

    Spjälskydd eller inte?

    Våran son sov inte i egen säng de första 8 månaderna ;) när han slutade amma och började sova i sin säng var det spjälskydd vi hade (från Ikea) för lågt då han bökade runt och slog i huvudet en hel del. Köpte ett extra högt och tjock och det fungerar kanon :)

  • Äldre 13 Jan 12:01
    #7
    Farfallos skrev 2016-01-13 11:40:43 följande:

    Detta har inte med spjälsängen att göra, men jag vill ändå säga det. Barn och människor skadar sig värre ju tyngre och längre de blir. Om man pga överbeskydd inte upplever lite ofarlig smärta och obehag som litet barn så riskerar man två saker:
    - att bli en person som inte vågar tro på sig själv.
    - att pga bristande erfarenhet senare i livet inte förstå när man utsätter sig för allvarligare risker.

    Barn måste få ramla och slå sig när de är små. 


    Håller med. Känner mig dock tveksam till att en ~8 månaders inte lär sig detta pga vändningar i sömnen (som leder till att slå i huvudet t ex) ?
  • Äldre 13 Jan 12:21
    #10
    Farfallos skrev 2016-01-13 12:16:39 följande:
    Är inte helt säker på att jag förstår vad du syftar på eller skriver, men som jag sa i inlägg #6; Detta har inte med spjälsängen att göra.

    ...och jag tror för övrigt personligen inte att små barn ligger bäst i spjälsäng, utan mellan mamma och pappa. Skulle det innebära en ökad risk för "spädbarnsdöd" så väger den risken lätt gent emot den vinst i trygghet och anknytning som jag är övertygad om är så mycket mera värd.
    Ber om ursäkt, missade att du skrivit att det inte har med sängen att göra.. Min fråga är du vad som gör ditt inlägg relevant i den här tråden? :)

    Samspv till han var 8 mån. Men sedan dess somnar mitt barn i sin säng som står bredvid/emot min, och när han vaknar kommer han över till oss. Så håller med dig till viss del!
Svar på tråden Spjälskydd eller inte?