• Annelie 76

    Ältar förlossningen som lett till rädsla, och misslyckad amning

    Du är den allra bästa mamman för ditt barn och den enda. Att inte förlossningen blev som du trodde har inget att göra med hurdan mamma du är. Inte ens amningen avgör. Pumpning är precis lika bra som amning, bara lite omständigare. Det viktiga för en bebis är bröstmjölk, inte hur den kommer in i munnen. Jag pumpade till båda mina barn (6 resp 7 månader) och jag är en sjujäkla mamma. Det är du också! Du har skapat ett mirakel och du överlevde en dålig förlossning. Låt de självgoda mammorna skryta om sina naturliga förlossningar, du hade det jobbigare än dem och klarade av det! Du är hundra gånger starkare än skrytmånsarna.

  • Annelie 76

    Andra förlossningen behöver inte alls bli lika jobbig. Det första barnet har ju banat väg så det finns mer plats.
    Min första förlossning tog 24 timmar från första värk. Eda som inte tog ordentligt, feber, trött som bara den och det slutade med sugklocka när den lilla eda jag hade var slut. Var dödstrött och sliten i flera dagar.
    Andra förlossningen tog 12 timmar från första värk. Var hemma lite för länge så barnet kom 40 minuter från vi kom till förlossningen. Ingen smärtlindring förutom lustgas. De hann ingenting, journalen med kurvan visar typ 20 minuter eller nåt. Efteråt var jag hur pigg som helst. Mer eftervärkar men mindre ont annars och mådde jättebra. Helt enorm skillnad från första gången.

Svar på tråden Ältar förlossningen som lett till rädsla, och misslyckad amning