• Äldre 4 Feb 09:25
    2175 visningar
    14 svar
    14
    2175

    Mår dåligt av mitt nässprays-beroende... Tips och hjälp tack!!

    Åh jag vet precis vad ni går igenom. Jag var helt nässpraysberoende i MÅNGA år. Fram tills våren 2015. Flera gånger om dagen, oftast flera ggr per natt också. Att jobba utan nässpray var HELT otänkbart. Paniken som uppstod om man skulle bort över dan, eller ännu värre - över natten, och glömde nässpray var inte att leka med.

    Sen för snart ett år sedan gick jag in i väggen. Utmattningsdepression. Dagen efter att jag blev sjukskriven fick jag nån slags full-i-fan-infall och tänkte att om jag ändå inte kan sova (pga stressen/sjukskrivningen) så kan jag lika gärna sluta med nässprayen.

    Fy faaaaan vad icke-roligt det var... första halvdygnet gick ok. Natten var fruktansvärd. Ligga ner gick inte alls. Det kändes som jag höll på att kvävas. Det var TVÄRTÄPPT, jag kunde knappt svälja nånting utan att få den där kvävningskänslan. Nej, de första 2-3 dagarna var rent ut sagt ett helvete. Men sedan började det lätta. Korta stunder åt gången, när jag höll mig aktiverad så höll det sig otäppt längre stunder. Sakta men säkert blev jag och min näsa kompisar igen, och det är sååååå skönt att inte vara beroende. Det ÄR värt det, men ja det var skitjobbigt. Och då ska tilläggas att jag ju då var singel och utan barn, och då alltså inte heller arbetande just då. Tror inte jag hade kunnat sluta om jag hade behövt jobba samtidigt.

    Anyway.

    Jag önskar er lycka till om ni väljer att sluta. Det går, och det är värt det!

Svar på tråden Mår dåligt av mitt nässprays-beroende... Tips och hjälp tack!!