Svar på tråden HJÄLP, vill flytta hemifrån till Gävle från Sthlm, pga kärlek och vill bygga ett eget liv! Behöver tips/råd om allt!!
 • Lör 13 feb 2016 15:59
  1999 visningar
  4 svar
  Inlägg från mammaåten Visa alla inlägg

  HJÄLP, vill flytta hemifrån till Gävle från Sthlm, pga kärlek och vill bygga ett eget liv! Behöver tips/råd om allt!!

  Det första du bör göra är att gå klart gymnasiet. Sen kan du söka jobb här alternativt börja plugga på HiG när du är klar. 
  Är det meningen att det ska vara ni kan ni vänta ett år innan du flyttar.
  Du kan börja med att söka sommarjobb här uppe, då har ni möjlighet att vara tillsammans över sommaren och se hur det känns då. 

  Det är stor bostadsbrist här och att få en lägenhet utan arbete är i stort sett omöjligt. Tänk långsiktigt och gå klart skolan innan. 
  Du har ju sommarlov, höstlov, jullov, sportlov och påsklov du kan vara här under en längre period. 
  Det är dessutom inte så långt så det går jättebra att åka upp över helgerna för att träffa varandra.
  Ett år är inte en evighet.

 • Lör 13 feb 2016 22:08
  #3
  Snurriggrabb skrev 2016-02-13 21:56:04 följande:
  Jag tar in det du säger och förstår att det egentligen skulle vara MYCKET bättre och smidigare att vänta tills jag har gått ut gymnasiet, men jag kan verkligen inte vänta ett helt år för att vara med denna tjej.

  Och det du skrev om att söka somarjobb i Gävle, hur skulle det gå till? jag menar, då skulle jag väl behöva köpa tågbiljetter varje dag för att åka dit? :P
  Som jag sa, du kommer ju att ha massor av lov att vara hos henne på. Och att få tag i en lägenhet är väldigt svårt, ska du ha en hos det kommunägda bolaget tex är det flera års kötid. Och de privata går från inkomst. 

  Jag antar att tjejen har någonstans att bo så du kan bo med henne under tiden du är här. Och annars går det ju att köpa tågbiljetter de dagar du inte kan sova hos henne.
Svar på tråden HJÄLP, vill flytta hemifrån till Gävle från Sthlm, pga kärlek och vill bygga ett eget liv! Behöver tips/råd om allt!!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...