• Äldre 18 Jun 12:40
    321645 visningar
    679 svar
    679
    321645

    Stödtråd för oss med lite sämre kub resultat som väntar på NIPT eller FVP svar.

    Måste få dela med mig av vår berg och dalbana.. 


    Har kollat lite i bland annat denna tråd under vår ovisshets-tid. 


     


    Vi väntar vårt första barn och valde att göra kub mest för att jag gillar att planera och "utesluta" saker. 31Maj var vi in på KUB och resultatet blev så mycket sämre än jag någonsin kunnat tro. Jag är precis fyllda 24 år (23 vid kub), 3mm nackspalt och "ok blodvärden" som de uttryckte det.


    Vi fick 1/26 på trisomi 21 och det var som att få en hink iskallt vatten över sig.. MASSOR av tankar och otrolig osäkerhet väcktes. Trisomi 13&18 fick vi bättre resultat på, 1/3600 på båda. Ett moderkaksprov bokades två veckor senare. 

    Efter mycket funderade, sökande och forskande så kom vi fram till att vi ville ta reda på om vårt barn har trisomi 21 eller inte. Har hen det så skulle vi avbryta graviditeten, hur tufft det än kändes. 


    Slår man ut 1/26 så var det ändå 96% chans att allt var som det skulle, och med den vetskapen så ville jag inte riskera ett missfall. Massor av sökningar började och jag hittade NIPT testet. Jag bokade in det hos Gynhälsan i Uppsala, all kredd till dem. Så trevliga och hjälpsamma! 6000kr fick vi betala då jag bara behövde göra blodprovet och vi kunde hoppa över ultraljudet då jag visste hur långt gången jag var.


    En mycket nervös väntan började och igårkväll (efter 9 arbetsdagar) fick vi äntligen svar!! "Resultatet visar att fosterprovet var normalt" !!!


    Började skaka och blev helt tok varm. Så himla lycklig och så mycket oro som släppte och nu kan vi verkligen glädjas åt graviditeten och börja planera! 


    Det finns en knapp "visa kön" i provresultatet men jag har inte klickat där och har heller inte berättat att den möjligheten finns för min sambo. Vi kommer antagligen ta reda på det vid RUL om 3 veckor men det känns mycket mer spännande att få veta då än att klicka på en knapp.. :) 

Svar på tråden Stödtråd för oss med lite sämre kub resultat som väntar på NIPT eller FVP svar.