Forum Fosterdiagnostik - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Stödtråd för oss med lite sämre kub resultat som väntar på NIPT eller FVP svar.

  Fre 20 sep 2019 08:35 Läst 225431 gånger Totalt 679 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Förtvivlad) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Förtv­ivlad)
  Återställ
  Fre 20 sep 2019 08:35 #620

  Här är en till med samma förtvivlande känsla! Va på kub i veckan och visade på bred nackspalt och vätska vid ryggen. Fick ett kub resultat på 1:2. Helt vidrigt! Har sån panik att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Är 38 snart och mitt tredje barn. Jag har längtat efter en trea i flera år och när jag väl fick med sambon på samma tåg så visade det sig att jag hade väldigt låg äggreserv och efter 1,5 års kämpande kom det efterlängtade plusset. Därav ännu mer förstörd för detta är min sista chans, kommer garanterat inte få fler :(. Gjorde moderkaksprov igår och får svar om minst en vecka!

  Känns som när jag läst att det är mer kört när nackspalten är bred än om man har dåliga blodprov?! Jag vet inte hur mina blodprov såg ut inte heller hur bred nacken var. Men bebisen var iaf i rätt storlek och alla andra kroppsdelar såg bra ut (vad de kunde se).

  Kommer nog avbryta om det visar på något men känner jag kmr trilla ner långt ned. Någon som vet om man får hjälp att prata med ngn?

 • Anonym (Förtv­ivlad)
  Återställ
  Sön 22 sep 2019 07:25 #622
  Stormigt skrev 2019-09-22 03:59:08 följande:

  Sa de inget om hur bred nackspalten var på kub ul när de mätte till dig?

  Skönt att provet gick att genomföra (mkp) håller tummarna för fint resultat ? de sa på näl att gör man provet på tex torsdag så får man svar senast onsdag nästa vecka.


  Näe de sa inte det, på kub sa hon väldigt bred och när jag tog upp det dagen efter med läkaren som skulle utföra mkp sa han bara det spelar ingen roll i detta läge hur bred den är den kan va 3,4,5. När jag tog upp att hon inte kunde mäta näsbenet för bebisen låg konstigt sa han bara att det är varannat barn kanske med ds som inte har näsben. Jag ville ju fiska efter hopp men det var inte lönt.

  Hoppas på svar senast ons då även om jag kräks av tanken. Ena stunden tror jag det går bra och nästa att det är fullständigt kört. Har en hemsk ångest över mig konstant!

  Håller tummarna för dig oxå, men som din man säger så är chanserna goda!
 • Anonym (Förtv­ivlad)
  Återställ
  Tor 26 sep 2019 10:33 #628
  Viennah skrev 2019-09-26 10:10:25 följande:

  Hej, Jag och min fästman känner oss helt förkrossade efter vårt första ultraljud igår i samband med KUB. Jag är 35 år och väntar första barnet. Barnmorskan var väldigt tyst och sa sen att hon inte kommer ge oss några siffror men att det finns förhöjd risk för kromosomfel, hon kunde se direkt att nackspalten var väldigt bred. Så imorgon ska jag få göra ett moderkaksprov, är nu i vecka 13. Vad jag förstod på BM är chansen minimal att allt ska vara bra så vi bara gråter och gråter. Det har varit en tuff resa för oss att ens bli gravida.

  Har någon varit med om väldigt bred nackspalt/hög sannolikhet men fått svar efter moderkaksprovet att inga fel hittades/att allt var normalt? Griper efter halmstrån just nu... vet inte hur man ska gå vidare efter detta ????


  Å vad jag känner med dig! Jag gjorde moderkaksprov förra tors och väntar fortf på svar! Jag har sån panik att jag vet inte vad jag ska ta mig till, vetskapen av att de kan ringa vilken sekund som helst är rena tortyren!

  Vad jag har läst mig till så är det många det går bra för. En person hade 9 mm nackspalt och det visade på inga kromosomavvikelser!

  Jag håller alla tummar det går för att det ska gå bra för er!
 • Anonym (Förtv­ivlad)
  Återställ
  Fre 4 okt 2019 09:40 #633
  Viennah skrev 2019-10-04 08:27:18 följande:

  Nu fick jag besked igår efter moderkaksprov pga mycket bred nackspalt. Läkaren ringde mig, kände direkt att något var fel. Har loggat in på Patientportalen varje dag denna vecka, inte sett något svar. Jag har jobbat på som vanligt för att tänka på annat, men oron har legat och gnagt och tärt så på mig.

  Minns knappt hälften av vad läkaren sa. Trisomi 18... extremt ovanligt... inte förenligt med liv...

  Min första graviditet som varit såå efterlängtad slutar nu med en framkallad abort på sjukhus nästa vecka. Vi är helt förkrossade. Jag har en blogg där jag skriver om detta om någon vill veta mer:

  graviditetiallsinnakenhet.blogspot.com/


  Jag är verkligen ledsen att höra att du fick ett sånt tråkigt besked. Vi gjorde abort igår! Fruktansvärt men också ngt fint i att ta farväl! Jag hoppas vi får nya chanser och friska bebisar! Massa styrkekramar till dig <3
 • Anonym (Förtv­ivlad)
  Återställ
  Fre 25 okt 2019 21:46 #642
  nypan78 skrev 2019-10-22 20:54:09 följande:

  Finns det någon som kan ge mig lite hopp? Vi var på KUB idag vecka 12+4. Är helt förkrossad över sämsta möjliga resultatet vi fick. 1:2 för trisomi 21 och 1:21 för trisomi 13/18. Ultraljud var fint men blodprovet drog tydligen ner.

  Nu kan jag välja att göra nipt, moderkaksprov på måndag eller fostervattenprov i vecka 15 för att få 100% svar.

  50/50 att vårt barn,har en kromosomvvikelse....kan knppt ta in detta. Ultraljudet såg bra ut alla gånger...


  Jag beklagar verkligen! Vet vilket rent helvete du går igenom nu!

  Jag tror att det är positivt att ultraljudet var bra! Min bebis hade bred nackspalt och i mitt fall va det inte bra!

  Håller tummarna för att allt är bra!
 • Anonym (Förtv­ivlad)
  Återställ
  Tis 5 nov 2019 08:20 #655
  Anonym (1:9) skrev 2019-11-05 07:28:31 följande:

  NIPT visade trisomi 21, ska göra moderkaksprov idag för att bekräfta.

  Känner mig helt tom.


  Jag beklagar verkligen! Vet exakt vad du går igenom. Jag fick samma besked för 4,5 vecka sen! Omge dig bland stöttande människor oavsett vilket beslut ni tar. Styrkekramar <3
 • Anonym (Förtv­ivlad)
  Återställ
  Tis 5 nov 2019 13:36 #658
  Anonym (1:9) skrev 2019-11-05 11:39:38 följande:

  Tack för omtanken.

  Tog det lång tid för svar på moderkaksprovet? Hur långt efter svaret fick ni tid för ett avbrytande?


  För mig tog det exakt en vecka att få svar och tid för avbrytandet va 5 dgr senare (en helg emellan). Har hört andra få svar på 4 dgr, beroende lite på vilket län man bor i. Har ni tagit ngt beslut vad ni ska göra om moderkaksprovet även visar kromosomfel?
 • Anonym (Förtv­ivlad)
  Återställ
  Tis 5 nov 2019 15:21 #663
  Anonym (1:9) skrev 2019-11-05 14:12:08 följande:

  Tack för ditt svar!

  Ja vi har bestämt oss, det blir ett avbrytande. Annars hade vi nöjt oss med NIPT-svaret.

  Blir rädd att om vi lyckas bli gravida igen så har nästa bebis samma kromosomfel, nån som vet vad risken är för det?


  Ja det vore ju maximal otur! Får ju inte hända bara! Man ta prover hos en genetiker. Läste om en tjej som hade det genetiskt, 50% av hennes ägg hade down syndrom. Hon gjorde då ivf där de killar igenom äggen. Men detta är väldigt ovanligt! Är det första barnet? Detta va mitt tredje. För de allra flesta är det slumpen. Jättesorgligt! Risken blir inte större för den som varit med om det innan.
 • Anonym (Förtv­ivlad)
  Återställ
  Tis 5 nov 2019 21:38 #666
  Anonym (1:9) skrev 2019-11-05 15:32:30 följande:

  Ja jag läste om henne också, tur att hon fick bra hjälp med det iaf.

  Ja det var första försöket och första barnet för oss, tog ca 5 försök att lyckas, så jag hoppas att det går relativt fort nästa gång också, då får vi gratis NIPT iaf så det är alltid något...

  Oavsett om det är första, andra eller 5te så är det alltid så orättvist och tråkigt när det blir såhär. Ska ni försöka igen?


  Ja det är verkligen hemskt!! Vi ska försöka igen, men det tog lång tid för oss med trean (inte de andra två) så känner mig stressad och förtvivlad över att det kanske inte blir någon mer bebis :(. Är 38 snart oxå, så har inte åldern med mig heller. Hur gammal är du? Skönt att det gick så fort för er, och gratis NIPT!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll