• myrslok

    Stödtråd för oss med lite sämre kub resultat som väntar på NIPT eller FVP svar.

    havsblomman skrev 2016-02-26 17:29:27 följande:
    Vecka 14 och du? Jag trodde verkligen att jag kanske skulle få svar idag efter att ha läst om så många här som fått svar snabbt, det positiva är att de inte heller har ringt med dåligt svar. 
    Exakt så man ska tänka. Tror det är bra att hålla sig positiv, men ha i bakhuvet att inte ta något förgivet . Så länge man ej fått något dåligt besked har man fortfarande oddsen på sin sida. Hoppet är det sista som överger en <3
  • myrslok
    Anonym (G) skrev 2016-02-28 07:50:38 följande:
    Det kommer tillbaka när ni fått besked om att allt är bra! Så var det för mig i alla fall. Ha hopp! Kram
    Jo jag hoppas! sjukt nervös när tiden närmar sig har tom fått magkatarr. 3 dagar kvar!

    havsblomma hur har det gått för dig? 
  • myrslok
    Linn1994 skrev 2016-03-02 14:26:41 följande:

    Ååååhhh jag är sååååå dum!!!!

    Trodde jag skulle testa nu den tredje, men det var 1/3!

    Så missade min tid och det finns ingen igen fören denn 14 :(


    Men nej vad jobbigt . Lätt hänt att ta fel på tiden. Kunde du inte få en snabbare tid? som tur är så tar ju mkp svaret inte lika lång tid som NIPT. Finns de som fått vänta 3 veckor på svar efter NIPT. Lycka till Linn och tänk på att det är ytterst liten risk att det kommer ske igen kram.
  • myrslok
    ausaaf skrev 2016-03-02 14:30:20 följande:

    Min eviga väntan börjar idag. Ska alldeles strax ta mig iväg på NIPT-provtagning.
    Gjorde KUB-test igår med sannolikhet 1:82 för downs syndrom. Från ofattbar glädje av att se Flurpen för första gången till någon slags chocktillstånd.
    Försöker tänka positivt, att 81 är så många fler än 1, men det är inte alldeles enkelt... Håller alla tummar jag har!


    Då sitter vi i samma båt du och jag. Håller tummarna för oss båda. Va det ditt blodprov som bidrog till risken eller va det nackspalten?
  • myrslok
    ausaaf skrev 2016-03-03 08:31:19 följande:
    Nackspalten, som visserligen inte var mycket bredare än "normalt" men tillräckligt för att öka sannolikheten. Var inga konstigheter att lämna blodprovet igår iaf så nu är det bara att vänta...
    Skönt att det gick bra . Väntan är hemsk ska få mitt svar morgon om jag inte har otur då blir det väl på Mån. Huvudsaken är att det blir ett bra svar iallafall. Har hört många som haft en aningen bredare nackspalt som fått helt friska barn så håller tummarna att det är detsamma för dig. Känns iallafall bra att man har chansen att göra NIPT och slipper risken för missfall.
  • myrslok

    [quote=76402133][quote-nick]havsblomman skrev 2016-03-03 20:14:39 följande:[/quote-nick]Tack, det gick bra!!! Men kan inte förstå det ännu.... håller tummarna att du också får ett bra svar...[/quote

    Vad härligt!! ????. Fick äntligen mitt besked idag . Allt såg bra ut. Sjukt lättad. Men känns fortfarande helt overkligt efter all vånda och oro. Ska försöka lägga detta bakom mig nu. Håller tummarna för alla som fortfarande väntar .

  • myrslok
    ausaaf skrev 2016-03-07 14:05:42 följande:
    Skönt att det såg bra ut :)
    Tack! känns mer lättande och befriande än jag kunnat ana faktiskt. Vet att det är galet jobbigt att vänta på svar, men det är faktiskt positivt om det dröjer lite. Min bm sa att om de finner något avvikande på provet så faxar labbet direkt och bm ringer upp dessa personer. Det innebär att de får reda på svaren lite snabbare. Så dröjer det så är det i princip aldrig ett dåligt besked. Håller tummarna för dig! kommer säkert gå bra.
  • myrslok
    Moonlight83 skrev 2016-03-14 14:33:39 följande:

    Ni som gjort nipt har ni gått privat eller vi vanlig mvc landstinget? Ni som gått via vanlig mvc vad har ni fått betala?


    Jag går hos privat bm. Hon remitterade mig till kub på ett sjukhus i närheten. Eftersom jag fick högrisk på kub fick jag gratis nipt. Det får alla i Stockholms län. Samma avdelning på sjukhuset som gjorde kub utförde även nipt.
  • myrslok
    Linn1994 skrev 2016-03-15 15:31:07 följande:

    Gjorde moderkaksprovet igår.

    Är så nervös och orolig.

    Just nu såhär tätt inpå mest orolig för missfall..

    Men sedan såklart livrädd för provresultaten.

    Allt detta äter verkligen upp mig, är som en zoombie och orkar inte göra någonting.

    Förutom att tänka på det heela tiden!


    Förstår dig jag deppade ihop totalt under min väntan, men när beskedet äntligen kom så kunde jag andas ut och nu känns det nästan bortglömt. Detta du känner är just nu. Du kommer att få andra känslor sen. Håller tummarna jätte hårt för dig!
  • myrslok
    ausaaf skrev 2016-03-16 15:12:51 följande:

    Idag kom äntligen svaret och det såg normalt ut. En sådan lättnad! Firar med alkoholfritt bubbel ikväll :)


    Grattis!! vad härligt att höra. Skål
  • myrslok

    Linn 1994. Jag beklagar verkligen! Skickar den jätte kram och massor av kärlek. Så galet orättvist :-/ .

  • myrslok
    Frökenfiia skrev 2016-06-18 12:40:59 följande:

    Måste få dela med mig av vår berg och dalbana.. 


    Har kollat lite i bland annat denna tråd under vår ovisshets-tid. 


     


    Vi väntar vårt första barn och valde att göra kub mest för att jag gillar att planera och "utesluta" saker. 31Maj var vi in på KUB och resultatet blev så mycket sämre än jag någonsin kunnat tro. Jag är precis fyllda 24 år (23 vid kub), 3mm nackspalt och "ok blodvärden" som de uttryckte det.


    Vi fick 1/26 på trisomi 21 och det var som att få en hink iskallt vatten över sig.. MASSOR av tankar och otrolig osäkerhet väcktes. Trisomi 13&18 fick vi bättre resultat på, 1/3600 på båda. Ett moderkaksprov bokades två veckor senare. 

    Efter mycket funderade, sökande och forskande så kom vi fram till att vi ville ta reda på om vårt barn har trisomi 21 eller inte. Har hen det så skulle vi avbryta graviditeten, hur tufft det än kändes. 


    Slår man ut 1/26 så var det ändå 96% chans att allt var som det skulle, och med den vetskapen så ville jag inte riskera ett missfall. Massor av sökningar började och jag hittade NIPT testet. Jag bokade in det hos Gynhälsan i Uppsala, all kredd till dem. Så trevliga och hjälpsamma! 6000kr fick vi betala då jag bara behövde göra blodprovet och vi kunde hoppa över ultraljudet då jag visste hur långt gången jag var.


    En mycket nervös väntan började och igårkväll (efter 9 arbetsdagar) fick vi äntligen svar!! "Resultatet visar att fosterprovet var normalt" !!!


    Började skaka och blev helt tok varm. Så himla lycklig och så mycket oro som släppte och nu kan vi verkligen glädjas åt graviditeten och börja planera! 


    Det finns en knapp "visa kön" i provresultatet men jag har inte klickat där och har heller inte berättat att den möjligheten finns för min sambo. Vi kommer antagligen ta reda på det vid RUL om 3 veckor men det känns mycket mer spännande att få veta då än att klicka på en knapp.. :) 


    Vad härligt att höra. Stort grattis till er. Va med om exakt samma sak och vet hur otroligt jobbigt ovissheten och väntan var innan man fick lugnande besked! Jag kunde inte hålla mig och tryckte på knappen. Va bombsäker på att vi väntade en pojke , men knappen sa flicka och ul intygade att vi ska få en liten tjej <3. 
Svar på tråden Stödtråd för oss med lite sämre kub resultat som väntar på NIPT eller FVP svar.