• AnnaZL
    Äldre 22 Mar 06:44
    25362 visningar
    234 svar
    +1
    234
    25362

    Separata badtider för kvinnor och män

    EnGladPingvin skrev 2016-03-22 06:35:06 följande:

    Jag är kraftigt emot. Det är att gå bakåt i utvecklingen och normalisera något som vi för länge sedan gått ifrån. Istället för att visa att män och kvinnor kan bada tillsammans säger man ja till synsättet att de inte kan det. Man ger efter för religiösa och kulturella krafter som vill motverka jämställdhet och kvinnans frihet. Det är skrämmande att vi tillåter den här utvecklingen. För tyvärr handlar det inte bara om badhusen, det är bara ett steg i en utvecklingen som pågår framförallt i storstädernas förorter som det är farligt och naivt att blunda för. Det vittnar många av kvinnorna där själva om.


    Tyvärr är det inte "synsättet" som är problemet, utan att män och pojkar faktiskt begår övergrepp på kvinnor och flickor.

    Hur föreslår du att problemet ska lösas på ett ekonomiskt möjligt sätt för de som vill bada nu, inte om x antal år när alla män och pojkar blivit upplysta och förändrade?

    Eller ska kvinnor och barn fortsätta att utsättas för övergrepp/inte gå till badhus för att du ska bevisa någon sorts princip?
  • AnnaZL
    Äldre 22 Mar 06:47
    #4
    Progressiv skrev 2016-03-22 04:40:17 följande:

    Ja, är ni för eller emot? Det har ju varit en het potatis ett tag. Personligen är jag emot; motivering överflödig.


    Eftersom din "motivering är överflödig" antar jag att du vill ha fri tillgång till kvinnor och flickor i badkläder att antasta? Varför skulle du annars bry dig om vilka tider andra människor badar?
  • AnnaZL
    Äldre 22 Mar 08:18
    #8
    EnGladPingvin skrev 2016-03-22 06:58:24 följande:
    Jag anser lösningen ligger i att ta tag i problemen, inte att stoppa huvudet i sanden och ge efter för dem. De män som begår övergrepp är de som ska kraftigt slås ner mot. Samhället ska på alla plan visa att det inte accepteras. T.ex. ska man inte skapa kvinnopooler för de kvinnor som inte vill bli tafsade på. Man ska ta de pojkar och män som gör det och slänga ut dem med huvudet före, portförbjuda dem och polisanmäla. Sen handlar det om utbildning och att göra klart för alla vad som gäller i samhället.
    Jag antar att du är medveten om att det inte är ekonomiskt genomförbart att ha så många badvakter som skulle krävas för att garntera säkerheten. Din vilja att låta folk genomlida sexulla övergrepp och våldtäkter för att statuera exempel tyder på ett stort kvinnoförakt. Ska kvinnor och barn som vill bada idag behöva vänta 50-100 år på att "utbildning" som inte ens finns planerad ska börja ge effekt?
    EnGladPingvin skrev 2016-03-22 06:58:24 följande:
    Jag inser att vissa kvinnor inte kommer våga eller tillåtas gå till badhus där män vistas och det är beklagligt, men lösningen är inte att ge efter för de förtryckande krafterna. Det kommer bara öka förtrycket och ge kraft till de som vill begränsa kvinnans frihet. Vi visar ju att vi accepterar det.
    Din lösning innebär i praktiken att antingen fortsätta att ge sexualförbrytare fri tillgång till kvinnor och barn, eller för de som inte vill utsättas blir det i praktiken bara manstider på poolen, då säkerheten inte garanteras.

    EnGladPingvin skrev 2016-03-22 07:08:43 följande:

    För övrigt handlar inte separata badtider i grunden om rädsla att bli tafsad på (även om det är ett problem), det handlar om ett synsätt om att kvinnor inte ska bada med män. Det är inte på grund av tafsande som man infört separata batider för kvinnor. Det handlar om att kvinnans frihet är begränsad inom vissa kulturer och religioner och man har gett efter för de önskemålen som grundas i det.


    Jo, för kvinnor och barn handlar det just om det, att vara begränsade av rädsla i det vardagliga livet i DENNA KULTUR. Om du inte kan gå och bada utan stor risk för övergrepp är det en begränsning. Vår kultur säger- "Skyll dig själv om du går och badar och blir våldtagen, vi skiter i dig, vi kommer inte att anmäla någon. Separata badtider! Är du galen! Vi vill inte begränsa kvinnors frihet att bli våldtagna på badet".
    Eller är det kanske egentligen männens fria tillgång till lättklädda kvinnor och barn att våldföra sig på som vårt samhälle inte vill begränsa? Det verkar troligare.
  • AnnaZL
    Äldre 22 Mar 12:27
    #11
    KingOfKings skrev 2016-03-22 08:26:41 följande:
    Trams du är bara ute efter att smutskasta det manliga könet.
    Tyvärr gör tillräckligt många medlemmar av de manliga könet att det inte behövs någon smutskastning från kvinnor, det räcker med att rapportera fakta.
  • AnnaZL
    Äldre 22 Mar 12:30
    #12
    Kung Markatta skrev 2016-03-22 09:15:56 följande:
    Den diskrimineringslagstiftning vi har tar inte hänsyn till om det är "ekonomiskt genomförbart" att låta bli att diskriminera. Det är förbjudet att diskriminera, punkt slut.

    Anser du att lagen bör ändras?
    Vad menar du? Hur skulle lagstiftingen ändras?
  • AnnaZL
    Äldre 22 Mar 13:19
    #16
    Kung Markatta skrev 2016-03-22 12:49:04 följande:
    Frågan var till dig.

    DO ska utreda om det är diskriminering att ha skilda badtider för män och kvinnor:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/do-utreder-separata-badtider

    Om de kommer fram till att det är det, tycker du då i så fall att lagstiftningen bör ändras?
    "Vi kommer utreda om det finns tillräckliga skäl att ha skilda tider för män och kvinnor av religiös hänsyn"

    Nej, jag tycker inte att lagen (eller kommunala inrättningars öppettider) ska ändras  för att vissa människor har gjort fria val att följa en religions regler och riktlinjer.

    Däremot tycker jag att vi BÖR ha olika tider tills säkerhet mot sexuella övergrepp kan garanteras. Det är inte ett fritt val att vara flicka eller kvinna.


  • AnnaZL
    Äldre 22 Mar 13:23
    #17

    Och jag tycker det är intressant att ni som är emot separata tider för kvinnor och män hävdar principer och kulturella värderingar, men inte uttrycker någon som helst upprördhet över alla de sexuella övergrepp som begåtts och fortfarande pågår.
    Varför är det ok att offra de utsatta kvinnorna och barnen på era principers altare?

  • AnnaZL
    Äldre 22 Mar 14:15
    #23
    WinterDawn skrev 2016-03-22 13:45:20 följande:
    Därför att separata badtider inte löser något alls, så vad är meningen?

    OM det ska lösa problemet med övergrepp innebär det att det alltid ska vara separata badtider, och inte bara vissa kvällar.
    Nej, det måste inte alltid vara separata badtider, varför tror du det?
    Det kan vara vissa tider för bara kvinnor och andra tider för alla, då det inte varit några problem med män som blivit våldtagna av kvinnor på badhusen. Det skulle säker också kunna vara så att mycket unga pojkar, som ändå alltid måste hållas under uppsikt av säkerhet för dem själva, skulle kunna få få med kvinnlig vuxen på kvinnotiderna.
  • AnnaZL
    Äldre 22 Mar 14:28
    #25
    +1
    WinterDawn skrev 2016-03-22 13:45:20 följande:
    Därför att separata badtider inte löser något alls, så vad är meningen?
    Jo, det löser problemet med våldtäkter på kvinnor och flickor i badhus. Direkt!
    Det är det som är meningen. Om kvinnor badar utan män kan inte männen våldta dem där.
    Att pojkar också (mycket mer sällan) blir våldtagna är inget argument för att inte skydda flickor på ett enkelt införbart och billigt sätt. Jag har ingen lösning på hur vi ska skydda pojkarna, förutom att bada med vårdnadshavare. Att ha tillräckligt många badvakter är för dyrt och oviljan att avvisa eller anmäla sexualbrottslingar är djupt rotad i vår kultur och kommer tyvärr nog inte att ändras markant så länge dagens unga är just unga.
  • AnnaZL
    Äldre 22 Mar 20:19
    #30
    Bibbidi skrev 2016-03-22 13:44:04 följande:

    Tror inte någon här inne tycker att man ska offra kvinnor och barn på principens altare. Det är jag säker på att du innerst inne också vet....

    Men det finns andra lösningar än att skaffa separata badtider.


    Men det är ju det som görs nu! Det blir en ideell fråga där de icke utsatta pratar om hur viktigt det är att bete sig som om välden redan vore perfekt för att markera att vi minsann inte ska gå "tillbaka i tiden" Men människor är utsatta NU och hjälps inte av att låtsas att jämställdeheten kommit längre än den har.

    Problemet är att de andra lösningarna ger vaga hopp om lösning kanske någon gång långt fram i tiden. Separata badtider betyder övergreppsfri badning nu, utan att det kostar något extra. Så finns det ju ingenting som hindrar att arbete på mer långsiktiga lösningar kan pågå samtidigt, men det är naivt att tro att det ska gå att ändra på snabbt, utan resurser och utan politiska beslut om tex extra utbilding av män, poliser, badvakter och domstolar.

    Ingenting hindrar för övrigt att de kvinnor och barn som eventuellt vill att bada på allmänna tider gör det.
  • AnnaZL
    Äldre 23 Mar 07:33
    #44
    Progressiv skrev 2016-03-22 23:55:16 följande:

    Slänger in en snabb "motivering" ändå (trots att det i mitt tycke är solklart): Vi lever år 2016, inte år 1850 (då könsseparatism tydligen var "bra").


    Så år
    Haskel skrev 2016-03-23 01:32:26 följande:

    Vad är sedan nästa steg enligt dig?

    Separata samhällen, kanske?

    Eller varför inte olika tider, som män och kvinnor får vistas på gatorna?

    Eller varför inte påtvinga kvinnor att bära slöja/burka, så män inte blir upphetsade?

    Kom inte och påstå att du är feminist också...


    Jag tycker att utbildning är ett väldigt bra nästa steg, på alla nivåer. Följt av att faktiskt anhålla misstänkta kriminella i stället för att se genom fingrarna. Problemet är att det löser inte övergreppssituationen nu, utan kommer att ta tid.

    Att inte ha tider på badet för endast kvinnor är ju samma sak som att säga "vi skiter i att ni blir utsatta för brott, stanna hemma om ni inte gillar det" och då har vi den situationen du säger dig inte vilja uppnå: Kvinnor stannar hemma (av befogad rädsla) istället för att fritt röra sig i samhället.
Svar på tråden Separata badtider för kvinnor och män