• Anonym (q)

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    vad menar du TS? NI har gamla möbler, du frågar om de vill ha, de svarar nej. Det passar väl inte in i deras möblemang?  Om du råkade ha något som de verkligen ville ha och som de kanske ändå hade planerat att köpa, hade de säkert gladeligen tackat ja.
    Det handlar inte om att ni inte är välkomna.

    Herregud om mina föräldrar skulle reagera så! Min mamma är som en ekorre, sparar allt så länge det inte är trasigt. Det är den äldre generationen, hon är över 70 nu. Då fick man lära sig att spara men det blir lite till överdrift om de vuxna barnen ska "tvingas" ta emot saker bara för att "det är ju inget fel på det". 
    Tack och lov har mina föräldrar vett att inse att det inte handlarom att jag inte älskar dem eller inte vill de ska hälsa på. Jag  vill bara inte ha deras gamla soffa, ett pottskåp eller mormor morgonrock. 

    Jag fick associationer till en amerikansk komediserie där modern till led vuxna barnen blir förolämpad om de inte gillar hennes mat. Hon kopplar ihop att de äter mycket = mått på deras kärlek till henne. Det låter lite samma sak här, tycker jag. TS känner ett behov av att visa sin kärlek genom att ge saker medan de vuxna barnen försöker att artigt tacka nej. 

Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?