• Anonym (Obi Wan Kenobi­)
  Äldre 15 apr 21:14
  134731 visningar
  971 svar
  971
  134731

  Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

  Anonym (jag) skrev 2016-04-15 20:54:21 följande:
  Vi umgås inte med grannarna men jag tror inte att någon i min familj nånsin skulle tacka nej till en gåva.
  Skärp dig! Du tror att du gör dem en tjänst, men det är helt naturligt att man vill välja sina möbler själv och inte känna sig tvingad att ta emot någon annans avlagda.

  Det är precis tvärt emot vad du tror. Jag är säker på att de gärna vill ha besök av dig om du slutar med att försöka ge dem saker. De flesta vill själva bestämma vad som ska in i hemmet.

  Inse att du är en typisk svärmor som ställer till problem i din sons äktenskap.
  Ska man visa tacksamhet när man tar emot saker man egentligen inte vill ha, eller när man för femtioelfte gången tackar nej?

 • Anonym (Obi Wan Kenobi­)
  Äldre 15 apr 21:34
  #39
  Anonym (jag) skrev 2016-04-15 21:27:34 följande:
  Men det kanske är så att den som ger vill känna att den är med. Känna gemenskap. Vore det så hemskt att bjuda på det?
  Om du absolut känner att du vill ge något så försök med något som går att äta eller dricka. Det inkräktar inte på integriteten på samma sätt som andra gåvor. Man kan inte i efterhand fråga vad pengarna användes till, eller vart möbeln man skänkte har tagit vägen.
 • Anonym (Obi Wan Kenobi­)
  Äldre 15 apr 21:40
  #44
  Anonym (jag) skrev 2016-04-15 21:34:35 följande:
  Som sagt så har de tackat nej till många saker så der handlar inte bara om en viss möbel.

  De tackade även nej till att bo i vårt hus trots att de hade kunnat spara jättemycket.
  Du påminner om min mamma. Hon slog knut på sig själv för att försöka göra saker för andra och förväntade sig sedan att man skulle vara tacksam. Det är väldigt jobbigt att känna press på sig att vara "tacksam" mot någon. Då tackar man hellre nej till alla "gåvor".
 • Anonym (Obi Wan Kenobi­)
  Äldre 16 apr 15:27
  Anonym (jag) skrev 2016-04-16 15:09:58 följande:
  De ville byta lägenhet och planerade att göra det kort efter barnet fötts så för att kunna hjälpa dem med alla bestyr erbjöd jag dem att bo i vårt gästrum ett tag. Då hade de fått massa hjälp och sparat pengar samtidigt.
  Du fattar verkligen inte! Om man upplever sig "kvävd" av någon som vill pracka på en massa saker, kommer med synpunkter på allt möjligt etc. och vill att man ska vara tacksam för det så vill man ABSOLUT INTE bo i ett gästrum hos den personen.

  De vill säkert spara pengar och få en del hjälp, men eftersom du är en "besvärlig svärmor" så är det ännu viktigare för dem att hålla distans till dig.

  Hade du betett dig på ett sunt sätt kanske de hade tackat ja till att bo i gästrummet.
 • Anonym (Obi Wan Kenobi­)
  Äldre 16 apr 23:17

  I trådstarten står det att du inte känner dig välkommen för att de tackar nej till dina gamla nattduksbord. Om du fortfarande inte förstår hur tokigt du tänker så kommer du troligen aldrig få en sund relation till sonen och hans familj.

 • Anonym (Obi Wan Kenobi­)
  Äldre 17 apr 21:50
  Anonym (jag) skrev 2016-04-17 21:17:57 följande:
  Men varför är det så viktigt hur många gånger jag skrivit?? Ja jag ska sluta ta upp det här men försök förstå snälla ni hur outhärdligt det är med en sån präktig människa som kan allt, vet allt och orkar allt???
  Tänk så många hemska svärmödrar som inte skriver trådar här och som därför inte har någon som påpekar vad de gör fel. Jag tycker det är helt rätt av dig att skriva här, men tyvärr har du svårt att ta till dig vad som skrivs. Har du lagt märke till att det inte finns någon som håller med dig?

  Du beskrev dig själv ganska bra i inlägget ovanför (oavsiktligt), men man måste vara klar över vem som bestämmer i varje situation. Du kränker integriteten för din sons familj med ditt beteende, och det spelar faktiskt ingen roll vem som har rätt i sakfrågan. De bestämmer själva över sitt hem och sin familj, och du kommer inte få en bra relation med dem förrän du ändrar ditt beteende.
 • Anonym (Obi Wan Kenobi­)
  Äldre 8 maj 16:52
  Anonym (jag) skrev 2016-05-07 19:04:28 följande:
  Ja som jag sagt förut så flyttade de långt bort när barnet var väldigt litet. De är alltid upptagna på helgerna så det är sällan vi hinner ses eftersom det tar tid att resa mm. Om de hade bott nära hade jag kunnat hämta och lämna barnet en eftermiddag t. ex
  Efter att ha läst en hel del av det du skrivit i den här tråden tror jag att det är pga dig som de valde all flytta "tillräckligt" långt bort. Jag tvivlar tyvärr på att du någonsin kommer inse att det är du själv som är problemet. Du verkar vilja väl, men saknar insikt om att du gör helt fel. Det är ganska vanligt med "hemska" svärmödrar. Tyvärr är du en av dem.
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?
Logga in
Bli medlem