• Äldre 15 Apr 20:42
    177661 visningar
    971 svar
    971
    177661

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    Anonym (jag) skrev 2016-04-15 20:37:15 följande:

    De har inga sängbord! Jag har erbjudit väldigt många saker som de oftast har tackat nej till, en säng, gardiner mm. När första barnet var på väg erbjöd jag dem bebissaker.


    Men herregud TS! Det är ju bara du som gör det till en stor grej! Inte ett dugg konstigt att de inte vill ha era gamla möbler. Jag skulle inte heller vilja ha en massa av mina föräldrars gamla pinaler, de har inte samma smak som vi har.

    Vill de inte ha sakerna så vill de inte, det betyder inte att de inte vill att ni hälsar på!

    Barnbarnen behöver heller inte en massa prylar (såvida de inte har sängar att sova i).
  • Äldre 15 Apr 20:49
    #20
    Anonym (jag) skrev 2016-04-15 20:45:59 följande:

    De vill inte ha pengar, mina pengar alltså. De lever hellre på mindre än att ta emot.

    Jag har gett dem sånt vi inte använder längre så som man alltid gjort. Vi hade ett soffbord som vi bytte ut och jag vet att sonen gillade det gamla så jag ville ge dem det men då fick jag veta att det var för stort.


    Och det kanske var för stort också. Fråga, acceptera ett nej och gå vidare med ditt liv. Och framför allt, respektera deras önskan att inte få era gamla saker!
  • Äldre 15 Apr 21:36
    #40
    Anonym (jag) skrev 2016-04-15 21:29:47 följande:

    Där tycker jag att du tänker konstigt. Om man får saker gratis så kommer man snabbare in i en bra levnadsstandard.


    Bra levnadsstandard handlar inte om prylar. Din son och hans familj har kanske en helt annan syn på "bra levnadsstandard" än vad du har.

    Man måste inte ha det dåligt bara för att en är föräldraledig, vi har en lön och typ en halv föräldrapenning varje månad och har råd att betala räkningar, amortera på huset, spara till barnet och ha lite pengar över till nöjen. Din son kanske, liksom vi, har en bra och stabil budget och tycker att de har en bra levnadsstandard.
  • Äldre 15 Apr 21:39
    #42
    Anonym (jag) skrev 2016-04-15 21:34:35 följande:

    Som sagt så har de tackat nej till många saker så der handlar inte bara om en viss möbel.

    De tackade även nej till att bo i vårt hus trots att de hade kunnat spara jättemycket.


    Så det handlar egentligen om pengar? Har de dålig ekonomi, eller är det bara du som tycker det?

    Jag skulle inte klara av att bo med vare sig svärmor eller min egen mor längre än en helg. Jag lägger hellre pengar på mitt egna boende än riskerar att förstöra nån relation.
  • Äldre 18 Apr 09:23
    Anonym (jag) skrev 2016-04-18 09:10:06 följande:

    Vi har det inte särskilt fint alls. Vi har fått spara och gneta ihop till ett litet radhus. Vi har ofta jobbat 6 dagar i veckan och fått avstå många andra saker för att ha ett trevligt hus och fungerande bil. Alla föräldrar vill väl ge sina barn något som de inte kan skaffa själva? Som vissa som köper en lägenhet. Vi är inte ens i närheten av att kunna köpa en lägenhet till våra och allt vi kan ge dem är sånt de antingen redan har eller inte vill ha.


    Är det verkligen ALLT ni kan ge? Vad hände med klassikerna kärlek och respekt? Det är uppenbarligen bara det de vill ha och det kan omöjligt vara för mycket begärt!
  • Äldre 20 Apr 18:33
    Anonym (jag) skrev 2016-04-20 18:29:37 följande:

    Men jag har aldrig sagt att andra ska få uppfostra utan bara att det är jobbigt att man inte ens får yttra sig om saker... som det här att jag frågade om de inte skulle börja med förskola, nähe så ska man tydligen inte säga det enda man ska säga är jaha vad bra och nicka och le?? 


    Ja? Saker som rör deras familj är deras val/angelägenhet, inte din. Ingen annan har med att göra hur man väljer att göra med ev förskola.
  • Äldre 20 Apr 19:28
    Anonym (jag) skrev 2016-04-20 18:38:27 följande:

    Men vad är det som gör det så hemskt att man säger vad man tycker??


    Flertalet gånger har vi försökt få dig att förstå att det finns ett ord som tycks saknas i ditt vokabulär (åtminstone gentemot din son och, kanske framför allt, hans fru), nämligen RESPEKT! Sluta lägga dig i hur de uppfostrar sina barn, de verkar göra ett ypperligt bra jobb så som du beskriver det.

    Hembakt bröd, mat lagad från grunden, skogspromenader, en mamma som väljer familjen framför att festa till 04... Allt detta är BRA saker! Barnet/barnen lider VERKLIGEN INTE av det!

    Snälla, börja respektera din son och svärdotter, och lyssna när de säger ifrån (vilket de faktiskt verkar göra)! Innan du vet ordet av är du inte längre välkommen hem till dem.
  • Äldre 27 Apr 14:00
    Anonym (jag) skrev 2016-04-27 13:50:40 följande:

    Nu har jag fått svar på några av mina frågor.. Jag frågade svärdottern häromdagen angående att de inte ville bo i vårt gästrum när barnet föddes och då sa hon att hon tycker det är obekvämt att bo hos någon annan och att hon trivs bäst med att ha sitt eget hem. Så jag sa att det hade ju varit som hennes hem mest hela tiden eftersom vi jobbar heltid båda två så dagtid hade de inte ens sett skymten av oss och hade kunnat göra precis som hon ville. Jag såg att hon blev lite irriterad då men sen frågade hon mig men hur hade du tänkt att vi ens skulle få plats för allting hos oss är ju jättelitet. Badrummet som de har i sin hyreslägenhet rymmer för all del både tvättkorg, skötplats, babysitter och handdukstork och det finns ändå gott om utrymme kvar att gå runt där medans vårt badrum inte ens rymmer en av de sakerna. Så det var där skon klämde. Lite kränkande att hon ser ner på vårt hem så men man får ibland offra utrymme för "lyx" när man har sitt eget hus.


    Jag tvivlar på att det handlade om badrummet, det känns mer som att hon drog till med utrymmet för att du inte accepterade hennes förklaring om att hon hellre ville vara hemma. Jag förstår henne precis, hemma är det enda stället jag verkligen kan slappna av på.
  • Äldre 28 Apr 09:33
    Anonym (jag) skrev 2016-04-28 09:18:38 följande:

    Ja det är mindre och därför dög det inte. Men det är så det blir när man har tre sovrum på en våning i ett radhus, det går inte att bygga ut. Konstigt nog gick det bra när fem vuxna och ett barn bodde i huset en period. Jag vill inte att barnet ska få uppfattningen att farmors hem inte är bra. När man åker till farmor är det meningen att det ska vara extra roligt, extra fint och extra gott inte att man knappt får plats i badrummet.


    Men det handlade förmodligen aldrig om badrummet! Du behöver ju jobba med din självkänsla, du verkar otroligt osäker.
  • Äldre 29 Apr 07:17
    PGA skrev 2016-04-28 22:57:36 följande:

    Du är en bra farmor. Bry dig inte om vad de fattiga mammorna i denna tråden tycker.


    Att vi vet att barn inte behöver prylar lika mycket som de behöver kärlek säger INGENTING om hur vi har det ekonomiskt.

    Men det är nog skönt för TS att veta att hon inte är ensam i sin enfald.
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?