• Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 22 Apr 15:01
    175980 visningar
    971 svar
    971
    175980

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    Fiona M skrev 2016-04-22 13:59:34 följande:

    Vi hjälps åt i min familj, men jag skulle inte uppskatta att ngn städade mitt hem när jag var borta.


    Men nu var det så att min systerdotter hade bett oss frosta av frysen eftersom hon inte var hemma och hon tycker precis som jag att det är jättepraktiskt att slippa göra vissa saker. Så istället för att hon skulle krångla med frysen med sitt barn hemma så tog jag och min dotter och tömde hennes frys och körde hem till min dotter med maten medan frysen frostades av. Sedan dagen efter körde vi tillbaka allt och städade. Samtidigt var systerdottern på solsemester , låter inte det underbart att komma hem från semestern och ha det nystädat och frysen fixad?
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 27 Apr 13:50

    Nu har jag fått svar på några av mina frågor.. Jag frågade svärdottern häromdagen angående att de inte ville bo i vårt gästrum när barnet föddes och då sa hon att hon tycker det är obekvämt att bo hos någon annan och att hon trivs bäst med att ha sitt eget hem. Så jag sa att det hade ju varit som hennes hem mest hela tiden eftersom vi jobbar heltid båda två så dagtid hade de inte ens sett skymten av oss och hade kunnat göra precis som hon ville. Jag såg att hon blev lite irriterad då men sen frågade hon mig men hur hade du tänkt att vi ens skulle få plats för allting hos oss är ju jättelitet. Badrummet som de har i sin hyreslägenhet rymmer för all del både tvättkorg, skötplats, babysitter och handdukstork och det finns ändå gott om utrymme kvar att gå runt där medans vårt badrum inte ens rymmer en av de sakerna. Så det var där skon klämde. Lite kränkande att hon ser ner på vårt hem så men man får ibland offra utrymme för "lyx" när man har sitt eget hus.

  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 27 Apr 15:32
    Fiona M skrev 2016-04-27 14:17:52 följande:

    De behövde inte spara de tusenlappar det rört sig om (bevisligen), de var inte bekväma med att tränga ihop sig på en liten yta, och du hade inte kunnat hjälpa till då du 1) jobbat och 2) inte är påläst om vad forskningen säger nu.


    Forskningen ja men jag hade ändå kunnat mata, natta, byta, vagga barnet även fast jag inte håller på med attachment paranting.
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 27 Apr 15:34
    Fiona M skrev 2016-04-27 14:15:08 följande:

    Varför skulle de bott där istället för i eget hem?


    För att kunna få mer fritid och pengar och för att barnet skulle känna sin farmor om så hade gjorts.
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 27 Apr 21:27
    Anonym (-) skrev 2016-04-27 20:11:37 följande:

    Räcker det inte som svar för dig att man trivs bäst i sitt eget hem?

    Hur kan du få fakta att bli kränkande? Ert badrum är litet. Fakta. Där finns inte plats för många saker. Fakta. Det betyder inte att det är sämre eller att hon ser ner på ert hus, men det passar bättre för era behov än för deras.Hur/när skulle du göra allt detta? Märker du inte att du motsäger dig själv. Ena stunden säger du att du jobbar heltid och de skulle inte se skymten av dig på hela dagen (alltså skulle de kunna känna sig bekväma och som i "sitt eget hem"). Andra stunden skall du gå ner i arbetstid och vara där så mycket som möjligt, och ta över deras föräldrauppgifter.

    Håller föräldrarna på med attatchment parenting? I så fall vet du väl säkert att de helst gör så mycket som möjligt själva med barnet. Mata, natta, byta, vagga osv... allt det är ju sådant man VILL göra med sitt barn. Du vill göra det med deras barn, men de vill också göra det, och som föräldrar har de första tjing på allt som rör barnet.De verkar inte behöva mer pengar. De verkar inte vilja ha mer fritid. De verkar dessutom (som de allra flesta människor) mer bekväma med att bo i sitt eget hem. Skulle de då gjort dig till viljes och bott hos er enbart för din skull? Du inser att det i så fall skulle varit mot deras vilja, och enbart du skulle tjänat på det. Är det vad du vill? Att deras önskemål kommer i andra hand och dina i första hand? Är det inte en förälders uppgift att sätta barnets önskemål först?


    Som jag har skrivit förut så höll de på att leta ny lägenhet när barnet var på väg och därför uppkom iden att de kunde bo i vårt gästrum en tid medan bebisen var liten och sen skaffa en ny lägenhet. Så det hade varit som deras egna hem och sen var vi där på kvällarna.

    Sen menade jag aldrig att jag skulle gå ner i tid direkt utan efter ett år ca. Man har ju föräldrapenning först. Mer fritid vill alla som skriver på familjeliv ha (egentid)?
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 28 Apr 09:18
    Virriga Vera skrev 2016-04-27 17:04:32 följande:

    Men snälla du, hur kan du få hennes svar till att hon ser ner på ert hem? Hon har ju helt rätt i att ert badrum är mindre än deras och att hon trivs bättre hemma.


    Ja det är mindre och därför dög det inte. Men det är så det blir när man har tre sovrum på en våning i ett radhus, det går inte att bygga ut. Konstigt nog gick det bra när fem vuxna och ett barn bodde i huset en period. Jag vill inte att barnet ska få uppfattningen att farmors hem inte är bra. När man åker till farmor är det meningen att det ska vara extra roligt, extra fint och extra gott inte att man knappt får plats i badrummet.
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 28 Apr 13:17
    Anonym (-) skrev 2016-04-28 10:26:54 följande:
    Har man ett val mellan mindre eller större, så väljer man knappast mindre, men det handlade inte om det lilla badrummet. Det handlade om att de ville ha egentid (privat tid) på kvällarna, vilket de inte skulle få om de bodde med er.

    Det är viktigare för ett barnbarn att farmor behandlar mamma och pappa med respekt än hur många kvadratmeter badrum hon har.

    Du behöver inte försöka vara bäst. Du behöver inte vara extra rolig, ha det extra fint eller fixa extra gott. Du behöver bara vara en helt vanlig människa. Det du gör är istället att du försöker skämma bort barnbarnen med prylar - och de bryr sig inte om dig som person (du har väl tidigare skrivit att de bara vill spela dataspel och titta på tv ändå).
    Behandla dem med respekt och vänlighet, och det blir vad du får tillbaka. Först då kommer de tycka om dig.
    Jag vet att jag skämmer bort dem men jag gör ju det för att de ska vilja komma hit. Jag vill att det ska finnas något här som är bättre än det de har till vardags så att de väljer att vara hos mig.
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 28 Apr 22:34
    Anonym (herregud!) skrev 2016-04-28 19:52:30 följande:

    Det verkar ju funka sådär, eller hur?


    De äldre barnbarnen tycker om att vara här.
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 28 Apr 22:38
    Virriga Vera skrev 2016-04-28 18:47:32 följande:

    Men var är din självrespekt? Vill du inte att de skall komma för att de vill och inte för att du mutar dem att komma.


    De är barn, det är givet att det är prylar de vill ha.
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 29 Apr 09:09
    Fiona M skrev 2016-04-28 22:51:06 följande:

    För att du mutar dem.De är 6 och 8 år, du ska inte behöva muta dem. Det är riktigt sorgligt, tycker du inte det själv?


    Jag ger dem det de vill ha, det tycker jag inte är sorgligt. Äldsta säger själv att farmor ger honom allt han vill ha och det gör mig stolt att kunna det. Nästan varje gång jag är ute och handlar ser jag barn som skriker och gråter för att deras föräldrar inte vill ge dem saker. Så vill jag inte bli ihågkommen.
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?