• Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 4 May 14:08
    176012 visningar
    971 svar
    971
    176012

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    sextiotalist skrev 2016-05-04 13:46:34 följande:
    En lära-gå-stol hade inte fått komma innanför våra väggar. Varför måste man jämföra kusinerna med varandra. Vi hade fräst ifrån om min mamma hade börjat med sådana dumheter.

    Vi hade blivit lika tokiga om någon av våra föräldrar försökte få någon att gå av kusinerna. Vår son gick innan 10 månader utan vare sig gåstol eller pock.
    Men gud precis vad svärdottern sa trots att även min make sa att de kommer igång att gå med en sån och han är inte sån som ofta har en åsikt om barn och prylar ska du veta. 
    Jag tycker det är jätteroligt att jämföra, måste man bli tokig om någon vill göra det??
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 4 May 14:09
    Fiona M skrev 2016-05-04 13:41:06 följande:

    Fick du aldrig uppleva dessa saker med dina egna barn för att mamma och svärmor tog över, och nu överkompenserar du?


    Jag fick uppleva det och jag tyckte så mycket om det att jag vill uppleva det igen.
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 4 May 16:45
    Anonym (Mia) skrev 2016-05-04 15:11:06 följande:
    Men du och din make har ju fel! En lära-gå-stol fördröjer ofta starten att gå själv. Många föräldrar väljer bort de, andra väljer dem för att få avlastning och att barnet kan roa sig själv en stund.

    Jag undrar också hur det låter när du erbjuder att köpa en lära gå stol. Jag har två olika exempel, vilken passar bäst hur du säger saker:

    1. Nu tänkte jag få köpa en lära gå stol till * jag har ju gjort det till kusinerna och de var så bra att ha. En sån måste ni ha. De börjar gå mycket tidigare då.
    2. Kusinerna gillade verkligen sina lära gå stolar. Vill ni ha en till * så köper jag gärna en till honom. Säg bara till.
    Nej det var snarare så att vi hade varit någonstans och gick in i en affär på vägen hem för jag ville köpa några leksaker och då föreslog jag att köpa en lära-gå-stol eftersom det stod flera i butiken men svärdottern kastade bara ett öga åt det hållet den stod och gick sedan förbi. Så maken hojtade till henne när hon stannat längre bort att med en sån kommer de igång att gå (eftersom barnet då inte börjat gå än)
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 4 May 16:46
    sextiotalist skrev 2016-05-04 14:15:13 följande:
    Ja, jag skulle inte tillåta att någon jämförde mitt barn med kusinerna. Jag hade blivit heligt förbannad. Du hade troligen blivit portförbjuden i mitt hem tidigt och inga tårar hade hjälpt. Din svärdotter måste ha en ängels tålamod. Jag beundrar henne.
    Men snälla säger du till folk att sluta prata om ditt barn då?
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 4 May 17:20
    sextiotalist skrev 2016-05-04 16:57:21 följande:
    Vi säger ifrån direkt om kusinerna börjas jämföras. Vi har naturligtvis inte kunnat påverka vad t.ex mamma har sagt när vi inte varit med. Det är fruktansvärt jobbigt att som barn bli jämförd med andra. Man mår otroligt dåligt av det.
    Men det är ju inte som att man säger att den ena är bättre än den andra. Men det blir helt naturligt så att när den yngsta håller på att lära sig en viss sak så pratar man om när alla andra gjorde den saken.
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 4 May 17:50
    sextiotalist skrev 2016-05-04 17:28:02 följande:
    Varför då?
    Vadå varför då? Man pratar såklart om det som händer och då minns man hur gamla de andra var när de började gå mm och pratar om sina minnen.
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 4 May 17:51
    Anonym (JJ) skrev 2016-05-04 17:44:05 följande:
    Men då skulle du ju tagit ifrån barnets föräldrar den upplevelsen! Förvånad En upplevelse som de rimligen vill ha själva, utan att farmor ska sitta där och försöka få barnet att gå sina första steg. Du har haft din egen period som förälder till små barn och den är över sedan länge, låt de få ha sin ifred.

    Hör du inte själv hur självupptagen du låter i dina svar här i tråden? Du vill ju uppenbarligen inte hjälpa dem av välvilja och omtanke utan för att tillfredsställa ditt eget behov av att umgås med småbarn och "få känna dig behövd".

    Jobba på dig själv och dina problem innan du fullständigt förstör relationen till din son.
    Man kan dela på upplevelsen. Det blir inte mindre att uppleva för att man är fler.
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 4 May 17:57
    sextiotalist skrev 2016-05-04 17:28:02 följande:
    Varför då?
    Min dotter började gå när hon var 9 månader och tänk vad roligt det hade varit om någon av barnbarnen hade börjat gå så tidigt eller ännu tidigare, det är såna samtal som kommer naturligt.
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 4 May 18:25
    Anonym (Ambitiös) skrev 2016-05-04 18:22:41 följande:

    Nu tror jag ju inte att tråden är på riktigt men i alla fall,

    jag håller med om att det kan vara intressant att jämföra kusinerna. T.ex. en kusin sover bättre i vagnen och en bättre i sängen. En gillar sötsaker och en föredrar chips. osv. Hur tidig man är på att göra saker är väl inte så intressant. 


    Alla morföräldrar och farföräldrar och de flesta föräldrar jag känner älskar att prata om hur tidiga barnen var att göra saker.
  • Anonym (jag) Trådstartaren
    Äldre 4 May 18:29
    sextiotalist skrev 2016-05-04 18:26:12 följande:

    Och där kom det. Varför är det då viktigt att de går tidigt.? Så kul är det inte och det påverkar inte barnets framtida utveckling.

    Min son gick tidigt men det var totalt ointressant


    Ja det är ju en fjäder i hatten att de lär sig snabbt. Eller att man uppmuntrat på rätt sätt.
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?