• Anonym (jag)

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    EnAnonumius skrev 2016-04-17 15:19:37 följande:

    Blir du besviken för att din svärdotter inte följde dina råd?

    Ditt exempel du tar här visar ju på hur skärmade okunskap från ditt håll.

    Att använda sig av ett fall med sjukdom, för att försöka påvisa att hon "inte uppskattar dig", säger en hel del om dig egentligen än din svärdotter.

    Du ser inte hur otrevlig du är mot din svärdotter när du kommer med oombedda råd till henne om vad man skall göra i sjukdomsfall, eller i andra fall med.

    Att dra ut ett barn i kylan med hosta kan faktiskt få förödande konsekvenser beroende på vilken typ av hosta det handlar om, och hur barnet tål kyla i övrigt.

    Dock så finns det barn som blir högkänsliga mot kyla när de har hosta vid förkylning eller om de har _oturen_ att dra på sig Mykoplasma. 

    Har barnet rester av lunghinneinflamation så kan de hosta mycket, och många barn, och även vuxna få problem med kylan också även om man skulle uppskatta frisk luft.

    Jag tror att din svärdotter har bättre koll på sitt barn då hon har hand om det och vad som är bra för deras barn och inte bra för deras barn. Bara för att du har din s.k " samlade erfarenheter från familjen bara för att ni alltid gjort så" betyder inte att dina råd är rätt och riktiga per se.


    Ja det är klart att jag blir besviken. Menade vanligt förkylningshosta inget annat. Det är knappast nyttigt att bara sitta inne oavsett.
  • Anonym (jag)
    Fiona M skrev 2016-04-17 15:04:55 följande:

    Varför har de så ont om pengar?


    För att de jobbar så lite.
  • Anonym (jag)
    Fiona M skrev 2016-04-17 16:06:06 följande:

    Har de valt att gå ner i tid för barnets skull? (Du har ju tidigare skrivit om karriärskvinna, att båda är skötsamma och jobbar etc, så det låter ju lustigt nu om de går utan jobb)


    Ja de har gått ner i tid
  • Anonym (jag)
    K med lilla E skrev 2016-04-17 16:08:33 följande:

    Och knappast dödligt heller. Inget du alls har att göra med.


    Har att göra med?? Jag menade väl, måste du förstå.
  • Anonym (jag)
    Fiona M skrev 2016-04-17 16:07:32 följande:

    Hur gamla var du och maken när ni fick barn eftersom ni inte kunde ta hand om dem själva varken ekonomiskt eller praktiskt?


    Jag har aldrig sagt att vi inte kunde, bara att vi fick mycket hjälp.
  • Anonym (jag)
    Aniiee skrev 2016-04-17 16:47:07 följande:

    Är det tredje eller fjärde tråden du skiver och ältar detta, TS? Helt ärligt och i all välmening, men du behöver nog skaffa dig en terapeut och ett liv. Du verkar inte må så bra i dig själv.


    Men varför är det så viktigt hur många gånger jag skrivit?? Ja jag ska sluta ta upp det här men försök förstå snälla ni hur outhärdligt det är med en sån präktig människa som kan allt, vet allt och orkar allt???
  • Anonym (jag)
    Anonym (-) skrev 2016-04-17 21:28:25 följande:

    TS, du beskrev just dig själv. Du tror du kan allt, vet allt och orkar allt, och det står din son och hans fru inte ut med.

    TS, har du inget umgänge alls med din man?


    Det är inte jag som älskar att amma, samsova, laga mat från grunden , baka, gå i skogen, studera, har en ovanlig utbildning och märkvärdigt yrke och hellre har sömnbrist än barnvakt så nä det är inte jag som är outhärdlig!
  • Anonym (jag)
    Kim Possible skrev 2016-04-17 23:28:54 följande:

    Jag tycker inget av du tog upp är viktigt, men kan det vara så att du känner dig som mindre lyckad bara för att du själv inte gjort allt det där, och så känner du dig mindre värd bara för att någon annan gör annorlunda än du? Det behöver du inte göra, du behöver inte ha dåligt samvete eller känna att dig otillräckligt bara för att någon i din närhet gör annat än du gjorde. Du är du, andra är andra.

    Ser ett spår av klasskomplex också i dina kommentarer, har det varit jobbigt för dig med din bakgrund, och nu vill du till varje pris visa upp hur "fint" du har fått det,?och så stör det dig när inte dina barn med familjer lever upp till samma "nivå/status"?


    Vi har det inte särskilt fint alls. Vi har fått spara och gneta ihop till ett litet radhus. Vi har ofta jobbat 6 dagar i veckan och fått avstå många andra saker för att ha ett trevligt hus och fungerande bil. Alla föräldrar vill väl ge sina barn något som de inte kan skaffa själva? Som vissa som köper en lägenhet. Vi är inte ens i närheten av att kunna köpa en lägenhet till våra och allt vi kan ge dem är sånt de antingen redan har eller inte vill ha.
  • Anonym (jag)
    Iowhannah skrev 2016-04-18 09:23:43 följande:

    Är det verkligen ALLT ni kan ge? Vad hände med klassikerna kärlek och respekt? Det är uppenbarligen bara det de vill ha och det kan omöjligt vara för mycket begärt!


    Jag vet inte jag har velat ge dem något som de aldrig kan skaffa själva om du förstår.
  • Anonym (jag)
    Anonym (-) skrev 2016-04-18 15:56:58 följande:

    Men det du egentligen vill är väl att ge dem något fantastiskt, som får dem att uppskatta dig? Det du då kan ge är dels din kärlek, dels gåvan att du visar att du lyssnar på dem. Lyssna på vad de vill och önskar. Försök inte ge materiella saker. Något de aldrig kan skaffa själva är att ha en mor/svärmor som finns där för deras skull, på deras villkor, inte för sin egen skull. Det kan du hjälpa dem med.


    Men det är så självklart att man ger sånt, jag har velat ge dem något som man inte förväntar sig att få, att de ska ha det bra tack vare mig.
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?