• Anonym (jag)

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    Fiona M skrev 2016-04-19 16:46:30 följande:

    Nu är du där med inläggen som gör att du inte är trovärdig...

    Men OK, på vilket sätt är det dåligt att en förälder är kapabel och kan ta hand om sitt barn? Och hjälps de inte år, hon och din son?


    Har aldrig sagt att det är dåligt, det är ju jättebra att vara så duktig. Men det blir inget utrymme kvar för andra att ta plats.
  • Anonym (jag)
    Zadre skrev 2016-04-19 17:20:32 följande:

    Varför är det bättre att titta på Kardashians än dokumentärer? Varför är det bättre att festa till fyra än att ta det lugnt hemma med ett glas vin? Och varför är det negativt att vara högutbildad?När du säger "andra" vilka menar du då? Du och andra släktingar? Kusiner? Mostrar? Farbröder? Varför ska de ha föräldrarnas plats? Det ÄR först och främst FÖRÄLDRARNA som ska stå för ett barns uppfostran. Andra släktingar ha (i de allra flesta familjer) inget med den saken att göra.


    Jag sa ju att det inte är bättre. Ja jag är säker på att många farmödrar och mostrar skulle uppskatta att få engagera sig mer!
  • Anonym (jag)
    Fiona M skrev 2016-04-19 17:04:22 följande:

    Varför ska andra ta platsen för föräldrarna?

    Vad föredrar du, din dotter som inte ens fattar att hon ska ge barnen mat, eller din son med fru, som faktiskt klarar sig helt på egen hand?


    Men såklart vill jag att det ska gå bra för alla men vet du, alla i min släkt har alltid sagt hur fin min dotter är, så vänlig och rar och populär och söt och bryr sig om andra väldigt mycket. Jag har fått väldigt mycket beröm. Men inget av det där betyder något nu för hur kan man mäta sig med en som pluggat, rest, gjort karriär och är så kapabel?!
  • Anonym (jag)
    Fiona M skrev 2016-04-19 18:23:37 följande:

    Nej, självklart spelar det ingen roll hur söt man är om man inte fattar att ens barn ska ha mat...


    Nu fick du mig att gråta Fiona
  • Anonym (jag)
    Zadre skrev 2016-04-19 18:49:46 följande:
    Varför skulle de göra det? Varför skulle de VILJA göra det? Engagera sej mer? Det finns ingen anledning till det. De vill leka och gulla med ungarna och skulle de få mata med flaska nån gång ibland skulle de tycka det är kul men ingen faster, morbror osv (med vett i skallen vill säga) skulle FÖRVÄNTA sej att vara en del i ungens uppfostran, matning osv. Den delen ligger helt och håller på ungens förälder.

    Min morsa brukar säga ibland att hon tycker det är kul med andras ungar, leka med dem och kanske få mata med flaska OM den chansen skulle dyka upp och alltså göra allt roligt med ungen. Men så fort den börjar gnälla eller om blöjan behöver bytas så är det så skönt att bara häva över ungen till dess mor/far oich slippa just den delen. INGEN förväntar sej att få mata nån annans unge, inte om man har ett uns vett i skallen.
    Men jag har aldrig sagt att andra ska få uppfostra utan bara att det är jobbigt att man inte ens får yttra sig om saker... som det här att jag frågade om de inte skulle börja med förskola, nähe så ska man tydligen inte säga det enda man ska säga är jaha vad bra och nicka och le?? 
  • Anonym (jag)
    Iowhannah skrev 2016-04-20 18:33:24 följande:

    Ja? Saker som rör deras familj är deras val/angelägenhet, inte din. Ingen annan har med att göra hur man väljer att göra med ev förskola.


    Men vad är det som gör det så hemskt att man säger vad man tycker??
  • Anonym (jag)
    Anonym (-) skrev 2016-04-20 20:02:07 följande:
    Just det. Prova en tid framöver att bara säga "jaha, vad bra", och nicka och le när de pratar om hur och vad de gör. Håll med dem. Uppmuntra dem. Låt dem få veta att de gör ett bra jobb. Beröm.
    Men vad bra, då vet jag att det är sant som jag frågade, ens liv BLIR mindre värt om man låter föräldrarna vara med. Tack alla som svarat.
  • Anonym (jag)
    Virriga Vera skrev 2016-04-22 13:33:06 följande:
    Det var ju ett märkligt antagande? Nej, livet blir inte mindre värt för att man låter föräldrarna vara med. Jag förstår faktiskt inte alls vad du menar med den meningen. Du kanske vill förklara det?
    Som jag sagt flera gånger tidigare så vill de inte att jag gör vissa saker och slutsatsen jag drar av det är att deras liv hade blivit sämre om jag hade gjort det som de säger nej till.
  • Anonym (jag)
    Anonym (-) skrev 2016-04-22 13:12:20 följande:

    Är det inte att "vara med" för dig om du uppmuntrar, berömmer, håller med, nickar och ler?

    Och om resultatet blir gladare barn, trevligare stämning, att de gärna vill umgås med dig? Är det ändå att du "inte får vara med"?

    Men ja, du har rätt. Deras liv blir sannolikt sämre om de låter dig vara med så som du uppfört dig fram tills nu. Det kan ändras, om du är villig att ändra på dig.
    Nej det låter mer som att sitta och fika tillsammans.
  • Anonym (jag)
    Fiona M skrev 2016-04-22 13:48:40 följande:
    Kan du inte umgås med vuxna människor utan att få bestämma och göra saker åt dem?
    Har du inga relationer där ni bara trivs att vara med varandra?
    Mitt liv har aldrig sett ut så. Jag har alltid haft barn och barnbarn, syskon och syskonbarn, kusiner och föräldrar att pyssla om. Som jag skrev tidigare vi gör saker för varandra hela tiden, varje dag, och att sluta med det känns som att försvinna helt och hållet. Min systerdotter var utomlands nyligen och då städade jag och min dotter hennes lägenhet och frostade av hennes frys eftersom sånt är smidigt att göra när det ändå står tomt. En annan gång gör hon något åt oss. Förstår du då hur vi funkar när jag säger att vi alltid hjälps åt och tycker att något fattas om en familj stänger ute alla andra genom att göra exakt allting själva?
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?