Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Ni totalt otränade, vad springer ni 5 km på?

    När jag började efter uppehåll (jag röker, så ett uppehåll för mig innebär att jag tappar kondisen väldigt snabbt), så sprang jag på 38 minuter, nu är jag nere på strax under 35, men nu har jag inte sprungit regelbundet (pga resor och annat).
    Målet är att i år komma ner under 30.
    En mil går jag på dryga 1,5 timme.

  • sextiotalist

    Jag ska också ge lite tips, spring inte hela sträckan första gången. Dela upp sträckan.
    Om du nu har som mål att springa fem km, börja med att springa 500meterssträckor, spring 500 meter gå 200 meter. Nästa gång kan du lägga på 200 meter på första sträckan, gör det tills du springer t,ex 2 km (men lägg inte på något på de sista sträckorna, har du ork kvar, så kan du köra lite intervall istället, springa något snabbare, men kortare sträckor).
    När du fixar 2 km OK, kan du istället öka de sista sträckorna och i slutändan så har du 5 km med ett gångpass på 200 meter och då har du fixat det.

  • sextiotalist
    Flisan79 skrev 2016-04-18 14:28:38 följande:
    Det är ganska precis så min app fungerade. Man började med att springa en minut och sen gick man två min. Sen ökade tiden successiv. Bra både för flås och knän.
    exakt, minns första gången jag var ute och sprang, jag trodde jag skulle dö. Men jag kom från nästan minus till att springa millopp året därpå. Jag är exemplet på att alla, såvida de inte har någon skada eller sjukdom, kan klara av ett mil-lopp.
Svar på tråden Ni totalt otränade, vad springer ni 5 km på?