Inlägg från: Anonym (Mnm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mnm)

    Ni totalt otränade, vad springer ni 5 km på?

    Passionsfrukt skrev 2016-04-19 20:03:05 följande:

    Mitt tips är, som andra redan sagt, att inte fokusera alltför mycket på tiden.

    Jag tränar kampsport sedan flera år och klarar det mesta, men springa kan jag inte! En kilometer kunde jag springa, sedan höll jag på dö. Det var först förra sommaren som jag kom på knixet: att sakta farten rejält. Jogga långsamt.

    Min styrka ligger i uthållighet, inte i snabbhet! Om jag satsade på att träna löpning ordentligt skulle jag säkert kunna jobba upp snabbheten också, men det känns inte aktuellt just nu.

    Men iaf: ta ner farten! Om du orkar springa 3 km otränad så är du ju skitduktig redan! Jogga, och du kommer att orka ända fram! Sedan kan du sakta ta upp farten, och när du väl springer loppet om 5 veckor så kommer du dessutom att drabbas av "grupptrycket" och orka hela halvmilen med dina vänner!

    Lycka till!

    ...och investera i bra skor, dina knän kommer att tacka dig!


    Superbra tips. Exakt så var det för mig också. Gick ut alldeles för hårt och tog slut redan efter en km. Sen läste jag någonstans att man ska börja springa i samma tempo som man promenerar i rask takt, och gick från 1 km till 5 km på mindre än en vecka. Jag är en långdistanslöpare och springer inte på några fantastiska tider, men som någon skrev så är det inte det viktiga om man är vanlig motionär.
Svar på tråden Ni totalt otränade, vad springer ni 5 km på?