Forum Jämställdhet/Genus - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vad kan vi göra för att minska antalet våldtäkter?

  Sön 1 maj 2016 18:07 Läst 14375 gånger Totalt 276 svar
  Sön 1 maj 2016 18:07

  Med idéer från en annan tråd ("Alla män är potentiella våldtäktsmän") så startar jag här en tråd där vi kan diskutera och ge förslag på vad som kan göras för att minska antalet våldtäkter i samhället.


   
 • Sön 1 maj 2016 18:11 #1 +2

  Se till att uppfostra våra pojkar ordentligt. Det spelar ingen roll hur starka och självständiga våra flickor är om pojkarna tillåts bete sig som svin bara för att de är pojkar.

 • Sön 1 maj 2016 18:13 #2 +3

  Sluta med victim blaming. Lägga av med boys will be boys-attityden och det där med "ah med han slår sig för att han är kär i dig, Lisa". Abstrakt kanske, för det har ju inte så mycket med lagstiftning att göra som det har med uppfostran och attitydförändring att göra.

 • Sön 1 maj 2016 18:13 #3

  Uppfostra våra små pojkar med medvetenhet om det våldsamma arv som den manliga könsrollen bär med sig. Vi agerar efter den omedvetet och vi måste vara väldigt medvetna för att bryta mönstret. Pojkar behöver lära sig prata om känslor i samma utsträckning som flickor och vi måste sätta stopp för våld från pojkar i lika hög grad som vi stoppar flickor. Pojkar behöver tränas i empati i samma utsträckning som flickor.

 • Sön 1 maj 2016 18:47 #4 +1

  Lära alla barn att man ska respektera andras kroppar och deras nej.

 • Sön 1 maj 2016 20:00 #6 +1

  Ja, föräldrar och skola har ett stort ansvar för vilka normer och värderingar våra barn får med sig. Det gäller även mobbning, sluta med överslätning och "stackars dig, du måste ha det svårt" till förövarna. Alla övergrepp av alla slag måste fördömas och nolltolerans mot allt våld i skolan måste gälla.
  För nyanlända borde det finnas obligatoriska kurser i svenska normer, synen på jämställdhet och kvinnans roll i samhället för att få PUT.

  Men så måste också kvinnor sluta att belöna män som slår, trackar, stalkar och öht bär sig illa åt mot andra kvinnor! Gång på gång hör man hur män som misshandlat bums får nya kvinnor på kroken, kvinnor som även om de vet bakgrunden vill "rädda" honom och inte sällan sysslar med "victim blame" "han blev provocerad egentligen är han inte sån".
  Kvinnor som attraheras av farliga män måste ta ansvar för sina känslor och välja bort dem. Annars kommer de bara att fortsätta och dessvärre bli förebilder för killar på glid in i kriminalitet.

 • Sön 1 maj 2016 21:19 #6

  Pojkar är pojkar ( hör det dagligen på förskola/skola fortfarande ) och kärlek börjar med bråk. 
  Två riktigt fucked up myter folk måste sluta sprida. 

 • Mån 2 maj 2016 01:23 #7 -1

  Flickor/kvinnor kan sluta bete sig som mesar, och istället meddela sig klart och tydligt och inte sända ut "dubbla budskap" som kan misstolkas.

 • Anonym (Försl­ag)
  Visa endast
  Mån 2 maj 2016 01:33 #8

  Stäng gränsen, inför automatisk utvisning för invandrare som dömts för brott, inför en three strikes out-lag som innebär automatiskt livstidsstraff tredje gången fängelse döms ut, avfeminisera våldtäktslagstiftningen så att våldtäktsbegreppet revalveras, skärp beviskraven i våldtäktsmål så de är jämförbara med andra grova våldsbrott, höj minimistraffet för våldtäkt till fem års fängelse, inför livstidsstraff i straffskalan för grov våldtäkt.

  Mina förslag.

 • Anonym (Försl­ag)
  Visa endast
  Mån 2 maj 2016 01:36 #9

  Men jag tror att ett första steg på vägen är att alla med vänster/liberala/feministiska sympatier inser och erkänner sin egen skuld i den våldtäktsexplosion som skett i Sverige.

  Givetvis kan våldtäkter och annan våldsbrottslighet inte stoppas så länge vi daltar med brottslingarna och dömer ut rent löjeväckande "straff".

  Det går heller inte att få bukt med dem så länge vi fyller på Sverige med våldsbrottslingar från tredje världen.

 • Mån 2 maj 2016 06:50 #10 +1
  Tow2Mater skrev 2016-05-02 01:23:25 följande:

  Flickor/kvinnor kan sluta bete sig som mesar, och istället meddela sig klart och tydligt och inte sända ut "dubbla budskap" som kan misstolkas.


  Victim blaming i alla fall, alltså? Inte karln som faktiskt ska se till att han inte gör något mot kvinnans/flickans vilja? Om någon verkar osäker och velar, kanske en vettig människa inser att de inte ska försöka utföra sexuella saker med/mot den osäkra personen då. Pga uppenbar risk att det blir fel.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll