• Äldre 1 May 18:11
    19851 visningar
    276 svar
    +2
    276
    19851

    Vad kan vi göra för att minska antalet våldtäkter?

    Se till att uppfostra våra pojkar ordentligt. Det spelar ingen roll hur starka och självständiga våra flickor är om pojkarna tillåts bete sig som svin bara för att de är pojkar.

  • Äldre 2 May 20:02
    #19
    +1
    Tow2Mater skrev 2016-05-02 17:43:36 följande:
    Problem uppstår om kvinnar har tvivel men inte tydligt kommunicerar det, utan sänder signaler som av mannen uppfattas och tolkas som att hon ju vill ha sex. Eftersom han inte har tvivel, varfor skulle han fråga? Om det ligger något tvivel från någons sida så gäller det att den som tvivlar tydligt uttrycker detta, och inte sander dubbla budsakap eller otydliga signaler. Sen kan det ju bli än mer otydligt om alkohol eller droger är inblandade, då kommunikationen från båda håll forsämras i både uttrycksformåga och forståelseformåga i påverkat tillstånd.
    Det är aldrig en tvekande människas fel om hen blir våldtagen. I många fall tvekas det för att partnern/gärningspersonen är väldigt övertalande, tjatig osv. Offret är rädd att bli ensam, utanför, kallas feg osv. 

    Så nej, det är aldrig den som tvekar och velar som gör fel. Det finns en bra instruktionsvideo här om det fortfarande är svårt: 
    ">

  • Äldre 2 May 21:05
    #26
    Tow2Mater skrev 2016-05-02 20:37:31 följande:
    Och vem har påstått det?

    Men vill man minska risken för att våldtakter sker, har båda/alla inblandade parter ett ansvar för att göra just det. Att lasta över "felet" på en av dem löser ju inte problemet.

    Felet, ansvaret, whatever. Ansvaret ligger alltid på förövaren.
  • Äldre 3 May 08:15
    #46
    +1
    Tow2Mater skrev 2016-05-03 02:22:48 följande:
    Det finns ju kvinnor som inte ens själva är säkra på om de blivit våldtagna eller inte. Så om de inte ens själva kan definiera vad som hänt, hur ska mannen alltid kunna vara så helt säker på vad som händer, speciellt om han får tvetydiga signaler?

    En del historier finns ju t ex här på FL om du letar; "blev jag våldtagen?"
    Men det är ju för att sådana som du sitter och normaliserar situationerna de blivit våldtagna i. Du tycker hon skulle sagt nej tydligare, du tycker hon skulle slutat vara så otydlig och velig. Gränserna för våldtäkt verkar tänjas. Övertalningssex är också våldtäkt.

    Kvinnorna som frågar här känner sig våldtagna men vet att sexuellt våld blivit så normaliserat att de undrar om det ens är vits att anmäla. Kvinnor som tex vaknar av att killen har sex med dom. Killen de varit tillsammans med i 2 år. Och vissa här på FL förlöjligar kvinnorna med att de minsann skulle äääääälska att vakna med en kuk i analen, det är deras favoritsätt att bli väckta på. Och måste dom vara så fjantiga och tillknäppta, försök att njuta lite nu, var glad att du har någon att ha sex med...

    Patetiskt. 
  • Äldre 3 May 08:37
    #52
    +2
    Anonym (gottegris) skrev 2016-05-03 08:24:34 följande:
    Du låter bitter. Hur är övertalningssex våldtäkt? Det är väl en jäkla skillnad på att tvinga och att tjata?
    Jag är inte ett dugg bitter, absolut inte. Däremot tycker jag det är ett viktigt ämne och det är viktigt att folk förstår vad som räknas som våldtäkt och inte. 

    Vilken är skillnaden tycker du? Vilken blir skillnaden för personen som känner att hen måste ha sex med någon fast hen egentligen inte alls vill för att det tjatas, gnagas, förlöjligas osv och någon som tvingas ha sex?
  • Äldre 3 May 08:39
    #54
    Anonym (gottegris) skrev 2016-05-03 08:28:54 följande:
    I vissa fall. I andra fall är det väldigt svårt att vara tydlig. Vid fylla exempelvis.
    Då är väl lärdomen att man låter bli att ha sex med en såpass full person? Jätteenkelt. Som det där exemplet med te som jag la in. Medvetslösa personer vill inte ha te. Även om de sagt att de vill ha te innan de tuppade av.
  • Äldre 3 May 08:46
    #60
    +1
    Anonym (gottegris) skrev 2016-05-03 08:43:15 följande:
    Det är lite det som är min poäng - att det är en bedömningsfraga från fall till fall. Om min tjej vill ha sex och jag inte är sugen och hon tjatar och jag ger med mig, inte fan har hon våldtagit mig då? 
    Men om tjejen i fråga är 13 eller i beroendeställning eller liknande är det en annan sak. 
    Alla har väl haft sex nån gång fast de inte känt för det menar jag.. Det är helt enkelt inte så svartvitt som du vill få det till.
    Jag tycker inte man tjatar till sig sex helt enkelt. Det är otroligt lätt att bara respektera ett nej vem det än kommer från. 

    Jag förstår inte varför du är helt ok med att normalisera det du anser vara ett faktum: "Alla har väl haft sex nån gång fast de inte känt för det menar jag" när du i stället borde normalisera "ett nej är ett nej". Mycket enklare och trevligare för alla parter.
  • Äldre 3 May 08:48
    #61
    +1
    Anonym (gottegris) skrev 2016-05-03 08:46:08 följande:
    Om vi båda är fulla då, och ingen av oss vet vad vi gör?

    Tja, som en annan person sa här; har man så dåligt ölsinne låter man bli att dricka. Eller så skyller man sig själv när man står anklagad för våldtäkt. Och har förstört någon annans förtroende.
  • Äldre 5 May 10:31

    Varför håller alla på med en massa tramsiga liknelser? Bilar och barer och plånböcker?

    Den enda liknelsen som möjligen går att göra är väl att byta ut "kvinna" mot "man" och "man" mot "kvinna" och den liknelsen kan vi inte heller göra förrän det är lika många män som blir våldtagna som kvinnor. 

    Den stora frågan är väl inte ansvar osv utan varför majoriteten av alla våldtäkter utförs av män. Det spelar ju ingen roll om vi ändrar på allt annat än själva orsaken till våldtäkt dvs de våldtäktsbenägna männen. Faktum är ju att utan män som våldtog skulle ju kvinnor kunna få bete sig som de önskar, var de önskar och när de önskar det och slippa höra att de borde klätt sig mindre utmanande, druckit mindre, inte gått ensam osv

Svar på tråden Vad kan vi göra för att minska antalet våldtäkter?